KLUBIKON SMIDER SKØJTERNE PÅ HYLDEN – SUNE HJULMAND TAGER EN MASSE MED SIG FRA ISHOCKEYSPORTEN

Han har været et synonym med ishockeyen i Esbjerg i de sidste mange mange år, men efter 18 sæsoner på højeste niveau, er det nu slut for 34-årige Sune Hjulmand.

En civil karriere er allerede skudt i gang – og her kan Sune Hjulmand tage en masse med sig fra sporten, der har fyldt nærmest hele hans liv.

HØR INTERVIEWET HER:

16-06-2023 09:32    7:12

Andre episoder i denne podcast

EMMA FRA ESBJERG KNOKLER FOR GRØN - OG ELSKER ALT VED DET
Emma Fænk fra Esbjerg er en del af "Kræwet", når Grøn karavanen drager rundt i sommerlandet. Selvom det er hårdt arbejde - så elsker Emma det af hele sit hjerte... Faktisk er hun så passioneret, at familien har givet hende karantæne fra at snakke mere om Grøn :-) Her fortæller Emma om den helt specielle måde, at holde sommerferie på - og hvorfor det er så fedt.
12-07-2024 08:04    6:40
I BRAMMING STÅR MAN SAMMEN OM BYENS STORE FEST
Det bliver 4 hæsblæsende dage for store og små, når Bramming Byfest løber af stablen fra d. 1. - 4. august. Radio Victoria var forbi med mikrofonen til en snak om de mange forberedelser til den store fest.
11-07-2024 16:25    7:18
FAMILIE FRA ESBJERG FÅR RYDDET OP – I BEDSTE SENDETID PÅ TV
Rod i hjemmet er ofte noget vi prøver at skjule, når gæsterne banker på døren. Det gjaldt i særdeleshed også for Mai og Søren fra Esbjerg. Men det modige par tog tyren ved hornene – og tilmeldte sig TV 2 programmet ”Vi drukner i rod”. Så torsdag aften kan hele Danmark opleve familiens bolig forvandle sig fra et syndigt rod – til et harmonisk hjem med plads til børn og gæster. Radio Victoria var på besøg i familiens ”nye hjem” til en hyggelig snak om hele oplevelsen.
08-07-2024 13:47    18:28
DER BLIVER TAGET VIGTIGE SKRIDT I LIVET
"Recovery Bulls har reddet mit liv" - sådan lyder det fra en ung gut, der er en af deltagerne ved dagens Stempel Marathon March i Vognsbølparken. Her kan man denne fredag møde en masse mennesker, der går rundt og rundt - mange af dem er udsatte med et hårdt liv på bagsmækken. Det er Recovery Bulls, der står bag arrangementet – og Radio Victoria var med ude på ruten. Her blev det til en snak med både stifter- og direktør, Even Ramsland. Men også med 33-årige Jesper, der lige nu er på vej ud af et voldsomt stofmisbrug. Han er ikke i tvivl om, at sammenholdet i Recovery Bulls har reddet hans liv.
05-07-2024 14:34    20:04
DER ER OVERRASKELSER I ÆRMET TIL SOMMERLIV PÅ FANØ
Kombinationen af musik, mad og glade mennesker i skønne omgivelser - det er opskriften på en vaskeægte succes. I hvert fald blev de 800 billetter til Sommerliv på Fanø revet væk på mindre end en time. Radio Victoria besøgte den stråtækte gård på Fanø, der lørdag d. 13. juli danner rammen om det unikke arrangement.
03-07-2024 15:00    7:54
LINDA HAR LAVET SIN EGEN PREPPER-LISTE
Vi har haft besøg af Linda Abildgren i podcaststudiet hos Radio Victoria. Mange kender Linda fra den populære blog ”Blogsbjerg.com” – hvor hun deler sine tanker, erfaringer og oplevelser med omverdenen. Et af de emner der har været oppe at vende på bloggen, er statens udmeldinger til vi danskere om at ”preppe”. Det har Linda gjort sig en masse spændende tanker omkring – og det taler vi om i podcasten. UDDRAG FRA INDLÆGGET PÅ BLOGSBJERG.COM: Efter at have vendt og drejet det nåede jeg frem til, at det primære problem for mig er, at det bliver for stort og diffust at ‘preppe’, når jeg ikke har gjort mig konkrete overvejelser omkring, HVAD det er, jeg forsøger at preppe til. For taler vi pandemi, cyberangreb, infrastruktur eller zombier? Og er vi på fuld udgravet kælder, såsæd og egne høns – eller bare 3 dage uden strøm og internet? Som altid, når jeg er i tvivl om noget, forsøgte jeg mig med den vidensbaserede tilgang til emnet, og da jeg begyndte at researche, blev jeg anbefalet at anskaffe tørgær, schweizerkniv og sågar en dolk – men hvad er det, vi forestiller os her?? Jeg forvandler mig jo ikke til B.S. Christiansen overnight, fordi Putin trykker på knappen, og risikoen for, at jeg kommer til at skære mine fingre af med en dolk, er væsentligt større, end at jeg får .. hvad? nedlagt kaniner? med den. Jeg har selvsagt heller ikke prøvet det før. Men jeg har 6 års konkret erfaring i at tænke minimalisme, miljø, økonomi, bevidst forbrug og madspild ind, og den erfaring har jeg prøvet at overføre på hele prepper-konceptet. Så egentlig er indlægget her bare en systematiseret nedskrivning af de overvejelser, jeg selv har gjort mig – men måske kan det være med til at sætte tanker i gang hos nogle af jer også, så vi ikke, i forsøget på at undgå at blive spist af sultne zombier, ender med at træde den miljømæssige dommedagspedal helt i bund.
03-07-2024 14:48    25:28
TEAM RYNKEBY HAR KÆMPET MOD REGNEN - MEN HUMØRET ER HØJT
I lørdags kørte Team Rynkeby Vestjylland fra Torvet i Esbjerg - og på lørdag kører hele den gule flok af seje ryttere ind i Paris. Radio Victoria ringede til Christina Møller fra Team Rynkeby Vestjylland - og fik en midtvejs status... Der var højt humør - trods udfordringer.
03-07-2024 08:59    3:32
ESBJERG PRIDE ER KLAR TIL AT GENTAGE SIDSTE ÅRS SUCCES
Mere end 2000 deltog sidste år til Esbjergs første pride parade - og på lørdag gentages succesen. Med et klart budskab ”Retten til forskellighed” går paraden gennem byens gader, med start i I.C. Møllerparken og endestation på byens torv til en eftermiddag og aften fyldt med musik og underholdning frem til kl. 21.00. Vi fik en snak med Line Sandberg fra foreningen ”Esbjerg Pride” om en helt særlig dag, der er fyldt med kærlighed – og plads til forskellighed.
03-07-2024 06:45    11:07
RECOVERY BULLS STEMPLER IND MED EN SOCIAL MARCH
Recovery Bulls har ofte det lange ben foran, når det gælder sociale idrætsarrangementer. Fredag d. 5. juli er ingen undtagelse – er står den nemlig på Stempel Marathon March i Vognsbølparken. Vi fik en snak med direktør- og stifter, Even Ramsland, der her fortæller om idéen og tankerne bag stempel marathon march.
02-07-2024 09:05    5:53
ER DU KLAR TIL FANØ, FODBOLD & FEST? – FANØ SOMMERCUP BLIVER VILDERE END NOGENSINDE
Fanø Sommercup er ikke alene Nordens største 5-mands fodboldturnering – det er garanteret også den sjoveste. Her handler det nemlig om at hygge sig på tværs af alle aldre – og så er fodboldtalentet mindre vigtigt. I år får den endda ekstra meget gas i festteltet med Djämes Braun, Frederik fra ADHD, Vild Smith og 8Ball. Fanø Sommercup afholdes d. 19-20. juli – og tilmeldingen lukker mandag d. 8. juli… så du kan lige nå at få tilmeldt jeres hold. Vi har talt med Anja Hoppe om årets udgave af Fanø Sommercup.
01-07-2024 17:48    8:48
JØRGEN VAR BLANDT PUBLIKUM DA TRÆ VÆLTEDE VED VARDE SOMMERSPIL – GODT DER BLEV HANDLET RESOLUT
Arrangørerne af Varde Sommerspil handlede hurtigt og beslutsom, da en årvågen kvinde blandt publikum gjorde opmærksom på høje lyde fra et nærliggende træ. Så heldigvis kom ingen til skade, da træet kort tid efter væltede ned over publikumspladserne. Radio Victoria fik en snak med Jørgen Hanson, der var blandt publikum ved søndagens forestilling. Alle tilstedeværende vil i løbet af i dag få tilbudt psykologhjælp af Varde Kommune. Varde Kommunes entreprenørenhed er nu i fuld gang med oprydningen, der blandt andet indebærer, at det pågældende træ bliver fældet ved roden. De øvrige træer omkring scenen i Arnbjergparken vil desuden blive undersøgt.
01-07-2024 08:17    3:12
NU SUMMER DET AF SOMMERLIV I HELE ESBJERG KOMMUNE
Fra i dag vil Esbjerg Kommune summe af sommerliv med en masse events rundt i kommunens byer som Esbjerg, Ribe, Bramming, Tjæreborg og Gørding. Vi har fået en snak med Dorthe Christiane Zinck Iversen fra Kultur & Projekt i Esbjerg Kommune. Du kan i øvrigt læse meget mere om aktiviteterne på oplev.esbjerg.dk
01-07-2024 06:51    4:03
VARDE SOMMERSPIL HAR MASSER AF HØJOKTAN BENZIN PÅ TANKEN
Det summede af liv, godt humør og travlhed, da Radio Victoria var forbi Friluftsscenen Arnbjerg i Varde. Fredag er der nemlig premiere på årets sommerspil ”Baronessen fra benzintanken". Der venter publikum noget af en musicaloplevelse, med 30 medvirkende i skøn forening med gamle biler, knallerter og en enkelt motorcykel på scenen. Alt sammen i enestående kulisser, som frivillige har bygget henover de sidste mange måneder. Vi fik en snak med instruktør Carsten Friis, der igennem mange år har instrueret Varde Sommerspil. Han fortæller om det helt unikke sammenhold, hvor der er masser af plads til hygge og sjov – men stadig med en forventning om, at alle gør sig umage. Vi mødte også en af hovedrolleindehaverne, Johanne Andersen Rye, som spiller Anne Tofte. Det er første år med Varde Sommerspil for den unge skuespiller, der til dagligt er bosat på Fyn. I interviewet fortæller hun om rollen – og de mange forventningsfulde sommerfugle i maven.
27-06-2024 12:12    11:44
KÆRESTEPAR FRA ESBJERG FANDT MELODIEN – OG NU HAR DE ET HIT
Han er rockmusiker med hang til hård metal – hun er kunstmaler med en kærlighed til Goa-trance. Men nu har kæresteparret Edmund Jacobsen og Stine Tobiesen dannet ”Duopol” – og lavet en iørefaldende popsang. Sangen ”Blind Vej” er blevet modtaget super positivt – og har hurtigt opnået succes på de sociale medier. Radio Victoria havde parret I studiet til en hyggelig snak om et musikalsk eventyr, de ikke selv havde set komme.
25-06-2024 08:19    12:35
EN NYHED DER KAN GØRE CYKLISTERNE HELT ELEKTRISKE
Elcyklister i Esbjerg Kommune skal nu forkæles med nye ladestandere for en halv million kroner. Finansieringen er netop faldet på plads med puljemidler fra Vejdirektoratet. Esbjerg Kommune har søgt og fået 574.000 kr. til kommende ladepladser for elcykler. Nu går arbejdet så i gang med at indhente tilladelser og planlægge opsættelsen i detaljer. Ladepunkterne skal gøre ruter og destinationer mere attraktive, og derfor bliver forskellige grupper af elcyklister tilgodeset. Pendlercyklisterne får gode muligheder for at styrke rejsen med lademuligheder på Esbjerg Station, Bramming Station og i den nye cykelgade, Kirkegade i Esbjerg. Cykelturisterne kan lade, mens de besøger nogle af de mest attraktive cykeldestinationer som Fiskeri- & Søfartsmuseet, Ribe Vikingecenter og Vadehavscentret. Der skal opsætte det, der i runde tal svarer til 40 ladestandere. Radio Victoria fik en snak med Henning Ravn, der er formand for Plan & Byudvikling i Esbjerg Kommune.
21-06-2024 11:11    2:53
MARCO BRODDE FRA FANØ ER HOVEDPERSONEN I EN NY DOKUMENTARFILM
I tre år har journalist og videograf Lars Düwel fulgt naturformidleren og maleren Marco Brodde fra Fanø. Lørdag kl. 13.00 er der så premiere på dokumentarfilmen ”Vadehavsmaleren” i Musikhuset Esbjerg. Det er gratis at komme med til premieren i Teatersalen i Musikhuset Esbjerg, og der er et glas velkomstbobler til de første 150 gæster. Der vil også være en fernisering med nogle af Marco Broddes nyeste værker og koncert med bandet Stundom, der lægger musik til filmen. Her kan du høre Marco Brodde fortælle mere om filmprojektet.
21-06-2024 09:27    8:08
DEN MUSIKALSKE ILDSJÆL HENRIK ER IGEN KLAR MED FÆNGSLENDE KONCERTOPLEVELSER
For efterhånden en del år siden, fik Henrik Juhl en genial idé… hvorfor ikke lave hyggelige koncerter i den gamle fængselsgård ved Ting- og Arresthuset, Torvegade i Esbjerg? Nu er han klar til 11. sommersæson med koncerter hver onsdag. Faktisk præsenterer han, også senere på sommeren, en lille festival med titlen ”Fængstival”. Her er sommerens program for Musik I Fængselsgården: 19/6 – Daniel 26/6 - Folk Lovers. 3/7 - Lasse Juhl 10/7 - Cristina og Henrik 17/7 - Far på slæb 24/7 - Firserrock 31/7 - There a cord 7/8 - Bagland 14/8 - UniCorn. 21/8 - Morten Iversen 28/8 - Cv Kronows 4/9 - Wiggeband (Red Eyed Cowboys)
19-06-2024 08:34    5:56
LARS HAR SKREVET KRIMI OM EN SERIEMORDER I ESBJERG
En seriemorder er på spil i Esbjerg - og det går ud over ældre mennesker. Det er plottet i en ny krimi med titlen "Døden Vinder Altid Til Sidst", Bogen er den fjerde i en krimiserie, som forfatter Lars Thomassen står bag. Men hvorfor lige præcis Esbjerg? Det giver Lars Thomassen svaret på i dette interview med Marianne Thorø.
18-06-2024 10:16    2:36
ER DU KLAR TIL EM-BOLD – STALDEN LAVER FANZONE I JYLLANDSGADE
EM-slutrunden skydes i gang her fredag aften i Tyskland – og på søndag skal Danmark i aktion. Derfor vil der være fest, farver og fanzone – arrangeret af Stalden Pool & Sportsbar. HØR INTERVIEW HER:
14-06-2024 09:50    2:49
HYGGEN ER DEN BEDSTE BETALING VED CONTAINERKUNSTEN
Det er efterhånden blevet en skøn fast tradition med kunst i containere, når der er festuge i Esbjerg. Wigge og hustruen Jette har været med i samtlige år, så selvfølgelig skulle vi have os en lille snak med dem på Dokhavnen. HØR INTERVIEWET HER:
12-06-2024 08:00    5:51
JUNCKER KLAR PÅ KAJKANTEN – ESBJERG ER NOGET SÆRLIGT FOR MIG
Lørdag afsluttes Esbjerg Festuge med en masse musik på programmet. Og her kan man bl.a. opleve bandet Juncker, der gik koncert på kajkanten ved Restaurant Sydvesten. Vi har fået en lille snak med Christian Juncker omkring koncerten, riders, havet og ikke mindst sit specielle forhold til Esbjerg. HØR INTERVIEWET HER:
11-06-2024 10:46    8:44
SPØGELSESJAGT – ESBJERG FESTSPIL I ESEHAVEN
Der er både gys og grin, når Esbjerg Amatør Teater opfører året festspil ”Spøgelsesjagt” i Esehaven – bag Byhistorisk Arkiv. HØR MERE OM FESTSPILLET HER:
11-06-2024 09:41    3:08
GASTRO & GENBRUG – GENIAL LANGBORDSMIDDAG TIL FESTUGE
250 mennesker skal i aften hygge sig til langbordsmiddag i Skolegade – til Gastro & Genbrug. Arrangeret af Café Finns Paraply, KORN180 og Esbjerg Festuge. Billetterne blev revet væk, men der er lidt til salg i aften – det fortæller Mia Hellsten Nissen, leder af Cafe Finns Paraply. HØR HELE INTERVIEWET HER:
10-06-2024 09:46    4:36
CACAOCEREMONI – TRINE FÅR FOLK I ZEN
Mandag eftermiddag er der cacoceremoni og yin yoga i Heerups Have i Esbjerg. Det er Trine Betzer fra Blidhed, der guider folk igennem denne anderledes oplevelse i tipien til Esbjerg Festuge. HØR INTERVIEW MED TRINE HER:
10-06-2024 08:55    5:05
STUR STUR NUMMER – CIRKUS KRONE ER KLAR TIL ESBJERG FESTUGE
5 forestillinger har Cirkus Krone i forbindelse med Esbjerg Festuge i IC Møllerparken. Vi har været forbi familie-cirkusset med stolte traditioner og fået en lille snak med manden i spidsen Frank Thierry. HØR INTERVIEW HER:
08-06-2024 08:38    5:59
KELLERMENSCH KLAR TIL DEBUT PÅ TORVET I ESBJERG
De har spillet på alverdens store scener, men for første gang skal Kellermensch i aften spille på Torvet til Esbjerg Festuge. Og frontmanden Sebastian Wolff glæder sig til koncerten på hjemmebanen i Esbjerg. HØR INTERVIEW HER:
07-06-2024 10:00    3:40
DIVERCITY – FORSKELLIGHED PÅ TORVET TIL ESBJERG FESTUGE
Lørdag klokken 10-16 hyldes forskellighed til DiverCITY på Torvet i Esbjerg. En masse oplevelser og smagsprøver er i vente. HØR INTERVIEW HER:
07-06-2024 09:48    3:21
UKRUDT – BÆREDYGTIG EVENT SKYDER FESTUGEN I GANG HOS GAME STREETMEKKA ESBJERG
Musik, loppemarked, street-art og en masse forskellige workshops er i dag på programmet for de unge mennesker ved GAME Streetmekka Esbjerg. HØR INTERVIEW HER:
07-06-2024 09:00    3:36
ER DU KLAR TIL SOMMERBIO & QUIZ SØNDAG PÅ TORVET ?
Mathilde og Trine fra Nordisk Film Biografer Esbjerg er klar til at dele gratis popcorn ud på søndag til Sommerbio under åben himmel på Torvet i Esbjerg. Og Radio Victorias Henrik Dinesen står klar med quiz i mellem de to film Mugge & Vejfesten og Druk. HØR INTERVIEW HER:
07-06-2024 08:58    2:46
ESBJERG FESTUGE – OPLEVELSER VENTER I ALLE ALDRE
Så er det i morgen – fredag den 7. juni, at Esbjerg Festuge skydes i gang, bl.a. med musik på Torvet. Vi har fået os en lille snak med én af arrangørerne bag Esbjerg Festuge – Kirsten Kirchner, chef for eventsekretariatet i Esbjerg Kommune. HØR INTERVIEWET HER:
06-06-2024 12:37    6:28
UNGE STÅR SELV BAG FESTIVAL FOR UNGE PÅ FANØ
De unge på Fanø får ting til at ske – det er aftenens ungefestival et godt bevis på. Festivalen er for de unge mellem 13 og 25 år - og byder på nogle af tidens store navne, som Thor Farlov og Mumle. Festivalen er fuldstændig alkoholfri – og foregår i ”Villaen Fanø – Ungehuset”. Et sted som de unge mennesker selv har været med til at renovere. Ungefestivalen finder sted fredag d. 31. maj fra kl. 15.30 – 22.00 Her fortæller Nikolaj Veie Svenningsen fra Ungerådet mere om festivalen.
31-05-2024 07:51    2:43
KULTURPODCASTEN - MAJ
Så har GAFFA journalist, Alexander Hemstedt, atter været forbi podcaststudiet til en snak om musiklivet i vores område. Alexander er klar med en skarp update på: - Tobakken, hvor nøglerne nu overdrages til Musikhuset Esbjerg - Fuzztival, der er løber af stablen i denne weekend - Suset, der har præsenteret udenlandsk hovednavn - Esbjerg Festuges musikprogram - Krasbørstig kritik af Esbjerg Kommunes festival-strategi
31-05-2024 06:14    22:19
ULLA TØRNÆS: DET VIGTIGSTE EU-VALG NOGENSINDE
Søndag den 9. juni skal vi stemme til Europa Parlamentet – og én af dem, der stiller op, er Ulla Tørnæs - for partiet Venstre. Vi har fået en snak med den mangeårige politiker – bl.a. omkring valgets vigtighed, Esbjergs rolle og skøre regler fra EU. HØR INTERVIEWET HER:
29-05-2024 13:10    14:30
NU ER GENÅBNING AF TOBAKKEN EN REALITET
Byrådet har netop godkendt aftalen mellem Esbjerg Kommune og Musikhuset Esbjerg om den fremtidige drift af spillestedet Tobakken. Dermed er Musikhuset klar til at slå dørene op til spillestedet fra 1. august 2024. Vi har fået en snak med Jakob Lose, Formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune.
28-05-2024 08:16    4:40
RIBE/ESBJERG-MÅLMAND: VI FORTJENER BRONZEMEDALERNE
Selvom håndboldherrerne fra RibeEsbjerg HH var uhyre tæt på DM-finalerne, så rejste holdet sig flot i den første bronzekamp mod Skjern Håndbold. Nu kan en historisk bronzemedalje sikres onsdag aften i Blue Water Dokken - med uafgjort eller sejr mod Skjern. Vi har fået en snak RibeEsbjergs islandske målvogter Agust Bjørgvinsson – på dansk HØR INTERVIEWET HER:
27-05-2024 12:19    3:47
STOLT TEAM ESBJERG-DIREKTØR KLAR PÅ NY GULDJAGT
Team Esbjerg sikrede sig i lørdags det femte danske mesterskab i håndbold. Men det blev kun til en lille guldfest, da holdet allerede skal spille Champions League FINAL4 her i weekenden. Vi har fået en lille snak med Team Esbjergs direktør HC Warrer her mandag morgen, der fortæller om lørdagens DM-guld – det kommende FINAL4 i Champions League samt guldfejring af holdet på Torvet. HØR INTERVIEWET HER:
27-05-2024 09:48    4:48
10 ÅRIGE MATILDE MED EGEN IS- OG KAFFEBAR
Sol og sommer i Hjerting – og så kan man også møde blot 10-årige Matilde Cederhold Valter bag sin egen is- og kaffebar ved Strandpromenaden. En ny mobiltelefon og en drømmetur til udlandet har gjort, at hun har fået bygget sin helt specielle ladcykel, hvor hun kan tjene lidt penge på salg af is og kaffe. Vi har været forbi til en lille snak med Matilde og far Thomas Valter, for at høre lidt mere om dette hyggelige hobbyprojekt. LYT HER:
23-05-2024 10:22    8:19
MAGI & MANGFOLDIGHED – MASSER AF TEATER VENTER I MUSIKHUSET ESBJERG
Teater- & Musikvennerne har netop præsenteret programmet for efteråret 2024 og foråret 2025 i Musikhuset Esbjerg. Alle typer af teatergenrer kan folk glæde sig til – også noget for det yngre publikum - det fortæller Hanne Meyer, formand for Teater- & Musikhusvenner. HØR INTERVIEW HER:
22-05-2024 12:11    5:45
SKØJTEBANEN REDDET PÅ TORVET I ESBJERG
”Claus Sørensens Fond har reddet julen i Esbjerg” – sådan lyder det fra en glad Citychef, Brigitta Christensen. Fonden har nemlig valgt at donere det millionbeløb, der skal bruges til at reparere det defekte køleanlæg. Uden et nyt køleanlæg ville det ikke være muligt at få skøjtebanen køreklar til november. HØR INTERVIEW HER MED CITYCHEFEN
21-05-2024 10:48    2:17
BORGMESTER I KLIMA-AUDIENS HOS PAVEN
Som borgmester for Esbjerg Kommune og præsident for WECP – verdens energibyer, har Jesper Frost Rasmussen, mødt mange prominente personer, men mødet med paven er dog en af de dem, der overgår de fleste. Her fortæller Jesper Frost Rasmussen om baggrunden for besøget i Vatikanet - og ikke mindst om den store oplevelse.
21-05-2024 07:46    4:39
LOKALE KRÆFTER ER ALLEREDE I ARBEJDSTØJET I EfB
En sejr i Skifteretten i fredags betyder, at den nye bestyrelse i EfB allerede er i gang med et vigtigt stykke arbejde – selvom de amerikanske ejere stadig har mulighed for at anke fredagens afgørelse. Vi har fået en lille snak med talsmanden fra den lokale styregruppe, Henry Heiberg. HØR INTERVIEWET HER:
06-05-2024 09:09    3:27
ESBJERG SOM BOMBEMÅL - EN RISIKO ELLER EN SKRÆMMEKAMPAGNE FRA ENHEDSLISTEN ?
Sarah Nørris fra Enhedslisten Esbjerg er klar i mælet – ”Nej til NATO-Havn – Nej til amerikanske baser” Kan Esbjerg blive et bombemål for russerne – det er frygten hos Enhedslisten, der med deres kampagne også gerne ser en folkeafstemning om NATO-baser i Danmark.
03-05-2024 09:56    4:26
KULTURPODCAST - ALEXANDER GIVER DIG OVERBLIKKET
Så er vi klar til endnu en kulturpodcast med GAFFA anmelder og skribent Alexander Hemstedt. Denne gang giver Alexander dig overblikket over nogle af sommerens store musikalske tilbud i området. Vi kommer forbi: - ESBJERG Fuzztival - Festugen - Grøn - Suset - Vi Elsker - Ribe Metalfestival - Fanø Vesterland
02-05-2024 12:26    18:22
STENWERK – ET ANDERLEDES SHOWROOM I TORVEGADE
Thomas Jacobsen er nu gået all in på salg af eksklusive udendørs fliser til danskerne – med virksomheden ”Stenwerk” – og vi snakker virkelig ALL IN, da det bl.a. er med et anderledes showroom i Torvegade i Esbjerg – side om side med konditor, tøj- og delikatessebutikker. Vi har besøgt showroomet og fået en snak med Thomas Jacobsen, der i mange år har stået i spidsen for Scandi-Roc – men nu med store ambitioner med ”Stenwerk” HØR INTERVIEWET HER:
02-05-2024 09:53    11:27
VIGTIG SØNDAG FOR TEAM ESBJERG & RIBE/ESBJERG HH
Team Esbjerg kan hjemme spille sig i FINAL4 i Champions League for tredje sæson i træk, mens RibeEsbjerg HH kan sikre sig en plads i DM-semifinalerne – for første gang siden 2017. En vild og vigtig søndag er i vente - det forudser både Team Esbjergs Michala Møller og RibeEsbjergs Mathias Jørgensen. HØR INTERVIEWS HER:
02-05-2024 09:06    3:56
YOUTUBER - NU OGSÅ SOM MUSICAL-STJERNE
Rasmus Brohave er mest kendt fra YouTube og diverse værtsroller, men nu kan han opleves i den store musical "Askepot" i Musikhuset Esbjerg – fra i aften og til på søndag. Radio Victoria fik her til morgen en snak med Rasmus Brohave, før kursen blev sat mod Esbjerg. HØR INTERVIEWET HER:
01-05-2024 09:56    5:16
ARBEJDERNES INTERNATIONALE KAMPDAG – FORMAND ER KLAR I SPYTTET
Henning Overgaard fra Esbjerg, er formand for 3F – og ret klar i spyttet, i forhold til regeringens udmeldinger om, at danskerne skal arbejde mere.
01-05-2024 08:27    3:12
STORT BILTRÆF I ESBJERG
Tirsdag aften bliver der gang i den til GranTurismo biltræf – med en masse kåringer og Youtuberen Joachim Stender hos Autocentralen Esbjerg. Det fortæller salgschefen Jacob Friis Madsen. HØR INTERVIEWET HER:
30-04-2024 09:39    2:50
ER DET EN GOD IDÈ MED PANT PÅ TAKEAWAY-EMBALLAGE?
Hvad tænker du om at skulle betale pant på pizzabakker og to-go kaffekopper? Ifølge DR har borgmestrene i landets tre største byer, sendt et fælles brev til miljøminister Magnus Heunicke. Her opfordrer regeringen til at indføre et nationalt genbrugssystem for takeaway-emballage, som vi kender det fra flaskeautomaterne. Men hvad tænker borgmester, Jesper Frost Rasmussen, egentlig om den idé?
30-04-2024 07:46    2:42
SIMONE VIL VÆRE RASK – DU KAN HJÆLPE I KAMPEN MOD SCLEROSE
”YOU GO Esbjerg” afholdes den 20. maj med 4 kilometer gårute fra Sædding Centret – arrangeret af 24-årige Simone Pehrson og Scleroseforeningen. HØR INTERVIEWET HER:
29-04-2024 10:43    4:12
MIKE HAR GIVET MEDARBEJDERNE FRI PÅ ST. BEDEDAG
Alle medarbejdere har fået en fridag hos Skiltestedet Esbjerg – selvom det koster direktøren Mike Lassen 50-60.000 kroner. HØR HER HVORFOR
26-04-2024 09:36    2:30
ENERGY-DIREKTØR GØR STATUS PÅ FREMTIDEN EFTER DM-SØLVET
Hør her hele interviewet med Esbjerg Energys direktør Peder Krogsgaard:
25-04-2024 12:13    8:21
BOYBANDET C21 ER TILBAGE – OG IGEN KLAR TIL AT EROBRE ASIEN OG PIGEHJERTERNE
De storhittede i 00érne – det danske boyband C21. Men efter 18 års pause, så har lysten igen meldt sig hos Søren Bregendal og David Pepke. Deres første EP er færdiglavet – og nu skal hele Danmark besøges – og drømmen er også en tilbagevenden til Asien, hvor de senest havde kæmpe succes. Henrik Dinesen har fået sig en snak med Søren Bregendahl og David Pepke fra C21. HØR INTERVIEWET HER:
24-04-2024 12:05    8:27
SÅ ER DET I AFTEN DER SKAL KÆMPES PÅ ISEN !
”Jeg har slikket mig om munden, siden ingen troede på os…” Hør hele interviewet her med Esbjerg Energys Phillip Schultz
23-04-2024 09:45    3:43
UNIKT INDBLIK I DET KONGELIG TEATER PÅ TORVET I ESBJERG
I forbindelse med KLAP Teaterfestival, så er der lige nu opstillet nogle utraditionelle containere på Torvet i Esbjerg – og de er fra selveste Det Kongelige Teater – hvor man kan få et smugkig ind i virkelighedens verden fra Danmarks Nationalteater. Vi var på en lille rundtur på Torvet sammen teaterværterne Ida-Marie og Dagmar. HØR INTERVIEWET HER:
17-04-2024 12:24    7:48
DET KLAPPER FOR TEATERFESTIVALEN I ESBJERG
Verdens største teaterfestival er i fuld gang i Esbjerg – og der er stadigvæk en masse godt i vente, frem til den 21. april – ganske gratis. Vi har fået en lille snak med direktøren for Teatercentrum, Dorthe Skøtt Bébe, der er arrangøren af KLAP Teaterfestivalen i samarbejde med Esbjerg Kommune. HØR INTERVIEWET HER:
17-04-2024 10:27    3:14
KULTURPODCASTEN
KOMMUNEN INDLEDER FORHANDLINGER MED MUSIKHUSET OG SUSET SKAL OSE AF ESBJERG MED BAKSKULD, KAFFEPUNCH OG DISCOKUGLER I INDUSTRIKRANER! Så har GAFFA journalist Alexander Hemstedt igen været forbi podcast-studiet til en snak om de varme emner på kulturfronten i Esbjerg Kommune. Et enigt Kultur & Fritidsudvalg har netop besluttet, at indlede realitetsforhandlinger med Musikhuset Esbjerg om drift af det tidligere Tobakken. Alexander giver os overblikket over de juridiske nørklerier og politiske beslutninger. Der er også besøg af Tobias Kippenberger, som er sat i spidsen for Suset Festival i Esbjerg. Det er blevet til en spændende snak om visionerne for den nye festival – både nu og på sigt.
16-04-2024 12:21    33:58
HUNDEN BUSTER ER BÅDE PUBLIKUMSDARLING OG I HOVEDROLLEN TIL TEATERFESTIVAL
Én af de mange godbidder, der kan opleves til KLAP Teaterfestival i Esbjerg – er hunden Buster, der kommer på scenen i forestillingen ”Buster & Mig” fra Meridiano Teatret. Buster og de øvrige skuespillere kan opleves på Kulturskolen i eftermiddag eller i weekenden på Boldesager Skole. Vi var her til morgen forbi til en lille snak med Meridiano Teatret – og selvfølgelig Buster. HØR INTERVIEWET HER:
16-04-2024 09:48    8:38
FRA FANØ TIL ESBJERG – GERTRUD GLÆDER SIG TIL TEATERFESTIVALEN
TeaterBLIK fra Fanø er et af mange teater, der kan opleves den næste uges tid i forbindelse med KLAP Teaterfestival i Esbjerg. Gertrud Exner er teaterleder og skal også selv på scenen. Vi fik en snak med hende, før deres første optræden, der er her mandag eftermiddag på Hovedbiblioteket i Esbjerg. HØR INTERVIEWET HER:
15-04-2024 09:48    4:52
ER DU KLAR TIL TEATERFESTIVAL I ESBJERG ?
Flere end 10.000 mennesker har allerede bestilt gratis billetter, når der bliver fest, farver og ikke mindst KLAP Teaterfestival – her fra søndag og en uge frem. Både Jakob Krogsøe fra hovedbiblioteket i Esbjerg og eventchefen Kirsten Kirchner er begejstret for denne store teaterfestival, hvor en masse professionelle udøvere kan opleves i hele kommunen. HØR INTERVIEWS HER
12-04-2024 10:00    6:03
GOING FOR GOLD – STORE GULDDRØMME HOS ESBJERG ENERGY
Så er det i aften, at det går løs med DM-finalerne mellem Esbjerg Energy & SønderjyskE. For første gang skal der afholdes finaler i den ”nye” Granly Hockey Arena i Esbjerg – med bl.a. finalekamp2 søndag eftermiddag. Vi var her til morgen forbi på Gl. Vardevej, hvor vi fik en lille snak med Energys direktør Peder Krogsgaard og forwarden Henrik Mærsk Clausen, der før har gået hele vejen med Esbjerg Energy. HØR INTERVIEWS HER:
12-04-2024 09:47    5:39
MUSIKHUSET ER NU ”PLAN A” SOM OPERATØR FOR TOBAKKEN
Nu ser det endelig ud til, at der er en løsning på vej med spillestedet Tobakken. Musikhuset Esbjerg er interesseret som operatør af stedet, og derfor er Esbjerg Kommune fortrøstningsfulde i forhold til en løsning inden for kort tid. Vi har fået en opdatering på situationen fra Jakob Lose, der er formand for kultur & fritid i Esbjerg Kommune. HØR INTERVIEWET HER:
08-04-2024 08:41    3:35
STAFET (KÆMPER) FOR LIVET
Engang var Stafet For Livet i Esbjerg landets næststørste stafet med mange tusinde deltagere. Men efter nogle års corona-pause, har man ikke været i nærheden af de tidligere antal tilmeldinger. Formand Søren Andersen har været tæt på at kaste håndklædet i ringen. Men nye frivillige kræfter og initiativer har givet ham håbet på, at 2024 bliver vendepunktet.
04-04-2024 14:14    10:02
VILD APRIL I MUSIKHUSET ESBJERG – HØR HER NOGLE AF MÅNEDENS HIGHLIGHTS
Der er noget i alle genrer – og for alle aldre – i Musikhuset Esbjerg her i deres højsæson. Claus Lorentzen fra Musikhuset Esbjerg har i denne podcast udvalgt nogle af de mange muligheder for april. LYT HER
04-04-2024 09:58    11:32
NYE PARKERINGSREGLER I ESBJERG FRA 8. APRIL – BLIV KLOGERE HER
Nu skal du fra mandag den 8.april registrere ankomst og afgang ved kommunens parkeringspladser i Esbjerg – enten via app eller billetautomat. Vi har fået en snak med Henning Ravn, formand for Plan- & Byudviklingsudvalget i Esbjerg Kommune, der fortæller om ændringerne og overvejelserne bag. HØR INTERVIEWET HER
03-04-2024 11:26    3:09
DEN NYE CHEF I RIBE/ESBJERG – VI LÆGGER OS IKKE NED I SLUTSPILLET
Søndag aften tager RibeEsbjerg HH hul på den sjove del af sæsonen – årets medaljeslutspil – hvor Aalborg Håndbold venter i første match i Blue Water Dokken. Og selvom Ribe/Esbjerg er kommet i en benhård pulje med Aalborg, Mors/Thy og Bjerringbro/Silkeborg – så er optimismen og troen til stede hos den midlertidige cheftræner, Jesper Holm, som vi har fået en lille snak med før de afgørende kampe. HØR INTERVIEWET HER:
02-04-2024 13:00    2:56
SMEDEN & PRÆSIDENTEN ER KLAR PÅ KNALLERTERNE – MOTORCYKELTRÆF ER OGSÅ VORES JULEAFTEN
Knallerterne vil også lege med her Skærtorsdag – til motorcykeltræf i Esbjerg. Endnu engang har Maxi Maniacs samlet en masse knallert-entusiaster fra hele landet, som får den helt store hygge- & festdag. Vi har haft besøg af Smeden (Henrik) og Præsidenten (Nikolaj) fra Maxi Maniacs, der også lige havde en overraskelse med til Søren. HØR INTERVIEWET HER:
25-03-2024 10:30    8:16
FORTSAT STOR OPBAKNING TIL MOTORCYKELTRÆF I ESBJERG
Flere tusinde skinnende og brølende motorcykler er klar på Torvet i Esbjerg her Skærtorsdag – når det traditionsrige motorcykeltræf løber af stablen. Samtidig er der masser af mennesker på karavaneruten, når motorcyklerne bliver luftet rundt i byen. Den store opbakning glæder formanden for MC Road Riders, Dan Røn, som endnu engang står bag arrangementet. HØR INTERVIEWET HER
21-03-2024 13:44    9:52
KULTURPODCASTEN – MED GAFFAS ALEXANDER HEMSTEDT
Så er vi klar med en ny udgave af kulturpodcasten – og endnu engang guider GAFFA skribent, Alexander Hemstedt, os rundt i den lokale musikkultur.
19-03-2024 14:14    19:03
DANMARKS BEDSTE GRILLPØLSE KOMMER FRA FANØ
Hos Slagter Christiansen på Fanø, er man netop løbet med den flotte pris ”Danmarks Bedste Grillpølse 2024”. Vi fik en snak med den stolte indehaver, Henrik Christiansen, der fortæller lidt om ingredienserne i den smagfulde pølse – og så giver han et par tip til, hvordan en pølse skal grilles helt perfekt.
19-03-2024 12:41    3:17
RIKKE & RASMUS GIK ALL-IN I NASHVILLE – NU VENTER NYT MUSIK OG BANDTOUR FOR ”GLIMTVIS”
12 dages skrivetur i amerikanske Nashville har været en øjenåbner og givtig tur for Rikke Egholm Ravn fra Esbjerg og Rasmus Pedersen fra Aarhus. Nye venskaber og nye musikalske døre er åbnet for duoen ”Glimtvis”. Og nu er der også nyt musik på vej – med country-vibes og sange om det svære voksenliv. HØR PODCASTEN HER MED ”GLIMTVIS”
19-03-2024 10:52    21:48
TEDDY FRA ESBJERG GJORDE DET IGEN – ÅRETS HORRORUDGIVELSE
Er man til bøger med masser af gys og hvor Esbjerg ofte er omdrejningspunktet, så har man sikkert stødt på flere af Teddy Vorks prisvindende bøger og noveller. Og her i weekenden blev Teddy endnu engang hædret med ”Årets Horrorudgivelse” for novellesamlingen ”Ubuden ”– ved den store krimimesse i Horsens. Vi har fået en lille snak med forfatteren fra Esbjerg, der også kunne fortælle lidt nyt om filmen Mulm, som er efter Teddys prisvindende bog. HØR INTERVIEWET HER:
18-03-2024 13:27    6:09
MIKKELS HÅRDE KAMP MOD DÆMONERNE KAN SNART OPLEVES I BIOGRAFEN
I den kommende uge er der biografpremiere på en ny stærk film om Mikkel fra Esbjerg, der forsøger at finde vej i livet, efter at flere års seksuelle overgreb i hans barndom har lagt et tungt mørke over ham. Både Mikkel og hans mor har været på besøg i Radio Victorias podcaststudie til en ærlig og følelsesladet snak om baggrunden, kampen – og ikke mindst håbet med filmen. Det blev til et af de mest rørende besøg, som Radio Victorias Henrik Dinesen, har oplevet igennem mere end 30 år som studievært. Filmen ”Mikkels Kamp Mod Dæmonerne” kan opleves lørdag d. 16. marts hos Nordisk Film Biografer Esbjerg, hvor Mikkel laver et oplæg til filmen. Derudover vises filmen d. 19. og 20. marts – alle dage kl. 19.00. Mikkel har fundet modet til at stå frem – nu er håbet, at hans barske historie kan hjælpe andre.
07-03-2024 14:56    48:03
FRA BETJENT TIL BEVÆRTNING – OLE REDDEDE BRUNT VÆRTSHUS I ESBJERG
Der er lige pludselig ikke langt fra at være i værtshuspatruljen til selv at stå bag bardisken. Ole Søndergaard valgte i sommer – sammen med sin gode ven Lars Meibom at redde Havkatten i Esbjerg. For ifølge Ole skal de brune værtshuse bestå. Og der var også godt gang i Havkatten, da Radio Victoria var forbi til en snak med Ole Søndergaard. HØR INTERVIEWET HER:
06-03-2024 12:57    7:02
FANØ VESTERLAND HAR DELT PENGE UD TIL GODE PROJEKTER
Fanø Vesterland er ikke blot en festival, der hvert år glæder publikum med fed musik. Festivalen kan også efterfølgende glæde med midler, der styrker lokalsamfundet. Der er netop blevet uddelt 385.000 kroner til 6 forskellige foreninger og projekter, der gavner børn og unge på Fanø. Noget der ikke ville kunne have ladet sig gøre, uden et hav af frivillige, der hvert år yder en kæmpe indsats i forbindelse med den populære festival. Radio Victoria fik en snak med en glad festivaldirektør - Jesper Møller Pedersen.
06-03-2024 09:03    3:31
TEAM ESBJERG TRÆNER SATSER PÅ MENTAL OPLADNING FØR SÆSONENS VIGTIGSTE KAMPE
Grundspillet er ved at gå ind i sin afsluttende fase for Team Esbjerg, der stadigvæk har mulighed for at levere et historisk resultat med 26 sejre i 26 kampe. Vi har fået en lille snak med Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, der også fortæller om en vigtig mental periode, før det for alvor går løs med slutspil og nøglekampene i Champions League. HØR INTERVIEWET HER:
05-03-2024 13:02    3:51
PRIVATE ER KLAR TIL AT STØTTE EfB-PROJEKTET PÅ SUPPORTEFB.DK
EfB skal tilbage på lokale hænder – det er en lokal styregruppes mission, der står klar med 32 millioner kroner og er på jagt efter yderligere 18 millioner kroner. Men privat-personer kan og vil også gerne støtte op om projektet via supportefb.dk. En hjemmeside der gik i luften i fredags – og det er på initiativ af Kenneth Hagelskjær, der ejer virksomheden EMS i Esbjerg. Og Kenneth er meget positiv omkring de tilkendegivelser, der allerede er strømmet ind fra private siden i fredags. Hør en status her fra mandag morgen, hvor Radio Victoria var forbi EMS. LYT HER:
04-03-2024 09:18    4:13
BAKKESKOLEN I ESBJERG LØB MED GULDET I E-SPORT
Sådan skal det gøres – eleverne fra Bakkeskolen Cosmos kan nu kalde sig danske skolemestre i e-sport, da holdet ”Cosmos Cowboy Krigere” gik hele vejen i tirsdags ved mesterskaberne i spillet Counter Strike. Radio Victoria var i morges forbi skolen i Esbjerg, hvor vi fik en snak med 15-årige Victor Jones Birkemose fra vinderholdet samt skoleleder Daniel Hald, der også kunne fortælle om deres specielle linje med e-sport på skoleskemaet. HØR INTERVIEWET HER MED DANIEL & VICTOR:
29-02-2024 10:42    4:34
KONCERTER OG SHOWS STORHITTER PÅ ESBJERG PARK
"Den Gamle Højskole" i Esbjerg har fået en forrygende start på deres nye koncept, hvor der også skal være langt flere koncerter, shows, foredrag og stand-up i huset. Vi har været forbi Esbjerg Park - til en lille snak med indehaver Jeanette Pedersen, der fortæller om en spændende og tætpakket kalender – både her i foråret samt til efteråret. HØR INTERVIEWET HER:
26-02-2024 13:22    8:29
KULTURPODCASTEN – MED JAKOB LOSE
I ”Kulturpodcasten” har vi som sædvanligt besøg af Alexander Hemstedt fra GAFFA. Men i denne udgave er der også besøg af Jakob Lose, som er formand for kultur- og fritid i Esbjerg Kommune. Der bliver i særdeleshed talt om situationen omkring Tobakken – hvad sker der, og er der overhovedet er flere skud i bøssen? Desuden bliver der talt om Esbjerg Kommunes satsning af ”Suset” festivalen, der har mødt både begejstring og kritik. Til sidst runder vi Huset, der fornyeligt måtte aflyse en koncert på grund af støjklager. Hvorvidt der er politiske løsninger på disse udfordringer, giver Jakob Lose også svaret på.
23-02-2024 12:34    27:15
FYRRE, FED... OG FIGHTER
I en alder af 39 år tog familiefaderen Nicolai Kubel Olesen en drastisk beslutning – han ville kæmpe sig op til en MMA kamp. Det sendte ham ud på en vanvittig rejse, hvor han har tabt 30 kilo, været 5 gange på sygehuset med bl.a. brækkede ribben – og så har han ikke rørt hverken alkohol, smøger eller hvidt brød. Lørdag er der så ESBJERG FIGHT NIGHT 3.0 i Blue Water Dokken – og Nicolai skal i ringen efter halvandet års intensiv træning i både Danmark og Thailand. Hør den inspirerende og ærlige snak med Nicolai – her dagen før det går løs.
23-02-2024 10:02    11:26
MIN VEJ - MORTEN TABTE 30 KG OG FIK SPISEFORSTYRRELSE – I DAG ER HAN PERSONLIG COACH & KOSTVEJLEDER – MED GULEROD FREM FOR PISK
Det er ikke altid lykken at tabe 30 kg – for enhver pris – det erfarede Morten Fischer Ladefoged fra Esbjerg. I dag har han en helt anden tilgang til kost og kroppen – og det deler han ud af med stor succes på de sociale medier under FischerFitness – med flere end 35.000 følgere. 39-årige Morten bruger sig selv i sine videoer – skyder med skarpt mod en masse salgstricks – og så vælger han frem for alt at bruge guleroden – frem for pisken, når han hjælper sine mange klienter. Hør her en inspirerende snak med Morten Fischer Ladefoged - og få et par gode råd med i podcasten: ”Min Vej” LYT HER:
22-02-2024 13:26    21:31
DELARA PÅ 11 ÅR UDLEVER SIN DRØM – ER MED I TV-SERIE OG PÅ SCENEN TIL MGP
Det er næsten ikke gået op for 11-årige Delara Lavasani Kjær fra Esbjerg, at hendes store drømme lige nu er blevet til virkelighed – som både skuespiller og sanger. Delara kan opleves i serien ”Den Magiske Klub” på Ramasjang og DRTV – og på lørdag skal hun også underholde og synge i pausen til børnenes MPG foran hele Danmark. Radio Victoria var her til morgen forbi Delara, inden hun og resten af familien satte kursen mod København. HØR INTERVIEWET MED DELARA HER:
21-02-2024 13:35    6:23
FRIVILLIGE HELTE HJÆLPER MED AT REPARERE DINE TING
Mange af os har en tendens til at smide ting ud, hvis de er gået lidt i stykker, men HP Arnoldson har en helt anden mission hos Repair Café i Esbjerg. Sammen med en række andre frivillige tilbyder de - helt gratis - at puste nyt liv i defekte ting – men du skal gerne selv også há hænderne op ad lommen. I aften er der åbent på Repair Café fra klokken 17 til 19 på Platformen, Gl. Novrupvej i Esbjerg, hvor du både kan blive klogere og få fikset dine ting. HP Arnoldson fik hurtigt kigget på Radio Victorias høretelefoner, da vi var forbi her til morgen. HØR INTERVIEWET HER:
21-02-2024 09:35    3:45
SOS - DJ SØGES TIL VELGØRENHEDSFEST
Radio Victoria er igen på en mission – og har derfor brug for jeres hjælp. For Charlotte Hassing og 80 andre kvinder er på desperat jagt efter en DJ, der kan spille til deres store traditionsrige ”hattefest” - lørdag den 2. marts i Hjerting. Al overskuddet fra denne aften går til SOS Børnebyerne, hvor foreningen fra Hjerting-Esbjerg sidste år samlede næsten 80.000 kroner ind til de nødlidende børn. Er du DJ eller kender én, der vil hjælpe til i velgørenhedens tegn? HØR INTERVIEWET HER CHARLOTTE HASSING
20-02-2024 08:43    3:39
KULTURPODCAST MED ALEXANDER HEMSTEDT
GAFFA journalisten Alexander Hemstedt, har endnu engang været forbi Radio Victorias podcast-studie til en snak om musikkulturen i Esbjerg. Podcasten er optaget onsdag d. 7. februar - så der er enkelte nyheder, der ikke nåede med i podcasten. Til gengæld kommer vi omkring bl.a. Folk & Fæstival, Suset, Huset/Konfus/Kanten og lokale Viva La Wolfe, der er nomineret til en GAFFA pris.
09-02-2024 13:06    18:48
MASSER AF UNDERHOLDNING I MUSIKHUSET ESBJERG
Kalenderen er tætpakket i Musikhuset Esbjerg her i februar og marts. Og der er noget for alle aldre og genrer. Claus Lorentzen fra Musikhuset Esbjerg giver her et indblik i nogle af oplevelserne. LYT HER:
08-02-2024 13:07    8:30
CAROLINE GIK I FØDSEL I BIO – NU SKAL LILLE VIGGO MED MOR & FAR I BIFFEN IGEN
I samarbejde med Nordisk Film Biografer Esbjerg ”efterlyste” vi i går en Caroline, der var gået i fødsel i biografen i januar. Og med jeres store hjælp – så fandt vi hurtig den rigtige – Caroline Øbo. Hør hendes søde og specielle oplevelse i biografen med kæresten, hvor der nu også venter 10 x Baby-bio, som Nordisk Film Biografer Esbjerg vil forære hende. HØR INTERVIEWET MED CAROLINE HER:
08-02-2024 08:41    4:43
KASPER HJULMAND PÅ BESØG HOS EfB - ”ESBJERG ER STADIGVÆK EN VIGTIG DEL AF DANSK FODBOLD…”
Den danske fodboldlandstræner, Kasper Hjulmand, holdte i dag et oplæg hos EfB – med titlen ”Danmarks Drøm” - hvor et par hundrede gæster lyttede interesserede med. Radio Victoria fik efterfølgende en snak med Kasper Hjulmand, der satte ord på sine drømme, EfB & Esbjerg og den kommende EM-slutrunde. HØR INTERVIEWET HER:
07-02-2024 12:23    6:03
KAN DU HJÆLPE - CAROLINE GIK I FØDSEL I BIO – NU VIL BIOGRAFEN GERNE FORKÆLE MODEREN
Et sjældent syn skete den 12. januar 2024 hos Nordisk Film Biografer Esbjerg, da en gæst gik i fødsel under en film. Hun har sidenhen været forbi biografen - med barnevognen - med kage til personale, som tak for hjælpen, men Nordisk Film Biografer Esbjerg ved kun, at hun hedder Caroline. Biografen vil gerne give hende 10 stk. billetter til Baby-Bio – så derfor er jagten nu sat ind på at finde Caroline. Kan du hjælpe….? Hør interviewet her med Zoey fra Nordisk Film Biografer Esbjerg
07-02-2024 08:46    3:05
GENHØR - LIVE FRA FAGENES FEST
DE FAGLÆRTE BLEV HYLDET VED KÆMPE AWARD-FEST! Torsdag d. 1. februar løb ”Fagenes Fest” endnu engang af stablen i Musikhuset Esbjerg. Et stort awardshow for alle dem, der har bestået en erhvervsfaglig uddannelse i det forgangene år. Udover uddeling af priser og legater, var der også underholdning med komiker Anders Nielsen – og til sidst fuld knald på festen med ItaloBrothers på scenen. Alt sammen styret med sikker hånd af aftenens konferencier, Anders Bjerring. Her på Radio Victoria har vi haft fornøjelsen, at sende direkte fra "opvarmningen" til det store show.... Genhør det her.
05-02-2024 13:52    49:43
”FRA PILSNER TIL POLITIK” – KAREN VIL UDFORDRE SKØRE EU-REGLER
40-årige Karen Lia Fromm-Christiansen har i dag et godt job hos Royal Unibrew som salgs- og udviklingschef, men måske skiftes øllene inden længe ud med EU-paragraffer. For Karen, der er bosiddende i Esbjerg, har valgt at stille op for Danmarksdemokraterne ved det kommende EU-valg den 9. juni. Hun ønsker at være med til at præge virkeligheden i Danmark, som oftest styres fra netop EU – med regler og love, der ifølge hende ikke altid giver mening. HØR INTERVIEWET HER
01-02-2024 12:08    11:07
MIN EGEN VEJ: JANNI ER BIBLIOTEKSANSAT… OG BIKINIMODEL
Dette er endnu et afsnit i podcastserien ”Min Egen Vej”, hvor vi møder spændende mennesker, der er gået deres egen- og måske ikke helt lige vej i tilværelsen… Dem, der tør skille sig ud og gå efter drømmene. Denne gang møder vi Janni Filipsen, der til dagligt arbejder hos Esbjerg Kommunes biblioteker – blandt uanede mængder bøger og skrevne ord. Men i fritiden lader hun billederne tale, når hun plejer sin populære Instagramprofil - med mere end 66.000 følgere. Janni elsker at dyrke motion og pleje kroppen – og det giver hende masser af selvtillid, når bikinibillederne modtager likes og roser. Specielt fordi hun ikke altid har været i så god form som nu. MEN – der er også en bagside af medaljen… For i indbakken lander også en mindre skønsom blanding af både negative og lumre beskeder… Så hvordan tackler man det? Samtidig slår Janni fast, at man på de sociale medier ofte ser den glitrede side af glansbilledet. Så selvom hun fremstår veltrænet, så er der også plads til både dårlige dage og aftener med sofahygge og chokolade.
01-02-2024 10:06    19:32
LOKALE EfB-INVESTORER VIL NU HAVE AMERIKANERNE HELT UD AF KLUBBEN
Tilliden til de amerikanske ejere af EfB er nu fuldstændig væk hos lokale investorer – derfor har de lokale mindretalsaktionærer anmodet om en ekstraordinær generalforsamling i EfB Elite A/S. Amerikanerne - med Paul Conway i spidsen - skal kort og godt ud af alt i fodboldklubben – til gengæld står lokale klar med 50 millioner kroner – det fortæller formanden for den lokale styregruppe Henry Heiberg. HØR INTERVIEWET HER:
30-01-2024 10:50    5:17
SMILET OG SULTEN ER TILBAGE HOS SCHULTZ
Ishockeyspilleren Phillip Schultz er tilbage i Esbjerg, efter en mental svær periode i svensk ishockey, hvor der var lang vej til spillerglæde og det vanlige smil på læben hos den 23-årige powerforward. Det fortæller en ærlig og reflekteret Phillip Schultz om i dette interview, hvor han også sætter ord på sine drømme på den korte bane med Esbjerg Energy. HØR INTERVIEWET HER:
28-01-2024 11:04    8:07
CASPER MIKKELSEN GÅR SIN EGEN VEJ – OG HAR SKABT EN FESTIVALSUCCES
”Min Egen Vej” er titlen på en lille podcastserie fra Radio Victoria. Den første gæst i podcast-studiet, er Casper Mikkelsen, fra Esbjerg. En mand, der i høj grad går sine egne veje. Casper er fuldtidsmusiker – og elsker at dele sin passion for musikken med andre. Faktisk så meget, at han har skabt sin egen succesfulde festival ”Folk & Fæstival”. Festivalen har i mange år haft til huse på Tobakken. Men spillestedets triste nedlukning har ikke fået Casper til at kaste håndklædet i ringen. Tværtimod er han nu gået en helt ny – og uprøvet vej, hvor en endnu større del af byen bliver en del af festivalen. Men hvad driver ham – og hvorfor elsker han at gå ned ad veje, der ofte er snørklede og uberørte?
25-01-2024 12:32    47:24
4 DRENGE FRA ESBJERG SKAL NU SPILLE OL-FINALE
Der afvikles i øjeblikket Ungdoms-OL i Sydkorea – og her er 4 ishockeyspillere fra Esbjerg lige nu i gang med at udleve den ultimative drøm. Andreas Jørgensen, Mikkel Poulsen, Mikkel Bjerre og Luca Bærentsen fra Esbjerg Ishockey Klub er nemlig med på det danske landshold, der torsdag morgen spiller OL-finale mod Letland. Vi har fået en lille snak med den stolte 15-årige Luca Bærentsen.
24-01-2024 11:39    3:02
KULTUROMRÅDET HAR MÆRKET ”SUSET” I DEN SENESTE UGE – GAFFASKRIBENT SÆTTER ORD PÅ
Så har GAFFA skribent, Alexander Hemstedt, atter været på besøg i podcast-studiet hos Radio Victoria. Henover den seneste uge, er der mildest talt gået et par stormfulde ”sus” igennem kulturlivet i Esbjerg. Alexander sætter sine ord på begivenhederne – og giver samtidig et bud på fremtiden. Derudover giver Alexander Hemstedt også bud på gode musikalske oplevelser, der venter i nærmeste fremtid.
24-01-2024 11:25    17:42
NY STOR MUSIKFESTIVAL TIL ESBJERG TIL AUGUST – HVAD TÆNKER DU ?
Til sommer får Esbjerg en ny festival under navnet ”Suset Festival”, der skal afholdes den 16. og 17. august. Festivalen bliver på havnen - på NorSeas store parkeringsplads - og har Nik & Jay som hovednavnet – og flere store danske navne indtager også scenen. Det fortæller festivalens direktør, Tobias Kippenberger, der også jagter et par internationale navne. Vi har fået en snak med Tobias Kippenberger, der fortæller mere om navnene og festivalen. HØR INTERVIEWET HER:
22-01-2024 09:58    6:00
GAFFA SKRIBENT - JEG ER HARM OG KED AF DET
Fredag morgen kunne Jydske Vestkysten fortælle, at planerne om videreførelsen af det tidligere spillested "Tobakken", er skrinlagte. Holdet bag det nye spillested, har kastet håndklædet i ringen. Ikke mindst på baggrund af mistænkeliggørelse og tilsvininger på sociale medier. En hetz, der er gået specielt hårdt ud over kulturkonsulent Ronnie Hansen. Radio Victoria fangede GAFFA skribent, Alexander Hemstedt, over en telefon. Han har fulgt sagen tæt - og lagde ikke skjul på sin harme.
19-01-2024 10:41    6:20
ET PAR ORD - OM KONGEORD
Det kom som en kæmpe overraskelse, da en ny bog om Kong Frederik d. 10. i går landede på boghylderne. Bogen har allerede dagen efter udgivelsen, solgt flere eksemplarer, end sidste års bestseller. Vi fik en snak med Jacob Krogsøe, der er bibliotekar hos Esbjerg Kommunes Biblioteker.
18-01-2024 10:00    11:13
KUNSTUDSTILLING FIK FORBRUGET TIL AT STIGE MED HELE 8,9 PROCENT I VARDE KOMMUNE
I Varde Kommune går kultur og butikkernes omsætning hånd i hånd. Den populære kunstudstilling ”Wadden Tide” tiltrak 200.000 besøgende – og det var rigtig godt for de erhvervsdrivende. Faktisk viser en ny analyse, at forbruget i Varde Kommune steg med 8,9 procent i udstillingens periode sammenlignet med samme periode i 2022. Radio Victoria fik en snak med Sandie Eis Ravn, der formand for Kultur og Fritid i Varde Kommune.
17-01-2024 14:55    2:20
NYE PARKERINGSREGLER I ESBJERG KOMMUNE – HØR HER HVORFOR
Inden længe skal alle bilister registrere deres parkering i Esbjerg – ved offentlige parkeringspladser – uanset hvor længe du holder parkeret. Det skal ske via app eller ved billetautomaterne. Formanden for Plan- & Byudvikling i Esbjerg Kommune, Henning Ravn, forklarer her, hvorfor denne løsning giver mening. HØR INTERVIEWET HER:
16-01-2024 09:40    4:13
FREYA FRA ESBJERG ER LIGE NU PÅ DEN BAR I AUSTRALIEN, HVOR KONGEPARRET MØDTES FØRSTE GANG – OG DER ER ROYAL FEST
Også på den anden side af jordkloden bliver Dronning Mary af Danmark og Kong Frederik X fejret. Faktisk lige præcis på den bar i Sydney, hvor de mødtes allerførste gang. Freya Lindholm fra Esbjerg er sammen med veninderne med til den royale hyldestfest. HØR INTERVIEWET HER:
15-01-2024 10:59    3:49
RIKKE IVERSENS FØRSTE TITEL MED TEAM ESBJERG – FORHÅBENTLIG IKKE MIN SIDSTE
Det blev til en guldtriumf i en feststemt Blue Water Dokken i lørdags for Team Esbjerg, der løb med pokalguldet for tredje gang i træk. Nu venter hverdagen så igen med masser af kampe her i januar – den første allerede onsdag aften. Vi har fået en lille snak med Team Esbjergs Rikke Iversen, der kunne glæde sig over det første guld med Team Esbjerg.
02-01-2024 12:42    2:55
GITTE HAR ÅBNET SIT HJEM JULEAFTEN
Ingen skal sidde alene Juleaften – det synes Gitte Jensen fra Esbjerg i hvert fald ikke, så derfor har hun nu åbnet sit hjem, så der kommer 3 gæster udefra til en hyggelig aften på søndag. HØR MERE HER OM DET HJERTEVARME TILTAG
22-12-2023 11:17    4:05
SHOWKORET GÅR EFTER BOLDEN - OG GRINENE
Showkoret er klar til at indtage starten af 2024 med det forrygende show "Bolden Ruller". I år er det Esbjerg Park, der danner ramme om det traditionsrige show. Vi havde besøg i podcast-studiet af Maja Christensen og Jesper Schwartz - henholdsvis formand og sprællemand :-) Det blev til en hyggelig snak om passionen for underholdning - og de mange timers øvelse, der bliver belønnet med publikums grin og glæde. "Bolden Ruller" opføres fra d. 11. - 14. januar hos Esbjerg Park - og du kan læse mere på showkoret.dk og esbjergpark.dk
21-12-2023 18:27    14:13
GAFFA SKRIBENT GØR STATUS OVER ÅRET
Vi har igen haft besøg af Alexander Hemstedt i vores podcast-studie. Her giver GAFFA skribenten en status over den lokale musikkultur i 2023 - et år, der ingenlunde er gået stille af. Vi taler blandt andet om Tobakken/Fabrikken, kommunens aftale med Live Nation, nye blomstrende tiltag - og så tager vi også et forsigtigt kig ind i 2024.
21-12-2023 17:45    25:05
JULEBANKO HAR GIVET BINGO
Hos BROEN Shopping har man de sidste par torsdage arrangeret julebanko – og med stor succes. Faktisk har man genereret så mange penge, at man i samarbejde med foreningen De Hjemløses Venner, kan bringe store julekurve ud til minimum 50 trængte børnefamilier i Esbjerg. Julekurvene består af alt hvad der skal til, til en glædelig juleaften, dejlig julemad og julegodter fra Kvickly og et flot DIY Julesæt fra Panduro. I morgen (torsdag) spilles sidste omgang JULEBANKO – og der kan købes billetter hos Kvickly på BROEN Shopping.
20-12-2023 11:31    2:52
GLAD FOR JUL – TV GLAD HITTER MED DERES EGEN JULESANG
Vi har været på besøg på TV Glad redaktionen i Esbjerg, hvor julehumøret er helt i top. Specielt efter de har skrevet, indspillet og produceret deres helt egen julesang ”Glad For Jul”. Og den er allerede blevet et hit - mere end 30.000 har allerede hørt sangen – så nu er målet at slå Wham med Last Christmas. Her kan du høre ”Glad For Jul” samt høre hvordan det var at indspille deres helt egen julesang.
19-12-2023 12:13    7:34
MICHAEL HAUSTED SPREDER LIVSGLÆDE
Den tidligere Esbjerg-dreng, Michael Hausted, er musiker med fuld fart på livet. Fredag eftermiddag kan han opleves på BROEN Shopping - og så har han skrevet en julesang med hjælp fra hans mange følgere. Vi fik en hyggelig snak med Michael Hausted.
15-12-2023 10:15    6:21
ESBJERG PARK GÅR NU ALL-IN PÅ EVENTS I HUSET
Der skal fremover både være musikkoncerter, stand-up og foredrag på Esbjerg Park. Det har været et stort ønske hos de nyere ejere af den gamle højskole i Esbjerg, der overtog stedet i september. Vi har besøgt Esbjerg Park og fået en snak med den nye indehaver Jeanette Pedersen, der i interviewet bl.a. fortæller om de kommende arrangementer – startende med "Juleblues" den 28. december.
14-12-2023 12:36    14:25
FRIVILLIGE KRÆFTER GENÅBNER VENTILEN I ESBJERG – ET TILBUD DER SKAL HJÆLPE ENSOMME UNGE
Flere og flere unge mennesker føler sig ensomme – og det er et tabubelagt område, der ikke får så meget opmærksomhed. Derfor er det også glædeligt, at Ventilen Esbjerg genåbner – allerede fra i aften klokken 17.30 i Frivillighuset Vindrosen i Exnersgade 4 i Esbjerg. Det er et tilbud for ensomme unge, der ellers har været lukket ned siden marts, men takket være 10 frivillige, så er det igen muligt at skabe et miljø ved Ventilen Esbjerg, hvor unge ensomme mellem 15 og 25 år kan mødes. Vi har fået en snak med to af de frivillige, Sofie Rubin & Nicki Mogensen, der er meget motiveret for at gøre en forskel.
05-12-2023 09:00    12:07
OLUF SAND: THE JULEKALENDER VAR ET KÆMPE SATS – HØR VIGGO SOMMER FORTÆLLE HELE HISTORIEN BAG
The Julekalender tog hele Danmark med storm tilbage i 1991, hvor De Nattergale udfoldede sig i den legendariske julekalender med Oluf, Gertrud, Benny og nisserne. Lige nu kan de originale kulisser og rekvisitter opleves på Lillelund Julemuseum, hvor Viggo Sommer også har været forbi. For The Julekalender holder også stadig i 2023, hvis du spørger Radio Victorias værter – og det samme synes Oluf Sand (Viggo Sommer), som her giver et indblik i The Julekalender.
30-11-2023 09:35    7:07
MADS FRA ESBJERG ER VERDENSMESTER I KUNSTIG INTELLIGENS – HØR HANS BUD PÅ FREMTIDEN MED AI
25-årige Mads Ingemann Lorentzen startede for et par år siden virksomheden HumAId, der bl.a. skal hjælpe døve til et bedre arbejdsliv. Esbjergenseren har allerede høstet international anerkendelse som verdensmester inden for ”social kunstig intelligens”. Hør hans vilde iværksætterrejse samt hans bud på fremtiden med kunstig intelligens – på godt og ondt.
28-11-2023 12:19    37:59
BIOGRAFER INDFØRER ABONNEMENTSORDNING
Nordisk Film Biografer, som består af 23 biografer landet over, indfører fra i dag en landsdækkende abonnementsordning. For et månedligt beløb på 229 kroner, kan du bare slå dig løs – og se alle de film du har lyst til. Hos Nordisk Film Biografer Esbjerg, har Mathilde og Nicklas kæmpe store forventninger – det fortæller de mere om i dette interview.
28-11-2023 07:04    3:52
GLÆDELIG MIDTVEJSSTATUS HOS RIBE-ESBJERGS CHEFTRÆNER – ”VI ER DOG IKKE I MÅL ENDNU…”
Vi har fået os en snak med RibeEsbjergs cheftræner Anders Thomsen - efter holdet nu er halvvejs igennem grundspillet – og placeret på en flot 4. plads i herrernes håndboldliga.
23-11-2023 11:45    3:58
DER SKER SPÆNDENDE TING I MUSIKHUSET ESBJERG
En kæmpe stor Broadwaymusical rammer Musikhuset Esbjerg i denne uge. Derudover kan du bl.a. opleve et par "pisse-dygtige" radiofolk i gulvhøjde, en masse storslåede julekoncerter - og så er der mulighed for at opleve den sjoveste middag nogensinde, når Basil, Sybil og Manuel, står for serveringen. Her fortæller Claus Lorentsen mere om det kommende program.
20-11-2023 11:14    8:49
HVORDAN ER DET IKKE AT VÆRE SOM ALLE ANDRE?
Neurodivergent – Hvordan er det ikke at være som alle andre? Det er ikke altid nemt ikke at være som alle andre. Men hvordan er det egentlig? Isabella på 19 har blandt andet Autisme, Tourettes syndrom og Angst. Hun er i studiet for at fortælle om hvordan det er, og hvad folk kan gøre for at hjælpe, og hvordan man kan få hjælp, hvis man selv har en diagnose, der gør livet svært. Hun vil også fortælle om de største udfordringer ved at være neurodivergent, og hvordan hendes syn på verdenen er, og hvad hun drømmer om for fremtiden.
20-11-2023 10:03    10:20
SLUT MED KORSKRO HESTEMARKED – LUKKER & SLUKKER
Siden 60érne har det været en fast tradition med Korskro Hestemarked, men nu er det slut – flere årsager ligger bag den triste beslutning.
16-11-2023 11:02    7:47
KAMPEN FOR TILVÆRELSEN – JANNIK NÅR NYE HØJDER MED SKETCH-SERIE
Der har allerede været flere hundrede tusinde visninger af Jannik Dahl Pedersens sketch-serie ”Kampen For Tilværelsen”, hvor han sammen med kammeraten Rasmus sidder på bænken og snakker om de store og små udfordringer i parforholdet. 35-årige Jannik Dahl Pedersen fra Esbjerg er både filminstruktør og manuskriptforfatter – og kan nu også kalde sig skuespiller. Drømmen med denne sketch-serie er for alvor at sparke døren ind i filmbranchen.
15-11-2023 10:51    18:12
MAXI MANIACS JULEMAND – HJÆLPER FAMILIER I JULENØD
Mehmet Yilmaz fik en hjertevarm ide for nogle år siden, hvor udvalgte familier får leveret en julegave af drengene fra Maxi Maniacs. Også i år er der stor efterspørgsel på hjælp til flæskestegen, juletræet osv. Og igen er Mehmet og Maxi Maniacs de glade givere.
14-11-2023 11:09    5:59
GRATIS KORTFILM I DAG I ESBJERG & DANMARKS ENESTE RULLENDE BIOGRAF
Odense International Filmfestival er i dag på besøg i Esbjerg – hos Nordisk Film Biografer Esbjerg. Her er der en masse gratis kortfilm på programmet – en OSCAR-vinder holder oplæg – og så kan du også se film i Danmarks eneste rullende biograf – på toppen af BROEN Shopping Esbjerg. Vi har fået en snak med festivalleder Birgitte Weinberger, der fortæller om dagens muligheder og kortfilmenes kunnen.
14-11-2023 09:26    9:19
RAKEL FRA ESBJERG REJSER TIL ISLAND – HÅBER AT KOMME TÆT PÅ VULKAN
Et vulkanudbrud kan ramme Island, når det skal være. Et farligt – men samtidig også fascinerende naturfænomen. Det mener i hvert fald Rakel Stefánsdóttir fra Esbjerg. Hun drager til Island på torsdag - og håber at kunne komme helt tæt på vulkanen, hvis den går i udbrud. Rakel arbejder til dagligt hos Travel Nord, der sender turister til Island – og det er i den forbindelse hun skal afsted. Men Rakel fortæller også, at hun ser på vulkanudbruddet med blandede følelser.
14-11-2023 08:27    4:33
PER FIK ET ORDENTLIGT KRAM
I anledning af "International Kram En Musiker Dag", fik Søren Kaster en udfordring, der lød - find en musiker og giv et ordentlig kram. Flere musikere var i spil, men Søren endte med at overraske vores gode ven Per. Udover at være en kendt og elsket person fra TV Glad og filmen "Blå Mænd", er Per nemlig også musiker med dansktop som speciale. Det blev til et godt grin - og et oooordentlig bjørnekram :-)
13-11-2023 10:47    2:30
E-BEATS VENDER TILBAGE - VILDERE END NOGENSINDE
Festerne startede hjemme i en dagligstue - og endte med at blive danmarksberømte hos festglade mennesker med hang til elektronisk musik. Efter mere end 10 års pause er E-Beats tilbage - og vildere end nogensinde. Vi havde besøg af Martin Deejay, der fortæller om den legendariske fest.
10-11-2023 12:32    9:13
VANDHUNDEN VIGGO – POLITIETS NYE VIGTIGE VÅBEN
Syd- og Sønderjyllands Politi har fået en vandsøgshund med navnet Viggo. Og Viggo kommer til at gøre en afgørende forskel på det åbne hav – det fortæller Mads Dammark, der er hundeleder ved Syd- og Sønderjyllands Politi, som vi fik en snak med, mens Viggo var ude og træne på havet.
10-11-2023 08:36    3:11
PUK FORTSÆTTER MED AT VÆRE ”KONGEN AF KORSKROEN”
Det bliver også Esbjerg Vikings, der får glæde af speedwaykøreren Niels-Kristian Iversen i de kommende sæsoner, efter han har skrevet under på en ny 2-årig aftale med de danske mestre. Vi har haft besøg af ”Puk, der sætter ord på den nye aftale og den flotte sæson, der kulminerede med DM-guldet med Esbjerg Vikings.
10-11-2023 06:55    5:14
FEDE NAVNE TIL OWEN LUFT 2024
Det bliver et brag af en fest, når Owen Luft brager afsted d. 22. juni 2024 i Nordenskov. Vi havde besøg af formand, Hans Jørgen Pedersen, der afslørede programmet - og fortæller lidt om det store musikalske puslespil.
09-11-2023 07:31    5:55
FRA LØBEBÅND TIL TUNGEBÅND
Det her er noget så specielt som en podcast - om en podcast! Vi har haft besøg af Mahmoud Zamzam og Thomas Bach, der begge er to herrer med noget på hjerte. Et møde på løbebåndet i træningscentret har udviklet sig til et venskab, hvor forskelligheden dyrkes – og styrkes. Nu er de gået sammen om en podcast, som de fortæller meget mere om her i…. podcasten!
08-11-2023 13:44    26:43
GAFFA SKRIBENT GIVER STATUS
Et nyt rytmisk spillested i Esbjerg, er stadig ikke en realitet. Men aktørerne bag "Fabrikken" er i tæt dialog med kommunen. Alt i mens er sigtelserne mod den tidligere leder, netop blevet frafaldet af Rigspolitiet. Der er bestemt heller ikke tale om en kommende krig mellem byens kulturinstitutioner - tværtimod er der udsigt til et godt samarbejde. Det skriver Musikhuset Esbjergs direktør i et åbent brev til det lokale dagblad. Her giver GAFFA skribent, Alexander Hemstedt, en status på situationen.
06-11-2023 13:37    9:35
VINDMØLLEN VINDER KRONPRINSPARRETS PRIS
Der skal i aften uddeles fire af Kronprinsparrets priser i Musikhuset i Esbjerg. Og én af disse går til et projekt i Esbjerg – ”Energi Til Hinanden” - der modtager 100.000 kroner for parrets Sociale Stjernedryspris. ”Energi Til Hinanden” er en del af Vindmøllen under jobcentret i Esbjerg, hvor man har stor succes med at få unge mennesker på rette køl i forhold til uddannelse og arbejde. Vi var i går på besøg hos Vindmøllen og fik en snak med en stolt bestyrer Peter Nikolajsen.
04-11-2023 08:03    3:03
FOLKEHUSET KVAGLUND ER KLAR TIL ROYAL FOLKEFEST
Inden Kronprinsparret skal uddele deres priser i morgen aften i Musikhuset i Esbjerg, så skal de også på besøg flere steder i byen. Bl.a. ved Folkehuset Kvaglund, der er et nyt mødested, hvor der er plads til alt og alle. Vi besøgte stedet her til morgen og fik en lille snak med stedets leder Allan Skovgaard.
03-11-2023 09:01    3:15
STORE BIOGRAFDAG - FEDE FILM TIL FLAD PRIS
En tur i biffen er altid hyggeligt - og søndag er der en ekstra god grund til, at plante sig i de behagelige sæder hos Nordisk Film Biografer Esbjerg. Der er nemlig "Store Biografdag", hvor billetter kun koster 60 kroner. Her præsenterer Radio Victorias filmekspert, Jacob Krogsøe, et lille udpluk af de film, der er på plakaten.
02-11-2023 08:03    14:06
GULDÆGGET HAR NU LUKKET AFDELINGEN I KONGENSGADE - ESBJERG SKAL TAGE ET NØDVENDIGT VALG, MENER INDEHAVEREN
Det har været en tung og trist beslutning, fortæller Mark Mikkelsen. Tirsdag lukkede han den afdeling, hvor eventyret startede i 2014. Men det var også en nødvendig beslutning, da placeringen i ”den døde ende” af Kongensgade ikke længere kunne forsvares økonomisk for Guldægget. Indehaver Mark Mikkelsen mener, at der skal tages et vigtigt valg, hvis man vil have flere mennesker og mere liv i midtbyen: “Enten skal der bygges i højden eller åbnes op for mere trafik i midtbyen, hvis der skal flere kunder i butikkerne…”
01-11-2023 16:14    18:47
BLÅ MANDAG SKROTTES I ESBJERG – CITYCHEF ER FORUNDRET
Der har været en masse aktiviteter på plakaten i Esbjerg – for de nyudklækkede konfirmander til deres Blå Mandag - men nu er det slut med Esbjerg Blue Action Card, der har kørt siden 1999. En beslutning som citychef Brigitta Christensen er noget uforstående omkring – hun havde i stedet håbet på en udvikling af aktiviteterne, frem for afvikling.
01-11-2023 13:46    4:35
ER DU KLAR TIL HALLOWEEN – GÅ PÅ OPDAGELSE I FUNHOUSE I HJERTING
Der er mulighed for at få et gratis gys og oplevelse i aften fra klokken 17 til 20 på Matrosvænget 151 i Hjerting. Vi var her til morgen på besøg hos Sarah Keller, der sammen med sin mand har omdannet garagen til et vanvittigt Funhouse, hvor flere hundrede mennesker allerede har været forbi.
31-10-2023 08:50    5:15
17-ÅRIGE MARIE-LOUISE ER EN FIGHTER – NU VENTER LIVSVIGTIG OPERATION I SPANIEN – FOR EGEN REGNING
På tirsdag gennemgår 17-årige Marie-Louise Spaans fra Ribe en kompliceret hjerne- og rygoperation i Barcelona. Smerterne er blevet så store og livsfarlige, at en operation i udlandet er eneste udvej, da det danske sundhedsvæsen har opgivet Marie-Louise. En operation der samlet koster mere end 500.000 kr. Derfor har familien også set sig nødsaget til at iværksætte støtteindsamlinger og støttekoncert. Vi har besøgt håbefulde Marie-Louise Spaans i Ribe til en rørende snak om hendes situation.
26-10-2023 08:23    12:10
JAGTEN FORTSÆTTER PÅ ENDNU FLERE SEJRE
Både Team Esbjerg og RibeEsbjerg HH har fået en super start på den nye sæson i håndboldligaen. Team Esbjerg har gjort rent bord, mens RibeEsbjerg også er med i den sjove ende af tabellen efter flere stærke præstationer. Vigtige point er også på spil i aften for Team Esbjerg hjemme mod Odense Håndbold, mens RibeEsbjerg tager imod TTH Holstebro fredag aften. Vi har været forbi Blue Water Dokken og fået en lille snak med Team Esbjergs Rikke Iversen og RibeEsbjergs Andreas Søgaard.
25-10-2023 10:01    4:28
GRIN SAMMEN – STUDERENDE KLAR MED COMEDY AFTEN – TIL FORDEL FOR ENSOMHED BLANDT UNGE
Studerende på Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg har arrangeret comedy aften i Musikhuset den 16. november, hvor tre Stand-Up komikere skal optræde. Alt sammen til fordel for øget trivsel og mental sundhed for unge mennesker – derfor går overskuddet ubeskåret til den frivillige organisation Ventilen – det fortæller Line Brejnrod, studerende på EASV.
24-10-2023 09:36    2:33
ANNETTE VIL HAVE FOLK TIL AT SE OMRÅDETS UNIKKE MULIGHEDER
Annette Posselt startede sidste år GoToDenmark, der er et slags moderne turistbureau, med stor fokus på erhvervsturisme – så folk udefra får en særlig oplevelse, når de er besøg i vores område. Men grupper og privatpersoner herfra kan også få en unik oplevelse – f.eks. en privat aften i Vandtårnet i Esbjerg. ”Vi har så mange unikke steder i vores område, som ikke bare er de klassiske steder…” Det fortæller Annette Posselt bl.a. i denne podcast, der er optaget øverst i Vandtårnet i Esbjerg.
19-10-2023 12:50    16:52
KNÆK CANCER ARRANGEMENT RYKKES I ÅR TIL RÅDHUSSALEN I ESBJERG
Det var været en fast tradition med lysceremoni på Tobakken i Esbjerg – i forbindelse med Knæk Cancer og uge 43. Men i år afholdes arrangementet i Rådhussalen på Esbjerg Rådhus – mandag den 23. oktober fra klokken 16 til 18.30. Vi har fået en snak med Margit Laursen fra Stafet For Livet, der er én af arrangørerne bag denne mindeværdige mandag.
19-10-2023 10:09    4:28
CHEFTRÆNER GØR STATUS MIDTVEJS I GRUNDSPILLET – GODKENDT, MEN IKKE PERFEKT
Vi har været et smut forbi Gl. Vardevej, hvor vi har fået en lille snak med EfBs cheftræner Lars Lungi Sørensen, der sætter ord på sæsonen indtil nu i 2.division.
19-10-2023 08:38    4:25
SIMONE FIK SÆRLIG SNAK MED DRONNINGEN – JEG ER STADIG PÅ EN LYSERØD SKY
23-årige Simone Pehrson fra Esbjerg var inviteret med til Prins Christians 18 års fødselsdag i søndags. Og ikke nok med dét, så blev Simone også udvalgt til en privat snak med Dronningen - grundet sit store frivillige arbejde i Skleroseforeningen og SUMH. Vi har fået en lille snak med Simone Pehrson om denne søndag, som hun aldrig glemmer.
17-10-2023 12:44    9:53
ANTON ER KLAR TIL PRINS CHRISTIANS 18-ÅRIGE FØDSELSDAG
På søndag fylder Hans Kongelige Højhed Prins Christian 18 år – og det skal fejres. Faktisk så meget, at hver kommune har udvalgt 2 personer, der skal med til gallafesten på Christiansborg. Og herfra er én af de inviterede gæster 18-årige Anton Nørby-Lassen fra Ribe, som vi har besøgt før den lidt specielle 18-års fødselsdagsfest.
12-10-2023 13:42    3:07
RIFT OM SPECIELT ANDERS AND BLAD I ESBJERG
For første gang nogensinde kan man opleve Esbjerg og Fanø i Anders And og Co. i denne uges specialudgave. Og derfor satte Radio Victoria også jagten ind på bladet.
12-10-2023 09:42    1:51
JENS PEDER GÅR IGEN EFTER GRÆSKAR-GULDET
På lørdag afholdes DM i KæmpeGræskar i Tivoli i København – og Jens Peder Skønager fra Ribe håber, at han igen er indehaveren af Danmarks største. Vi har besøgt Jens Peder Skønager i drivhuset, hvor alt magien sker.
12-10-2023 08:32    4:30
NICOLAS HAR EN MISSION – RAKETOPSENDELSE TÆT PÅ ESBJERG – OG MÅSKE EN DAG MED MENNESKER OMBORD
Hvad siger du til en tur ud i rummet og kun 1 times transport for at nå rundt om Jorden? JA, det kan måske en dag blive en realitet – og så endda med afgang tæt på Esbjerg. Det fortæller Nicolas Kristoffersen, der er direktør for EuroSpaceport. Lige nu – dog uden mennesker ombord – arbejder Nicolas intens på en raketopsendelse i 2024 fra Nordsøen – tæt på Esbjerg. Vi har fået en interessant snak med Nicolas Kristoffersen, der er født og opvokset i Esbjerg.
10-10-2023 11:31    9:56
BRIAN FRA ESBJERG DELTAGER I ”FLOKKEN” – MIT LIVS EVENTYR, JEG ER BLEVET NULSTILLET
Et nyt reality-program rammer skærmen her mandag den 9. oktober, hvor man kan opleve ”Flokken” på TV 2. Én af deltagerne er 40-årige Brian Sørensen fra Esbjerg. En oplevelse og en udfordring, der virkelig har ændret en masse i Brians liv. HØR INTERVIEWET HER:
08-10-2023 08:35    11:06
VI ELSKER KOMMER IGEN - OG ENDNU VILDERE
I år ramte "Vi Elsker Heroes" Esbjerg for første gang. Det blev et brag af en fest - og derfor kommer festen tilbage næste år. Det bliver på et andet tidspunkt af året - og endnu vildere. Det fortæller Mathias Neessen fra Rekom Event.
06-10-2023 09:11    5:04
LYSERØD LØRDAG BLIVER OGSÅ LYSEBLÅ
Lørdag er der Lyserød Lørdag på BROEN Shopping i Esbjerg. Men i Esbjerg gør man også dagen lyseblå, som det eneste sted i Danmark. Og der skal lidt humor og (alkoholfri) øl til, at sætte fokus på mandens redskab. Det fortæller Charlotte Schönbech, der er bestyrelsesmedlem af Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Esbjerg.
06-10-2023 08:25    5:22
ET SUNDERE SYDDANMARK – ELISE GÅR EFTER MILLIONEN – BLODPRØVE SKAL HJÆLPE MOD LEVERKOMA
De fleste vil gerne vinde 1 million kroner – og det er også tilfældet for læge Elise Jonassen fra Esbjerg Sygehus. Hun er med i forskerkonkurrencen ”Et Sundere Syddanmark”, hvor fem forskningsprojekter kæmper om millionen og ikke mindst ekstra fokus og afgørende udvikling på deres område. En blodprøve vil eksempelvis kunne hjælpe på leverkoma, der er meget alvorligt kan opstå ved skrumpelever. Vi har fået en snak med læge Elise Jonassen om hendes vigtige projekt.
05-10-2023 13:51    10:10
KIMBERLY & MIA MED OPRÅB – ESBJERG KAN IKKE VÆRE KULTURBY UDEN TEATER
De kæmper stadig hårdt for langt mere fokus på teater i Esbjerg – faktisk så meget, at de fortsat holder fast i deres årlige Bifaldsfestival i byen. I år kun med teater - på Platformen – her lørdag den 7. oktober. Mia Juhl og Kimberly Billing har for længst set sig nødsaget til at forlade Esbjerg til fordel for Aarhus og London – Esbjerg kan ikke levere på teater – til stor undren for dem begge. Vi har fået en snak med Kimberly Billing, der også håber, at esbjergenserne vil komme ud af deres comfortzone og udforske teaterverdens mange muligheder. HØR INTERVIEWET HER:
03-10-2023 12:35    11:26
RESTAURANT MUNDHED LØB MED ”ÅRETS OST” - EN KÆMPE ÆRE, ARMENE ER HELT OPPE I VEJRET
Esbjerg tog godt fra sig, da de bedste danske spisesteder i går blev kåret af Den Danske Spiseguide. ”Årets Ost” gik til Restaurant Mundheld, der er en del af Hotel Britannia. ”Årets Smørrebrød” gik til Café Danmark i Vesterhavsgade. Vi har fået en lille snak med køkkenchefen Mike Salcedo fra Hotel Britannia, der sætter ord på prisens betydning og hvad Årets Ost kan. HØR INTERVIEWET HER:
02-10-2023 11:45    3:41
GULDTRÆNER GÆSTER ESBJERG MED TALKSHOW
Nikolaj Jacobsen kan opleves i Musikhuset Esbjerg – tirsdag den 10. oktober – hvor han i et talkshow vil dele lidt guld ud til publikummet sammen med TV-kommentator Thomas Kristensen, der kommer her fra Esbjerg. Vi har fået os en lille snak med den succesfulde danske landstræner, der bl.a. har vundet VM-guld de seneste 3 gange – men synes han selv, at han har ”Verdens Fedeste Job” ? HØR INTERVIEWET HER: Husk også at lytte med mandag morgen på Radio Victoria, hvor der kommer 2 billetter på højkant til talkshowet med landstræneren.
28-09-2023 13:13    6:56
ANDERS AND KOMMER TIL ESBJERG!
For halvandet år siden fik vi her på Radio Victoria en snak med Danmarks eneste Anders And tegner, Flemming Andersen. Vi prøvede dengang at lokke ham til, at Esbjerg kunne komme i Anders And & Co. Formand for Kultur- og Fritid, Jakob Lose, hjalp endda med inspiration – og foreslog ”De 4 Hvide Ænder Ved Havet”. Nu sker det – i uge 41 bringer Anders And & Co. endnu engang en historie i sin populære serie ‘Skjulte Skatte’, og denne gang går turen til Vestjylland. Ænderne tager fra Esbjerg Havn til Ringkøbing og kommer forbi Fanø, Hirtshals og Thyborøn - med et enkelt besøg til Herning inde i landet. På vejen besøger de blandt andet Mennesket ved Havet og Esbjerg Rådhus. Vi har igen fået en snak med Anders And tegner, Flemming Andersen, der fortæller om Esbjerg eventyret. HØR INTERVIEWET HER:
28-09-2023 11:05    4:38
ESBJERG FESTUGE FLYTTER
Der kommer til at ske en markant ændring, når Esbjerg Festuge løber af stablen til næste år. Her fortæller eventchef Kirsten Kirchner mere.
27-09-2023 09:12    2:01
PERNILLE VERMUND PÅ BESØG I ESBJERG: ”NU ER DER RO PÅ IGEN I NYE BORGERLIGE”
Stifteren af Nye Borgerlige, Pernille Vermund, var her mandag på besøg i Esbjerg, hvor hun bl.a. skal deltage i flere møder i kampen om kæmpevindmøller ved Vadehavet. Vi har fået en snak med Pernille Vermund, hvor du både kan blive klogere på personen bag politikeren samt nogle af de politiske aktuelle emner og den hårde genrejsning af partiet. HØR PODCASTEN HER:
25-09-2023 13:03    26:21
VILD OPBAKNING TIL KNÆK CANCER ARRANGEMENT
Søndag står Annika igen bag den årlige "Knæk Cancer - Karlsgårde Sø" - og opbakningen har været enorm. Så denne gang er der bl.a. også livemusik, fortæller Annika Maren Kirstine Nielsen.
22-09-2023 08:02    5:36
FRA FÆNGSELSBETJENT TIL SKUESPILLER – KIM WINTHER NYDER SIN ROLLE I SERIEN HUSET – MEN VIRKELIGHEDEN SKRÆMMER ENDNU MERE
Lige nu kan du opleve DRs dramaserie Huset, der giver et indblik i et råt fængselsmiljø. I serien medvirker Kim Winther som fængselsbetjenten Judo – samtidig har han været konsulent på serien - for ingen kender miljøet bedre i fængslerne end ham – efter 25 år som fængselsbetjent. Vi har fået en inspirerende snak med Kim Winther, der er opvokset i Ribe. Her fortæller han bl.a. om oplevelsen som skuespiller - og ikke mindst om virkelighedens verden i de danske fængsler. HØR PODCASTEN HER:
21-09-2023 13:36    21:56
DM-GULD TIL ESBJERG VIKINGS – STOLT HOLDLEDER FREMHÆVER KØRERNES SAMMENHOLD
Så lykkedes det for speedway-holdet fra Esbjerg Vikings at gå hele vejen og sikre sig DM-guldet onsdag aften i Vojens. Det var Esbjerg Vikings første guldmedalje i holdspeedway i 10 år – og det gjorde bestemt ikke glæden mindre hos holdleder Tom Pårup Madsen, som vi fangede her dagen derpå. HØR INTERVIEWET HER:
21-09-2023 10:35    2:49
ESBJERG VAR MAGISK
Weekend bød på en særlig magisk stemning, da mere end 10.000 mennesker besøgte årets fantasyfestival i Esbjerg. Vi fik en snak med projektleder, Jacob Krogsøe, der er træt - men lykkelig over den store opbakning hele vejen rundt. Særligt kan han mærke, at samspillet i hele byen, begynder at sætte den årlige festival- og Esbjerg på landkortet.
18-09-2023 11:57    8:24
ARRANGEMENTER I SEPTEMBER/OKTOBER 2023 HOS MUSIKHUSET ESBJERG
Vi kigger i denne podcast nærmere på en masse forskellige arrangementer, der foregår i Musikhuset Esbjerg her i september og oktober. Vores gæst i studiet er Susan Lehmann Nielsen, eventkoordinator i Musikhuset Esbjerg. LYT HER:
14-09-2023 11:15    5:43
MALIK ER DANMARK STØRSTE BORDTENNISTALENT – HAN VIL VÆRE DEN NYE MICHAEL MAZE
13-årige Malik Severinsen har taget Esbjerg Bordtennis Klub med storm. Klubben tøver ikke med at kalde ham Danmarks største talent i sin årgang. Vi var med til morgentræning med Malik, der har store mål og drømme med bordtennisbattet. Og de er også realistiske, hvis man spørger Esbjerg Bordtennis Klubs formand og træner Mogens Olesen. HØR PODCASTEN HER:
11-09-2023 13:01    15:09
SEJE HENRY SVØMMEDE FRA POLEN TIL BORNHOLM - I FREDENS OG BØRNENES TJENESTE
Iført badebukser, badehætte og svømmebriller sprang super seje Henry Stokholm fra Esbjerg Svømmeklub i bølgerne – og svømmede fra Polen til Bornholm. Den 94 km lange tur blev svømmet i fredens tjeneste, for at samle penge ind til krigens uskyldige ofre via Red Barnet. Mandag eftermiddag kl. 16.30 bliver Henry Stokholm hyldet for den seje indsat ved Maritimt Center i Esbjerg – alle er velkomne.
11-09-2023 10:18    4:29
GAFFA - OM FREMTIDEN FOR NYT RYTMISK SPILLESTED
BEMÆRK: Efter udsendelsen af denne podcast, er opgaven omkring driften sendt ud i en ny runde. ---- Inden længe skal Esbjerg Kommune tage stilling til den ene ansøgning, der er kommet på driften af Esbjergs nye rytmiske spillested. Kravene er store og ambitionsniveauet er højt fra kommunens side – så er det overhovedet realistisk? Chefredaktør for GAFFA - Ole Rosenstand Svidt og skribent – Alexander Hemstedt, giver deres bud på fremtiden for det gamle Tobakken.
06-09-2023 13:07    13:55
EN GULDHJELM I BARNDOMSBYEN ER DRØMMEN HOS PHILIP LARSEN
Ishockeysæsonen er skudt i gang for Esbjerg Energys vedkommende, hvor det første rivalopgør venter i aften ude mod SønderjyskE. Kaptajnen på Esbjerg-holdet er Philip Larsen, der bl.a. har spillet 151 kampe i verdens bedste ishockeyliga NHL. Vi har fået en lille snak med Esbjerg-fødte Philip Larsen, der kigger tilbage på sin første seniorsæson i dansk ishockey samt muligheden for karrierens første guldhjelm i hjembyen. HØR INTERVIEWET HER:
05-09-2023 12:22    4:58
STJERNEHOLD TIL ESBJERGREVYEN 2024
Holdet til Esbjerg Revyen 2024 er netop blevet afsløret. Vi fik en snak med en glad Hanne Bjørnskov, der står bag revyen.
05-09-2023 08:38    3:50
HAR DU STYR PÅ DIN FREMTIDSFULDMAGT FØR DET ER FOR SENT ? BLIV KLOGERE HER MED PENTA ADVOKATER
Pludselig sygdom kan ramme os alle – derfor er det godt at have styr på fremtiden – også hvis andre skal tage beslutninger på dine vegne. I denne podcast vil de to advokater Signe Brodtkorp og Sanne Hostrup fra Penta Advokater komme ind på, hvad en fremtidsfuldmagt er, og hvordan de kan hjælpe med hele processen fra start til slut. LYT HER:
04-09-2023 10:16    11:36
DU KAN VÆRE MED TIL AT SÆTTE DIT PRÆG PÅ NY DANSK FILM
Det hele skal ikke nødvendigvis foregå i København! Det er tanken hos biografdirektør, Finn Hansen, der arbejder på, at få testvisninger af nye danske film til Esbjerg. Det lykkedes bl.a. med ”Druk” som Esbjergenserne var med til at sætte deres præg på. En film der endte med en Oscarstatuette. Nu er muligheden der igen – med den nye danske film 'Synkefri' med stjerner som Sylvester Byder, Johanne Louise Schmidt og Sofie Torp! Testvisning foregår onsdag d. 27. september, kl. 16.30 i Nordisk Film Biografer Esbjerg Broen. Adgang til testvisningen koster 15,- kr. pr. billet og du er meget velkommen til at invitere én ledsager med. Tilmeld dig muligheden for at deltage her: https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=HYZAX7ZXU23P
04-09-2023 07:56    4:41
STOLT ANFØRER HAR OGSÅ STORE AMBITIONER MED RIBE/ESBJERG I DEN NYE SÆSON
Mathias Jørgensen har været indbegrebet af RibeEsbjerg HH – og anføreren er også klar til en ny sæson, hvor første kamp i håndboldligaen er her lørdag eftermiddag på udebane mod de forsvarende danske mestre fra GOG. Vi har haft besøg af RibeEsbjergs højre fløj og rekordholder. HØR INTERVIEWET HER:
31-08-2023 12:00    4:54
SMAGEN AF VESTKYSTEN - MØD CLAUS JØRGENSEN – ØL BLEV MED STOR SUCCES SKIFTET UD MED MJØD HOS TARP BRYGGERI
En af udstillerne ved Smagen Af Vestkysten, lørdag den 9. september på Esbjerg Park, er Tarp Bryggeri, der er et familiedrevet mikrobryggeri. Indehaver Claus Jørgensen skiftede for 15 år siden sin IT-virksomhed ud med et hobbyprojekt – nu har han så stor succes med sin egenproducerede mjød, at han løber med flere priser. Selv Prins Joachim har fået lavet sin helt egen mjød hos Claus. Her kan du høre et portræt af 62-årige Claus Jørgensen fra Tarp Bryggeri. LYT HER:
31-08-2023 11:37    33:52
SMAGEN AF VESTKYSTEN - MØD MARK MIKKELSEN – BLEV CAFÉEJER SOM 24-ÅRIG – NU HAR HAN 145 ANSATTE I GULDÆGGET
En af udstillerne ved Smagen Af Vestkysten, lørdag den 9. september på Esbjerg Park, er Guldægget. De har haft vokseværk i de otte år, som det har eksisteret i Esbjerg – og nu med to caféer og tre bagerier. Manden bag er Mark Mikkelsen, der egentlig skulle være skolelærer – nu har han 145 ansatte og har bl.a. kæmpet sig igennem hårde perioder med Corona og stigende elpriser. Her kan du høre et portræt af nu 32-årige Mark Mikkelsen, der har meget på hjerte – og som også vil Esbjerg og byen det bedste. LYT HER:
31-08-2023 11:17    46:22
GRATIS MORGENMAD HAR STOR EFFEKT PÅ PRÆSTEGÅRDSSKOLEN I ESBJERG
I de sidste fem år har gratis morgenmad til skoleeleverne på Præstegårdsskolen haft en gavnlig virkning på trivsel og undervisningen – det vurderer skolens pædagogiske leder Christina Hald. Præstegårdsskolen er én af tre skoler i Esbjerg – og 30 stk. på landsplan, der er med i det gratis morgenmads koncept, hvor skolerne får morgenmad leveret ugentlig til døren via Fødevarebanken. Vi har været på besøg på Præstegårdsskolen og fået en snak med skolens pædagogiske leder Christina Hald samt Werner Nielsen, der frivilligt kører rundt med produkterne til skolerne. HØR INTERVIEWS HER:
28-08-2023 11:41    8:03
SULTEN KAJA KAMP: MAN ER IKKE MESTER RET LÆNGE – VI VIL VISE AT TEAM ESBJERG ER DE BEDSTE
Nu begynder de tællende kampe igen for Team Esbjergs vedkommende. Fredag aften med 1/8-finale i pokalturneringen, og i næste uge venter Odense i Super Cuppen. Vi har haft besøg af Team Esbjergs Kaja Kamp - til en snak om sidste sæsons mange opture – jagten på mere succes i Champions League – truppens størrelse og en fremtid med kontraktudløb. HØR INTERVIEWET HER
23-08-2023 07:57    10:43
ÉN ANSØGNING TIL DET NYE RYTMISKE SPILLESTED – KULTURFORMAND HÅBER DET ER DEN RETTE
Esbjerg Kommune har sendt driften af det nye rytmiske spillested i udbud (tidligere Tobakken) Budfristen udløb ved midnat, og ind er der kommet én ansøgning. Vi har fået en lille snak med formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Jakob Lose. HØR INTERVIEWET HER:
22-08-2023 11:19    2:51
SKAL SKOLEGADE LUKKES FOR TRAFIK ? JA MENER RESTAURATØR – VI SKAL HAVE MERE LIV I ESBJERG
Skolegade skal være bilfri fra Kirkegade til Englandsgade, hvis det står til restauratør Carsten Prisfeldt. Og han fornemmer nu, at han ikke står alene med den holdning. Vi har fået en snak med Carsten Prisfeldt i Skolegade, hvor han ønsker trafikken netop bliver erstattet med udeservering og mere liv. HØR INTERVIEWET HER
22-08-2023 09:41    5:36
TROMMESLAGER HAR SPILLET MERE END 1000 KONCERTER MED KIM LARSEN – NU ER BELLAMI KLAR TIL FEST I ESBJERG
De havde stor succes i perioden 1986 til 1993 - Kim Larsen & Bellami - med sange som bl.a. ”Familien skal i skoven” – ”Mig og Molly” - ”Jutlandia”. Og nu kan Bellami & Lune Carlsen opleves her torsdag aften på Torvet i Esbjerg – og det er altså med flere af bandmedlemmerne fra storhedstiden. Bellami blev gendannet for et par år siden, og ifølge trommeslageren, Hans Fagt, så er det nærmest som at komme tilbage til midten af firserne igen. HØR INTERVIEWET HER
17-08-2023 09:02    7:45
GENIALT GENBRUGSKONCEPT – MICHAEL FRA ESBJERG VIL HJÆLPE MED TØJ TIL SKOLEBØRN I HELE LANDET
Derfor har Michael Tangaa startet firmaet Zurüch. Og konceptet er enkelt – tøjet skal cirkulere rundt på de forskellige skoler, hvor man så både kan aflevere og hente tøj helt gratis. Vi har fået en snak med Michael Tangaa, som lige nu tester Zurüch på Spangsbjergskolen i Esbjerg – og det er med stor succes. HØR INTERVIEWET HER:
14-08-2023 09:06    6:48
BILER ER NU ANKOMMET TIL DANMARK EFTER MASSIVE HAGLSKADER I ITALIEN
I disse dage kommer en masse biler retur til Danmark efter kæmpe hagl i Italien for et par uger siden satte sit tydelige præg på bilerne. Vi har været forbi Michaels Automobiler i Varde, der lige nu ved selvsyn kan konstatere, at det har været en voldsom omgang. HØR INTERVIEWET HER:
08-08-2023 10:08    3:08
SUPER SEJE MATHIAS – HAR GÅET HELT ALENE FRA ESBJERG TIL SKAGEN PÅ 10 DAGE
Det er ikke alle 15-årige, der bruger deres sommerferie på at vandre 350 kilometer, men det er netop hvad Matias Bonnichsen Jensen har gjort helt alene på 10 dage. Vi fik en snak med Mathias efter han var kommet i mål i Skagen. HØR INTERVIEWET HER:
06-07-2023 11:39    5:36
MARIA HAR KÆMPET FOR EN PRIDE I ESBJERG – NU SKER DET MED STOR OPBAKNING
Esbjerg Pride Parade finder sted på lørdag – for første gang nogensinde – med flere end tusinde deltagende. Kvinden bag Esbjerg Pride er Maria Hilding, der sammen med en masse andre frivillige har sørget for en parade gennem byen og efterfølgende folkefest på Torvet. Maria mener, at det er vigtigt med sådan en dag i Esbjerg – både for deltagerne og for forståelsen fra andre med mangfoldigheden: ”Uanset kønsidentitet, så er vi alle sammen mennesker…,” fortæller Maria Hilding. HØR INTERVIEWET HER:
05-07-2023 12:22    9:16
SOMMERLIV OG KULTUREN FÅR ET LØFT I ESBJERG KOMMUNE
Sommeren er for manges vedkommende lig med gratis koncerter i Byparken i Esbjerg. Den første koncert er i aften klokken 19.30 med bandet Kalaset. Disse koncerter og meget andet er arrangeret af Esbjerg Kommune under navnet ”Sommerliv”, hvor man har øget antallet af events i hele kommunen. Vi har taget en snak med kulturudvalgsformand Jakob Lose omkring ”Sommerliv” samt kommunens projekt med at gøre Esbjerg til en kulturel oplevelsesby. HØR INTERVIEWET HER:
05-07-2023 09:45    3:59
MAGISKE HÆNDER FRA ESBJERG ER PÅ HÅRDT ARBEJDE UNDER TOUR DE FRANCE
Lars Kikkenborg fra Esbjerg er behandler på det norske cykelhold Uno X Pro Cycling Team, der lige nu deltager i Tour De France. Et arbejde han har ved siden af sin briks hos EM Care i Esbjerg. Ligesom rytterne bliver Lars også udtaget til verdens største cykelløb, hvor han har været med én gang tidligere. Og selvom hans primære opgave er at pleje cykelrytterne, så kræver 3 uger i Frankrig også, at han varetager andre funktioner på cykelholdet. Vi har fået en snak med Lars Kikkenborg, der giver et lille indblik i, hvordan det er at være en del af Tour De France. HØR INTERVIEWET HER:
04-07-2023 11:45    4:55
ERFAREN DØRMAND VIL HAVE DE HELT UNGE VÆK FRA NATTELIVET – BØRN NED TIL 13 ÅR SKAL IKKE RAKKE FULDE RUNDT I SKOLEGADE
Flere voldsomme episoder med meget unge mennesker, har nu fået den erfarne dørmand Kim Mikkelsen, til at tage et anderledes initiativ. Som ”Nattelivskonsulent” vil han rådgive restauratører og arrangører. Men han håber også at kunne råbe de unge- og ikke mindst deres forældre op. Kim oplever flere og flere helt unge mennesker på steder de ikke burde være – og samtidig oplever han en manglende respekt for både vagter, politi og andre autoriteter. Vi fik en snak med Kim Mikkelsen om hans oplevelser og hans håb med ”opråbet”.
03-07-2023 13:22    17:03
BETTINAS NYE HJEM ER EN AUTOCAMPER – ALT ANDET ER SOLGT – NU VENTER HELE VERDEN UDEN HJEMREJSEDATO
36-årige Bettina Dam fra Esbjerg tager lige om lidt springet ud i et vildt eventyr, som de fleste måske kun tør at drømme om. Hverdagen i hus skiftes ud med et liv i en autocamper, hvor kun arbejdscomputeren og hunden Amigo er med. Hun går nu all-in på sit motto og kaster sig nu ud på ukendt terræn: ”Stå modig i din frygt” Vi har besøgt Bettina i autocamperen her kort før afrejsen. HØR INTERVIEWET HER:
30-06-2023 12:19    15:30
KONGEN AF KORSKROEN – PUK SKAL HYLDES I AFTEN MED 10 ÅRS JUBILÆUMSLØB
Når man siger speedway og Esbjerg Vikings, så siger man også Niels-Kristian Iversen. I aften skal han hyldes på Granly Speedway Arena til ”Puks 10 years Viking Raid” Et stort øjeblik for den mangedobbelte danske mester, der også i flere sæsoner var en del af VM-grandprix serien. Vi fik her til morgen en snak med Niels-Kristian Iversen om aftenens store event. HØR INTERVIEW HER:
30-06-2023 09:48    6:28
GAFFAS MUSIKANMELDER OG RADIOVÆRT KRYDSER KLINGER!
Så er vi endnu engang klar med en podcast, hvor vi har musikskribent hos GAFFA, Alexander Hemstedt, i studiet til en snak omkring det lokale musik- og kulturmiljø. Alexander er en mand med meninger om mangt og meget inden for musikkens verden – men denne gang møder han modstand hos Radio Victorias studievært. Det blev til en god debat om musikken og Esbjergs rolle som kulturby.
28-06-2023 13:30    14:36
STORE KRAV TIL DET NYE ”TOBAKKEN” – HØR HER HVORFOR
Hvem skal fremadrettet drive det gamle spillested Tobakken ? Nu skal interesserede melde sig, da Esbjerg Kommune sender det nye rytmiske spillested i udbud. Men der er også fra politisk side store krav og ambitioner for stedet – det fortæller kulturudvalgsformand Jakob Lose fra Esbjerg Kommune. HØR INTERVIEWET HER:
28-06-2023 12:29    5:18
NYE FRIVILLIGE KRÆFTER HAR SØRGET FOR AT FANØ SOMMERCUP GENOPSTÅR
Det har været en fast tradition i mange år – med Fanø SommerCup i midten af juli måned – hvor flere tusinde er valgfartet til øen til fest, farver og fodbold. Efter mange års hårdt arbejde måtte den frivillige bestyrelse dog trække stikket sidste sommer, men nu har nye kræfter taget arbejdshandskerne på, så der igen er fodboldfest den 14. og 15. juli. Det er ganske enkelt en vigtig begivenhed for hele Fanø – det fortæller Anja Hoppe, der er én blandt mange frivillige til Fanø SommerCup. HØR INTERVIEWET HER:
23-06-2023 09:46    4:15
SOLGTE VIRKSOMHED FOR MILLIONER SOM 23 ÅRIG – NU GÅR KASPER JUUL ALL IN PÅ MUSIKKEN
Man skal gøre dét, der gør én glad, og penge er langt fra alt. Sådan har Kasper Juul det i dag – hvor han nu også er sprunget ud som musiker. Bl.a. har han skrevet og sunget titelmelodien til den nye danske storfilm Englemageren. En karrierevej, der ikke umiddelbart lå i kortene – heller ikke da han som blot 23-årige valgte at sælge sin virksomhed LeasingExperten, der gav en milliongevinst. Kasper Juul er lige nu på radiotur rundt i landet – med fuld fokus på musikken – og han har også været et smut forbi os på Radio Victoria. HØR INTERVIEWET HER:
21-06-2023 13:06    8:42
STOLT BORGMESTER HAR SAT SIN UNDERSKRIFT – DET STØRSTE BYUDVIKLINGSPROJEKT I ESBJERGS HISTORIE
Nu er der kommet yderligere skred i de prestigefyldte planer for Esbjerg Strand, da borgmester Jesper Frost Rasmussen i går fik sikret en samarbejdsaftale med AP Pension Ejendomme, der nu bliver kapitalpartner på det store og visionære projekt på den kunstige halvø. Der er nu lagt op til det største byudviklingsprojekt i Esbjergs historie, der ifølge borgmesteren skal være et markant vartegn for byen fremad. HØR INTERVIEWET HER:
21-06-2023 10:11    3:55
MUSIK I FÆNGSELSGÅRDEN – HENRIKS HJERTE HAR NU BANKET FOR LOKALE MUSIKERE I 10 ÅR
Hver onsdag eftermiddag - hele sommeren – kan du gratis nyde musik i Fængselsgården – ved det gamle Ting- & Arresthus i Esbjerg. Det er musikeren Henrik Juhl, der står bag koncerterne og har gjort det nu i 10 år. Og Henrik elsker at hylde og nyde de mange lokale dygtige kunstnere. Vi varmede op til dagens koncert med en lille snak med Henrik Juhl. HØR INTERVIEWET HER:
21-06-2023 09:51    5:32
CYKELNERVEN - REKORDÅR MED FEDE OVERRASKELSER
Endnu engang drog de gæve folk fra Cykelnerven til Frankrig, hvor der skulle kæmpes med vanvittige stigninger og højdemeter i de franske alper. Radio Victoria fulgte esbjergenseren Henrik Østergaard fra start til slut - og nu er det hele samlet i denne podcast. Hør bl.a. hvordan holdet blev overhalet af Jonas Vingegaard, fik en musikalsk overraskelse af Christopher - og ikke mindst fik samlet et rekordstort beløb til forskning i sclerose.
20-06-2023 11:38    28:40
FC KING GEORGE ER NU I 2. DIVISION – OG DERMED ESBJERGS HØJEST RANGEREDE FODBOLDKLUB
En flok seje fodboldkvinder fra FC King George sikrede sig i søndags oprykning til 2.division – hvor der nu kun er 20 klubber i Danmark, der er højere rangeret end holdet fra Esbjerg, der bygger på frivillighed. Vi har fået en snak med formand for FC King George, Jacob Haag, der startede klubben helt tilbage i 2001 – og nu ønsker han også bedre vilkår fremad for kvindefodbolden. HØR INTERVIEWET HER:
20-06-2023 10:28    3:50
POLITISK BESØG I ESBJERG – BØRN & UNGES MISBRUG AF OPIATER SKAL BEKÆMPES NU
Et stigende misbrug blandt børn - helt ned til 11 års alderen - med bl.a. morfinpræparater, har nu fået Socialdemokratiets misbrugsordfører Maria Durhuus og kollegaen Anders Kronborg til at tage turen til Esbjerg – for at få et virkelighedstjek af, hvor slemt det står til her. Det har resulteret i besøg denne mandag hos SSP & Forebyggelse, Petersen Consult og Center For Misbrug & Udsatte på Bakkevej. Og politikernes konklusion er, at der også er et stort problem i Esbjerg med misbruget – det får de også understøttet af mødet med bl.a. Jan Petersen, der rådgiver børn og unge hos Petersen Consult. Politikerne og Jan Petersen er enige om, at der skal gøres noget ved problemet nu – både kommunalt og nationalt. HØR INTERVIEWS HER:
19-06-2023 13:52    19:37
ESBJERGENSISK MENTALTRÆNER ELSKER AT FÅ MENNESKER TIL AT VOKSE
Positive tanker er altafgørende for at lykkes – og opnå dine drømme. Uanset om du drømmer om en karriere, mere tid med familien eller en sundere livsstil. Men alt for ofte fylder frygten for at fejle mere end lysten til at lykkedes. I denne podcast skal du møde den esbjergensiske coach og mentaltræner, Lars Sigurd Mortensen. Han hjælper ledere, sportsfolk og helt almindelige mennesker til at opnå deres mål – og en bedre mental sundhed. Drømmer du også om ændringer i dit liv – så er der masser af gode redskaber i denne podcast.
16-06-2023 11:00    53:48
ER DET FRISTENDE? – KOM MED EN AGURK OG BYT TIL EN GIN & TONIC
Fredag eftermiddag går de helt agurk på Little London i Esbjerg – helt bogstaveligt. I anledning af ”International Agurkedag” kan du møde op hos Little London – og bytte den til en dejlig Gin & Tonic drink. Det er i tidsrummet mellem kl. 17 og 18 – og du kan høre mere om den sjove gimmick her. Og hermed kan vi på Radio Victoria redaktionen også konstatere, at agurketiden er nært forestående
16-06-2023 09:52    2:22
ESBJERGENSISK GAFFA-SKRIBENT: VERDENS BEDSTE KONCERT I EN GRIM SORT SKYGGE
Alexander Hemstedt er anmelder og skribent hos det anerkendte musikmagasin GAFFA. Men han er også – nok Danmarks største – fan af det tyske band Rammstein, der fornyeligt gav to udsolgte koncerter i Odense. Det var et brag af en koncert, hvor musikken og det storslåede show buldrede løs – men samtidig hang der en grim sort sky henover bandet. Bandets frontfigur er nemlig blevet beskyldt for seksuelle krænkelser ved fester efter gruppens koncerter. En sag der nu buldrer afsted – og blot to timer efter optagelsen af denne podcast, igangsatte Berlins statsadvokat en efterforskning af de grove anklager. Derfor nævnes det ikke i podcasten. Alexander Hemstedt giver her et indblik i sagen – og lægger ikke skjul på, at det berører ham dybt.
15-06-2023 14:12    23:38
FLERE END 5.000 DRAGERE FORVENTES DER TIL FANØ DRAGEFESTIVAL
Det er en næsten 40 år gammel tradition – med Fanø Dragefestival – hvor øens strand bliver besøgt i tusindvis i disse dage. Vi har været et lille smut på Fanø og fået en snak med Hans Peter Folmann fra Destination Vadehavskysten, der er medarrangør af den store event. HØR INTERVIEWET HER:
15-06-2023 09:48    3:45
STOR INTERESSE FOR WORKSHOP OM TOBAKKENS FREMTID – OG SÅ ER STARTSKUDDET LIGE RUNDT OM HJØRNET
Hvad skal der ske med Spillestedet Tobakken? Det er dét overordnede formål med workshopmødet tirsdag aften på Hovedbiblioteket i Esbjerg, hvor der meldes om massiv interesse fra publikum, kunstnere og teknikker, for at komme med deres forskellige indspark til det nye rytmiske spillested. Teamleder for kultur & projekt i Esbjerg Kommune, Christian Korsgaard, er overvældet over den store interesse, hvor han også kan fortæller, hvornår bookingarbejdet forventes at starte... HØR INTERVIEWET HER:
12-06-2023 11:50    4:57
DM-GULD TIL TEAM ESBJERG – REAKTIONER EFTER GULDTRIUMFEN
Team Esbjerg vandt torsdag aften det danske mesterskab for fjerde gang i klubbens historie. Og det var i en total udsolgt Blue Water Dokken, der var pakket ind i rød/hvid farver og til sidste også guldparykker. Vi fik efter sejren en snak med cheftræner Jesper Jensen - verdens bedste håndboldspiller Henny Reistad – målvogter Anna Kristensen og bestyrelsesformand Bjarne Pedersen. HØR INTERVIEWS HER:
09-06-2023 09:21    6:35
VI ELSKER HEROES HÅBER AT KOMME TILBAGE... MEN
I lørdags løb en fuldstændig udsolgt "Vi Elsker Heroes" for første gang af stablen i Esbjerg. Med høj solskin og et festglad publikum, var det en rigtig god debut i Esbjerg. Men er der så planer om, at vende tilbage til Esbjerg? Vi fik en snak med Riffi Elnegaard Haddaoui fra Vi Elsker - og han giver svaret.
08-06-2023 13:49    3:49
VILDSKAB SKAL SIKRE TEAM ESBJERG DM-GULD TORSDAG AFTEN
Team Esbjerg har mulighed for at vinde det danske mesterskab for fjerde gang – hvis de i aften får en sejr eller uafgjort mod Odense Håndbold – i en propfyldt Blue Water Dokken. For Vilde Mortensen Ingstad vil det i så fald være den sidste triumf i Esbjerg-trøjen, mens det for Kathrine Heindahl vil være det første DM-guld i karrieren. Og trods skuffelsen ved FINAL4 i Champions League – så ved lige præcis disse Team Esbjerg-stjerner, hvad der skal til før DM-guldet kan komme i hus – vildskab… HØR INTERVIEWS HER:
08-06-2023 09:35    2:48
REVY HAR FÅET KLOVN-STJERNE MED
Skuespiller Marcuz Jess Petersen kender de fleste i rollen som knægten Bo i Klovn-universet med Casper & Frank – og nu kan han opleves på slap line i ”Spark Mig I Revyen”, der har premiere i aften og kører frem til den 25.juni i BROEN Shoppingcenter. Vi har fået en lille snak med Klovn-skuespilleren Marcuz Jess Petersen og manden bag ”Spark Mig I Revyen” Frederik Knudsen. HØR INTERVIEWS HER:
08-06-2023 09:27    11:32
FRA ESBJERG TIL KØBENHAVN – MARTIN TAGER DEN LØBENDE PÅ 4 DAGE OG SAMLER IND TIL RED BARNET
Martin Skriver Knudsen fra Esbjerg er en mand med en mission. Torsdag morgen løber han på tværs af Danmark – startende fra ”De 4 Hvide Mænd” – og med endestationen København på søndag. En vild tur, hvor der også samles flere tusinde kroner ind til Red Barnet. Vi har fået en snak med Martin Skriver Knudsen, som du også kan løbe en lille tur med… HØR INTERVIEWET HER:
07-06-2023 10:40    5:25
SPILLESTEDET ”KANTEN” VANDT FLOT PRIS – BEGRUNDELSERNE VAR MANGE
Fredag løb Backyard Stage for første gang af stablen i Esbjerg. Det er en endagsfestival med store danske navne, der rammer spot-on hos det unge publikum. Men Backyard Stage handler ikke kun om musikken - det handler også om at skabe gode øjeblikke for lokalsamfundet og give tilbage til foreningerne, der året rundt bidrager til det lokale ungdomsmiljø. Derfor uddelte man BACKYARD PRISEN og en check på 30.000 kroner til en lokal forening. Der blev lagt vægt på, at foreningen gør en ekstraordinær indsats for unge i form af at åbne døre til nye venskaber, modvirke ensomhed og skabe rum til inklusion gennem deres aktiviteter. Her i podcasten kan du møde de glade vindere fra KANTEN i Esbjerg, og blive klogere på spillestedet - men du skal også møde et par af de lokale unge, der var med i juryen. Det er Lucas Langerhuus fra Rybners og Astrid Mischorr-Borch fra Esbjerg Gymnasium.
03-06-2023 07:17    16:13
TINA & FLEMMING GØR SIG KLAR TIL CAMINOEN – OG GÅR PENGE IND TIL BØRNETELEFONEN
De nyder at komme ud i naturen – og nu har Tina Povelsen og Flemming Rasmussen også sat sig et par inspirerende mål. Sammen med fire andre fra Esbjerg vil de til efteråret gå Caminoen i Nordspanien – og så vil de ikke mindst samle penge ind til BørneTelefonen under Børns Vilkår, der årligt får over 65.000 opkald fra fortvivlede børn. Vi tog en ”walk-and-talk” i Vognsbølparken med Tina & Flemming for at høre mere om deres hjertevarme projekt. HØR INTERVIEWET HER: Husk der er altid hjælp at hente på BørneTelefonen – ring gratis og anonymt på 116 111.
01-06-2023 09:40    7:53
ELSKER DU GODT BRØD – NU ER DER NYT UNIKT LOKALT SAMARBEJDE MELLEM GULDÆGGET & HENNE KIRKEBY KRO
Den to-stjernede Michelin-restaurant Henne Kirkeby Kro og Guldægget i Esbjerg har nu i samarbejde udviklet to specielle surdejsbrød og et rugbrød, som fremover bliver serveret på den anerkendte kro. Det har været et samarbejde, der har stået på de seneste fire måneder mellem den succesrige chefkok Paul Cunningham samt indehaver Mark Mikkelsen fra Guldægget og mestersvenden Simon Mols Poulsen. Brødet kan nu også købes hos Guldægget, hvor vi var på besøg her til formiddag. HØR INTERVIEWET HER:
25-05-2023 10:45    4:08
SMAGEN AF VESTKYSTEN ER BLÆST BAGOVER – ALT UDSOLGT TIL SMAGSOPLEVELSER PÅ ESBJERG PARK
Selv om der er et par dage til lørdag den 9. september, så kan et nyt arrangement nu allerede melde alt udsolgt. Det drejer sig om ”Smagen Af Vestkysten” på Esbjerg Park, hvor 31 udstillere, fra lokalområdet, tilbyder smagsprøver og viser deres bedste produkter frem. Alle 1.500 billetter er revet væk, og denne unikke event er skabt af Esbjerg Parks konferencechef Jeanette Pedersen, der er blæst bagover den store lokale interesse. HØR INTERVIEWET HER:
25-05-2023 09:47    4:31
KOMMUNEN VIL HØRE OM BORGERNES IDÉER TIL ET NYT SPILLESTED
Efter Tobakkens konkurs, skal Esbjerg nu have et nyt rytmisk spillested. Derfor indbyder Esbjerg Kommune koncertgængere og musikere til en workshop, der finder sted d. 13. juni på Hovedbiblioteket i Esbjerg. Radio Victoria har talt med Christian Korsgaard fra Esbjerg Kommune, der fortæller om tankerne bag den kommende workshop.
23-05-2023 14:30    2:58
INTERVIEW MED TIDL. NARKOBETJENT: Vestkysten er ligeså hårdt ramt som Vesterbro
René Dahl Andersen kan lige nu opleves på TV 2, hvor den tidligere narkobetjent dykker ned i narkomiljøet anno 2023 – et skræmmende syn med unge pushere og brugere helt ned i 13-års alderen. I programmerne ”Én gang narkostrømer” viser René også hvor nemt og hurtigt, det er at få fat i stoffer i Vesterbro. Vi har fået en snak med den tidligere erfarne narkobetjent, der også har en kedelig viden om situationen her i Vestjylland. HØR INTERVIEWET HER:
23-05-2023 11:30    9:56
NYT SPILLESTED ÅBNER HVERKEN I DAG ELLER I MORGEN - MEN DER ER LYS
I fredags vandt Esbjerg Kommune budrunden over inventaret på det konkursramte spillested Tobakken. Dermed er der banet vej for, at stedet kan drives videre. Radio Victoria havde besøg af en lettet formand for kultur- og fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, Jakob Lose. Der dog også kunne fortælle, at meget skal være på plads, inden et nyt spillested kan åbne i den gamle tobaksfabrik. Vi fik også en snak om de afsatte kulturmidler, som nu er begyndt at finde vej til forskellige projekter.
15-05-2023 10:00    6:46
FRA FÆNGSEL TIL FANTASTISK FÆLLESSKAB
Der er sket utroligt meget, siden Even Ramsland tilbage i 2013 forlod Vridsløselille Statsfængsel med en beslutning om en markant livsændring. Han kæmpede sig selv ud af mange års kriminalitet og stofmisbrug - ved at skabe et stof og alkoholfrit idrætsfælleskab. Det blev grundlaget til Recovery Bulls, der i dag har afdelinger i 14 danske byer – og flere er på vej. En kæmpe succes, der bygger på samhørighed, frivillighed og kærlighed. I dag er Even - udover at være stifter og direktør – uddannet pædagog, familiefar, forbillede og på vej til at gennemføre en ironman. Hør den livsbekræftende podcast med manden, der har skabt noget helt unikt for mange mennesker i en udsat position.
12-05-2023 12:42    35:49
ALEXANDER LOVER BÅL OG BRAND NÅR TYSKLANDS STØRSTE KULTUREKSPORTVARE RAMMER DANMARK
Hvordan kan hård metalmusik - sunget på tysk af en højtbrølende forsanger - være Tysklands største kultureksportvare? Den bedste til at svare på dét, må være GAFFA skribent Alexander Hemstedt. Han kommer oprindeligt fra Tyskland – og så er han passioneret fan af Rammstein. Så han er selvfølgelig på plads, når det brager løs med det verdenskendte band i starten af juni i Odense. Vi fik en snak med Alexander Hemstedt omkring bandet, dets betydning og hans eget vanvittige møde med bandets forsanger. Men vi starter med en kort status omkring hans seneste artikel om spillestedet Tobakken, og en kommende koncert med FABRÄK på Kanten i Esbjerg.
12-05-2023 12:04    34:37
ESBJERG-BAND UDGIVER MUSIK INSPIRERET AF TRUE CRIME
Vi havde besøg af Anja Møllerskov fra bandet Moellerskov. I dag udgiver de en EP med sange inspireret af true crime. Vi fik en god snak om både bandet, sangene og deres releasefest på Kosmorama i Bramming.
11-05-2023 08:44    15:06
JESPER SCHWARTZ HÅBER PÅ GOD OPBAKNING TIL ÅRETS STAFET FOR LIVET
Radio Victoria havde besøg af Jesper Schwartz der, igennem en del år, har været en markant del af Stafet For Livet i Esbjerg. Som konferencier - og manden der binder det hele sammen, ved han om nogen, hvordan de 24 timer løber af stablen. Der er nemlig både plads til grin og hyggeligt samvær - men også til rørende øjeblikke og eftertænksomhed. I weekenden d. 3. og 4. juni er det igen tid til årets stafet i Veldtofte Idrætspark - og Jesper Schwartz håber på en fantastisk weekend.
09-05-2023 12:51    16:11
GAFFA SKRIBENT HÅBER PÅ EN SNARLIG AFGØRELSE
I fredags havde Radio Victoria atter besøg af Alexander Hemstedt, der er skribent for musikmagasinet GAFFA. Alexander vil helst skrive om de gode oplevelser i musikkens tegn. Men lige nu fylder hele sagen omkring spillestedet Tobakken ret meget i hans virke som musikjournalist. Vi fik en snak med Alexander om den seneste artikel, der affødte mange reaktioner. Et bevis på, at mange følelser er i spil omkring den lukkede kulturinstitution. Mest af alt håber Alexander, at Tobakken snart sprudler af alt det gode, som stedet var så kendt - og berømt for. Men han mener også, at det skal gå stærkt, inden toget er kørt.
08-05-2023 19:51    11:56
ÆGTEMANDEN BAKKER OP OM SMÅKAGE-DAMEN
Her på Radio Victoria har vi en del gange mødt ildsjælen Annika aka ”småkagedamen fra Varde”. Hun har altid har gang i mange spændende projekter – og i særdeleshed projekter, der kan skaffe penge til Kræftens bekæmpelse. Denne gang møder vi også ægtemanden Jan, der altid bakker op om de mange projekter. Specielt når det handler om prøvesmagning af de kilovis af småkager, Annika bager i den gode sags tjeneste.
04-05-2023 15:23    9:17
HUSK STORE HVEDEDAG
Så er det i aften, at vi skal nyde de varmer hveder, og derfor var vi også forbi Guldægget i Esbjerg her til morgen, da de forventer en ekstraordinær travl dag, når nu St. Bededag afskaffes næste år. Mark Mikkelsen og Guldægget har derfor flere tusinde hveder klar til i aften. HØR INTERVIEWET HER:
04-05-2023 09:56    3:33
KORSKRO HESTEMARKED – FOR SIDSTE GANG I BEDEDAGSFERIEN
Det har været en lang tradition med Korskro Hestemarked her i St. Bededagsferien. Kræmmermarkedet folder sig også ud igen i år fra fredag til søndag – men næste år vil det blive en anden weekend grundet afskaffelsen af St. Bededag. Vi har fået en snak med arrangør Line Friis Frederiksen. HØR INTERVIEWET HER:
03-05-2023 13:24    3:37
MARCUS MØRK MED MEDALJEDRØMME
Ribe/Esbjerg kan onsdag aften spille sig i en gunstig position til semifinalerne, hvis de besejrer Skjern Håndbold i en forhåbentlig tætpakket Blue Water Dokken. Radio Victoria har fået sig en snak med én af Ribe/Esbjerg-profilerne, Marcus Mørk, forud for onsdagens vitale lokalopgør mod Skjern. HØR INTERVIEWET HER:
02-05-2023 12:38    4:31
DE UNGE JAGTER EFTERTRAGTET ENERGIDRIK – OGSÅ I ESBJERG!
Energidrikken PRIME, udviklet af to amerikanske YouTubere, er blevet særdeles eftertragtet af unge mennesker over hele verden. Kun få butikker er heldige at få dem på hylderne. Ét af stederne var MENY i Hjerting – men i løbet af no time, var butikken rippet. Vi fik snak med Købmand Lars Hansen, der er blæst bagover af den vilde hype. HØR INTERVIEWET HER:
02-05-2023 12:28    3:32
KENDER DU EN JACOB - MED C – SÅ ER DER EKSTRA FORKÆLELSE I RIBE
Alle der hedder Jacob til fornavn – og hvor det midterste bogstav er et C – får i denne uge nogle helt unikke muligheder i Ribe. Det er lige fra gratis is, rabatter på mad til betalt entrébillet til Jacob A. Riis Museum i Ribe. Vi har fået en snak med Svanborg Kristinsdottir, der er marketingchef hos Sydvestjyske Museer. HØR INTERVIEWET HER:
02-05-2023 10:08    2:37
KENDER DU EN FORENING DER SKAL VINDE 30.000 KRONER ?
Nu kan du nominere lokale foreninger til ”Backyard Prisen”, når den nye festival - Backyard Stage - indtager Vognsbølparken i Esbjerg den 2. juni, med 11 danske upcoming og etablerede artister. Med festivalen kommer der også en helt ny pris, der belønner en lokal forenings arbejde med blandt andet at fastholde venskaber og igangsætte nye aktiviteter. Med Backyard prisen følger også et beløb på 30.000,- til foreningens fremtidige arbejde for at styrke den lokale indsats endnu mere. Det er nu muligt at nominere de lokale foreninger, som du mener gør noget ekstra godt for de unge fællesskaber, og som kunne bruge en ekstra håndsrækning. Du kan nominere frem til den 17. maj. Du skal sende din nominering til ansogning@backyardstage.dk. Nomineringen skal indeholde navn på foreningen og ikke mindst en begrundelse for din nominering. Radio Victoria har talt med Lasse Ramlav fra REKOM-Event, der fortæller mere om prisen og den nye festival i Esbjerg. HØR INTERVIEWET HER:
26-04-2023 12:54    6:22
INGER STØJBERG PÅ BESØG I ESBJERG: ”Jeg møder alt fra en selfie til en lussing…”
Skaberen af det politiske parti Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, er i dag på flere virksomhedsbesøg i både Esbjerg & Varde. Hun startede dagen med at besøge Henrik i Radio Victoria-studiet. Og de kom vidt omkring i snakken – lige fra om Inger bedst kan lide risret eller makrelmad - til Ingers mange forskellige møder med vælgerne på gaden. Og så har Inger Støjberg også skrevet en bog om Sussi & Leo, men har aldrig læst biografien om hende selv. HØR HELE INTERVIEWET HER MED INGER STØJBERG:
24-04-2023 11:44    21:11
FRUSTREREDE KØRELÆRER SAMLET TIL DEMONSTRATION I RIBE
Flere hundrede kørelærer – fra hele landet – var her til formiddag samlet i Ribe, for at demonstrere mod Færdselsstyrelsen, som de ikke mener, er samarbejdsvillige nok – alt for lange ventetider på køre- og teoriprøver lyder kritikken. Nu håber kørelærerne med denne fælles front at blive hørt af Færdselsstyrelsen. Det fortæller Bent Snitgaard, der ejer Down Town Køreskole i Esbjerg, og som også er én af initiativtagerne bag dagens demonstration. HØR INTERVIEWET HER:
24-04-2023 11:13    2:51
REGERINGENS TILTAG PÅ KLIMAOMRÅDET ER GODT FOR ESBJERG
Regeringen præsenterede onsdag en række nye tiltag på klimaområdet. Der skal blandt andet sættes fart på havvind-energi. Det er godt for vores område, fortæller Borgmester Jesper Frost Rasmussen.
20-04-2023 08:17    3:21
GAFFA SKRIBENT MED STATUS OMKRING TOBAKKEN
Vi har atter talt med Alexander Hemstedt, der er skribent hos det anerkendte musikmagasin GAFFA. Her giver han en opdatering på den aktuelle situation hos det konkursramte spillested Tobakken i Esbjerg.
19-04-2023 13:48    14:27
SIMONE MED DEN USYNLIGE SYGDOM SCLEROSE – ”Jeg kæmper for at være 23 år…”
Det startede med føleforstyrrelser i fingrene for to år siden, inden Simone Pehrson selv måtte læse på sin sygejournal, at hun havde sclerose. Selvom det i dag er et liv med hjælpemidler som bl.a. rollator og stok, så er der masser af imponerende livsmod i 23-årige Simone, der trods daglige smerter også er i fuld gang med pædagogstudiet. Og for Simone er det også helt naturligt, at hun nu også er én af drivkræfterne bag Scleroseforeningens ”You Go Event” søndag den 30.april i Esbjerg. HØR PODCASTEN HER MED SIMONE:
18-04-2023 13:40    18:23
ESBJERG KÅRET SOM DANMARKS 6. BEDSTE STUDIEBY I 2023
Der er netop blevet lavet en stor undersøgelse om Danmarks mange studiebyer. Her har Keystone Education Group adspurgt over 700 unge i alderen 18-25 år i de udvalgte studiebyer. Aarhus topper listen, mens Esbjerg er på 6. pladsen, oplyser Michelle Hjorth fra Keystone Education Group til Radio Victoria. HØR INTERVIEWET HER:
18-04-2023 12:45    1:35
LOKALE HELTE FRA MASTERCHEF TRYLLEDE LÆKKER MAD FREM PÅ SU-BUDGET
Rebecca Gandø og Camilla Thorenfeldt har begge på flotteste vis kæmpet sig frem til semifinalerne i Masterchef. Rebecca fra Grimstrup og Camilla fra Fanø kan opleves lige nu på TV3 og Viaplay. Radio Victoria havde inviteret dem i studiet til en snak om programmet og deres opbyggede venskab. Og så havde Henrik handlet lidt mad ind til deltagerne, der skulle trylle lækker mad ud af et stramt SU-budget. LYT HER
17-04-2023 10:27    24:41
UNIKKE OPLEVELSER I ESBJERG, FANØ & RIBE - VORES OMRÅDE BLIVER FREMHÆVET I NY BOG
Måske er du én af dem, der lige nu går med overvejelser om, hvor din næste ferie skal gå hen. Og der kan sagtens være noget spændende lige i nærheden af dig. For nu kan du finde inspiration i den nye bog, der udkommer i dag: ”Staycation i Danmark med børn” Vi har fået en snak med bogens forfatter Nanna Hyldgaard Hansen, der har været på rundtur i hele Danmark med familien. HØR INTERVIEWET HER:
14-04-2023 10:16    4:54
FRI FADØL, GULDJAGT & ROLLEN SOM JOKER – SLUTSPILLET STARTER NU FOR TEAM ESBJERG & RIBE/ESBJERG
Nu går håndboldsæsonen ind i den afsluttende fase, hvor både Team Esbjerg og RibeEsbjerg tager hul på slutspillet denne weekend. Fredag aften for RibeEsbjerg hjemme mod Aalborg Håndbold – med fri fadøl i Blue Water Dokken, mens Team Esbjerg lørdag eftermiddag skal til Silkeborg – i en den hal, hvor de for et par uger siden vandt pokaltitlen. Vi har fået en snak med Team Esbjergs Kathrine Heindahl og RibeEsbjergs Mathias Jørgensen før slutspillets start – to hold der kæmper om DM-guldet, men med forskellige udgangspunkter. LYT HER:
13-04-2023 14:11    5:33
MAXI MANIACS ER KLAR TIL MOTORCYKELTRÆF & 10 ÅRS JUBILÆUMSFEST
Skærtorsdag er lig med motorcykeltræf i Esbjerg – og de tohjulede knallerter fra Maxi Maniacs er også klar til at ramme midtbyen. Derudover så kan knallertklubben - med hygge i centrum - også fejre 10 års jubilæum, hvor der torsdag aften er dømt fest og farver på Gammel Møllevej. Vi var forbi og få en lille snak med ”Præsidenten” og ”Smeden” hos Maxi Maniacs. LYT HER:
05-04-2023 09:23    6:38
RibeEsbjerg-træner: ”Målet ER stadig slutspillet…”
Sidste spillerunde venter onsdag aften i herrernes grundspil i håndboldligaen – og skal RibeEsbjerg med i slutspillet, så kræver det en sejr i TTH Holstebro, og samtidig skal SønderjyskE ligeså tabe hjemme til Skanderborg/Aarhus. Vi har fået en snak med RibeEsbjergs cheftræner Anders Thomsen, der stadig tror på en plads i top8 og dermed slutspillet. LYT HER:
04-04-2023 12:27    5:03
VOGNMÆND DEMONSTRERER MOD NY VEJAFGIFT – POLITIKER FINDER AFGIFT NØDVENDIG
Lige nu er op mod 100 vognmænd i gang med den helt store demonstration foran Christiansborg, da de er stærkt utilfredse med den nye vejafgift, som de pålægges fra 2025. Skatteordfører for Socialdemokratiet, Anders Kronborg, ser det som en nødvendighed for at sænke CO2-aftrykket. HØR INTERVIEWET HER:
04-04-2023 11:05    4:41
FASHION, FØDSELSDAG & FLØDEKAGER – MASSER AF AKTIVITETER PÅ BROEN SHOPPING
Der bliver taget forsmag på påsken med masser af aktiviteter hos BROEN Shopping – der også kan fejre 6 års fødselsdag. Vi har fået en lille snak med BROENs centerchef Janni Baslund Dam om de forskellige happenings.
31-03-2023 12:55    6:20
DIREKTE FRA ÅBNING AF CARL RAS I ESBJERG
Radio Victoria havde den store fornøjelse, at være med til åbningsfesten af den nye flotte Carl Ras butik på Østre Gjesingvej i Esbjerg. Her stod den på hygge, spændende snakke og udfordringer til Radio Victorias Søren og Henrik.
31-03-2023 10:44    58:13
SUPER SEJE SANNA SOLBERG – NU BÅDE MOR OG HELT KLAR FOR TEAM ESBJERG
Team Esbjerg spiller i weekenden FINAL4, hvor holdet skal forsvare pokaltitlen fra i fjor. Og det bliver med forstærkning på holdet, for selvom det kun er 2 mdr. siden, at Sanna Solberg blev mor, så er hun allerede klar til at give den gas på banen for Team Esbjerg. Radio Victoria fik en snak med den norske nybagte mor – og stadigvæk professionelle håndboldstjerne. HØR INTERVIEWET HER:
30-03-2023 13:37    4:21
DE 4 HVIDE MÆND RYKKER TIL LEGOLAND
Henrik havde hørt på rygtebørsen, at Esbjergs vartegn ”De 4 Hvide Mænd” måske havde sat kursen mod Billund og Legoland. Derfor var kun én ting at gøre, nemlig at få fat i Legoland. Så vi fik her tirsdag morgen en snak med Legolands pressechef, Kasper Tangsig, der også kunne fortælle om flere nyheder og mere fra Esbjerg – her kort før åbningsdagen. HØR INTERVIEWET HER:
28-03-2023 10:07    3:24
PHILLIP SCHULTZ: ”JEG VIL BYTTE ALT FOR AT FÅ EN GULDHJELM I ESBJERG…”
Så er det i aften, at Esbjerg Energy tager hul på semifinaleserien mod Herning Blue Fox. Vi var forbi Granly Hockey Arena før den sidste træning, inden det første slag udspiller sig i aften i Herning. Og Esbjerg Energys topscorer, Phillip Schultz, ser frem til en spændende serie, der gerne skulle sende holdet i DM-finalerne. HØR INTERVIEWET HER:
28-03-2023 09:29    5:56
GAFFA SKRIBENT OM TOBAKKEN - EN SORGENS DAG FOR MUSIKKEN
Vi havde GAFFA skribent Alexander Hemstedt med på en linje direkte fra New York, hvor han befinder sig lige nu. Alexander har fulgt Tobakkens nedtur tæt - og han kalder konkursbegæringen en meget trist dag for Esbjerg- og musikken.
27-03-2023 13:29    5:57
TOBAKKENs FORMAND – ”VI INDGIVER KONKURSBEGÆRING”
Der er ikke nogen Plan B for Tobakken – det fortæller Tobakkens nye formand Peter Amstrup til Radio Victoria – der lige nu er i gang med at indgive en konkursbegæring. HØR INTERVIEWET HER:
27-03-2023 12:40    2:37
FORMAND FOR KULTUR - VÆRSTE BESLUTNING I MIN TID
Radio Victoria havde lige efter møde i økonomiudvalget besøg af Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune. En meget tung beslutning er truffet i dag angående Tobakkens fremtid.
27-03-2023 12:35    4:16
RADIO VICTORIAS STUDIEVÆRT FIK TÆSK…. OG NEDBRUDT ET PAR FORDOMME
Der er med garanti slag og velanrettede spark fra øverste hylde, når der lørdag d. 1. april afholdes ”Esbjerg Fight Night 2.0” i Guldager Idrætscenter. Forud for det store kampsportsstævne, var Radio Victoria på besøg hos Esbjerg Fight Center. Ærligt talt - havde vi måske en lille fordom om, at skulle stille vores spørgsmål til nogle pumpede voldsparate gutter, der mest er vant til at lade næverne tale. Fordommene faldt dog til jorden som et rent knockout. Her er plads til alle uanset baggrund – og vi mødte masser af venlighed fra medlemmerne, der havde kammeratskab øverst på dagsordenen. Venligheden forsvandt dog som dug for solen, da Radio Victorias Henrik Dinesen, indvilligede i en tur i buret med de seje gutter. Her det alvor – og det bliver det i dén grad også til Fight Night.
24-03-2023 11:58    21:41
NY CHEFTRÆNER I EfB: ”JEG ER DEN RETTE MAND TIL JOBBET…”
Lars Lungi Sørensen er – igen – sat i spidsen for førsteholdet i EfB, efter klubben har opsagt samarbejdet med cheftræner Lars Vind. Der venter nu 13 kampe for Lars Lungi Sørensen og EfB i jagten på oprykningen til 1.division - og både den nye cheftræner og holdets mest rutinerede spiller, Jesper Lauridsen, mener, at valget er faldet på den rette mand. HØR HER:
23-03-2023 13:51    7:19
STOR SUCCES MED FOLKESKOLENS MØDE MED ERHVERVSLIVET
Flere unge mennesker skal gerne vælge en erhvervsuddannelse. Derfor har man i Esbjerg Kommune ansat flere erhvervsplaymakere, der skal sørge for, at folkeskoleeleverne får mødt erhvervslivet med enten praktik, fritidsjob eller virksomhedsbesøg. Og det har allerede vist sig at være en stor succes - selvom man gerne vil have flere virksomheder på banen – det fortalte bl.a. Erhvervsplaymaker Julie Skals & Kasper Lønborg, da de var forbi studiet på Radio Victoria.
21-03-2023 13:02    17:08
STRIBEN ESBJERG GENOPSTÅR I NY VERSION – MORTEN & THOMAS ER KLAR IGEN – TIL RÆS OG IKKE MINDST HYGGE
Morten Henriksen og Thomas Nikolau trak sig som formand og næstformand for Striben-Esbjerg tilbage i 2016. Siden da er det kun gået ned ad bakke for foreningen med hang til biler og ræs. Nu har Morten & Thomas så meldt sig på banen igen – men under andre forhold, hvor de håber på at mødes en gang i måneden – og med mere fokus på det sociale og et samarbejde med myndighederne. Radio Victoria har fået en snak med Morten Henriksen og Thomas Nikolau
20-03-2023 06:53    12:29
ENDNU EN UGE HVOR TOBAKKEN TRAK OVERSKRIFTER
Vi har endnu engang talt med GAFFA skribent Alexander Hemstedt omkring tingenes tilstand hos spillestedet Tobakken i Esbjerg. En uge hvor det er kommet frem i lyset, at både Tobakken, og en række af landets øvrige regionale spillesteder, er mistænkt for et samarbejde omkring prisaftaler med kunstnere. Alexander har også lavet interview med Ronnie Hansen, den eksterne konsulent, der nu har fået rollen som den helt store oprydder.
17-03-2023 13:15    17:38
BRIAN FORÆRER EN BIL VÆK
Brian Frederiksmose har store succes med sit YouTube-univers "BF Lifestyle", hvor det mest af alt handler om sjove biler. Men en gang om året forærer han også en bil væk - og denne gang foregår det ved en stor event på BROEN Shopping. Her skal ti personer have en hånd på bilen i så lang tid som muligt - og sidste mand der slipper, vinder bilen. Radio Victoria havde besøg af Brian Frederiksmose til en snak om konkurrencen, der finder sted d. 25. marts på BROEN Shopping i Esbjerg.
16-03-2023 13:08    6:39
ROMKUGLER I DEN GODE SAGS TJENESTE
Vi havde besøg af Henrik Østergaard fra Cykelnerven. Lige nu sælger Cykelnerven lækre romkugler med det gode formål, at samle penge til forskning i den modbydelige sygdom sclerose. Besøget endte med at værterne købte romkuglerne til udlodning i en konkurrence.
16-03-2023 11:50    7:33
SEJE RASMUS ER ATTER ALENE I VILDMARKEN
De fleste af os foretrækker at nyde DR1 programmet "Alene I Vildmarken" på den bekvemmelige side at tv-skærmen. Men seje Rasmus "Fanø" Christiansen er for anden gang med i programmet, hvor deltagerne bliver overladt til sig selv i den barske vildmark uden mad eller tag over hovedet. Her fortæller Rasmus hvorfor han sagde ja til en ny omgang - og hvordan han har forberedt sig anderledes denne gang.
14-03-2023 10:08    4:12
EN ÆRGERLIG PROCESS – MEN NU ANBEFALER UDVALG EN NY TILGANG I DIALOGEN OM FREDNING AF MARBÆK!
I fredags havde Klima & Miljøudvalget møde omkring fredning af Marbæk Plantage. Her tog medlemmerne af udvalget stilling til, hvordan Esbjerg Kommune kan agere i forhold til den fredningssag, som Danmarks Naturfredningsforening på egen hånd havde rejst i slutningen af december. Det har været en lidt ærgerlig proces med mange misforståelser, men nu har vi i udvalget fundet frem til et konstruktivt forslag, fortæller Jørgen Ahlquist, formand for Klima & Miljøudvalget i Esbjerg Kommune. Hør interviewet hvor Jørgen Ahlquist fortæller om situationen
13-03-2023 14:43    6:52
REBECCAS DELTAGELSE I MASTERCHEF HAR GJORT NOGET VED HENDE
Vi har været på besøg hjemme hos 23-årige Rebecca Gandø, der er bosat i Grimstrup, og opvokset i Vejen. Fra i dag skal hun i gang med sin indledende uge i det populære tv-program Masterchef på TV3. Radio Victoria fik en snak med Rebecca om hele oplevelsen, der har gjort noget ved hende som menneske.
13-03-2023 06:34    5:48
GAFFA SKRIBENT MED SENESTE OM TOBAKKEN
Vi har atter talt med GAFFA skribent Alexander Hemstedt, omkring tingenes tilstand hos Tobakken i Esbjerg. Alexander giver os en update på situationen - og samtidig opfordrer han til en positiv tilgang til de beslutninger der er truffet.
10-03-2023 12:38    5:58
SOCIALT UDSATTE STÅR SAMMEN OM EN SUNDERE HVERDAG
Recovery Bulls, der er et idrætsfælleskab for socialt udsatte, har lige nu gang i et stort sundhedsprojekt ”Sund, Sundere, Sundest” – bl.a. i samarbejde med ProRepubliQ i Esbjerg. Og det er et sundhedsprojekt med stor succes, hvor der allerede nu kan ses fysiske og sundhedsmæssige forbedringer. I forbindelse med ProRepubliQ´ 1-års fødselsdag i Esbjerg, så arrangeres der også en særlig event for netop Recovery Bulls på lørdag. Radio Victoria har haft besøg af både Recovery Bulls og ProRepubliQ - hør mere om eventen og det store sundhedsprojekt her:
09-03-2023 12:48    17:28
ENERGIBOMBEN MAHMOUD VIL NEDBRYDE FORDOMME OG MOTIVERE OS MED BOG OG FOREDRAG
Mahmoud Zamzam er opvokset på Stengårdsvej i Esbjerg, har mødt masser af fordomme på grund af hudfarven – og i skolen fik han beskeden ”du bliver aldrig andet end pizzabud”… Men i stedet for at tage det som en provokation, tog han det som motivation. Derfor har Mahmoud en mission - han vil nedbryde fordomme og inspirere os til at møde hinanden med et åbent sind – også dem der måske ikke på overfladen ligner os selv. Han mener, at man med positivitet, taknemmelighed og kommunikation kommer langt her i livet – uanset hvilken baggrund man har. Offerrollen kommer man til gengæld ikke så langt med. Mahmoud er oprindeligt læreruddannet, har en diplom i ledelse, har netop udgivet en bog - og så elsker han at holde foredrag for unge og studerende. Lyt til podcasten, der er masser af inspirerende ord – og måske det endda ender med, at du får en fordom mindre at slæbe rundt på. Mahmoud Zamzam er opvokset på Stengårdsvej i Esbjerg, har mødt masser af fordomme på grund af hudfarven – og i skolen fik han beskeden ”du bliver aldrig andet end pizzabud”… Men i stedet for at tage det som en provokation, tog han det som motivation. Derfor har Mahmoud en mission - han vil nedbryde fordomme og inspirere os til at møde hinanden med et åbent sind – også dem der måske ikke på overfladen ligner os selv. Han mener, at man med positivitet, taknemmelighed og kommunikation kommer langt her i livet – uanset hvilken baggrund man har. Offerrollen kommer man til gengæld ikke så langt med. Mahmoud er oprindeligt læreruddannet, har en diplom i ledelse, har netop udgivet en bog - og så elsker han at holde foredrag for unge og studerende. Lyt til podcasten, der er masser af inspirerende ord – og måske det endda ender med, at du får en fordom mindre at slæbe rundt på.
08-03-2023 10:15    28:49
HVOR ER VORES PRIVATØKONOMI PÅ VEJ HEN?
Falder eller stiger boligrenterne, hvor er huspriserne på vej hen - og hvad med inflationen? Du har sikkert også set nyhederne og overskrifterne, der peger i alle retninger - men hvor er vi på vej hen og hvad betyder det hele for for vores privatøkonomi? Henrik Toverud Stokkebæk er afdelingsdirektør hos Middelfart Sparekasse i Esbjerg - og i denne podcast giver han sit bud på hvordan situationen ser ud.
07-03-2023 12:29    13:43
BRUNO ER CHILI-MESTER – HAN ÅD MODSTANDERNE RÅT
Selv Chili-Klaus tabte kæben, da Bruno Lykke Vang fra Esbjerg tyggede sig igennem 18 af verdens stærkeste chilier – og vandt Fyns Mesterskaberne i chili-spisning. Radio Victoria var her til morgen forbi Bruno, for at høre mere om den stærke oplevelse og præstation – og hvor vi også havde en lille overraskelse med til vinderen.
07-03-2023 10:09    7:55
EN OMBRUST UGE PÅ TOBAKKEN - GAFFA SKRIBENT GØR STATUS
Det har været en uge, hvor spillestedet Tobakken i Esbjerg har trukket store overskrifter - og skabt debat på de sociale medier. Flere byrådsmedlemmer nu gået ind i sagen, og kræver dokumentation. Samtidig er bestyrelsen ikke helt enige om udmeldinger vedrørende afskedigelser - og der kan generelt sættes spørgsmålstegn ved flere ting. Alt sammen noget der ikke giver den arbejdsro, som der måske er allermest brug for nu. GAFFA skribent Alexander Hemstedt, giver os et overblik over en telefon.
03-03-2023 10:36    11:44
CHARLIE GIK TIL AFRIKA - NU FORTSÆTTER HAN TUREN FOR AT SKAFFE RENT VAND
Tilbage i 2015 startede Charlie Uldahl Christensen en vandretur fra Esbjerg Torv mod Tanzania i Afrika. Charlie nåede til Lagos i Nigeria, da rejsen blev afbrudt. Men til maj fortsætter vandreturen tværs over Afrika – en tur der forventes at tage 3 år. Formålet var at skabe synlighed omkring mangel på vandforsyninger – og skaffe vand til en landsby ved Tanzania. Den del er faktisk allerede lykkedes ret godt, da både landsbyen – og mere end 60 yderligere lokalsamfund har fået vandforsyning. Samtidig er organisationen bag Walking For Water projektet, blevet styrket. Du kan i øvrigt høre meget mere om turen torsdag d. 9. marts i Musikhuset Esbjerg. Her er Charlie i selskab med to andre eventyrer i foredraget ”Den Yderste Grænse”.
03-03-2023 10:26    31:23
FØRSTE GANG I DANMARK – HELT NYBYGGET VARMESTUE I ESBJERG
I dag åbnede nogle helt unikke lokaler i Ribegade i Esbjerg. Kirkens Korshær har nemlig fået en helt ny varmestue, hvor de 440 kvadratmeter kan benyttes af byens udsatte – og hvor brugerne selv har været med til at sætte sit præg på indretningen. Det er første gang i Danmark, at der er bygget en helt ny varmestue. Radio Victoria var i dag forbi åbningen og fik en snak med den stolte daglige leder Poul Juhl Rasmussen.
02-03-2023 12:02    4:55
GAFFA SKRIBENT ORIENTERER OM NY LEDELSE HOS TOBAKKEN
Tobakkens bestyrelse har på et møde d. 1. marts besluttet at indsætte en ny konstitueret formand og en ny midlertidig leder af stedet. Vi fik endnu engang en snak med GAFFA skribent Alexander Hemstedt, der både orienterer om situationen - og giver sin mening til kende. Derudover har Alexander også interviewet den afskedigede chefbooker, Sebastian Wolff - det fortæller han også mere om her i podcasten.
02-03-2023 08:55    9:01
GAFFA SKRIBENT RYSTET OVER FYRINGER PÅ TOBAKKEN
GAFFA skribent Alexander Hemstedt har fulgt tæt med i den seneste tids uroligheder på Tobakken i Esbjerg. Senest har Jydske Vestkysten kunnet fortælle, at 3 personer er afskediget. Deriblandt booker Sebastian Wolff - og det ryster Alexander Hemstedt. Vi fangede Alexander på en telefon onsdag morgen.
01-03-2023 08:54    8:05
GODT INITIATIV - OMRÅDETS ERHVERVSLEDERE VIL HJÆLPE UNGE LEDIGE I JOB!
Flere unge mennesker, uden job eller uddannelse, skal aktiveres. Derfor samles en stor række ledere i morgen til et netværksmøde i Esbjerg. Lars Møldrup er formand for Lederne i Sydvestjylland – og her fortæller han mere om projektet ”LederAllicancen”, der skal hjælpe de unge ud på arbejdsmarkedet.
28-02-2023 13:31    2:53
ALEXANDER FRA BRAMMING I LØVENS HULE
Da Løvens Hule torsdag aften tonede frem på DR1, kunne seerne opleve Alexander Ripley fra Bramming. Alexander står bag firmaet Scandimate - og et genialt koncept, der lokkede de to hanløver Jesper Buch og Jacob Risgaard med ombord. Radio Victoria fik en snak med Alexander dagen derpå, hvor telefonerne absolut ikke står stille.
24-02-2023 10:59    9:22
EKSTREME EMIL ERICHSEN – Der går over 6-7 uger før jeg kan mærke mine tæer igen
Familien Beha Erichsen har igen været på tur – denne gang 3 uger i ekstrem kulde på jordens nordligste Øgruppe Svalbard. Mandag gæster Emil Erichsen Musikhuset i Esbjerg med foredraget ”Et Arktisk Eventyr” Radio Victoria har fået en snak med Emil Erichsen, der fortæller om ekstremer og en ro, som han aldrig har oplevet før.
24-02-2023 10:17    6:27
GLÆDE HOS ESBJERG REVYEN
Onsdag aften var sidste chance for at opleve dette års udgave af Esbjerg Revyen i Musikhuset Esbjerg. Vi fik en status fra en yderst glad "revymutter" Hanne Bjørnskov - og hun kunne også afsløre, at der bliver en Esbjerg Revyen til næste år.
23-02-2023 10:48    3:33
TEAM RYNKEBY JUBLER - MANGE PENGE TIL BØRNECANCERFONDEN
I den seneste tid har Team Rynkeby solgt gaveæsker med 3 specialøl. Nu er salget gjort op - og der er rigtig mange penge på vej til Børnecancerfonden. Hør en begejstret Bjørn Jensen fra Team Rynkeby Vestjylland fortælle om resultatet.
23-02-2023 07:02    5:59
GAFFA-SKRIBENTEN STILLER SKARPT PÅ ESBJERG
Så har vi igen haft besøg af GAFFA anmelder og skribent, Alexander Hemstedt. Alexander har nogle gode bud på koncertoplevelser i marts/april, hvor vi kommer forbi hos både Kanten, Konfus, Tobakken og Musikhuset Esbjerg. Derudover giver Alexander også sin mening til kende i forhold til kulturdebatten i Esbjerg Kommune.
22-02-2023 13:45    13:53
VESTERHAVET TILTRÆKKER REKORDMANGE TURISTER
Frisk luft og smuk natur tiltrækker turisterne - og i 2022 kunne Destination Vesterhavet notere en svimlende årsrekord på hele 10.317.481 kommercielle overnatninger. Vi talte med en glad Peer H. Kristensen, direktør hos Destination Vesterhavet.
22-02-2023 09:17    8:56
CHEFTRÆNER: JEG HAR FÅET EN BREDERE OG LANGT MERE HOMOGEN TRUP
Der bliver arbejdet på livet løs på træningsbanen hos EfB – før det igen gælder point i starten af marts. Vi har fået en snak med EfBs cheftræner Lars Vind – en snak om opstarten, fokuspunkterne og en trup, der er i langt bedre harmoni - her før forårets vitale kampe i 2.division. HØR INTERVIEWET HER:
14-02-2023 13:07    4:37
STOR OPBAKNING TIL KNÆK CANCER LØB
Endnu engang står Annika Maren Kirstine Nielsen bag Knæk Cancer Løbet ved Karlsgaarde Sø. Selvom løbet først finder sted hen på sensommeren - så er der allerede nu rigtig god opbakning.
14-02-2023 11:34    4:00
FILMEN ”MULM” OPTAGES LIGE NU I ESBJERG – KOM MED BACKSTAGE PÅ GYSEREN
Det er med Jens Sætter-Lassen i hovedrollen, at der lige nu skydes en psykologisk thriller/gyser i Esbjerg – bl.a. med optagelser på Psykiatrisk Hospital på Gl. Vardevej. Spillefilmen MULM, der ventes at få premiere til efteråret, er en filmatisering af bogen med samme titel, som Esbjerg-forfatteren Teddy Vork står bag – og som har høstet prisen ”Årets danske horrorudgivelse” i 2020. Radio Victoria var med på sidelinjen til dagens optagelser i Esbjerg – og har fået en snak med skuespiller Jens Sætter-Lassen og forfatter Teddy Vork.
13-02-2023 12:04    15:18
ESBJERG ENSEMBLE BIDRAGER TIL HOLLYWOOD FILM
Den 23. februar får den OSCAR-nominerede film TÁR premiere i de danske biografer – og Esbjerg Ensemble er blev udvalgt til at levere musik til filmen. Det var både en overraskende, men også storslået henvendelse fra produktionsselskabet i Hollywood – fortæller Gabriella Bergman fra Esbjerg Ensemble. Radio Victoria besøgte den stolte ensemblechef, der nu har fået Esbjerg Ensemble på verdenskortet. HØR INTERVIEWET HER:
08-02-2023 14:06    4:50
VERDENSSTJERNER & SKOLEBADMINTON I ESBJERG
DM i badminton afholdes i disse dage, hvor nogle af verdens bedste med ketcher kan opleves i Blue Water Dokken. Samtidig får en masse folkeskoleelever i Esbjerg også muligheden for at prøve badmintonsporten. Radio Victoria var forbi her onsdag morgen og få en snak med formanden for Badminton Esbjerg – Jørn Gade – før det hele gik løs. HØR INTERVIEW HER:
08-02-2023 11:00    6:07
MICKI CHENG KASTER SIG UD I NYT PROJEKT – LANGT FRA LANDSHOLDET
Den tidligere Esbjerg-dreng Micki Cheng har for en stund skiftet kagerne ud med en klistret håndbold, når Langt Fra Landsholdet i dag får premiere på TV – hvor 10 kendte danskere skal prøve sig af på en håndboldbane. Ikke ligefrem den boldgade som Micki Cheng normalt arbejder i – men det var en udfordring, som han ikke kunne sige nej til. Radio Victoria fik sig i morges en hyggelig snak med Micki Cheng, der også kunne afsløre et nyt TV-program, som han skal stå i spidsen for. HØR INTERVIEWET HER:
07-02-2023 10:00    6:12
RIBE-FOTOGRAF HAR IGEN VUNDET FLOT PRIS
For 5 år siden gik Lars Roed helt ned med alvorlig stress. Men da han efterhånden fandt den indre ro i naturen, åbnede der sig et helt nyt eventyr. I dag har Lars Roed sit eget galleri, har udgivet en bog – og han har vundet et hav af fornemme priser. Faktisk kan han for 3. gang kalde sig ”Best Of Nation” vinder. Radio Victoria var på besøg hos Galleri Vadehavet i Ribe, hvor vi fik en hyggelig snak med Lars Roed.
03-02-2023 15:09    14:18
BESØG AF STJERNESKUDDENE
Fredag er X Factor-dag... Men desværre uden "Stjerneskuddene", der ret hurtigt røg ud af denne sæson igen. Til gengæld var de tre unge Esbjerg-gutter forbi Radio Victoria studiet fredag morgen. Det blev til en hyggelig snak om hele oplevelsen.
03-02-2023 11:19    13:05
TEAM RYNKEBY HAR SOLGT ØL PÅ DEN HELT STORE KLINGE
For omkring 14 dage siden startede Team Rynkeby salget af øl-gaveæsker i den gode sags tjeneste. Fredag morgen fik vi en status fra Bjørn Jensen, Team Rynkeby Vestjylland - og han kunne med glæde fortælle, at salget går mere end strygende. Han fortæller også hvor du kan købe gaveæskerne - og være med til at støtte Børnecancerfonden.
03-02-2023 09:32    4:01
FOLK & FÆSTIVAL – MED STØRSTE OPBAKNING I 10 ÅR
Der er mulighed for at få sig en musikalsk oplevelse – også med genrer og bands, som man måske ikke kendte i forvejen - når Folk & Fæstival holdes på Tobakken i Esbjerg - her fra torsdag den 2.februar og til og med lørdag den 4.februar. Det er en 10.gang, at Folk & Fæstival afholdes – og denne gang med rekordstort publikum og koncerter. Det fortæller en stolt arrangør, Casper Mikkelsen, som Radio Victoria har fået sig en snak med.
01-02-2023 12:45    4:39
CHEFTRÆNER MED FINAL4-DRØMME & EUROPÆISK HÅNDBOLD
Nu går det løs med anden del af sæsonen for Ribe/Esbjergs vedkommende – startende her fredag aften hjemme mod Skjern Håndbold i Blue Water Dokken. Radio Victoria har fået sig en god snak med en optimistisk og håbefuld cheftræner – Anders Thomsen – både når det gælder ligaen samt de afsluttende kampe i pokalturneringen FINAL4.
31-01-2023 13:10    8:42
HENRIK MØLLGAARD HITTER I GREDSTEDBRO
Håndboldspilleren Henrik Møllgaard løb med VM-guldet i går med resten af landsholdet – og hans store succes vækker også stor glæde i Gredstedbro, hvor håndboldstjernen er opvokset. Og han er faktisk så populær, at Kongeåhallens Cafeteria langer masser af Møllgaard Burgere over disken – som han selv har været med til at designe. Vi var her mandag morgen forbi og få en lille snak med den stolte halbestyrer Erik Knudsen.
30-01-2023 10:12    2:13
CAMILLA FRA FANØ ER MED I MASTERCHEF – ER DU KLAR TIL AT HEPPE PÅ HENDE ?
MasterChef skyder i aften gang i en ny sæson – og det er med deltagelse af Camilla Thorenfeldt, der bor på Fanø. Radio Victoria tog på besøg i Camillas køkken for at høre om oplevelsen - og hendes helt store passion for madlavning. ”Det var ligesom at være på et højskoleophold - på speed”, fortæller Camilla Thorenfeldt bl.a. om deltagelsen i MasterChef. HØR PODCASTEN HER:
30-01-2023 07:00    12:01
YOUTUBER HAR FÅET SIN ULTIMATIVE DRØM OPFYLDT
Fredag morgen talte vi om at leve sin drømme ud i livet. Vi havde besøg af Brian Frederiksmose, der altid har levet efter mottoet "Live Your Dreams" - og nu har han fået sin egen store drøm opfyldt. Genhør lidt fredagshygge i studiet på Radio Victoria.
27-01-2023 10:51    20:20
WEEKEND-INSPIRATION: MUSIKHUSET ESBJERG
Lørdag eftermiddag er der Robin Hood på programmet - en forestilling for hele familien. I februar kan hele Danmarks Stokkefar, Nikolaj Stokholm, opleves i Musikhuset Esbjerg - men du skal være vaks ved havelågen, han er nemlig en populær herre. Det fortæller Claus Lorentsen fra Musikhuset Esbjerg.
27-01-2023 10:23    1:53
ESBJERG-SLAGTER BLÆST BAGOVER
Hvis du dagligt står ved køledisken og bander over de stigende kødpriser - så skal du nok tage en dyb indånding, inden du læser videre. Henover weekenden solgte Kødriget i Hjerting nemlig 350 kilo Japansk fuldblods wagyu kød - til en samlet pris på 600.000 kr. Trods den noget høje kilopris, var det stadig et slagtilbud – og kunderne nærmest rev kødet ”ned af hylderne”. Det har givet Kødriget masser af omtale i de landsdækkende medier – og skabt debat på de sociale medier. Radio Victoria fik en snak med indehaver Jonas Muff om al virakken.
26-01-2023 12:47    4:14
INTERVIEW – ANNA KRISTENSEN ER KLAR TIL DEBUT I DOKKEN MOD SIN GAMLE KLUB
Team Esbjerg hentede i sidste uge målvogter Anna Kristensen i Viborg HK – og netop Viborg er modstanderen onsdag aften i Blue Water Dokken, hvor 22-årige Anna Kristensen får sin ligadebut på den nye hjemmebane. Anna Kristensen kan se tilbage på en vild start i Team Esbjerg, der allerede har budt på Champions League –og hvor hun også allerede har kunne mærke, at det er en klub med store ambitioner. HØR INTERVIEWET HER:
24-01-2023 12:49    2:17
EN TUR I MASKINRUMMET HOS ESBJERG REVYEN
Lige om lidt melder kalenderen d. 1. februar - og så er der premiere på årets udgave af Esbjerg Revyen. Radio Victoria fik lov at komme helt ind i maskinrummet, hvor det syder og bobler af kreativitet, musik og højt humør. Det blev til en snak med Trine Gadeberg, Jan Svarrer, Kasper Gattrup, Gordon Kennedy - og ikke mindst hele Esbjergs revymutter Hanne Bjørnskov. Der er lagt op til et velanbragt svirp med den satiriske pisk - og i Esbjerg kan vi være stolte af en revy i særklasse...
24-01-2023 06:31    16:07
NY POP-UP UDDANNELSE I ESBJERG SKAL SKAFFE FLERE FÆNGSELSBETJENTE!
Kriminalforsorgen havde i dag officiel indvielse af en ny pop-up uddannelse i Esbjerg. Målet er at uddanne flere fængselsbetjente – og lige nu er der 15 nye elever så på uddannelsen. Radio Victoria var med til indvielsen – og her i podcasten kan du møde: 41-ÅRIGE LOTTE - går fra malerfaget til jobbet som fængselsbetjent JUSTITSMINISTEREN – jobbet som fængselsbetjent er blandt de vigtigste og mest meningsfyldte jobs DIREKTØREN FOR KRIMINALFORSORGEN – der er ingen store sejre, når man arbejder med kriminelle BORGMESTEREN – det er en god dag for Esbjerg Kommune
23-01-2023 14:57    12:02
GAFFA-ANMELDERENS KONCERTANBEFALINGER
Så er anmelder og skribent hos GAFFA, Alexander Hemstedt, atter klar med en række koncertanbefalinger. Denne gang kommer vi vidt omkring med koncerter hos Kanten, RIAMUF, Konfus, Tobakken og Musikhuset Esbjerg. Vi kommer også omkring Folk & Fæstival, Make It Esbjerg 2023 og Metalized Tour, hvor du får masser af spændende koncerter for pengene. De nævnte koncerter i podcasten, er Alexander Hemstedts bud på gode koncertoplevelser – men der er selvfølgelig masser af andre spændende tilbud – så tjek det ud hos de lokale spillesteder.
23-01-2023 14:06    9:04
KUNNE DU OGSÅ TÆNKE DIG AT PRØVE ”DINNING IN THE DARK” ?
Huset Gammelhavn i Esbjerg prøver nu et meget specielt koncept, hvor man 3 udvalgte torsdage spiser med bind for øjnene – ”Dinning In The Dark” Søren & Henrik var forbi Huset Gammelhavn og testprøve det nye tiltag – en virkelig fed oplevelse. Her fik de også en snak med indehaveren af Huset Gammelhavn – Maria Pedersen. HØR HER OM ”DINNING IN THE DARK” – og hvordan det gik for Søren & Henrik
23-01-2023 10:26    7:48
INTERVIEW – UNIKT MARITIMT CENTER ÅBNES PÅ ESBJERG STRAND
Vandsporten i Esbjerg er klar til at indvie de helt unikke rammer på den kunstige halvø på Esbjerg Stand. Maritimt Center, der har kostet 63 millioner kroner, indvies her lørdag eftermiddag, hvor du også er velkommen til at kigge forbi – det er absolut et besøg værd. Radio Victoria var tidligere i dag forbi det nye flotte vartegn, hvor der også var enorm glæde at spore hos Lars Bisgaard, der både er kajakchef i Esbjerg Roklub samt medlem af stedets brugerråd - med mere end 1.000 medlemmer. Hør mere om stedet og lørdagens aktiviteter her.
20-01-2023 09:56    7:33
ERHVERVSMINISTER – ESBJERG ER I RIVENDE UDVIKLING
Landets nye erhvervsminister Morten Bødskov var her mandag på flere virksomhedsbesøg i Esbjerg og omegn. Radio Victoria var med på rundturen på Esbjerg Havn - og fik en snak med ministeren om Esbjerg og Erhverv - samt de udfordringer og muligheder, der lige nu er i dansk erhvervsliv.
16-01-2023 13:56    5:43
Team Rynkeby står sammen om kæmpe succes
I 2021 fik Bjørn Jensen den idé, at Team Rynkeby skulle sælge gaveæsker med specialøl. En idé der hurtigt blev en succes - og alen sidste år indbragte det mere end 1,2 millioner til Børnecancerfonden. Her i weekenden har Team Rynkeby medlemmer fra hele landet pakket hele 15.000 gaveæsker – og så har de fået nogle spændende samarbejdspartnere med ombord… Hør Bjørn og Preben fra Team Rynkeby Vestjylland fortælle om missionen med at spille hinanden gode - og sammen gøre en forskel.
16-01-2023 06:35    14:54
UNGDOMSISHOCKEY HAR STOR SUCCES I ESBJERG
Ud over at sport først og fremmest skal være sjovt, så oplever de lige nu masser af sportslig succes i Esbjerg Ishockey Klub – nogle ungdomshold har endda så vilde resultater, at de skal til udlandet for at prøve at tabe - det fortæller EIKs rekrutteringsansvarlige Thomas Korsgaard
12-01-2023 11:46    4:18
SKAL DIT BARN PRØVE AT SPILLE ISHOCKEY ?
Esbjerg Ishockey Klub inviterer byens børn til at komme ud og prøve ishockeysporten her lørdag i Granly Hockey Arena. ”De får bare nogle kammeratskaber, som jeg ikke tror, du finder i andre sportsgrene..”, vurderer EIKs rekrutteringsansvarlige Thomas Korsgaard.
12-01-2023 11:44    2:26
SHOWKORET ER KLAR MED ”KILLINGER, SLUCH-ICE & PØLSER”
Der er lagt op til nogle festlige dage på Tobakken i Esbjerg, hvor Showkoret er klar med god musik, fis og ballade og højt humor, når de opfører ”Killinger, Slush-Ice & Pølser”. Vi fik torsdag morgen en lille snak med entertaineren Jesper Schwartz, der også kan opleves på scenen.
12-01-2023 10:26    5:19
DU KAN HJÆLPE ESBJERG MED AT FÅ EN MERE LEVENDE BYMIDTE
Hvad kan gøre Esbjerg mere attraktiv – hvordan gør vi bymiljøet mere lækkert og rig på oplevelser ? Det kan du nu få indflydelse på, da Esbjerg Kommune har iværksat en spørgeskema-undersøgelse, hvor du kan komme med dine inputs – både med ris og ros. Der udover så har kommunen også skabt flere andre tiltag - for at få en dialog med borgerne og brugerne af Esbjerg bymidte. Det har vi talt med byudvikler Simon Bryderup Gårsdal om, der er sat i spidsen for dette projekt - og som allerede nu kan glæde sig over flere mange forskellige inputs.
10-01-2023 13:43    6:01
UNDERBERG MED EGEN SMYKKEKOLLEKTION
Mange kender Underberg som ”gaven til maven” i de små flasker. Men nu har Underberg i samarbejde med den kendte smykkedesigner, Christina Hembo, lavet deres egen smykkekollektion. Radio Victoria besøgte Stalden Pool & Sportsbar, der er blevet eksklusiv forhandler af smykkerne. Her fik vi en snak med Arttu Koivusaaris om smykkerne, der har skabt stor interesse.
06-01-2023 09:01    3:00
TØM GARDEROBEN – NORSEA SAMLER IND TIL UKRAINE
Har du noget ekstra tøj eller andet, som et hårdt presset Ukraine lige nu kan bruge, så har NorSea Denmark i Esbjerg iværksat en indsamling. Tingene skal afleveres hos NorSea Denmarks lagerbygning - på D. Lauritzen Vej 15 - inden den 15. januar. Vi tog et smut forbi havnen og fik en snak med NorSea Denmarks logistikdirektør Anders Aalund Olsen.
05-01-2023 08:45    2:35
INTERVIEW MED BORGMESTER: 2023 ER MED SPÆNDENDE PROJEKTER – MEN OGSÅ SMALHALS
Vi har besøgt Esbjerg Kommunes borgmester Jesper Frost Rasmussen – til en snak om nogle af højdepunkterne i 2022, men vi får også Venstre-borgmesteren til at kigge ind i 2023. Hør bl.a. om: • Esbjerg-erklæringen • Esbjerg som Kultur & Oplevelsesby • Status på Facebook & Esbjerg Strand • Venstre i Regeringen med Socialdemokratiet • Et 2023 med visioner og samtidig spareøvelser
30-12-2022 08:52    18:21
INTERVIEW MED MATHIAS JØRGENSEN: VI GLÆDER OS TIL FINAL4
Vi har fået os en snak med Ribe-Esbjerg HHs anfører, Mathias Jørgensen, der kan se tilbage på et begivenhedsrigt 2022 – og hvor der også er store ting i vente i 2023. Hør bl.a. om: • Håndboldåret 2022 • Spilleren med klubrekorden for Ribe-Esbjerg • Kollektivet frem for verdensstjerner • Jagten på endnu et slutspil • Final4-deltagelsen
29-12-2022 08:22    5:10
INTERVIEW MED NIELS-KRISTIAN IVERSEN: JEG ER STADIG MEGET SULTEN
Vi har fået en snak med speedwaykøreren Niels-Kristian Iversen. Den 40-årige stjerne med kælenavnet ”Puk” ser tilbage på 2022 - både personligt og for Esbjerg Vikings - og han håber, at 2023 bliver et stort speedway-år. Hør bl.a. om: • Manglende medaljer i 2022 • Kampen tilbage fra de mange skader • Jubilæumsløb på Granly Speedway Arena • Store ambitioner med Esbjerg Vikings • Drømmen om et comeback i VM-grandprixserien
28-12-2022 08:00    12:10
INTERVIEW MED PHILLIP SCHULTZ: VI SKAL BEJLE TIL GULDET
Vi har fået en snak med Esbjerg Energys Phillip Schultz, hvor den 22-årige ishockeyspiller kigger tilbage på 2022 og med store forventninger til slutspillet i 2023. Hør bl.a. om: • Opholdet i Esbjerg som ung spiller • Landsholdsambitioner • Sekunderne fra DM-finalen i foråret 2022 • Den skuffende sæsonstart • Et slutspil hvor tingene skal klikke
27-12-2022 08:26    6:21
INTERVIEW MED JESPER JENSEN: 2023 KAN GODT OVERGÅ 2022
Vi har fået en snak Team Esbjergs cheftræner & landstræneren for kvindelandsholdet, Jesper Jensen. Hør bl.a. om: • Et vildt håndboldår 2022 • Et dansk landshold der er tilbage i toppen • Arbejdspresset med dobbeltjob • Øget forventninger til Team Esbjerg
26-12-2022 08:34    7:42
INTERVIEW MED EFB-DIREKTØR: OPRYKNING ELLER FIASKO
Vi har fået en snak med EfBs adm. direktør Jens Hammer Sørensen omkring fodboldåret 2022 – og hvad der venter for klubben i 2023. Hør bl.a. om: • Peter Hyballas indflydelse på nedrykningen til 2.division • Arbejdet i vinterpausen • Ønsket om klubben tilbage lokale hænder • Utilfredsheden fra hovedsponsor • 1.divison eller fiasko
25-12-2022 08:03    7:54
MALENE VANDT LIVET TILBAGE - OG HAR NU UDGIVET BOG
Malene Børgesen fra Esbjerg har netop udgivet bogen ”Under Stjernerne, Lille Sommerfugl”. 2020 blev et skelsættende år for Malene og hendes lille familie, da hun kun tre måneder efter fødslen af sit tredje barn blev bekendt med, at hun havde en samling misdannede blodkar i hjernen, en såkaldt AVM. Ikke mindst, da den bristede i forsøget på at aflukke den. Malene var meget tæt på at dø. Vi fik en snak med Malene Børgesen om bogen – og kampen for at vinde livet tilbage, selvom hun skulle starte helt forfra med alting.
20-12-2022 13:55    17:02
SÅ ER NAVNENE AFSLØRET TIL ”VI ELSKER”
Vengaboys, Corona og Safri Duo – det er blot nogle af de navne der er på plakaten, når ”Vi Elsker” for første gang kan opleves i Esbjerg. ”Vi Elsker Heroes” løber af stablen d. 3. juni 2023 i Vognsbølparken – og billetsalget starter fredag kl. 12.00. Her fortæller Riffi Haddaoui meget mere om ”Vi Elsker” festen.
15-12-2022 12:01    5:23
ANDERS KRONBORG RØRT OVER REGERINGSDANNELSE
Nu er det endeligt - Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne kommer til at danne en flertalsregering i den næste valgperiode. En på mange måder historisk, når regeringens politik bliver præsenteret senere i dag. Vi fik en snak med Anders Kronborg, det socialdemokratiske folketingsmedlem fra Esbjerg - og han er rørt over regeringsdannelsen henover midten.
14-12-2022 08:04    6:58
INTERVIEW MED BØNNY – LILLELUNDS JULEMUSEUM
Radio Victoria havde den store fornøjelse at være forbi Lillelunds Julemuseum i fredags. Her fik Søren & Henrik set de originale rekvisitter fra The Julekalender samt museets helt store nostalgiske juleudstilling. Og så fik de ikke mindst en god snak med Bønny Lillund, der sammen med broderen Brian har bygget det her juleimperium op tæt ved Vejen, der bestemt er et besøg værd.
12-12-2022 08:00    10:18
KENDER DU EN DER SKAL SMAGE SURSTRÖMMING!
Kødriget i Hjerting er et af de få steder i Danmark, hvor man kan købe den svenske og særdeles ildelugtende specialitet Surströmming – og faktisk det eneste sted, hvor det kan købes online. Det har i dén grad givet travlhed, fortæller Jonas Muff fra Kødriget.
09-12-2022 09:27    3:49
ESBJERG-VIRKSOMHED SENDER 1.000 TERMOJAKKER TIL UKRAINE
Der var ingen tvivl hos J.A.K. Workwear i Esbjerg, da de blev spurgt om en donation til den krigsramte befolkning i Ukraine. Virksomheden sender intet mindre end 1.000 termojakker afsted. Samtidig håber markedsføringskoordinator, Sofie Borch Lauridsen, at flere virksomheder følger trop.
09-12-2022 08:54    2:51
ESBJERG BIBLIOTEK FEJRER 125 ÅR – LÅNTE KUN UD TIL FISKERE MED RENE HÆNDER!
I denne uge kan Hovedbiblioteket i Esbjerg fejrer 125 års fødselsdag. Da biblioteket så dagens lys i 1897 var Esbjerg en meget lille by – og bogsamlingen fandt man i kontoret hos et byrådsmedlem. Det var hovedsageligt byens mange fiskere, der benyttede biblioteket – og derfor stod der et skilt med teksten ”Lånerne anmodes om ikke at tage på bøgerne med våde eller smudsig hænder”. Her fortæller bibliotekar, Jacob Krogsøe, om historien – og hvordan fødselsdagen fejres med en udstilling.
07-12-2022 11:04    1:15
JULESTEMNING I MUSIKHUSET ESBJERG
Der er i dén grad pyntet op til jul på musikfronten hos Musikhuset Esbjerg. I december vil du kunne opleve julekoncerter med navne som Jesper Lundgaard, Sissel Kyrkjebø, Stig Rossen og Anders Blichfeldt. Derudover bydes der på en gratis koncert med en lokal trio, der med garanti får dig i den rigtige julestemning. Her fortæller Claus Lorentsen fra Musikhuset Esbjerg, mere om arrangementerne.
06-12-2022 11:56    4:04
GAFFA ANMELDER - BUD PÅ MUSIKALSKE OPLEVELSER I DECEMBER
GAFFA skribent- og musikanmelder, Alexander Hemstedt, giver her sit bud på gode musikalske oplevelser i december måned. Anmelderen peger blandt andet på et par cover-bands, der kan deres kram. Deriblandt ”Scandinavian Pink Floyd Project”, der allerede lørdag kan opleves på Tobakken i Esbjerg. De omtalte koncerter er udvalgt – og anbefalet af Alexander Hemstedt. Men der er selvfølgelig mange flere gode oplevelser i vente – så det er bare med at nyde det rige kulturliv.
02-12-2022 13:36    8:43
EN HYGGELIG SNAK MED EM-HÅNDBOLD PIGERNE FRA TEAM ESBJERG
Mike var forleden forbi Blue Water Dokken,. Her mødte han Team Esbjergs Michala Møller, Mette Tranborg og Katrine Heindahl, der alle var med til at vinde sølv for Danmark ved EM. Det blev til en hyggelig snak om EM, Norge, Ritualer, Juletraditioner, Fodbold VM, Team Esbjerg og meget mere... Hør hele snakken her:
02-12-2022 12:00    27:37
TOBAKKEN HAR UDSIGT TIL GOD ØKONOMI INDEN FOR EN ÅRRÆKKE
Vi har endnu engang talt med GAFFA skribent Alexander Hemstedt om krisesituationen på Tobakken i Esbjerg. Alexander har haft et eksklusivt interview med den eksterne kulturkonsulent, Ronnie Hansen, der stod bag den opsigtsvækkende rapport om stedets forfatning. Overordnet venter der et stort oprydningsarbejde – men der er også udsigt til en god driftsøkonomi inden for en overskuelig årrække. Samtidig tæller det positivt, at der er blevet handlet hurtigt på baggrund af rapporten. Det er nogle af konklusionerne, fortæller Alexander Hemstedt.
01-12-2022 13:28    12:01
MOELLERSKOV KLAR PÅ HJEMMEBANE
Onsdag aften giver bandet MOELLERSKOV koncert på Tobakken i Esbjerg. Vi havde besøg af Anja Møllerskov og Nanna Gundersen, til en hyggelig snak om musikken. For selvom MOELLERSKOV er stærkt inspireret af folk- og country - så spiller både den vestjyske natur og endda true crime en stor rolle i bandets univers.
22-11-2022 17:00    12:02
TOBAKKEN - SAGEN HAR TAGET EN DRAMATISK DREJNING
Det startede med en udmelding om økonomisk krise, men er nu endt i en politianmeldelse og bortvisning af Tobakkens tidligere leder. GAFFA skribent, Alexander Hemstedt, er dykket ned i sagen - og har blandt andet fået nogle svar fra bestyrelsesformand Kristian Svarrer. Vi fik en snak med Alexander Hemstedt, der trods den kaotiske situation, tror på en fremtid for det regionale spillested.
22-11-2022 14:02    15:48
INTERVIEW: STOLT TEAM ESBJERG-DIREKTØR
Det blev en EM-slutrunde i kvindehåndbold, hvor man ikke kunne komme udenom Team Esbjergs store præg på turneringen – med guld til Norge og sølv til Danmark – og flere spiller på All-Star-Holdet. Derfor var det også en stolt Team Esbjerg-direktør, HC Warrer, som vi besøgte her mandag morgen.
21-11-2022 10:37    3:48
THOMAS KRISTENSEN: JEG ANER IKKE HVAD DER VENTER MIG I QATAR
Esbjerg-fødte Thomas Kristensen skal guide seerne igennem VM-slutrunden i fodbold fra det omdiskuterede værtsland Qatar. Kommentatoren for TV2 er ekstrem spændt på, hvad det er for et VM, der nu venter – og også sportsligt med store forventninger til Danmarks muligheder i turneringen.
19-11-2022 08:19    5:54
SKAL GAVLMALERIET FORBLIVE I HJERTING ?
Det har været til stor debat – gavlmaleriet på Pub Kaktus i Hjerting. Esbjerg Kommune mener, at maleriet skal overmales – og tilbage i den røde farve – mens forpagter Kim Nielsen og kunstneren Henrik Nielsen håber, at det kan forblive – i en by hvor der netop satses på kultur. Radio Victoria tog her fredag forbi Hjerting og fik sig en snak med Henrik Nielsen og Kim Nielsen – der også har sat gang i en større underskriftsindsamling samt afholder et lille arrangement i dag.
18-11-2022 09:54    7:05
BØRNS VOKSENVENNER GØR SMÅ SMIL STORE
Hos Børns Voksenvenner i Esbjerg skaber de i denne weekend glæde hos både børn og ældre medborgere med et hyggeligt julearrangement. Foreningens formål er nemlig at gøre små smil store, men der mangles i dén grad frivillige hænder – specielt til en helt særlig opgave. Vi fik en snak med foreningens næstformand Christina Simonia, der fortæller hvordan man kan gøre en kæmpe forskel – og måske endda selv få mere smil og glæde ind i livet.
18-11-2022 07:52    10:22
INTERVIEW MED FOF VEST: MERE END AFTENSKOLE FOR ÆLDRE MENNESKER
Mange har måske hørt om FOF, men hvad tilbyder de egentlig ud over aftenskole. Vi har fået en snak med FOF Vests forstander Henrik Vej Kastrupsen, der også kan fortælle om arrangementer på denne side af nytåret.
16-11-2022 10:16    4:54
MAKER - ET GRATIS ARRANGEMENT FOR HELE FAMILIEN
Flyv med drone, sejl med modelbåde og øjenstyr en pc – det er blot nogle af de ting man kan prøve til lørdagens MAKER arrangement i Esbjerg. 4 Der er gratis entré til det gratis arrangement mellem kl. 10 og 14 på Hovedbiblioteket i Esbjerg. Her fortæller Peter Due Nissen og Jacob Krogsøe mere om arrangementet.
12-11-2022 07:41    5:22
FAGENES FEST 2022 – EN HYLDESTAFTEN FOR HÅNDVÆRKERUDDANNELSERNE
Radio Victoria havde den store fornøjelse at sende direkte fra Musikhuset Esbjerg til Fagenes Fest. Her blev der uddelt priser og legater for mere end 119.000 kroner til unge mennesker, der havde taget en erhvervsuddannelse. Vi fik en masse skønne snakke med mange af gæsterne og vinderne til Fagenes Fest.
11-11-2022 10:53    57:18
ESBJERG HAR MÅSKE DEN ”NYE HOLGER RUNE”
Både Esbjerg Tennis Klub og 15-årige Rasmus Hembo har drømme og ambitioner om, at stortalentet bliver den næste danske tennisstjerne, som der tales om. Klubben håber også på en ”Holger Rune-effekt”, så flere for øjnene op for sporten. Hør interview med Esbjerg Tennis Klubs formand Peter Skou samt tenniskometen Rasmus Hembo.
09-11-2022 12:54    7:35
INTERVIEW - HIT MED 80´ERNE
Esbjerg-bandet Hit Med 80érne giver i denne weekend 30-års jubilæumskoncerter på Tobakken. Vi fik en snak med Kurt Nielsen, der har været trommeslager i bandet i alle årene – og det har været en vild rejse. LYT HER
04-11-2022 10:00    5:17
TOBAKKEN CHEF FYRET - HVORDAN SER FREMTIDEN UD ?
Den mangeårige leder af Tobakken, Jan Mols, er blevet fyret med øjeblikkelig virkning. Tobakken fortsætter heldigvis. Radio Victoria har talt med GAFFA-skribenten Alexander Hemstedt om baggrunden for fyringen og fremtidsperspektiverne. LYT HER:
03-11-2022 08:51    5:49
GAFFA SKRIBENT - 6 BUD PÅ MUSIKALSKE OPLEVELSER
GAFFA skribent- og musikanmelder, Alexander Hemstedt, giver her sit bud på 6 gode musikalske oplevelser i november måned. Buddene spænder vidt - fra Hugorm til lokale MOELLERSKOV. Og husk - nyd musikken og støt de lokale kulturhuse og koncertsteder.
01-11-2022 11:57    9:25
SMÅKAGE-DAMEN KOM I TV
Vi har fulgt Annika aka Småkage-damen fra Varde i hendes ihærdige bestræbelser på indsamling af penge til Knæk Cancer. Lørdag var hun sammen med manden taget til København, hvor de skulle være medhjælpere ved det store indsamlingsshow på TV 2. Og Annika endte - ganske som vi havde spået - på skærmen. Her fortæller hun om den store oplevelse.
31-10-2022 14:25    3:56
KÆMPE SUCCES MED HALLOWEEN I VESTER NEBEL
De havde håbet på 1.000 besøgende gæster til det store Halloween-arrangement i lørdags i Vester Nebel - men langt flere ville være en del af uhyggen i byens skov, hvor der var lavet skræmmende ruter i mørket - det fortæller medarrangør Allan Bjerg. LYT HER
31-10-2022 13:45    2:27
HALLOWEEN – TØR DU BESØGE HORRORHUSET
Carsten Fruergaard er gået all in på Halloween – og inviterer i aften folk ind i gyseruniverset på hjemadressen – Højvangs Alle 48 i Esbjerg. Det er fra klokken 18 til 21, at horrorhuset kan besøges helt gratis – hvis du altså tør ??? Søren var i morges forbi huset og fik sig en snak med Halloween-entusiasten Carsten Fruergaard. LYT HER:
31-10-2022 10:41    2:28
LOKAL FOLKETINGSKANDIDAT – SYGEHUSVÆSNET ER I KNÆ!
Med små 45 års erfaring som læge, kender Marianne Mathiesen sygehusvæsnet indefra. Mangel på personale er den store udfordring, specielt i vores område. Derfor vil hun kæmpe for flere uddannelsespladser, hvis hun får en plads i Folketinget. Og så er omsorg vigtigere end faglighed på plejecentrene, for Marianne mener, at man frygter døden mere end et dansk plejehjem. 70-årige Marianne Mathiesen stiller op for Nye Borgerlige – og vi satte hende stævne ved Sydvestjysk Sygehus til en snak om hendes – til tider – skarpe holdninger. LYT HER
30-10-2022 08:34    6:57
BROEN SHOPPING BYDER PÅ HALLOWEEN-OPLEVELSER
Der skruet ned for lyset - og op for halloweenstemningen, når BROEN Shopping hele weekenden byder på masser af gratis oplevelser for hele familien. Her fortæller centerchef Janni Baslund Dam mere om weekendens begivenheder.
28-10-2022 10:20    3:01
SØNDAG BYDER PÅ PLADEMESSE
For mange mennesker er de gode gamle vinylplader den eneste rigtige måde at høre musik på. Og interessen bliver større og større selvom vi lever i en digital tidsalder. Finn Friis er vinyl-entusiast - og søndag står han bag den 4. vinylmesse i Esbjerg.
28-10-2022 10:14    4:26
DECIBEL OMDANNER TOBAKKEN TIL NATKLUB
Fredag bliver Tobakken i Esbjerg for en aften omdannet til natklub. Det er konceptet "Decibel" der løber af stablen - og denne gang med en solid omgang rap og hip hop ind over. Her fortæller Martin Deejay mere om Decibel.
28-10-2022 10:11    0:54
HALLOWEEN-GYS LØRDAG I VESTER NEBEL
Er du til uhygge og elsker Halloween - så er det måske værd at komme til Vester Nebel på lørdag - arrangørerne forventer 1000 gæster i Newl Skov - hør interviewet her med medarrangør Allan Bjerg
27-10-2022 10:17    2:53
HAUGAARDS VALGFORSLAG: MERE PORNO – SKATTEN OP PÅ 110%
Henrik og Søren havde her til morgen fornøjelsen af at snakke med komiker Jacob Haugaard, der røg i Folketinget i 1994. Haugaard gav i interviewet sit syn på det nuværende valg – lysten til at stille op igen – og et par opsigtsvækkende valgforslag. LYT HER:
26-10-2022 10:07    5:44
SMÅKAGE-DAMEN FRA VARDE KNÆKKER CANCER
Takket være en kæmpe indsats, kan Annika Maren Kirstine Nielsen aflevere en stor pose penge til Knæk Cancer indsamlingen. Det fortæller ildsjælden, der ved et indsamlingsshow på TV 2, blev døbt "Småkage-damen fra Varde" af kokken Claus Holm. Radio Victoria fik endnu en hyggesnak med Annika om de mange projekter.
25-10-2022 12:13    4:13
KÆMPE ØRSTED AFTALE FÅR BETYDNING FOR ESBJERG
Her til morgen har Ørsted offentliggjort en aftale, der betyder en fordobling af havvindmøller i Danmark. Der er tale om fire store projekter, hvoraf to af dem er i Nordsøen. Det får stor betydning for Esbjerg-området, fortæller borgmester Jesper Frost Rasmussen. Samtidig kan borgmesteren fortælle, at han i næste uge drager til Vietman. Her skal han sammen med bl.a. kronprinseparret gøre fremstød for dansk havvind.
25-10-2022 11:51    1:41
KNÆK CANCER PÅ TOBAKKEN
Tirsdag eftermiddag arrangerer Stafet For Livet Esbjerg deres traditionsrige Knæk Cancer Arrangement på Tobakken i Esbjerg. Der vil være livemusik med skønne lokale kunstnere, hygge og ikke mindst den smukke lysceremoni. Her fortæller formand Søren Andersen mere om arrangementet.
25-10-2022 10:14    3:03
CAROLINE HAR DREVET DANCE COMPANY TWENTY I 5 ÅR
Caroline Sander Jepsen har et smittende humør – men også et energiniveau, der har bragt hende rigtig langt med danseskolen ”Dance Company Twenty” i Varde. En danseskole hun startede for 5 år siden i en alder af blot 21 år – og lige siden er det gået rigtig stærkt. Men Caroline er ikke blot selv vokset med opgaven – hun elsker også at se eleverne vokse. Radio Victoria havde besøg af Caroline Sander Jepsen, der fortæller hele historien.
16-10-2022 09:03    16:40
TELEFONJOKE - ULVEN KOMMER
Thomas har fotograferet en ulv - men har han været på forbudt område?
15-10-2022 09:03    6:40
KULTURENS DØGN BYDER PÅ MASSER AF OPLEVELSER
Fredag eftermiddag går startskuddet til Kulturens Døgn i Esbjerg. Det bliver et døgn med et kæmpe udbud af kulturelle oplevelser for alle aldre. Radio Victoria havde besøg af Susan Lehmann Nielsen og Eva Povlsgaard Nebeling fra Musikhuset Esbjerg til en snak om det begivenhedsrige døgn.
11-10-2022 12:00    9:04
VR-BRILLER SKAL HJÆLPE MED AT BEKÆMPE ANGST
VR-briller er det nye værktøj, som Esbjerg Kommune tager i brug for at hjælpe borgere med angst. Blandt andet kan borgere med social angst komme en tur på shoppetur hos BROEN Shopping - og dermed overvinde angsten. Tex Langtved er Socialpædagog – og har været med til at udvikle konceptet. Her fortæller han mere om idéen bag den nye teknologi
11-10-2022 10:40    4:43
VI VIL SE LANGT FLERE UDSATTE OG HJEMLØSE
Som en kedelig konsekvens af den uro vi oplever i verden, kommer der desværre også langt flere udsatte og endda hjemløse herhjemme. Mange familier vil også have svært ved at få råd til mad på bordet - Det fortæller Poul Rasmussen, der er leder af Kirkens Korshær i Esbjerg og formand for udsatterådet. Men han fortæller også hvordan man kan hjælpe dem der går en barsk tid i møde.
10-10-2022 17:18    4:01
INTERVIEW MED ALEX VANOPSLAGH & FREDERIK BLOCH MÜNSTER
Cheeseburgere og selfies var et stort hit mandag formiddag på Esbjerg Gymnaisum, hvor flere hundrede studerende til politikkerdebatten kunne høre om alt fra klima til sundhedsvæsnet. Blandt de mange politikere var Alex Vanopslagh en særdeles populær herre – og det samme gjorde sig gældende for den lokale Frederik Bloch Münster, der stod klar med 200 cheeseburgere. Vi fik os en lille snak med de to politikere omkring de forskellige virkemidler for at fange de unge mennesker. LYT HER:
10-10-2022 12:53    4:37
MANJA FRA ESBJERG ER MED I ”DEN STORE BAGEDYST”
Vi fik os i morges en hyggelig snak med 16-årige Manja Lindgaard fra Esbjerg, der lige nu kan opleves som deltager i Den Store Bagedyst, hvor hun er den yngste deltager nogensinde. LYT HER
07-10-2022 10:00    3:43
TELEFONJOKE – COLINs REJSE TIL HAWAII GLIPPEDE
Efter flere opfordringer har vi kastet os ud i telefonjokes. Denne gang gik det ud over Colin Niclas Vonsild – der får et meget kedeligt opkald – lige før afgang til Hawaii.
07-10-2022 09:00    6:08
NU KOMMER KVINDERNES HISTORIE I RAMPELYSET
I aften har Esbjergspillene premiere på "Konen, Kællingen og Karrierekvinden". Radio Victoria fik en snak med instruktør Kim Hartwich om årets egnsspil, der er denne gang har taget fat i historien om Esbjergs stærke kvinder igennem tiden. Instruktøren garanterer god underholdning med stykket, der kan opleves frem til d. 15. oktober på Platformen i Esbjerg.
06-10-2022 14:43    3:27
ULLA TØRNÆS AFLØSER ER KLAR TIL VALG
Rikke Tangaa fra Esbjerg er udset til at skulle afløse den mangeårige politiker Ulla Tørnæs hos Venstre. Det er første gang, at Rikke Tangaa stiller op, og hun ser frem til en spændende valgkamp. LYT HER
06-10-2022 10:57    2:51
VALGKAMP SKUDT I GANG – KRONBORG FLUKS PÅ GADEN
Mette Frederiksen udskrev folketingsvalg her onsdag klokken 13 – og få minutter efter var Anders Kronborg på gågaden i Esbjerg, for at uddele roser, guldklumper og valgmateriale. Vi fik en kort snak med folketingsmedlemmet om effekten ved at være på gaden – en mulig beskidt valgkamp – og forventningerne til en valggyser. LYT HER
05-10-2022 13:47    3:49
GAFFA SKRIBENT HAR TAGET TEMPERATUREN PÅ KRISERAMT TOBAKKEN
Corona-nedlukning og en efterfølgende krig i Europa, har sat sine kedelige spor hos et af Esbjerg Kommunes kulturflagskibe - Tobakken. Radio Victoria har fået en snak med GAFFA skribent, Alexander Hemstedt, der har taget temperaturen på Tobakkens tilstand.
04-10-2022 12:54    17:21
ESBJERG VÆRT FOR VERDENS ENERGIBYER
Esbjerg skal i de kommende dage være vært for det årlige topmøde - blandt verdens energibyer. Det er første gange nogensinde, at Esbjerg er vært for så mange mennesker – og så på så vigtigt et område som energi - hvilket glæder borgermester Jesper Frost Rasmussen. LYT HER
04-10-2022 12:49    2:53
VODKA PARTIET – ER DET NOGET FOR DIG ?
Meget tyder på, at Mette Frederiksen udskriver valg i morgen. Og nu er der så dukket et dugfrisk parti op – VODKA PARTIET – der vil alkoholisere alle danskere. Hør interviewet her med Vodka Partiets tørstige formand Malthe Hansen
04-10-2022 10:50    3:03
ER DET BILLIGERE AT REJSE SYDPÅ END AT BLIVE HJEMME?
Priserne på el, varme og fødevarer tordner i vejret – så Radio Victorias Søren Kaster ville afprøve om det i virkeligheden er billigere at rejse sydpå i vinterperioden, end at blive herhjemme i sne og sjap.
01-10-2022 08:04    1:59
ER I KLAR TIL AT KNALDE ESBJERG ???
I Thy har de fundet på et snedigt trick, der både kan spare energi – give flere børn og et smil på læben. Thyboerne skal slukke lyset og hoppe i kanen i en times tid – hver onsdag aften i oktober. Det kan spare samfundet for flere hundrede tusinde kroner, så måske det også var et godt spare-tip for folk her i Esbjerg ? Hør interviewet her med handelschef i Thy – Michael Vendelbo
29-09-2022 10:14    2:21
TELEFONJOKE MED THOMAS
Vi har fået en del henvendelser fra vores gode lyttere på, om Radio Victoria ikke kunne lave nogle telefonjokes – så nu prøver vi at give det et skud og forhåbentlig får nogle gode grin. MEN det kræver jo, at vi får nogle tips fra jer. Så hvem er den næste, der trænger til at blive narret – og hvad skal det handle om ? Genlyt her telefonjoken med Thomas - ønsket af kollegaen - i forbindelse med 1.april.
28-09-2022 11:19    5:09
MANDAGSTRÆNERE VIL KØBE EfB TILBAGE
De er udstyret med brændevin – god humor – og ikke mindst et hjerte der banker for EfB. ”Mandagstrænerne” er på plads til samtlige EfB-træninger på Gl. Vardevej og spillede også en rolle i TV-SYDs dokumentar om klubben. Hør ”Mandagstrænerne” Søren & Leifs reaktioner på serien, tilstanden i EfB og deres helt store drøm som ejere af fodboldklubben.
27-09-2022 10:00    4:23
KNÆK CANCER LØB BLEV STOR SUCCES
Søndagens "Knæk Cancer Løb" ved Karlsgårde Sø blev en stor succes. Søren og Henrik ringede til en træt, men glad Annika... Og hun kunne fortælle, at der var blev indsamlet rigtig mange penge til kampen mod kræft.
26-09-2022 13:26    3:06
JACOB HAR UDGIVET TO NYE BRÆTSPIL
Den tidligere EfB og Brøndbyspiller, Jacob Rasmussen, har slået sig ned på udvikling af brætspil. Nu har den unge iværksætter netop udgivet hele to nye brætspil, som han fortæller mere om.
26-09-2022 08:15    12:15
ILDSJÆL SLÅR ATTER REKORD
Tirsdag morgen fik vi en snak med Annika, der søndag står bag "Knæk Cancer løb ved Karlsgårde Sø. Løbet eller gåturen startede som lidt hygge blandt venner og familie, og nu er der endnu engang sat deltagerrekord.
20-09-2022 12:20    5:16
DENNIS FRA ESBJERG ER VERDENSMESTER I GRILL
Da der forleden blev afholdt BBQ World Championship i Belgien, deltog Dennis Winther fra Esbjerg med holdet "BBQ Team Smoke It All". Det blev til en flot 1. plads - og det var let at mærke den glødende passion, da vi fik os en snak med Dennis.
14-09-2022 10:23    7:20
FOTOGRAF SAMLER PÅ VANDPYTTER
Niels Husted har i mere end 20 år samlet på vandpytter – ja den er god nok - vandpytter. Men der ligger en historie bag denne noget atypiske samling. Søren begyndte i morges fotograf Niels Husted, der gjorde os klogere på sin særprægede hobby.
09-09-2022 10:00    6:38
INTERVIEW MED JAN HELLESØE
Fredag aften får en masse mennesker fornøjelsen af at opleve Jan Hellesøe, når han gæster Musikhuset Esbjerg med sit show ”FORUDSIGELSER”. Selvom han er Henrik og Sørens helt store idol, så var de to værter lidt nervøse, da de fik sig en snak med den imponerende multikunstner.
08-09-2022 11:00    10:35
ENERGY-DIREKTØR STILER HØJT – BÅDE PÅ OG UDEN FOR ISEN
Fredag aften venter sæsonens første hjemmekamp for Esbjerg Energy i Metalligaen. Ishockeyklubben ser frem til en stor sæson – med håbet om både sportslige topresultater og masser af events til udvalgte kampe – ifølge Esbjerg Energys direktør Peder Krogsgaard. Han fortæller også om klubbens største signing til dato samt det hårde arbejde for at få Final4 til Esbjerg.
07-09-2022 13:07    11:07
SYDJYSKE KOMMUNER ER I TOP INDENFOR ERHVERVSVENLIGHED
Dansk Industri har netop offentliggjort deres årlige landsdækkende undersøgelse, hvor de tager temperaturen på kommunernes erhvervsvenlighed. Vejen Kommune placerer sig på en flot førsteplads og Varde Kommune på en 7. plads. Esbjerg Kommune lander på en 15. plads, hvilket er den flotteste placering siden 2015. Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, glæder sig over placeringen – men er også klar til arbejde på forbedringer.
07-09-2022 10:33    3:35
JULEMANDEN PÅ BESØG
Du tror det er løgn... Radio Victoria havde forleden besøg af selveste julemanden... Og han havde noget vigtigt at fortælle.
02-09-2022 10:19    3:34
TEAM ESBJERG-STJERNE KLAR TIL HÅNDBOLD EFTER TURBULENT PERIODE
Team Esbjerg tager her tirsdag aften for alvor hul på den nye sæson, hvor det gælder Super Cuppen mod Odense Håndbold. Ét af de nye ansigter hos Team Esbjerg er landsholdsspilleren Kathrine Heindahl. Vi har haft besøg af den stærke stregspiller, der bl.a. fortæller om, hvorfor valget faldt på Esbjerg samt om en hård tid langt væk fra håndboldbanen grundet Ruslands invasion af Ukraine.
22-08-2022 13:12    5:13
GAFFA SKRIBENT - WOLFMOTHER BLIVER STORT
Det er virkelig stort, at et verdensnavn som Wolfmother giver koncert i Esbjerg. Det mener GAFFA skribent, Alexander Hemstedt, der her forklarer hvorfor. Koncerten er en del af Esbjerg Festuge - og finder sted lørdag aften på Torvet.
09-08-2022 10:57    8:03
JANUS LAUVRING UDGIVER EGET MUSIK
Efter 25 år bag DJ-pulten er Janus Lauvring fra Esbjerg nu klar med musik i eget navn. Den første single "Groove Maker" har release i morgen - og Radio Victoria havde besøg af Janus til en lille snak om projektet. Du kan også høre Janus Lauvring fortælle om hvordan han er blevet en af verdens førende mandlige DJ´s på onlineplatformen Twitch - og nu har gjort det til en levevej.
30-06-2022 13:23    9:35
VARDE SOMMERSPIL ER KLAR
7-Kanten er fra i aften klar til at præsentere årets sommerspil i Varde – hvor man kan opleve ”Jesus Chris Superstar”. Vi har taget en lille snak med formanden for 7-Kanten, Jan Wessel Rasmussen samt Neklas Klausen, der skal spille Kong Herodes.
30-06-2022 08:50    4:37
THOMAS KRISTENSEN FRA TV2: Tour De France i Danmark bliver enestående
I denne uge skydes Tour De France i gang med start i Danmark – de første 3 etaper. Vi har taget en snak med Esbjerg-fødte Thomas Kristensen, der er vært på TV2s dækning af Tour De France. Hør Thomas Kristensen fortælle om: • Tour De France på dansk jord • TV2s dækning af Tour De France • 3 uger i en kuffert i Frankrig • Etaperne i Danmark og deres betydning • Mulighederne for en dansk triumf
27-06-2022 08:24    9:00
KASPER SKAL TIL OL I FYSIK
Kasper Svejgaard er netop blevet student som STX-elev på Rybners. Til juli skal han repræsentere Danmark ved Den Internationale Fysikolympiade, hvor der er benhård konkurrence fra deltagene lande fra hele verden. Radio Victoria havde besøg af den nybagte student.
23-06-2022 14:00    7:04
VI FULGTE CYKELNERVEN I KAMPEN MOD SCLEROSE
Hvert år tager de seje ryttere fra Cykelnerven en tur til Frankrig og cykler for en verden uden sclerose. Der bliver kæmpet for hver en krone på de franske Tour-de-France stigninger - og Radio Victoria fik lov at følge Henrik Østergaard fra Esbjerg både inden, under og efter touren. Her kan du høre hele sammendraget...
20-06-2022 10:17    36:29
SJOV LØRDAG FOR HELE FAMILIEN
Lørdagen står på både helteløb og sjove aktiviteter for hele familien. Her fortæller Jacob Haag fra Sport & Event Park Esbjerg mere om det hele.
17-06-2022 10:57    4:35
NY EN-DAGSFESTIVAL I ESBJERG
The Rigs Festival er navnet på en ny en-dagsfestival, der løber af stablen lørdag på Dokken City Beach. Her fortæller Susan Lehmann Nielsen mere om det hele...
17-06-2022 08:13    7:32
KASPER FIK SØLV VED EM I ARMLÆGNING
26-årige Kasper Lindeman fra Esbjerg er på landsholdet i en sportsgren, der er lige knap så udbredt som fodbold og håndbold. Sportsgrenen hedder "Armbrydning" og de færreste slipper afsted med en sejr over Kasper, der fornyligt vandt en sølvmedalje ved EM i Polen. Kasper Lindeman fortæller om oplevelsen - og bliver selvfølgelig udfordret af Henrik i Radio Victoria studiet.
16-06-2022 10:01    10:12
ESBJERG ENERGY: ”STØRSTE SIGNING MED PHILIP LARSEN”
Ca. 300 mennesker var mødt op i Claus Sørensen Loungen torsdag eftermiddag i Esbjerg - for at se præsentationen af ishockeystjernen Philip Larsen. 32-årige Philip Larsen har skrevet 2 år med Esbjerg Energy – og kommer med kæmpe erfaring efter 6 år i verdens bedste hockeyliga NHL samt de seneste mange år i den stærke russiske liga KHL. Hør interviews her: • Philip Larsen – der er klar over de store forventninger • Peder Krogsgaard – en stolt direktør, der kalder det den største signing i Energys historie • Sune Hjulmand – barndomskammeraten, der også har forlænget med Energy og får sit ønske opfyldt.
09-06-2022 18:19    10:48
RIBE-FIRMA LEVEREDE ALLE MEDALJER TIL ROYAL RUN!
Intet mindre end 92.500 løbere kunne i går hænge en Royal Run medalje om halsen. Hver og én af disse medaljer var leveret af Skiltefabrikken i Ribe, hvor bæredygtighed og social ansvarlighed har været omdrejningspunktet i produktionen. Vi fik en snak med adm. direktør Søren Schmidt Christiansen om den kolossale opgave, der både har budt på kæmpe glæde og masser af udfordringer.
07-06-2022 11:44    4:43
TEAM ESBJERG: VI ER KLAR IGEN LØRDAG
Skuffelsen var naturligvis stor i Team Esbjerg-lejren efter tirsdagens finalenederlag på 25-24 til Odense – efter et opgør, hvor Team Esbjerg længe så ud til at løbe med DM-guldet. Men sæsonen er ikke slut – weekenden byder på nogle historiske kampe for klubben til Final4 i Champions League. Hør interviews her med Team Esbjergs Rikke Poulsen, Bjarne Pedersen og Jesper Jensen
01-06-2022 11:48    7:43
KARIN SCHWARTZ: TAEKWONDO ER FOR ALLE ALDRE
Når man siger Taekwondo og Esbjerg – så kan man ikke komme uden om Karin Schwartz, der har leveret en række fantastiske resultater – med både OL-sølv, EM-guld og et utal af danske mesterskaber. Karin Schwartz startede også Esbjerg City Taekwondo Klub tilbage i 1997 – og nu fejrer klubben så i denne uge deres 25 års jubilæum – en klub hvor det sociale og sundheden er i højsædet. Vi har besøgt Esbjerg City Taekwondo Klub, hvor vi fik en snak med formanden Tenna Overgaard, Kassereren Lillian Overgaard og naturligvis klubbens stifter Karin Schwartz.
25-05-2022 12:42    6:19
STAFET FOR LIVET ER KLAR TIL WEEKENDEN
Lørdag formiddag skydes Stafet For Livet Esbjerg i gang. Efter to års corona-pause, er man atter klar i de vante rammer i Veldtofte Idrætspark. Formand Søren Andersen håber mange vil kigge forbi og nyde samværet, oplevelsen og den helt specielle "Stafet stemning". F
19-05-2022 16:37    9:25
PER OM ROLLE I BLÅ MÆND: ”DET VAR EN KÆMPE OPLEVELSE”
Tilbage i 2008 var Per Rosenberg fra Esbjerg med i den danske komedie Blå Mænd – og da Henrik & Søren fik til opgave at skulle finde frem til folk, der havde været med i film – uden at være uddannet skuespiller – ja så kunne de naturligvis ikke komme udenom Per, der altid har et strålende humør. Hør interviewet her med Per Rosenberg, der bl.a. fortæller om mødet med skuespillerne, berømmelsen og et specielt honorar for sin medvirken i filmen.
19-05-2022 12:24    2:54
EfB-TRÆNER MED APPEL FØR VITAL KAMP: ”KOM UD OG STØT OS”
Der venter en liv eller død kamp for EfB onsdag aften på Blue Water Arena mod Fremad Amager. Taber EfB opgøret, så er 2.division en kendsgerning – for første gang siden 1994. EfB håber derfor på maksimal opbakning med gratis billetter til kampen – for der er stadig et begrundet håb hos EfBs cheftræner Steffen Ernemann – både i forhold til støtten samt muligheden for overlevelse.
17-05-2022 13:26    3:18
NU SKAL DE BERYGTEDE PULLERTER VÆK
”Forpulede pullerter” er der sikkert mange der har udbrudt, når de er kørt imod de berygtede pullerter på hjørnet af Havnegade og Kirkegade i Esbjerg. Pullerterne har fået kassen til at klinge lystigt hos autolakererne. Til gengæld har de farverige afskrabninger fra bilernes lak, været anledning til gråt hår hos politikerne. Men nu er beslutningen taget – og her fortæller formand for Plan- og Byudviklingsudvalget i Esbjerg Kommune, Henning Ravn, hvad der skal ske.
17-05-2022 09:55    3:24
TULIPANFEST I RIBE – VI ER KLAR MED ET BREDT PROGRAM
Den årlige Tulipanfest i Ribe er klar til at folde sig ud igen – med start torsdag og resten af Bededagsferien. Et længe ventet comeback hos formanden for Tulipanfesten Preben Fog Svendsen, der kan fortælle om et stort og bredt program.
12-05-2022 13:49    2:30
KEVIN CONBOY – DET ER SIDSTE SKUD I BØSSEN
EfB skal have hentet 4 point på Fremad Amager i de sidste 4 kampe – hvis den også skal stå på 1.divisionsfodbold i næste sæson. Vi har taget en snak med EfBs rutinerede forsvarsspiller Kevin Conboy - om den opgave der nu venter – og med første kamp på søndag hjemme mod Vendsyssel.
12-05-2022 13:04    2:49
KORSKRO HESTEMARKED: FOLK GLÆDER SIG
Efter et par år med Corona-aflysninger, så er Korskro Hestemarked tilbage igen her i Bededagsferien. Og både kræmmere og arrangører glæder sig til et par hyggelige dage – det fortæller Line Frederiksen, der står bag det store marked.
12-05-2022 11:01    2:01
Live fra Guldægget
Torsdag morgen sendte Radio Victoria live-radio fra den nye Guldægget på Strandby Kirkevej. Der var masser af hygge - og en udfordring til Søren og Henrik.
06-05-2022 14:17    52:16
Bliv klogere på Købmand Hansens Feriehusudlejning
Søren & Henrik har været forbi Købmand Hansens Feriehusudlejning ved Henne Strand, hvor du her kan få et ekstraordinært indblik i, hvad Købmand Hansens Feriehusudlejning kan tilbyde inden for leje og udlejning af sommerhuse.
06-05-2022 14:00    34:07
The Leadsingers
Radio Victoria havde hyggeligt besøg af Rikke Egholm Ravn og Rasmus Pedersen fra The Leadsingers. Det blev til en god snak om hvordan de to nu var begyndt at skrive deres egen musik. Men vi nåede også omkring andre spændende emner i løbet af besøget.
06-05-2022 13:43    56:03
Team Esbjerg-direktør: Det er årets store kamp
Håndboldklubben kan søndag eftermiddag skrive historie, hvis det lykkes Team Esbjerg at kvalificere sig til Final 4 i Champions League. Holdet skal søndag møde rumænske Bukaresti i Blue Water Dokken - og får Team Esbjerg minimum uafgjort - så er drømmen en realitet. Hør forventningens glæde hos Team Esbjergs direktør HC Warrer - der også sætter ord på den rejse, som klubben har været på.
06-05-2022 10:47    3:05
Weekenden byder på Kongekampen
Lørdag byder på masser af udklædning og feststemte studerende fra de videregående uddannelser i Esbjerg, når årets udgave af ”Kongekampen” der løber af stablen. Lørdag aften er der så afterparty med ”Fyr & Flamme” og DJ´s. Festen afvikles hos GAME Streetmekka og alle over 18 år er velkomne til at feste med. Her fortæller Mathias Neesen mere om Kongekampen og arrangementets betydning for Esbjerg som uddannelsesby.
06-05-2022 10:41    4:59
SIMONE ER LANDETS BEDSTE BLOMSTERDEKORATØR
Simone Nicoline Christensen fra Esbjerg vandt i weekenden DM i Skills – i kategorien Blomsterdekoratør. Vi fik fat i en glad og stolt Simone, der måske også er den pendler – med længst vej til arbejde.
02-05-2022 11:14    2:51
SIMONE FIK KONSTATERET SCLEROSE - NU ER HUN TOVHOLDER PÅ INDSAMLINGSEVENT
For et år siden begyndte 21-årige Simone Pehrson Nielsens hænder pludselig at sove. Kort efter fik hun konstateret sygdommen sclerose. I dag kæmper Simone så meget med daglige smerter og træthed, at hun må tilbringe noget af dagen i en kørestol. Alligevel er Simone fyldt med ukuelig optimisme og gå-på-mod… og søndag er hun tovholder, når Scleroseforeningens lokalafdeling Esbjerg/Fanø afvikler støttearrangementet ”YOU GO”. Nu håber Simone på stor opbakning, så der kan blive indsamlet penge til forskning i den modbydelige sygdom.
28-04-2022 12:03    9:04
STUDERENDE STÅR BAG KLOVNLØB I ESBJERG
7 serviceøkonomstuderende fra Erhvervs Akademi Sydvest har i dén grad lagt sig i selen for at skabe et velgørenhedsarrangement for hele familien. Lørdag d. 30 april løber Esbjerg Klovneløb af stablen med masser af hyggelige oplevelser for hele familien. Al overskuddet går til De Danske Hospitalsklovne, fortæller to af de studerende, Tina Tut Jepsen og Daniel Gram.
20-04-2022 06:12    8:35
Speedway-boss: Vi jagter igen DM-guldet
Esbjerg Vikings havde en vanskelig sæson i 2021, der var præget af mange skader og manglende sejre. Nu er holdet revanchelysten med stærke danskere kørere og verdensstjernen Tai Woffinden – så holdet er klar ved startsnoren onsdag aften hjemme mod Nordjysk Elite – det lover klubbens direktør Lars Guldager Dyhr. Hør hele interviewet med Lars Guldager Dyhr, der kigger tilbage på 2021 – samt frem mod den nye sæson, hvor der også venter VM i Parløb i Esbjerg.
19-04-2022 12:02    5:17
MOTORCYKELTRÆF ER TILBAGE
Skærtorsdag er bare lig med Motorcykeltræf i Esbjerg. Et arrangement der startede helt tilbage i 1985 – og som endelig nu er kørende igen. Det glæder arrangøren fra MC Road Riders Dan Røn.
13-04-2022 09:03    1:36
SYDDANSKERNE DRIKKER SNAPSEN FORKERT
Haps Haps Haps - nu skal vi have påskesnaps. Men mange af os syddanskere drikker snaps helt forkert, viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Aalborg Akvavit. Heldigvis kommer Lars Kragelund os til undsætning. Han er intet mindre end smagsekspert hos Aalborg Akvavit. Lyt godt efter, så er du godt klædt på til påskens frokoster... SKÅL!
12-04-2022 13:24    6:25
APRILSNAR – THOMAS RØG I FÆLDEN
Vi havde fået et tip af en af vores lyttere, angående en person vi burde lave en aprilsnar på. Det gik ud over Thomas, der bogstavelig talt gik i fælden :)
01-04-2022 10:39    5:20
Leif Dahlgård var med hos Radio Victoria
Hver uge får Søren og Henrik fra Radio Victoria 3 forskellige opgaver af chefen. I denne uge skulle de bl.a. få fat på legenden Leif Dahlgård fra Dahlgårds Tivoli. Det blev til en hyggelig snak - og Leif kan stadig dele en skideballe ud :-)
25-03-2022 10:45    7:33
Jonas Mogensen om den nye sæson af Minkavlerne
Hver uge får Radio Victorias Søren og Henrik 3 opgaver af chefen. Én af opgaverne var at få fat på komiker Jonas Mogensen til en snak om den nye sæson af minkavlerne.
25-03-2022 10:40    5:21
Aprilfestival byder på mere end 600 teaterforestillinger
Fra søndag d. 27. marts og en uge frem løber Aprilfestival af stablen i Esbjerg Kommune. Det bliver en uge der byder på omkring 600 gratis teaterforestillinger for publikum i alle aldre. Her fortæller Kirsten Kirchner fra Esbjerg Kommunes Eventsekretariat mere om Aprilfestival.
25-03-2022 06:54    4:25
Team Esbjerg stopper samarbejde med Polman
Team Esbjerg og Estavana Polman stopper samarbejdet efter den seneste tids uoverensstemmelser. Et exit, der dog samtidig ærgrer Team Esbjergs formand Bjarne Pedersen.
22-03-2022 11:48    4:17
THOR HAR UKRAINSK FAMILIE BOENDE – HJÆLP DEM MED ARBEJDE
Thor Vildbæk Andersen har så stort et hjerte for ukrainere på flugt, at han har åbnet sit hjem for en ukrainsk familie. Nu ønsker de to ukrainske kvinder at gøre nytte og vil meget gerne have et arbejde - nogle timer – deltid eller fuld tid. Måske du kan hjælpe dem ?
22-03-2022 10:03    7:15
Ea fra Rankin Park står bag velgørenhedsdag
Her til morgen havde Radio Victoria besøg af Ea fra Rankin Park Café i Esbjerg. Sammen med Anja Møllerskov og Rune Kjær Jensen, har hun i dag iværksat en velgørenhedsdag, der skal hjælpe familier på flugt fra krigen i Ukraine. I eftermiddag fra kl. 15 – 16.30, er det et arrangement i børnehøjde med bl.a. musik fra Anja Møllerskov og Nanna Gundersen, ansigtsmaling og lodtrækning om præmier. I aften kl. 19.00 gælder det så en LIVE event med gæster og musik, hvor det hele streames live på Facebook.
17-03-2022 10:22    7:04
Lars fra Esbjerg skal bestige Kilimanjaro
I dag starter Lars Hansen fra Esbjerg på sit livs eventyr. En mangeårig drøm om at bestige Kilimanjaro er efter mange timers hård træning og forberedelser blevet til virkelighed. Selvom Lars er forberedt til fingerspidserne, er det faktisk en meget vanskelig tid på året, at bestige det høje bjerg. Vi talte med Lars Hansen lige inden han skulle afsted.
16-03-2022 08:16    13:11
GAFFA skribent ser lys fremtid for musikkulturen i Esbjerg - MEN!
Alexander Hemstedt fra Esbjerg er anmelder og skribent for det ansete musikmagasin GAFFA. Forleden kunne han breake, at der er et nyt album på vej fra Esbjergbandet Kellermensch. Vi havde Alexander i podcast-studiet til en snak om bandet. Det blev også til en god snak om Esbjergs fremtid, hvor kulturen skal være omdrejningspunktet for byens image. Alexander mener, at der er masser af spændende ting under opsejling. Men det kræver, at vi benytter os af tilbuddene, hvis kulturen skal leve.
11-03-2022 11:32    13:43
Sammen for Ukraine - lørdag aften på Torvet i Esbjerg
Lørdag aften vil Torvet i Esbjerg være klædt i blåt og gult - og byen vil vise støtte ved at samle børn og voksne, mens varmen fra bålfade breder sig. På storskærm kan man opleve nogle af landets største kunstnere vise deres støtte til ukrainerne gennem musikalske indslag sendt direkte fra Rådhuspladsen i København. Her fortæller borgmester Jesper Frost Rasmussen mere om arrangementet.
11-03-2022 11:15    2:21
Kødriget støtter Ukraine
Hos Kødriget i Hjerting har de sat gang i et flot initiativ, der sender pengene ”dobbelt” til Ukraine. Først køber de kyllinger fra en producent i Ukraine – og derefter doneres 25 kr. for hver solgte kylling til hjælpeorganisationen ”Hjælp Ukraine” som Esbjerg Kommunes 1. Viceborgmester Nicolaj Aarøe står i spidsen for. Her fortæller indehaver Jonas Muff fra Kødriget mere om initiativet, som han samtidig håber kan være til inspiration for andre erhvervsdrivende.
03-03-2022 13:35    2:56
Esbjerg Kommune igangsætter lokal hjælp i forbindelse med krigen
Esbjerg Kommune iværksætter en række initiativer som skal støtte både herboende og nyankomne mennesker fra Ukraine. Samtidig oprettes der en hotline, hvor bekymrede børn, unge og deres forældre kan tale med en professionel om deres tanker.
03-03-2022 12:36    3:47
Stafet For Livet er tilbage i Esbjerg
Ligesom så mange andre arrangementer, har Stafet For Livet Esbjerg, været udfordret af Corona. Men nu er der endelig godt nyt, fortæller formand Søren Andersen.
02-03-2022 10:11    6:44
Esbjerg støtter Ukraine med fælles demonstration
Efter Ruslands invasion af Ukraine inviterer samtlige ungdomspartier til en tværpolitisk demonstration i Esbjerg i eftermiddag. Formålet med demonstrationen er at vise støtte til Ukraine, det ukrainske folk og demokratiske værdier, samt vise modstand til Putin og Rusland. Demonstrationen vil begynde klokken 16:30 foran Broen ved Kongensgade, for så derefter at bevæge sig op ad gågaden mod Rådhuset, hvor der forventes at blive afholdt en række taler fra bl.a. tidligere udenrigsminister Villy Søvndal, Venstres folketingsmedlem Anni Mathiesen og 1. viceborgmester Nicolaj Aarøe. Her fortæller David Dam Jensen fra SF Ungdom om demonstrationen.
28-02-2022 10:30    3:09
Jacob Grumsen stopper efter 28 år som ishockeydommer
48-årige Jacob Grumsen fra Esbjerg tager i næste uge til de Paralympiske Vinterlege, hvor han er blevet udtaget som dommer i Sledge Hockey-turneringen. I aften dømmer han sin sidste ishockeykamp efter 28 år og næsten 1500 kampe på højeste niveau. Vi har haft besøg af Jacob Grumsen, der sætter ord på dommergerningen og den store OL-oplevelse, der nu sætter et flot punktum på karrieren.
24-02-2022 08:30    13:07
UNGE TILFLYTTERE: ”VORES FREMTID ER I ESBJERG”
Esbjerg skal være bedre til at holde fast i de unge mennesker i byen, men også tiltrække den rigtige arbejdskraft udefra. Derfor startede Education Esbjerg i samarbejde med flere af byens største virksomheder et helt nyt projekt i efteråret, hvor udvalgte unge mennesker nu kommer i praktikforløb i flere forskellige virksomheder. Blandt de første 6 udvalgte kandidater er 28-årige Rune Grumsen og 28-årige Arshad Masood, der er flyttet til Esbjerg fra København og Aarhus. Hør om deres oplevelser af Esbjerg og den nye særlige uddannelse – samt Education Esbjergs erfaringer med det nye Co-Business Graduate Program.
22-02-2022 11:36    18:51
Jazzfestival for første gang i Esbjerg
I denne uge afvikles Esbjergs første jazzfestival - og målet er intet mindre end, at placere Esbjerg på Jazzlandkortet. Det fortæller Grete Johnsen fra Dronning Louises Jazzklub, som er én af de tre klubber, der står bag den omfattende jazzfestival.
14-02-2022 14:41    6:24
DM i badminton igen i Esbjerg
Fra i dag løber af DM i badminton af stablen i Blue Water Dokken. Der venter nogle spændende dag - og formand for Badminton Esbjerg, Jørn Gade, håber på stor opbakning.
09-02-2022 09:48    1:56
EMIL FRA ESBJERG TIL OL - Det er sindssygt stort
29-årige Emil Kristensen har fået sin ishockeyopdragelse i Esbjerg Ishockey Klub. Nu er han blandt de 25 danske ishockeyspillere, der for første gang nogensinde skal til Vinter-OL. Ud over Emil Kristensen, så har de to Esbjerg-drenge Christian Wejse og Niklas Andersen også taget turen til Kina, hvor de foreløbig er med som reservespillere. Emil Kristensen har mere end 100 landskampe på CVét, men udtagelsen til OL er dog helt ekstraordinært.
03-02-2022 09:41    4:11
EfB-direktør: Vi er blevet forstærket
Mandag aften smækkede transfervinduet i – og EfB har hentet 5 nye spillere forud for forårssæsonen i 1.division. Vi har taget en snak med EfBs Adm. Direktør – Jens Hammer Sørensen - omkring deres ageren i transfervinduet samt deres opstart og den kommende træningslejr i Tyrkiet.
02-02-2022 10:03    5:32
Hele kommunen skal involveres i Danmarksindsamling
Det er Esbjerg der i år bliver værtsby, når det store indsamlingsshow "Danmarksindsamling" bliver sendt live på DR1. Hos Esbjerg Kommune vil man gerne involvere så mange borgere som overhovedet muligt i indsamlingen - og derfor er håbet, at der bliver sat rigtig mange spændende skibe i søen. Det fortæller Mathias Neessen fra Esbjerg Kommunes Eventsekretariat.
12-01-2022 14:19    7:28
En god idé har vokset sig kæmpe stor
Sidste år fik Bjørn Jensen fra Team Rynkeby Vestjylland den gode idé, at lave en gaveæske med 3 specialøl fra Fur Bryghus. Succesen var overvældende, og der blev solgt over 14.000 gaveæsker, så man dermed kunne sende over en halv million kroner videre til Børnecancerfonden. Takket være kæmpe opbakning fra sponsorer og frivillige, gør man det igen i et endnu større format - og over hele landet. Så her i weekenden var mere end 100 frivillige samlet i Ribe for at pakke gaveæsker med øl… Rigtig mange gaveæsker, fortæller Bjørn Jensen.
10-01-2022 18:21    20:31
ÅRET DER GIK 2021 - INTERVIEW MED ESBJERGS BORGMESTER
Radio Victoria har været forbi borgmesterkontoret og fået en snak med Jesper Frost Rasmussen om det snart forgangne år. Det blev bl.a. til en snak med borgmesteren om: • Kommunalvalget 2021 • Dronningens besøg i Esbjerg • Debatten om høje bygninger i Esbjerg centrum • Debatten om boliger på Esbjerg Strand • Friskoleprojektet i Esbjerg Kommune • Facebook tilbage i Esbjerg • Danmarks længste gågade – hvad er planen • Ting vi kan se frem til i 2022
27-12-2021 09:00    19:49
FLOT - KVICKLY HJÆLPER TRINE MED AT SAMLE IND TIL TRÆNGTE FAMILIER!
Igennem de sidste 10 år har Trine Skov Hansen brugt juletiden på, at hjælpe trængte familier i Esbjerg Kommune til at få en god jul med god mad og gaver til børnene. Det kan kun lade sig gøre med god opbakning – og i år træder også Kvickly Esbjerg i BROEN Shopping til med en hjælpende hånd. Denne tirsdag donerer varehuset 10 % af dagens overskud til Trines frivillige arbejde, så der kan gøres en forskel for endnu flere familier. Udover at handle hos Kvickly i dag – kan du også hjælpe ved at besøge den opstillede stand foran Kvickly i BROEN Shopping – eller give et bidrag på Mobilepay ”Julehjælp 2021” på 8214RU. Her fortæller varehuschef, Simon Eriksen, om det flotte tiltag
14-12-2021 09:36    2:26
Landskabsfotograf har vind i sejlene
Landskabsfotograf Lars Roed fra Ribe er vant til den vestjyske blæst, når han fotograferer de efterhånden velkendte værker ved Vadehavet. Men der er i høj grad også vind i sejlene for den passionerede fotograf. Mindre end et år efter indvielsen af Galleri Vadehavet i Ribe, har han allerede måttet udvide. Han er netop udtaget til det danske fotograflandshold, for 3. år i træk – og så får han snart udgivet en bog. Det hele kommer lidt som perler på en snor, fortæller Lars Roed.
10-12-2021 12:41    9:56
EfB-DIREKTØR – DET BLIVER ET FORSTÆRKET EFB I 2022
Jens Hammer Sørensen tiltrådte i august som ny administrerende direktør i EfB. Holdet har lige nu afsluttet efterårssæsonen – med en placering i den tunge ende af 1.division. Vi har taget en snak med Jens Hammer Sørensen om tingenes tilstand i EfB – jobbet han har sagt ja til – samt det store arbejde der venter de kommende måneder for at få et forstærket EfB i 2022.
08-12-2021 08:45    14:45
TV 2s THOMAS KRISTENSEN – FØRSTE DECEMBER I 22 ÅR UDEN HÅNDBOLD
Når det danske kvindelandshold i aften tager hul på VM-slutrunden i håndbold, så det bliver det uden den vanlige duo bag mikrofonen - Thomas Kristensen og Bent Nyegaard. Vi har taget en snak med Esbjerg-fødte Thomas Kristensen - om en december uden håndbold – Danmarks chancer ved VM og hvad der skal ske med Bent Nyegaards berømte overskæg, hvis Danmark går hele vejen.
02-12-2021 09:38    5:29
Store navne til Owen Luft 2022
Nu er sløret løftet for navnene til Owen Luft 2022 - og det er store navne, der kommer på plakaten. Men det har været en kæmpe udfordring, med corona som en drilsk modspiller, fortæller formand Hans Jørgen Pedersen.
02-12-2021 06:30    5:54
Team Esbjerg-boss - Jeg løber rundt med Final 4-pokalen i flere dage, hvis vi vinder den
Det går godt lige nu i Team Esbjerg, hvor holdet også bliver markant forstærket til den kommende sæson. Vi har taget en snak med Team Esbjergs direktør HC Warrer omkring den nuværende sæson - kontraktforlængelser - nye spillere - cheftrænerens dobbeltjob og den ultimative drøm i håndboldklubben.
30-11-2021 09:21    10:09
Niarn genopstår - og kommer til Esbjerg
Da Niels Roos lagde et liv med hårde stoffer og sprut bag sig, lagde han samtidig sit alter ego "Niarn" i graven. Nu er "Niarn" vækket til live igen - det er lysten til livet i den farlige overhalingsbane til gengæld ikke. Radio Victoria havde besøg af Niarn, som næste år tager på "genopstandelsestour" - en tur der bringer ham forbi Tobakken d. 19. februar 2022.
29-11-2021 12:43    21:29
Maria er deltager i Øen2 på DR – Den sygeste oplevelse at være på en øde ø
26-årige Maria Helander tog en vild beslutning og meldte sig til reality-programmet Øen2 på DR, hvor hun lige nu kan opleves sammen med 13 fremmede danskere, der skal overleve på en øde ø i 30 dage uden vand og drikke. En nærmest uforklarlig oplevelse for Maria Helander, der til dagligt læser til socialrådgiver på UC Syd i Esbjerg. Og så har hun også oplevet at gå viralt i hele Danmark, da hun pludselig gik helt kold på øen.
25-11-2021 12:33    9:08
Maria vil ikke lukkes ned igen
Nej, vi skal ikke lukkes ned igen... Det er ikke farligt, at holde julefrokost eller mødes på en restaurant! Sådan lyder det i et opslag på de sociale medier fra Maria Pedersen, der bl.a. driver Hav & Bøf og El Puerto i Esbjerg. Maria deler altså ingen måde den bekymring som andre caféer og restauranter har lige nu, hvor de opfordrer regeringen til handling.
25-11-2021 06:34    5:44
Erfarne restauratører overtager Industrien i Skolegade
De yderst erfarne restauratører Anders Davidsen, Andreas Slinkert, Lars Prisfeldt og Carsten Prisfeldt har netop overtaget den konkursramte Industrien i Skolegade. De har netop fået nøglerne overdraget - og håber, at kunne åbne det legendariske sted allerede i weekenden.
24-11-2021 13:59    3:40
Unik chance for eventyr til The Tall Ships Races
Nu er der chance for at få dit livs oplevelse, hvis du er mellem 15 og 25 år. I forbindelse med The Tall Ships Races 2022, søger man nemlig trainees, som skal ombord på et af de flotte skibe og sejle med fra Esbjerg til Harlingen. Kirsten Kirchner fra Esbjerg Kommunes Eventsekretariat og den tidligere trainee Johanne Bruun Viuff fra Ribe, var på besøg hos Rybners, hvor de lavede et oplæg for alle eleverne. Efterfølgende fik Radio Victoria et interview om den helt unikke eventyroplevelse.
24-11-2021 08:11    6:18
En af verdens bedste spillere til Team Esbjerg
En af verdens bedste kvindelige håndboldspillere i mere end et årti, Nora Mørk, er tiltrukket af træningsmiljøet i Team Esbjerg og forlader i sommeren 2022 Champions League-vinderne Vipers Kristiansand for at skifte til klubben på en toårig aftale. Radio Victoria var forbi klubben til en snak med en glad direktør.
23-11-2021 12:30    3:36
Fagenes Fest var en succes
Torsdag aften havde Radio Victoria den store fornøjelse, at sende direkte fra Fagenes Fest i Musikhuset Esbjerg. Her blev årets faglærte hyldet ved et storslået arrangement med underholdning og prisuddelinger. Her kan du genhøre hele udsendelsen med masser af spændende snakke med bl.a. arrangører, elever, faglærer, glade prisvindere og ikke mindst den lune komiker Jonas Mogensen.
23-11-2021 12:08    1:33:08
Uffe vil omdanne Esbjergværkets skorsten til udsigtstårn med svævebane
Når Esbjergværket efter planerne lukkes ned inden for de næste par år, skal den 250 meter høje skorsten omdannes til udsigtstårn, og så skal der være en svævebane til Fanø. Sådan lyder en opsigtvækkende idé fra Det Konservative Folkepartis Uffe Thestrup. Her forklarer Uffe Thestrup om tankerne bag idéen.
22-11-2021 13:00    3:46
Jan blev hædret som årets faglærer
Der var underholdning med Jonas Mogensen og uddelinger af priser og legater, da årets udgave af Fagenes Fest, torsdag aften løb af stablen i Musikhuset Esbjerg. Fagenes Fest er en storslået aften, dedikeret til de håndværkere, der står med et frisk svendebrev i hånden. Men der blev også plads til, at hylde Årets Faglærer – og det blev Jan Steen Hansen, underviser på Rybners Tekniske Skole, tømrerafdelingen. Radio Victoria fik en snak med både Jan Steen Hansen og én af hans elever, Benjamin Skov Villadsen, inden prisuddelingen – og så talte vi også med en meget glad Jan, efter prisuddelingen.
20-11-2021 10:34    19:23
Bruno har lavet vægmalerier overalt i lejligheden
Mange af os har malerier hængende på væggen derhjemme. Men Bruno Lykke Vang fra Esbjerg, er i dén grad gået skridtet videre. Efter er brud med kæresten gik han i gang med, at udtrykke følelserne igennem et maleri på den ene væg i stuen. Men det greb om sig - og nu er stort set hele lejligheden dekoreret. Malerierne beskriver hele følelsesregistret fra bruddet og kaos til håbet om fremtiden med en ny kæreste og et familieliv.
18-11-2021 07:53    10:49
Unge Nicolaj Aaarøe blev stemmesluger
Den kun 27-årige Nicolaj Aarøe fra Det Konservative Folkeparti blev et af valgets helt store stemmeslugere i Esbjerg Kommune. Med 1.233 personlige stemmer, var han den politiker der modtog 6. flest stemmer ved kommunalvalget i Esbjerg Kommune. Radio Victoria talte med den glade kandidat på valgnatten.
17-11-2021 19:04    6:27
Frost tager fire år mere i borgmesterstolen
Efter de første 4 år som borgmester, var kommunalvalget noget af en eksamen for Jesper Frost Rasmussen. Men med flot opbakning til Venstre, må den eksamen siges, at være bestået. Men ikke før konstituerings-aftalen var underskrevet, kunne Jesper Frost Rasmussen vide sig sikker på noget som helst. Der blev nemlig allerede forhandlet lystigt mellem partierne under stemmeoptællingen. Hør reaktionen fra Jesper Frost Rasmussen.
17-11-2021 05:55    7:14
Jakob Lykke langt fra borgmesterposten
Med Jakob Lykke i spidsen, gik Socialdemokratiet benhårdt efter borgmesterposten i Esbjerg Kommune. Sådan gik det langtfra - og samtidig virkede det som en torn i øjet for partiet, at se Diana Mose Olsen fra SF i en konstituerings-aftale med blå blok. Hør Jakob Lykkes reaktion.
17-11-2021 05:50    1:54
De Konservative fik flot resultat - men ingen borgmesterpost
Det var en tydelig rørt May-Britt Andrea Andersen fra Konservativ Folkeparti, som Radio Victoria fik en reaktion fra. Det blev til stor fremgang - men ingen borgmesterpost... Men hvad foregik der egentlig bag de lukkede døre, under de lange forhandlinger.
17-11-2021 05:46    5:18
Nye kandidater skal gøre ekstra meget for opmærksomheden
Mange nye kandidater har valgt, at stille op til kommunalvalget i Esbjerg Kommune. Men det kræver, at der bliver slået ekstra meget på tromme, hvis man skal gøre opmærksom på sig selv. Det fortæller Christina Simonia, der stiller op for Det Konservative Folkeparti. Hun har lavet utraditionelle happenings, som bl.a. et arrangement henvendt hundeejerne og deres fire-benede venner.
16-11-2021 11:28    6:17
Erik Buhl overlader posten til ny borgmester i Varde Kommune
Erik Buhl stopper som borgmester i Varde Kommune efter mere end 30 år i lokalpolitikken. Erik Buhl har bl.a. været borgmester i Varde i de seneste 8 år, og den 65-årige Venstre-borgmester er afklaret i sin beslutning om at stoppe – også selvom der er mange ting, han kommer til at savne.
16-11-2021 09:54    6:42
Erik Nørreby klar til at indtage borgmesterstolen på Fanø igen
Fanø Kommune skal have en ny borgmester, da Alternativets Sofie Valbjørn takker af efter 4 år på posten. Den tidligere borgmester på Fanø, Erik Nørreby, er klar til at tage stafetten videre – og Venstre-politikeren håber helt generelt på et bredere og bedre samarbejde i byrådet.
16-11-2021 09:47    6:05
19-årige Emil vil i byrådet - vi unge skal høres i Esbjerg
19-årig Emil Pedersen stiller op for Venstre til byrådsvalget i Esbjerg Kommune. Og han vil tale de unges sag, hvis han bliver valgt ind: ”Vi har lige nu et byråd, som taler altaner og højbyggeri – det er simpelthen ikke nært nok for os unge…” Radio Victoria mødte Emil Pedersen torsdag morgen, da han var ude og snakke med de unge studerende foran Esbjerg Gymnasium.
12-11-2021 06:55    5:37
Mette Frederiksen gæstede Esbjerg
Da Statsminister Mette Frederiksen torsdag gæstede Esbjerg, var hun også et smut forbi Radio Victoria. Esbjerg er billedet på den forandring, som Danmark er i gang med, sagde statsministeren. Men hun erkendte også, at der kan være for lang afstand fra Borgen til det vestjyske. Det blev også til en snak om kommunalvalget, og om hvorvidt "SMS sagen" får betydning for resultatet af kommunalvalget.
11-11-2021 16:12    10:05
Line Myers - Esbjerg skal være bedre til at sælge selv
Håndboldspilleren fra Team Esbjerg, Line Myers, stiller op til kommunalvalget i Esbjerg Kommune. Og som repræsentant for Borgerlisten vil hun inddrage borgernes ønsker mere i kommunen – og så mener hun, at Esbjerg Kommune skal være bedre til at sælge sig selv over for resten af Danmark. Radio Victoria fik en snak med Line Myers om den måske kommende hjemmebane i politik – men også om hendes uvisse fremtid på håndboldbanen.
10-11-2021 12:03    8:30
Trine hjælper socialt udsatte til en god jul
Hvert år laver Trine Skov Hansen en juleindsamling til socialt udsatte familier i Esbjerg Kommune. I år er antallet af familier rekordhøjt - og Trine arbejder hårdt for, at hjælpe dem alle. Har du også lyst til, at give et bidrag, kan Mobilpay modtages på 8214RU. Hvis du som virksomhed vil donere, laver Trine gerne kvittering til revision. Du kan også se mere på Trine Skov Hansens Facebookprofil.
09-11-2021 09:47    10:04
Kunstauktion gav flot beløb til Musikby Esbjerg
Forrige weekend blev der afholdt en stor kunstauktion til fordel for Musikby Esbjerg. Vi havde besøg af Denise fra Vinbaren, som stablede auktionen på benene - og Thomas Sørensen, der er kasserer i Musikby Esbjerg. De kunne begge fortælle om et rigtigt flot resultat... og så blev det også til en snak om musikmiljøets betydning for tiltrækning af unge til Esbjerg.
08-11-2021 07:54    11:29
FROST vs. LYKKE - EN TIMES VALGDEBAT
Radio Victoria inviterede de to borgmesterkandidater Jakob Lykke fra Socialdemokratiet og Jesper Frost Rasmussen fra Venstre til en times valgdebat i studiet. - Hvor skal der bygges boliger, og hvor højt skal der bygges? - Hvordan får vi flere borgere til kommunen? - Skal der være bemandet turistkontor i Ribe? - Hvordan ser det ud på erhvervsområdet? - og hvad med kulturen? Det er nogle af de emner, der bliver debatteret i podcasten.
06-11-2021 08:27    1:00:34
Mathias Rønn er ny kommerciel chef hos EfB
EfB har ansat en ny kommerciel chef i Mathias Rønn, der er vendt hjem til fødebyen Esbjerg. Og det er en mand, der tror på projektet EfB: ”Vi skal fylde meget mere i byen – vi skal være til stede og være mere åbne. Og så glæder jeg mig til, at vi forhåbentlig ikke længere skal tisse i modvind…” Vi fik en snak med Mathias Rønn forud for aftenens hjemmekamp mod Jammerbugten.
05-11-2021 09:44    6:32
SF vil gøre Esbjerg Havn mere grøn
Der skal være grønnere på Esbjerg Havn - det mener SF, som vil afsætte en pulje på 25 millioner til mere biodiversitet mellem havnenes containere, kraner, færger og møllevinger – og på havnebunden. Fra partiet lyder det, at man skal kigge mod Aalborg og Århus, hvor havnene går nye veje for biodiversiteten. I Aarhus Havn har man investeret i såkaldte biohuts, så der langs bilvejen og cykelstien gennem havnearealet, er anlagt et 5 kilometer langt biodiversitetsfremmende bælte med bl.a. vildtgræs. SF mener, at Dokken kunne være et område med sådan et potentiale. Da det er et bynært område uden boliger, ville det være oplagt med flere grønne områder med mere biodiversitet. Så vil borgere kunne opholde sig her tæt på havnen. Man kunne også forestille sig caféliv og en promenade rundt på Dokken, lyder det. Her forklarer byrådsmedlem, Jørn Boesen Andersen om tankerne.
01-11-2021 14:09    2:33
Fanø Vesterland udsolgt på mindre end to timer
Her til formiddag startede salget af alle 5.000 billetter til næste års Fanø Vesterland. Mindre end 2 timer efter, var alle billetter revet væk. Vi fik en snak med en taknemmelig og lettet Jesper Møller Pedersen fra Fanø Vesterland.
01-11-2021 13:48    4:01
Coronasmitten er på vej i den gale retning
Coronasmitten er atter på vej i den gale retning. Men hvad er det for en vinter vi er på vej mod? - det bad vi læge, Marianne Mørk Mathiesen, give et bud på.
01-11-2021 10:43    5:49
Forbud kan give tatovører store udfordringer
EU kommissionen har besluttet, at der fra årsskiftet skal forbydes hele 4.000 kemiske stoffer i det blæk, der bruges til tatoveringer. Det kommende forbud skyldes, at stofferne mistænkes for, at kan være allergi- og kræftfremkaldende. Men det med cancer er noget vrøvl, siger Jørgen Serup, der er overlæge på hudafdelingen på Bispebjerg Hospital til TV 2. - Der er faktum, at der i verdenslitteraturen ikke er beskrevet et eneste tilfælde, hvor tatoveringsfarve har givet cancer i hverken huden eller indre organer. Det er uden fagligt fundament, siger Jørgen Serup til TV 2. TATOVØRER KAN RISIKERE MANGEL PÅ BLÆK Hos tatovørerne kan forbuddet give den store udfordring, at der simpelthen kan være mangel på EU godkendt blæk fra årsskiftet. Radio Victoria besøgte Nordic Art Tattoo I Esbjerg – og fik en snak med Kenneth Falbe Andersen om hele situationen.
01-11-2021 10:20    4:12
Marianne og familien går all-in på Halloween
Kører du en tur på Spangsbjerg Møllevej i Esbjerg, vil du nok opdage et hus, der er noget mere halloween-pyntet end gennemsnittet. I huset bor bl.a. Marianne Nørgaard, som vi fik os en hyggelig snak med i radioen.
29-10-2021 10:46    3:54
Huset i Esbjerg genåbner med et brag
Huset i Esbjerg har været lukket ned igennem længere tid. Men torsdag genåbnede man de unges samlingssted i Esbjerg – og denne gang er det Esbjergs Kulturelle Ungdomsfond "KUUF", der står bag driften af stedet. Henover weekenden kommer der til at være en masse forskellige arrangementer - det fortæller Tobias Olsen, der er formand for KUUF.
29-10-2021 06:02    4:57
Esbjerg Energy direktør er med i Bang og Basserne
Til daglig er Peder Krogsgaard direktør hos Esbjerg Energy. Men komiker Carsten Bang bad ham tage en uge ud af kalenderen, hvor de gamle soldaterkammerater atter skulle i trøjen. Det hele kan lige nu opleves i Bang og Basserne på TV 2. Vi havde besøg af Peder Krogsgaard til en hyggelig snak om hele oplevelsen.
28-10-2021 14:45    7:21
Annika bager til fordel for Knæk Cancer
For at samle penge til Knæk Cancer, har Annika bagt kilovis og atter kilovis af småkager. Der er samlet mere end 50.000 kr. - og nu er Annika Maren Kirstine Nielsen inviteret med til det store Knæk Cancer show.
28-10-2021 14:21    4:11
Knæk Cancer arrangement på Tobakken
Tirsdag løber det store Knæk Cancer arrangement af stablen på Tobakken i Esbjerg. Der bliver taler, musikalsk underholdning, lysceremoni og en hel særlig stemning. Det fortæller næstformand hos Stafet For Livet Esbjerg, Margit Laursen.
26-10-2021 09:55    6:44
Unge brænder for den gode revy-oplevelse
Fra onsdag d. 20. oktober er Ungdomsrevyen tilbage på Esbjerg Børne- og Ungdomsteater. Her er det de unge, der bestemmer- og står for alt... og de brænder for, at give publikum en sjov, spidende og professionel revyoplevelse. Og måske netop derfor har revyen de sidste 3 år spillet for fulde sale. I år kan man forvente at opleve numre, der blandt andet omhandler konspirationsteoretikere, kommunalvalg, miljøet og den grimme tone på de sociale medier. De fem unge skuespillere bliver ledsaget af et tre-mands-band og en stor gruppe frivillige unge. Vi har haft besøg af to af unge revy-entusiaster, Maja Søndergaard Schack og Victor Holmgaard Bjerrum.
18-10-2021 08:14    11:03
Kunstauktion til fordel for Musikby Esbjerg
En stor kunstauktion skal generere penge til projektet med Musikby Esbjerg. Vi har haft besøg af John Vestergren Laursen, der fortæller om tankerne og planerne med Musikby Esbjerg. Vi har også haft besøg af Denise fra Vinbaren, der står bag en stor kunstauktion til fordel for Musikby Esbjerg.
15-10-2021 11:31    18:42
Elever og politikere cykler penge ind til flygtningebørn
I forbindelse med skolernes motionsdag, afholder Signaturskolen/Kvaglundskolen et spinning-arrangement i samarbejde med Fritidsbutikken. Med 35 spinningcykler på rad og rækker, skal både elever og politikere cykle penge ind til flygtningebørn, der er kommet til Esbjerg Kommune. Pengene skal gå til at hjælpe børnene i gang med fritidsinteresser, ved hjælp til betaling af kontingent, sportstøj m.m. Her fortæller lærer Søren Pallesen mere om projektet.
15-10-2021 09:51    4:26
Facebook har købt stor grund i Esbjerg
Esbjerg Kommune og Facebook har underskrevet en aftale på køb af 212 hektar jord til en pris af 277 mio. kr. Den underskrevne købsaftale betyder, at Facebook med udgangspunkt i den allerede gældende lokalplan kan starte de indledende planlægnings- og undersøgelsesaktiviteter på det købte areal og dermed afsøge muligheden for at opføre et datacenter ved Andrup i Esbjerg. Men hvor sikre er man denne gang? Vi har spurgt Borgmester Jesper Frost Rasmussen.
13-10-2021 10:49    2:40
Høstmarked skal vise hvad Det Grønne Strøg kan
Hos Esbjerg Kommune arbejdes der lige nu med mange forskellige idéer og muligheder i bestræbelserne på, at omdanne "den udfordrede ende" af Kongensgade til et levende bymiljø. Èt af buddene er et grønt og bæredygtigt område, med et "grønt strøg" som omdrejningspunkt. For at prøve idéerne af, afholdes der i weekenden et grønt høstmarked. Her vil man kunne opleve boder og masser af aktiviteter, med fokus på bæredygtighed. Vi havde besøg af arkitekt Anders Lindberg Kjær, der sidder med ansvaret for områdefornyelsen - og Louise Liberty Dohrmann, der står for afviklingen af eventet.
11-10-2021 13:54    25:44
Der bliver delt øretæver ud på Tobakken
Mange husker måske wrestling fra tiden med Hulk Hogan, vores egen Asbjørn Riis og andre ubehaaagelige typer. Men wrestling lever og har det bedre end nogensinde her i 2021, det fortæller Kristian Buus Nielsen, som lørdag aften står bag BODYSLAM arrangementet på Tobakken i Esbjerg. Der bliver mulighed for, at høre drønet fra rygstykker der rammer kanvassen, når showet blander stunt, humor og overgearet drama. Der er garanti for sjov og spænding ad libitum fra wrestlere med det store kørekort i øretæver.
08-10-2021 10:15    5:17
Patrick slutter sin 1600 km lange March mod Ensomhed i Esbjerg
Den 16. august startede Patrick Cakirlis sin March mod Ensomhed i Rønne på Bornholm. Efter intet mindre end 1600 kilometer afsluttes marchen på søndag ved Esbjerg Rådhus. Alle, der har lyst til at bakke op om marchen, er meget velkomne på det sidste stykke af vejen. Søndagens gåtur starter fra Varde Rådhus kl. 8.00 og med en fart på ca. 4 km/t, regner Patrick Cakirlis med at krydse kommunegrænsen ved Forum Hovedvej omkring klokken 9.30. Ligesom han forventer at ramme Tarp ca. kl. 11.00. Esbjerg Kommune støtter kampen mod ensomheden, og de to udvalgsformænd, Henrik Vallø og Diana Mose Olsen tager imod Patrick Cakirlis, når han ankommer med sine følgere klokken 14.00 på søndag den 10. oktober på Esbjerg Rådhus.
07-10-2021 14:08    7:41
Henrik var til yoga for rigtige mænd
Henrik fra Radio Victoria fik forleden en udfordring af Majbritt fra Go Yoga Bramming. - Er du frisk på en times yoga på holdet "Yoga For Rigtige Mænd"?? Med en vis nervøsitet sprang Henrik for første gang ud i en yogatime, der på mange måder overraskede - positivt.
07-10-2021 12:25    10:37
Tidligere Bramming-pige med i Den Store Bagedyst
Når DR1 lørdag aften blænder op for den nye sæson af "Den Store Bagedyst", vil man kunne opleve Anna-Kathrine Mølgaard Dybtved som en af deltagerne i det store bagetelt. I dag er Anna-Kathrine gymnasielærer i Aarhus - men oprindeligt er hun fra Bramming... og så er hun vokset op i en familie, hvor god mad stod øverst på dagsordenen. Radio Victoria fik en snak med Anna-Kathrine forud for premieren på lørdag.
30-09-2021 10:42    6:23
Kæmpe Urban Dance Festival i Esbjerg
Vi har haft besøg af "Ali", der står bag en kæmpe Urban Dance Festival i den kommende weekend på Tobakken i Esbjerg. Det blev til en god snak om arrangementet, der trækker dansere til fra både ind- og udland... Men også om kulturen bag, breakdance som kommende OL-disciplin og hvordan dansen holder unge mennesker væk fra kriminalitet.
27-09-2021 12:10    18:34
Alexander fra Esbjerg er anmelder for GAFFA
Til daglig er Alexander Hemstedt underviser på Ribe Katedralskole. Men der er også en bibeskæftigelse, som fylder en stor del af Alexanders liv. Han er nemlig så vild med den tunge rockmusik, at han siden 2009 har været skribent- og musikanmelder for det anerkendte musikmagasin GAFFA. På den måde er Alexander også stærkt medvirkende til, at sætte Esbjerg på det musikalske landkort. Vi har fået en god snak med Alexander om jobbet som anmelder, fascinationen af den tunge rock og hvordan Esbjerg generelt har det på musikfronten.
24-09-2021 11:19    32:13
Det gode arbejdsmiljø blev hyldet
Det gode arbejdsmiljø blev i går præmieret, da Esbjerg Kommune uddelte Arbejdsmiljøprisen 2020. Prisen gik til Sygeplejen Team Øst fra området Fritid, Sundhed & Omsorg for deres store indsats for en tillidsbaseret kultur, som blandt andet har ført til mere kvalitet, overskud og vidensdeling i hverdagen. Foruden vinderne af førstepræmien på 25.000 kroner blev der også udråbt en andenplads til arrangementet. Den gik til Hjemmeplejen, som har nedbragt antallet af arbejdsulykker med hele 33 procent fra 2019 til 2020. Her fortæller Personale- og udviklingschef hos Esbjerg Kommune, Birgitte Stenderup, mere om arrangementet og baggrunden.
24-09-2021 09:04    2:56
Vestas lukker fabrik i Esbjerg
Vestas har i dag meldt ud, at de lukker ned for deres fabrik med 75 ansatte i Esbjerg. Her fortæller Kommunikationsdirektør, Morten Dyrholm, om baggrunden.
20-09-2021 13:46    1:04
Millioninvestering sender iværksætter ud i et bæredygtigt eventyr
Jakob Øgendahl Larsen fra Esbjerg, har kvittet det trygge job i den finansielle sektor - og er nu gået all-in i virksomheden ShareOne. Hvorfor købe nyt, når man kan leje tingene af hinanden. Det er tanken bag ShareOne, der forener udlejere og lejere af alverdens ting. En lokal investor har kunnet se potentialet i virksomheden - og med en millioninvestering i ryggen, venter der en spændende rejse forude. Vi har fået en snak med Jakob om både virksomheden, livet som iværksætter og en grønnere fremtid med fokus på deleøkonomi.
20-09-2021 13:13    25:36
Bilal fra Esbjerg vinder store priser i udlandet
Mange kender den 29-årige Bilal Hussain fra TV-Glad, hvor han igennem mange år har dækket sporten i Esbjerg-området. Men i fritiden er Bilal filmproducent - og det er ikke gået ubemærket hen. Faktisk har Bilals kortfilm vundet rigtig mange priser ved filmfestivaler rundt i verden.
17-09-2021 12:37    25:02
Enigt byråd har landet budgetaftale
Her sidst på eftermiddagen landede et enigt byråd årets budgetaftale. Der bliver ingen besparelser - men til gengæld heller ikke meget, at rutte med. Borgmester Jesper Frost Rasmussen giver os overblikket - og tager os med ind i maskinrummet bag forhandlingerne.
16-09-2021 17:50    5:21
Pagoden Foodtrucks atter med i finalen om Danmarks Bedste Burger
For 4. år i træk er Pagoden Foodtrucks røget med i finalen om den eftertragtede titel "Danmarks Bedste Burger". Thomas Møbjerg Nielsen er aldrig gået på kompromis med kvaliteten - og er derfor ekstra glad for, at kunderne gang på gang sender ham til tops i konkurrencen.
15-09-2021 14:13    2:17
Burgerdrengene fra Fanø er i finalen om Danmarks bedste burger
Trods konkurrence fra langt større spillere på markedet, er The Burger Boys fra Fanø nu i finalen i en landsdækkende konkurrence om "Danmarks Bedste Burger" Vi har fået en snak med Emil Halkjær fra den lille hyggelige burgerjoint på Fanø.
15-09-2021 12:58    4:58
Jesper Binzer om koncert på Tobakken
Tirsdag d. 21. september giver Jesper Binzer koncert på Tobakken i Esbjerg. Vi fik en snak med den karismatiske rocklegende om coronatiden, det nye album og ikke mindst koncerten på Tobakken.
15-09-2021 08:18    10:34
Justitsminister indviede nærpolitistation på Stengårdsvej
I dag var justitsminister Nick Hækkerup en tur i Esbjerg for officielt, at indvie den nye nærpolitistation på Stengårdsvej. Med til indvielsen var også den lokale borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Esbjerg, Jakob Lykke – og han bifalder den nye nærstation, der vil huse 7 betjente – og have 15 timers fast ugentlig åbningstid for borgerekspedition.
13-09-2021 18:08    2:21
Kokketræf skaffer penge til kokkeuddannelsen hos Rybners
Det bliver en oplevelse for alle smagssanser, når områdets skarpeste kokke sætter hinanden stævne hos VARDE GARTEN / Von Lügenhals i Varde. Det er chefkok Bo Rasmussen, der står for arrangementet, hvor alt overskuddet går til kokkeuddannelsen hos Rybners i Esbjerg. Vi besøgte Bo Rasmussen i de fantastiske omgivelser hos VARDE GARTEN / Von Lügenhals i Varde.
10-09-2021 07:54    7:27
Game Streetmekka holder åbent hus
På lørdag er det gadeidrættens dag. Det bliver fejret med et stort åbent hus arrangement hos Game Streetmekka i Esbjerg. Her vil man gerne vise faciliteterne frem og give en smagsprøve på alle de muligheder der er på stedet. Samtidig er målet, at få gjort gadeidrætten til en mere anerkendt sportsgren hos beslutningstagerne. Det fortæller Lale Samanci mere om.
09-09-2021 10:26    3:36
Seje Johannes på 10 år samler pantflasker til Knæk Cancer
Johannes på 10 år er i fuld gang med, at samle pantflasker til fordel for Knæk Cancer - og det går mere end godt. Vi havde besøg af Johannes og mor Marlene til en lille snak om indsamlingen.
08-09-2021 09:49    6:17
Luftballon skal gøre opmærksom på Energiens Folkemøde
I aften kan man opleve en kæmpe luftballon svæve henover Fanø og Esbjerg-området. Luftballonen er fra Ørsted - og skal gøre opmærksom på Energiens Folkemøde d. 16. og 17. september på Torvet i Esbjerg. Det fortæller Formand, Niels Aage Iversen.
07-09-2021 10:02    2:47
Ny roman udspiller sig i Varde og Esbjerg-området
Jacob Krogsøe er medforfatter til den nye spændingsroman "Blodbaner". Store dele af historien udspiller sig i vores lokalområde - og det er der en god grund til, fortæller Jacob Krogsøe.
07-09-2021 09:50    5:26
Tidligere Esbjergdreng med i Vild Med Dans
Den tidligere Esbjergdreng Micki Cheng er en af nydanserne, når der fredag er premiere på Vild Med Dans på TV 2. Her fortæller han lidt om nervøsiteten, træningen og forventningerne.
06-09-2021 11:02    4:36
Kystlotteriet er en gevinst for miljøet
I Esbjerg Kommune har man netop skudt Kystlotteriet i gang. Her har borgerne mulighed for at vinde flotte præmier - og samtidig bliver der hvert år indsamlet flere ton affald fra strandende. Her fortæller Formand for Plan og Miljøudvalget mere om konceptet.
06-09-2021 06:28    3:47
Politi og restauratører arbejder sammen om genåbning af nattelivet
Efter lang tids nedlukning, er der igen gang i nattelivet. Derfor er Syd- og Sønderjyllands Politi gået sammen om, at sikre så god en genåbning som muligt. Det fortæller Christian Østergaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.
04-09-2021 07:40    2:22
René Lenskjold er i gang med 100 kilometer gåtur omkring Lergravssøen
René Lenskjold er veterankoordinator i Esbjerg Kommune - og for at gøre opmærksom på veteranområdet, startede han torsdag eftermiddag en 100 kilometer lang gåtur rundt om Lergravssøen i Esbjerg. Vi fangede ham tidligt fredag morgen, hvor vi fik en status. Samtidig fik vi også en snak om flagdagen, der finder sted søndag på Torvet i Esbjerg.
03-09-2021 10:15    3:15
Fanø Vesterland er klar til en dejlig weekend
Et par timer før dørene blev åbnet til Fanø Vesterland, fik vi en snak med en meget travl - men også glad Jesper Møller Pedersen.
03-09-2021 10:10    3:16
Beboerne på Egernvej fik besøg af politiet og en foodtruck
Forleden fik beboerne på Egernvej i Esbjerg besøg af både den mobile politistation og en foodtruck. Beboerne havde nemlig vundet en nabohjælps-konkurrence, hvor de havde lavet en sjov film om hvordan man sammen holder ubudne gæster væk. Her fortæller Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi om arrangementet - og hvorfor nabohjælp er en rigtig god idé.
02-09-2021 12:00    4:01
Veterankoordinator går 100 km rundt om Lergravssøen
Til daglig er René Lenskjold veterankoordinator hos Esbjerg Kommune. For at sætte fokus på området, går han 100 kilometer rundt om Lergravssøen i Esbjerg. En tur der starter i eftermiddag - og forventes, at tage en 16 timers tid. René håber samtidig, at tidligere udsendte eller deres pårørende møder op og får en snak, mens de går med på noget af turen.
02-09-2021 08:29    5:01
Ida fra Esbjerg er med i Robinson Ekspeditionen
Når der mandag er premiere på den nye sæson af Robinson Ekspeditionen på Viaplay og TV3, så vil Ida B. Pedersen fra Esbjerg tone frem på skærmen. Vi havde besøg af Ida til en hyggelig snak om oplevelsen.
01-09-2021 12:22    11:36
Endelig musik i Byparken
Musik i Byparken har været savnet her i corona-tiden. Men i aften er der mulighed for at opleve musik og fællessang - endda ganske gratis. Det er Casper Mikkelsen, der står bag initiativet - og her fortæller han mere
01-09-2021 09:38    4:20
Henrik Østergaard arrangerer ølsmagning i den gode sags tjeneste
Henrik Østergaard fra Cykelnerven Vestjylland skal snart til Frankrig og kæmpe sig op ad de stejle bjerge. Men allerførst gælder det et arrangement med ølsmagning, smørrebrød og musik til fordel for scleroseforeningen.
31-08-2021 14:42    6:14
Knæk Cancer Løb ved Karlsgårde Sø blev en succes
Vi fik en snak med Annika Maren Kirstine Nielsen, der i lørdags stod bag initiativet "Knæk Cancer Løb ved Karlsgårde Sø" - og hun var glad.
30-08-2021 16:08    3:19
Endnu et Power-to-X-anlæg på vej til Esbjerg
Endnu et Power-to-X-anlæg er på vej til Esbjerg. Det betyder rigtig mange arbejdspladser, fortæller borgmester Jesper Frost Rasmussen.
30-08-2021 08:54    2:40
Susanne har oplevet overvældende opbakning til indsamling
Da Susanne Gregers Thuesen fra Esbjerg forleden hørte, at omkring 80 personer fra Afghanistan ville ankomme til asylcentret i Hviding , satte hun gang i en indsamling af bl.a. tøj og legetøj. Det tog i dén grad fart med bidrag fra nær og fjern - og nu har Susanne garagen fyldt op med ting, der skal afleveres fredag. Men der er stadig plads til flere ting, fortæller Susanne.
26-08-2021 09:56    5:57
Kampagne skal gøre Esbjerg mere LGBT+ venlig
Sex og Samfund i Esbjerg har sat gang i en kampagne, der skal gøre Esbjerg mere LGBT+ venlig. I kampagnen har de inddraget byens barer, pubber og restauranter. Vi har haft besøg af Maria Hilding fra Sex og Samfund Esbjerg og Lars Prisfeldt, der er medejer af flere beværtninger i Esbjerg Hvad det går ud på bliver vi klogere på, når jeg får besøg af Maria Hilding fra Sex & Samfund… og Lars Prisfeldt, der er medejer af en del beværtninger i Esbjerg.
25-08-2021 13:50    8:41
NADA fik Henrik helt op på nålene
Vi havde besøg af Ida og Even fra Recovery Bulls, der har netop har åbnet en NADA-Café i Strandbygade. Hør hvad 5 nåle i ørerne kan gøre godt for - og hvordan det gik, da Radio Victorias nåleforskrækkede Henrik skulle prøve.
24-08-2021 08:13    12:42
Socialdemokratiet tror på en valgsejr i Esbjerg
Socialdemokratiet har nu fremlagt deres valgprogram - og kalder det en enestående chance for at komme til magten efter 28 år med Venstre ved roret i Esbjerg. Vi fik en snak med borgmesterkandidat Jakob Lykke.
24-08-2021 07:36    4:01
Annika arrangerer Knæk Cancer Løb ved Karlsgårde Sø
Lørdag d. 28. august afholdes der Knæk Cancer løb/gåtur ved Karlsgårde Sø. Bag initiativet står ildsjælen Annika Maren Kirstine Nielsen, der egentlig for et par år tilbage, blot havde arrangeret løbet for familie og venner. Men løbet blev en kæmpe succes med rigtig mange tilmeldte – og nu knokler Annika sammen med en veninde på, at gøre løbet til en endnu større succes. Hør Annika fortælle om løbet og baggrunden for, at hun frivilligt kæmper for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse… og så kan du selvfølgelig også høre hvordan du tilmelder dig.
20-08-2021 11:20    5:49
Hop i havet på søndag
På søndag sætter Danmarks Naturfredningsforening fokus på havet med den landsdækkende event "Hop I Havet". I Esbjerg skal der hoppes i bølgen blå mellem kl. 12 og 14 ved De 4 Fire Hvide Mænd på Sædding Strand. Her fortæller formand for Danmarks Naturfredningsforening Esbjerg, Leif Wagner Jørgensen, at man forventer rigtig mange deltagere.
20-08-2021 06:34    3:59
Fanø Vesterland har et lille antal refunderede billetter til salg
I weekenden d. 3. og 4. september løber Fanø Vesterland af stablen. Festivallen har ligesom alle andre måtte navigere rundt et par særdeles udfordrende sæsoner... men nu er det nu - og i dag bliver der sat et lille antal refunderede billetter til salg. Vi fik en snak med Jesper Møller Pedersen fra Fanø Vesterland.
16-08-2021 08:51    3:40
Esbjerg Revyen kan nu sætte flere billetter til salg
En lempelse af corona-restriktioner betyder, at Esbjerg Revyen nu kan sætte flere billetter til salg på ellers udsolgte datoer. Det fortæller Hanne Bjørnskov fra Esbjerg Revyen.
13-08-2021 13:25    4:05
Team Rynkeby holder infoaften
Som Team Rynkeby rytter oplever man en hel unik kombination af fællesskab, udfordringer og velgørenhedsarbejde. Det kan du høre meget mere om, når der tirsdag d. 17. august kl. 19, er infomøde hos Jyske Bank, Torvet i Esbjerg. Her i interviewet fortæller Michael Loft Mikkelsen fra Team Rynkeby Vestjylland meget mere om livet som Rynkeby Rytter.
13-08-2021 11:39    14:28
Film i det fri hos Dokken City Beach
Esbjerg Festuge byder bl.a. på film i det fri hos Dokken City Beach. Der er film for enhver smag - og til alle aldre. Her fortæller Mathias Neesen fra Esbjerg Kommunes Eventsekretariat mere om det arrangement.
13-08-2021 09:58    2:07
Årets mest farverige løb på lørdag i Esbjerg
På lørdag løber ColorFun af stablen i Esbjerg midtby - og der er lagt op til en løbefest i et sandt farveorgie. Her fortæller arrangør Kenneth Rifbjerg Hertsdahl mere om løbet.
12-08-2021 09:35    3:41
Axelsen og de andre badmintonstjerner kommer til Esbjerg
Guldmedaljevinder Victor Axelsen og alle de andre danske badmintonstjerner, kan opleves på tæt hold, når der i næste uge er DM i badminton i Esbjerg. Her fortæller Jørn Gade fra Badminton Esbjerg om arrangementet.
03-08-2021 11:54    5:02
I dag åbner Esbjerg Bryghus
Besøg af Mikkel Ammitzbøll Jensen fra Esbjerg Bryghus, der langt om længe kan slå dørene op i Jyllandsgade.
07-07-2021 10:42    12:07
SuperBrugsen Fanø er ved at stable storskærm på benene
Hvis medarbejderne hos SuperBrugsen Fanø løber endnu hurtigere end de plejer, er det fordi de er ved at stable et storskærmsarrangement på benene til EM kampen onsdag aften. Det er dog rigtig meget arbejde bag, fortæller Brugsuddeler Bent Kruse Madsen, der håber at kunne melde alt klart i løbet af tirsdagen.
06-07-2021 08:47    3:59
Der bliver EM på storskærm i Esbjerg
Onsdag aften vises semifinalekampen på storskærm foran Blue Water Arena. Her fortæller Mathias Neesen fra Esbjerg Kommunes eventsekretariat om begivenheden.
05-07-2021 14:07    4:25
Notterne var på besøg
Notterne er et lokalt partyband, hvor hygge og god stemning er i højsædet. Vi havde besøg af halvdelen af bandet til en snak om hvordan coronanedlukning gav dem inspiration til, at komme i studiet og udgive deres egen musik.
05-07-2021 08:39    13:01
Bronuts er klar til Esbjerg
Allerede fra morgenstunden begyndte de første kunder, at stå i kø til den nye Bronuts i Torvegade. Radio Victoria var forbi med en mikrofon lige inden dørene blev åbnet kl. 13 - og her fik vi en snak med den super glade Türker Alici, der er medstifter af Bronuts-kæden.
02-07-2021 12:39    3:40
Mark fra Café Guldægget bliver udsat for Egon Olsen
Café Guldægget blev i nattens mulm og mørke udsat for et frækt tyveri, der mest af alt mindede om noget fra Olsen Banden. Så indehaver Mark Mikkelsen greb det humoristisk an - og efterlyste Benny og Keld... Udfaldet blev noget overraskende. Vi fik en snak med Mark Mikkelsen - men der gik også Olsen Banden i interviewet :-)
28-06-2021 09:32    4:54
Besøg af Brian Frederiksmose
Radio Victoria havde et hyggeligt fredagsbesøg af Brian Frederiksmose. Der blev snakket om hvordan det går med den nye single "Tro På Dig Selv" - og så talte vi selvfølgelige også om biler. Du kan møde både Brian Frederiksmose med hans superlækre Lamborghini - og en masse andre bilelskere lørdag mellem kl. 10 og 14 på P-dækket af BROEN Shopping i forbindelse med "Fast & Furious 9" hos Nordisk Film Biografer Esbjerg.
25-06-2021 10:03    13:07
Indvielse af aktiviteter hos FRITIDSBUTIKKEN
I efteråret fik FRITIDSBUTIKKEN i Esbjerg Ø en donation på hele 250.000 kr. fra Salling Fondene via Bilka Esbjerg. Pengene er brugt til at give børn og unge flere aktivitetsmuligheder i form af bl.a. klatrevæg, hoppepude og bordfodbold. Tirsdag blev aktiviteterne så indviet med snoreklip, en virtuel tale fra selveste Pelle - og så dystede Bilka, FRITIDSBUTIKKEN, DGI Sydvest og lokale byrødder i høvdingebold. Radio Victoria var forbi med en mikrofon.
23-06-2021 13:55    8:47
Antropologer og Esbjergenserne skal sammen gøre Esbjerg tiltrækkende
Der skal gøres noget ved indbyggertallet i Esbjerg, hvis byen skal udvikles og den positive vækst skal fortsætte. Allerede i denne uge er et hold antropologer fra brand- og analysefirmaet Stagis landet i Esbjerg for at finde ud af, hvad der gør Esbjerg unik og tiltrækkende - men det skal foregå i tæt samarbejde med Esbjergenserne. Her kan du bl.a. høre Nikolaj Stagis, direktør og brandingekspert, fortælle om hans umiddelbare indtryk af Esbjerg – og hvor der kunne sættes ind.
22-06-2021 10:22    12:05
Første år er gået med Musicaltalentskolen Varde
Besøg af Liv og Lea, som er henholdsvis kunstnerisk leder og elev på Musicaltalentskolen Varde. Skolen er et såkaldt pilotprojekt, som i første omgang skal køre over 3 år. Her bliver der gjort status efter det første år - et år som har budt på både store oplevelser og corona-udfordringer.
21-06-2021 14:08    22:15
Grumsen fra Esbjerg er dommer ved VM
I lørdags startede VM I Para Ice Hockey i Ostrava. Jacob Grumsen fra Esbjerg er udtaget som dommer - og selvom corona restriktionerne stadig spøger, så bliver det en kæmpe oplevelse.
21-06-2021 09:33    5:52
Varde Sommerspil bliver stort i år
Besøg af Hans Gundesen, der er forestillingsleder ved Varde Sommerspil. Alle sejl er sat til, når der i perioden 1. - 16. juli opføres "Fyrtøjet - en gnist i Andersens liv".
18-06-2021 14:58    19:17
Indvielse af ny skateareal ved GAME Streetmekka
Her kan du høre indslagene fra indvielsen af det lækre skateareal ved GAME Streetmekka i Esbjerg.
14-06-2021 15:00    6:57
Esbjerg City sælger gavekort med stor rabat
Hvis du både vil spare penge – og samtidig støtte de lokale butikker, så har Esbjerg City fra i dag et godt tilbud til dig. Her fortæller Brigitta Christensen fra Esbjerg City om tiltaget, der har fået økonomisk støtte af Kvickly BROEN, Danske Bank, Andelskassen, Sign Concept, Esbjerg Håndværker- og Industriforening og Sparekassen Kronjylland.
02-06-2021 15:02    2:24
De Fire Hvide Mænd har fået plaster på
Her fortæller borgmester Jesper Frost Rasmussen hvorfor Esbjergs vartegn "De Fire Hvide Mænd" har fået plastre på overarmene.
02-06-2021 08:52    2:25
Dance Company Twenty med show i Musikhuset Esbjerg
Søndag middag byder Dance Company Twenty velkommen til et storslået afslutningsshow med 3 timers forrygende danseunderholdning i Musikhuset Esbjerg.
29-05-2021 06:47    5:27
Esbjerg Håndværker og Industriforening med lokal opbakning
Esbjerg Håndværker og Industriforening vil gerne markere sig som en lokal forening, der står sammen og støtter lokalt. Derfor er der søsat en kampagne, hvor man opfordrer til at støtte lokale forretninger og restauranter - og samtidig går foreningen foran som et godt eksempel. Formand John Andresen fortæller her om både foreningen og kampagnen.
26-05-2021 06:52    6:54
Stafet For Livet på lørdag
Det er svært, at stoppe ægte ildsjæle – så coronasituationen kommer ikke til at sætte en stopper for Stafet For Livet i Esbjerg. Dog bliver det også i år en virtuel udgave, hvor der er lagt op til en hyggelig dag i den gode sags tjeneste. Du kan se programmet her nedenfor – og skulle du have lyst til at deltage, så tilmelder du dig på www.stafetforlivet.dk Radio Victoria sender direkte fra kl. 10 på lørdag – og her kan du høre en podcast om arrangementet.
25-05-2021 17:01    16:14
Laurits fra Bramming er på scenen til Eurovision Song Contest
Når Danmark i aften er repræsenteret ved Eurovision Song Contest, er det med en lokal mand på scenen. Laurits Emanuel er den ene halvdel af ”Fyr og Flamme” – og til daglig er han bosat i Bramming. Her kan du høre hvorfor Bramming blev hans hjemby – og hvordan han fandt sammen om musikken med skuespiller Jesper Groth.
20-05-2021 10:25    2:03
Simon står i spidsen for Det Grønne Strøg i Esbjerg
Den ”døde” ende af Gågaden i Esbjerg, skal forvandles til en grøn oase med bl.a. rullegræs, grønne haver, foodtrucks og masser af kulturelle tilbud. Med titlen ”Unge Facilitator”, skal Simon Tykgaard stå i spidsen for projektet. Han håber, at rigtig mange af byens unge vil involvere sig og være med til at gøre Esbjerg til firstmover på grønne oplevelser. I denne podcast fortæller Simon Tykgaard om de mange drømme, der skal føres ud i livet.
19-05-2021 11:10    28:28
Henrik prøver padel tennis
Padel tennis er blevet den helt store dille.... Anders Bjerring er bidt af padel tennis og forleden inviterede han Radio Victorias Henrik til at prøve sporten. Hør indslaget fra de indendørs padel baner hos SEPE - Sport & Event Park Esbjerg.
17-05-2021 15:53    6:09
Søren Heide Lambertsen om berygtet pullert
Gaffatape har reddet mange ting – og nu også bilisterne i Esbjerg for flere skrammer. Her forklarer formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen, om den noget alternative opgradering af Danmarks mest omtalte pullert.
17-05-2021 13:26    4:15
Karina Lorentzen Dehnhardt vil have tilsyn med altaner
De foreløbige undersøgelser viser, at det var et bristet rækværk, der fik en ung mand fra Esbjerg til at styrte ned fra en altan i weekenden. Den tragiske sag, får nu folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF til at gå til boligministeren med et krav om handling her og nu.
17-05-2021 09:35    1:44
Fredag er der gratis bilvask
Fredag eftermiddag indvier Shell Express på Hjertingvej deres nye vaskehal. Der er gratis bilvask til de første 300 bilister, men man behøver ikke bruge eftermiddagen på at holde i kø - det fortæller caretaker Erik Svendsen.
06-05-2021 19:10    1:27
Eldoradoteltet vender tilbage
Til næste år er Eldoradoteltet tilbage i Vognsbølparken – og der bliver knald på 80ér musikken. Hør Søren Højberg fortælle hvad der skal ske.
27-04-2021 14:08    4:29
Der blev grillet i Morgensuset
Fredag morgen havde Morgensuset besøg af Jonas Muff Laugesen fra den nyåbnede slagterforretning Kødriget i Hjerting. Jonas havde et lækkert stykke kød med, som Henrik fra Morgensuset skulle grille perfekt rosa... mon det lykkedes?
16-04-2021 09:14    21:55
Sigrid Fonden arrangerer virtuelt løb
Sigrid Fonden donerer bl.a. legetøj, spil og malebøger til landets sygehuse, så de indlagte børn får en god oplevelse - og måske tankerne væk fra det alvorlige. Her fortæller Kasper Vorup fra Esbjerg om Sigrid Fondens arbejde - og det virtuelle løb, som finder sted her i weekenden.
15-04-2021 09:15    5:49
Vi danskere glæder os mest til at komme ud at spise
Arla Foods har lavet en undersøgelse over hvad vi danskere glæder os mest til efter nedlukningen. At komme ud at spise er øverst på listen - og overgår både kulturarrangementer, rejser og besøg hos familie og venner. Og restauranterne glæder sig mindst lige så meget – det fortæller Maria Høj Pedersen fra El Puerto og Hav & Bøf i Esbjerg.
13-04-2021 08:59    4:00
Kræftramte Henrik nægter at give op - og har et kæmpe håb for andre
”Der er ikke mere vi kan gøre” – sådan lød lægernes hårde dom til den kræftramte familiefar Henrik Lykke Dam fra Esbjerg. Men han nægtede, at give op – og søgte mod Tyskland, hvor specialister stod klar til at hjælpe. Via Facebooksiden @indsamlingtilsophiasfar har pårørende startet en indsamling, der nu gør det muligt, at fortsætte behandlingerne. Her i podcasten fortæller Henrik, hvor rørt og taknemmelig, han er for den kæmpe opbakning. Men samtidig har Henrik også et opråb til politikerne og det danske sundhedsvæsen, så der kan gøres mere for andre, der måtte komme i hans situation.
11-04-2021 08:38    13:47
Bronuts er SÅ klar til Esbjerg
Inden længe åbner Bronuts en afdeling i Esbjerg. Vi fik en snak med de to brødre Türker og Ninos om konceptet, succesen og hvad der kommer til at ske i Esbjerg.
07-04-2021 19:17    6:55
Værtshuse får kæmpe udfordring med genåbning
I starten af maj må barer og værtshuse igen slå dørene op – MEN der er en kæmpe udfordring, som vil gøre det meget svært. Hør Anders Davidsen, medejer af bl.a. Little London og King George, fortælle hvad det handler om.
07-04-2021 13:32    3:05
Café Stryhns kæmper for at blive Danmarks Bedste Ishus
Hvert år kårer sitet "Opdag Danmark" Danmarks bedste ishus. Sidste år gik titlen til Sønderborg, men nu VIL Café Stryhns have titlen - og dermed placerer Esbjerg på landkortet. Her fortæller medejer Nicolai Christensen hvordan du kan hjælpe.
07-04-2021 10:09    3:53
PÅSKEØL - Ølværket
Carsten Adamsen fra Danske Ølentusiaster i Esbjerg anmelder påske- og forårsøl fra lokale bryggerier. Her er det Crusher fra Ølværket.
27-03-2021 07:32    2:29
PÅSKEØL - in WAVES Craftbeer
Carsten Adamsen fra Danske Ølentusiaster i Esbjerg anmelder påske- og forårsøl fra lokale bryggerier. Her er det Westcoast Haze fra in WAVES Craftbeer.
27-03-2021 07:28    1:12
PÅSKEØL - Fogh's
Carsten Adamsen fra Danske Ølentusiaster i Esbjerg anmelder påske- og forårsøl fra lokale bryggerier. Her er det Fogh's Påske Blonde.
27-03-2021 07:24    2:42
Ea fra Rankin Park Café ser lyst på genåbning
Cafégæsterne er ligeglade med om de skal sidde i flyverdragt, bare de kan komme ud. Ea Gram fra Rankin Park Café, ser lyst på genåbningsplanen – og har allerede modtaget rigtig mange bordbestillinger.
24-03-2021 10:18    4:20
Lasse om vildt portræt projekt
Et kæmpe portræt af Søren Brostrøm, lavet af omkring 1.000 Rubik's terninger, er gået viralt på de sociale medier. Det var drengene fra mastercubestore.dk i Esbjerg, der stod bag det nørdede projekt - og her kan du høre Lasse Ankersø fortælle mere.
22-03-2021 09:54    6:11
Læge Marianne Mørk Mathiesen - få indlagte
Esbjerg er et af de steder, hvor smitten lige nu er højst. Men til trods for det, er der kun ganske få indlagte. Det fortæller læge og medlem af regionsrådet, Marianne Mørk Mathiesen.
17-03-2021 12:54    2:40
Gode nyheder fra Esbjerg Motorsport
Der er gode nyheder hele vejen rundt hos Esbjerg Motorsport, det fortæller direktør Lars Dyhr.
17-03-2021 11:28    4:14
Chic fra The Islanders fortæller om Sankt Patricks Dag
Chic fra The Islanders gør os lidt klogere på dagen, der fejres over hele verden... og så fortæller han samtidig om onlinekoncerten fra Little London på fredag - og hvad der sker, hvis du ikke husker noget grønt.
17-03-2021 09:39    5:51
Jesper Frost Rasmussen positivt overrasket
Selvom Esbjerg stadig er et af de steder, hvor covid-19 lige nu har bedst fat, er Jesper Frost Rasmussen glædelig overrasket efter weekenden.
15-03-2021 10:18    4:18
Populær webshop åbner nu fysisk butik i Esbjerg
Normalt kæmper de fysiske butikker mod webshops, men Louise Kierkegaard går den modsatte vej. Hun driver den populære webshop LuieLuie.dk, der handler med metervarer og sytilbehør - og nu slår hun dørene op til en fysisk butik i Esbjerg. Men det hele startede egentlig bare som en hobby for den tidligere sygeplejerske... Hør Louise fortælle historien her.
12-03-2021 10:34    5:36
Erfarne folk overtager King George
Efter mange år som ejer af det legendariske værtshus "King George", har Lisa Madsen nu valgt, at give stafetten videre. Det bliver erfarne kræfter, der overtager værtshuset - nemlig folkene bag de populære steder "Skræddergården", "No.31" og "Little London". Her kan du høre Anders Davidsen fortælle, at stedet vil blive drevet videre i den kendte "King George" ånd.
12-03-2021 09:44    4:02
Mikael skal giftes ved verdens første Tik Tok bryllup
Det var al for meget had og negativitet på det sociale medie "Tik Tok", der fik Mikael Falck fra Esbjerg til, at gøre noget. Sammen med en række andre populære Tik Tok brugere, vil de gå forrest og sprede god karma og kærlighed... og nu er det faktisk endt ud i en happening, hvor Mikael skal giftes med Christina. Hør Mikael fortælle hele historien her.
12-03-2021 09:13    16:45
Naturfotograf åbner galleri i Ribe
Det var i første omgang stress, der bragte Lars Roed til Vadehavet med et kamera. Her gav den flotte natur ro i sindet - men også inspiration til de unikke billeder, der sidenhen har givet masser af ros og anerkendelse. Nu er Lars Roed klar til næste skridt - lørdag d. 13. marts åbner han dørene til Galleri Vadehavet i Ribe.
02-03-2021 09:09    8:36
EfB direktør Brian Knudsen om ny hovedaktionær
I fredags kunne EfB meddele, at en amerikansk investorkreds, skyder 30 millioner kr. ind i EfB Elite A/S. Men hvilken betydning får det for EfB, at aktiemajoriteten kommer på udenlandske hænder - og hvordan ser fremtiden ud. Vi har fået en snak med Brian Knudsen, der er direktør hos EfB.
08-02-2021 14:18    5:20
Kvickly donerer overskud til byens butikker
Kvickly hos BROEN Shopping i Esbjerg, vil give byens trængte specialbutikker en håndsrækning, når de får lov til at åbne igen. Under Corona har Kvickly et større salg af nonfood (ikke-dagligvarer) end normalt. Overskuddet af det ekstra salg i januar og februar 2021 vil Kvickly bruge til lokal markedsføring af specialbutikkerne i Esbjerg. Det fortæller varehuschef Simon Nimb Eriksen om.
08-02-2021 10:48    2:40
Marianne Mørk Mathiesen om status på Covid-19
Vi har taget en snak med læge Marianne Mørk Mathiesen omkring status på Covid-19 situationen. Tallene der bliver nævnt i interviewet er fra onsdag d. 3. februar.
03-02-2021 20:42    11:26
Camilla Balle gjorde stort indtryk på Løverne
Torsdag aften kunne man i Løvernes Hule på DR1, opleve Camilla Balle tage dommerne med storm. Camilla kommer oprindeligt fra Esbjerg - og har stiftet virksomheden Basic Apparel. Iværksætter Jesper Buch investerede sit største beløb nogensinde i Løvens Hule - og er nu partner med Camilla. Her kan du høre Camilla fortælle hele historien.
03-02-2021 14:44    11:15
Der var lys ved værtshusene
Landets mange vandhuller er i øjeblikket lukket helt ned på grund af corona-situationen. Men i fredags kunne man alligevel opleve, at der var tændt lys på- og ved værtshusene over hele landet, selvom dørene var lukkede. Her fortæller Lisa Madsen fra King George i Esbjerg om den landsdækkene happening, som også mange værtshuse i Esbjerg var med i.
01-02-2021 11:52    4:38
Reden åbner en afdeling i Esbjerg
Reden åbner nu en afdeling i Esbjerg - men hvad er Reden, og hvor stort er behovet? Vi har talt med Marie Lousie Løvengreen, udviklingschef og leder af KFUKs Sociale Arbejde i Esbjerg.
29-01-2021 08:27    6:05
Vindmøllepause har ikke gjort borgerne rolige i Tjæreborg
Selvom Vattenfall har sat planerne om megavindmøller ved Tjæreborg på standby, så er planerne ikke lagt i graven. Borgerne i Tjæreborg er derfor stadig bekymrede for fremtidsudsigterne - men de kan sove med ro i maven, siger Borgmester Jesper Frost Rasmussen. Hør indslaget med Martin Olsen fra Tjæreborg og Borgmester Jesper Frost Rasmussen.
27-01-2021 10:29    6:32
Team Rynkeby Vestjylland har fået en rigtig god idé
For at samle penge ind til børn med kritisk sygdom, står Team Rynkeby normalt bag mange forskellige arrangementer. Mange af disse initiativer er desværre sat på standby i øjeblikket – men til gengæld har folkene hos Team Rynkeby Vestjylland fået en anden god idé. I samarbejde med Fur Bryghus, Kolding Designskole og Skiltestedet i Esbjerg, har man skabt 3 unikke specialøl leveret i en flot gaveæske – og det er på kort tid blevet en kæmpe succes. Her fortæller Bjørn fra Team Rynkeby om projektet.
22-01-2021 07:31    11:18
Tv program har givet nye oplysninger om forsvunden esbjergenser
I sidste uge handlede TV 2 programmet ”Som Sunket I Jorden” om Ulla Bødker, der forsvandt fra Esbjerg for 24 år siden. Trods en ihærdig indsats lykkedes det ikke, at komme på sporet af Ulla Bødker. Til gengæld har man efterfølgende fået rigtig mange seriøse henvendelser i sagen. Her fortæller Ulrik Skotte fra Doceye, hvor mange henvendelser man har fået – og hvad de skal bruges til. Skulle du også have oplysninger i sagen, kan produktionsselskabet kontaktes på mail us@doceye.dk
19-01-2021 08:44    4:55
Rockband fra Esbjerg blæste X Factor dommerne bagover
Der var smæk på rockmusikken, da Esbjergbandet ”Mask” sidste fredag gav den gas i X Factor på TV 2. Dommerne var ret imponerede over indsatsen – og stemte Esbjergdrengene videre. Her kan du høre Magnus Nielsen fra ”Mask” fortælle om oplevelsen
15-01-2021 10:09    6:36
Ea spreder hjertevarme med varm mad
Ea fra Rankin Park Café i Esbjerg, syntes vi manglede det sammenhold og den næstekærlighed vi havde i foråret. Så hun fik den idé, at lave ”madtelegrammer” – kvit og frit... og Ea er overvældet over den kærlighed, der er strømmet ind i mailbakken de sidste par dage.
14-01-2021 08:57    7:29
Bekymring over vindmøller ved Tjæreborg
Skal de 7 nuværende vindmøller ved Tjæreborg udskiftes med 4 nye – og 180 meter høje vindmøller? Det spørgsmål bekymrer borgerne i Tjæreborg – og i dag er sidste frist i Esbjerg Kommunes høringsrunde. Radio Victoria har talt med Martin Olsen, der er en af kræfterne bag bl.a. en underskriftindsamling.
13-01-2021 14:32    5:32
Caroline tilbyder at lufte hunde
Caroline Mathilde Høghøj fra Esbjerg arbejder til daglig i butik. Men grundet corona-situationen, har hun nu fået masser af tid i overskud. Derfor har hun nu tilbudt, at lufte folks hunde - helt kvit og frit. På den måde får hun frisk luft, nye firebenede venner - og så gør hun samtidig en god gerning.
11-01-2021 19:38    2:41
Børnepsykolog Rasmus Alenkær om forargelig børne-tv
DR Ramasjang programmet ”John Dillermand” har vakt stor debat blandt den danske befolkning. Radio Victoria har spurgt den anerkendte børnepsykolog Rasmus Alenkær fra Esbjerg, om programmet er godt eller skidt for vores børn.
05-01-2021 10:04    5:04
Recovery Bulls modtager stort beløb fra TrygFonden
TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har netop doneret over 5 millioner kroner til målrettede projekter, der skal fremme sikkerheden, sundheden og trivslen i regionen. Èn af de største modtagere er Recovery Bulls i Esbjerg – og det glæder direktør, Even Ramsland – der her fortæller, hvad pengene skal bruges til.
04-01-2021 10:43    3:52
Jesper Frost om situationen mandag morgen
Den første mandag i år 2021, har corona desværre stadig en stor indvirkning på dagligdagen. Her giver borgmester Jesper Frost Rasmussen os overblikket.
04-01-2021 08:56    4:51
Jesper Frost Rasmussen om corona på plejehjem
Selvom man er i fuld gang med vaccinationerne på plejehjemmene i Esbjerg Kommune, så har julen medført en del smitte på flere af kommunens plejehjem. Borgmester Jesper Frost Rasmussen kalder situationen alvorlig
04-01-2021 08:54    1:00
Esbjergfirma leverede julelys til serie på DR
Da den populære DR serie ”Jul med Trines Mor” i går tonede frem på skærmen, kunne man opleve en masse specielt julelys, som var leveret af Esbjergfirmaet DetLED.dk Firmaet er ejet af Jonas Nielsen, der selv er stor julelys-entusiast – og han fortæller, at det derfor var en ekstra glædelig opgave, at skulle løse. At Jonas er vild med julelys, fik Radio Victoria i dén grad bekræftet, da vi forleden besøgte familiens hjem på Marsvej 14 i Alslev.
21-12-2020 10:02    6:09
Direktør hos Esbjerg Street Food kører rundt med juletræer
Hos Esbjerg Street Food har de også måttet lukke ned på grund af corona-situationen. Så nu er der blevet nogle juletræer til overs, som ellers skulle have været solgt fra stedet op imod juleaften... Derfor trækker direktør Dan Lia Christensen i skovmandsskjorten - og kører rundt med juletræerne til værdigt trængende.
18-12-2020 11:40    5:10
Jesper Frost Rasmussen - om delvise nedlukninger
Hele landet bliver fra onsdag kl. 16 ramt af de delvise nedlukninger og restriktioner, der hidtil har været gældende for de mest udsatte områder. Det stod klart efter det møde som Sundhedsminister Magnus Heunicke tirsdag eftermiddag holdte med landets borgmestre. Vi fik efterfølgende en snak med borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, og her fortæller han mere om det møde.
16-12-2020 10:14    3:31
Mark Mikkelsen bekymret over nedlukninger
Tirsdag eftermiddag stod det klart, at hele Danmark bliver ramt af de delvise nedlukninger og restriktioner, der indtil videre har været gældende for de mest udsatte områder i landet. De nye restriktioner betyder bl.a. at caféer, restauranter og værtshuse, skal lukke ned for besøgende. Mark Mikkelsen er både indehaver af Café Guldægget og medlem af Esbjerg Cityforening - og han er temmelig bekymret.
16-12-2020 10:03    5:03
Posthuset gør indsats for den lokale julehandel
Hos Posthuset på Torvet i Esbjerg bakker de op om den lokale julehandel. Her kan du høre Anne fortælle om de initiativer, der er sat i søen.
15-12-2020 10:56    4:04
Køb et juletræ og støt en god sag
Besøg af Emilie og Emil fra 7V på Da Vinci Linjen. Der er blevet tænkt kreativt for at samle penge sammen til de udenlandsrejser, som klassen gerne skulle på i løbet af de næste par år. Så nu sælger klassen juletræer og skaber hygge hos Julemosen.
11-12-2020 11:43    2:10
Gode bud på lokale julebryg
I denne podcast har vi besøg af Carsten Adamsen fra Danske Ølentusiaster Esbjerg. En hyggelig snak om julebryg generelt - og så giver Carsten nogle gode bud på lokale julebryg fra henholdsvis Ølværket i Esbjerg og Foghs Øl i Vejrup.
11-12-2020 11:23    29:02
Dagens julegæst - 11. december
I dag kunne vi byde Verner Thomsen fra Esbjerg Storcenter velkommen som dagens gæst i Morgensusets Julestue.
11-12-2020 10:33    17:26
Dagens julegæst - 10. december
Brian fra Blichers Kro i Tjæreborg lagde i dag vejen forbi Morgensusets Julestue.
11-12-2020 10:32    18:38
Dagens julegæst - 9. december
I dag var der besøg af Connie fra Fleur Bodywear hos Morgensusets julestue.
11-12-2020 10:30    13:53
Dagens julegæst - 8. december
Henriette fra Guldsmed Pecani var dagens gæst hos Morgensusets Julestue.
11-12-2020 10:29    13:49
Dagens julegæst - 7. december
Kamilla og Christina fra Great Escape gæstede Morgensusets Julestue.
11-12-2020 10:27    19:03
Dagens julegæst - 4. december
Dagens julegæst(er) var Luna og Luis fra Restaurant La Bamba. Hør hvordan Luis som professionel musiker fra Argentina landede som restaurantejer i Esbjerg - og hvordan La Bamba navnet opstod efter venlige tilråb i gågaden. Du kan også høre om ægte kærlighed til mad og gæsterne - og så fik Luna næsten ondt i ørene, da Henrik nævnte ordet "skaller".
04-12-2020 11:16    21:59
Dagens julegæst - 3. december
Dagens Julegæst var Ditte fra herretøjsbutikken Just Ask i Torvegade. Der er altid godt humør, der hvor Ditte er - og så kan du høre hvorfor bambusstrømper er en genial opfindelse, at Henrik har ben som kylling og mave som bamse - og så havde Ditte en pragtfuld gave med.
04-12-2020 11:12    20:34
Dagens julegæst - 2. december
Dagens julegæst var Birgitte fra City Guld i Kongensgade. Birgitte kunne afsløre, at gaverne bliver lidt større i år - og så var der gode råd til hvordan mændene kan glæde deres udkårne.
04-12-2020 11:07    15:42
Dagens julegæst - 1. december
Dagens julegæst var Lene fra Svømmestadion Danmark og Esbjerg Spa & Wellness. Vidste du, at der er mulighed for en dukkert alle årets 365 dage? - og så er der nisser på spil i Svømmestadion Danmark.
04-12-2020 11:04    20:01
Frost om slutdatoen for olieeventyret
Efter lange forhandlinger blev der sent i går aftes indgået en aftale om slutdatoen for olie i Nordsøen. Olieeventyret slutter i 2050 - og alligevel er borgmester Jesper Frost Rasmussen, godt tilfreds med aftalen - her kan du høre hvorfor.
04-12-2020 10:20    3:47
Party Planet kan endelig give koncert
Besøg af Rikke Egholm Ravn fra Party Planet... Efter 8 måneders "koncerttørke" glæder bandet sig til, at skulle optræde på lørdag - og du kan feste med hjemme i stuen. https://www.twitch.tv/theultimatestreammix
04-12-2020 05:56    8:48
Vinduespudsere donerer omsætning til godt formål
Det nystartede vinduespoleringsfirma ”De Blå Helte” fra Esbjerg, har besluttet at donere hele omsætningen fra d. 1 – 24. december til ”Operation Julegaveregn”. "Operation Julegaveregn" er et privat initiativ, hvis formål er at indsamle midler til julegaver til børn anbragt på danske børnehjem og døgninstitutioner. Hør indslaget med indehaver Pauli Marinus Andersen her
25-11-2020 10:04    3:05
Tjæreborg er vilde med erotisk julekalender
Hos Sinful har de kæmpe succes med deres erotiske julekalender til voksne. Nu har de så lavet en top 10 liste over de danske byer, hvor julekalenderen hitter allermest - og Tjæreborg har fået en flot 2. plads på listen over "Danmarks frækkeste byer". Hør pressechef hos Sinful, Rune Kjelsmark, fortælle mere.
21-11-2020 07:32    4:57
Kæmpe julefrokost sendes virtuelt fra Esbjerg
Vi havde besøg af Jan Juul Hansen, der er ved at stable Danmarks største virtuelle julefrokost på benene. Der bliver ølsmagning, musik, stand-up, konkurrencer og meget mere - og det hele bliver sendt fra Musikhuset Esbjerg og ud til resten af Danmark. Du kan læse mere på denstorejulefrokost.com
17-11-2020 12:41    8:40
Jesper Frost opfordrer til at støtte julen lokalt
Borgmester Jesper Frost Rasmussen opfordrer til, at vi køber vores julegaver lokalt hos butikkerne i Esbjerg Kommune... Det er vigtigt i en udfordrende tid.
17-11-2020 12:23    4:01
Lykkeligaen i Esbjerg
IF 92 Håndbold og Team Esbjerg HK har i samarbejde startet et håndboldhold i Lykkeligaen, der er for udviklingshæmmede børn i alderen 6-15 år. Holdets navn er Esbjergs Energibasser – og i denne uge havde holdet besøg af både Lykkeliga’s stifter Rikke Nielsen og borgmester Jesper Frost Rasmussen til træningen i Rørkjærhallen. Vi fik en snak med dem begge… og ikke mindst én af de store talenter – Gustav på 14 år.
13-11-2020 14:58    6:29
Maxi Maniacs fredagshygger
Fredag morgen havde Morgensuset besøg af Nikolaj og Mark fra Maxi Maniacs... Der var Underberg, Ole Thestrup og hygge på programmet.
13-11-2020 11:07    22:01
Sofie Jansen fra Fanø Bryghus
Det handlede om juleøl, da Sofie Jansen fra Fanø Bryghus var forbi Morgensuset på Radio Victoria. Hos Fanø Bryghus findes julen nemlig i mange varianter.
06-11-2020 11:24    15:53
Johny Gammelgaard om at bevare fatningen under pres
Johny Gammelgaard fra Tjæreborg har udgivet bogen "Husk hjernen, så du ikke taber hovedet"... Her kan du høre en snak med bogens forfatter - og måske der falder et par brugbare råd af, så du agerer bedre i pressede situationer.
06-11-2020 11:00    40:19
To lokale journalister indstillet til en cavlingpris
Besøg af Kim Westphal og Rune Weitling fra Ugeavisen Esbjerg. De to journalister er indstillet til en fornem cavlingpris for deres dækning af en række sager om magtmisbrug på Fanø.
05-11-2020 10:09    13:04
Alt for mange kører med stoffer i blodet
Besøg af Mads Bruhn Lund, der er operativ leder af færdsel hos Syd- og Sønderjyllands Politi. Alt for mange bilister kører med stoffer i blodet - og det prøver man nu, at bekæmpe med en kampagne, der skal hjælpe bilisterne på rette vej. Samtidig fik Henrik fra Morgensuset taget en narkotest... hvordan mon det gik?
04-11-2020 10:19    18:26
Boutique Trine modtog prisen for Månedens Serviceoplevelse
Hver måned kårer Skjern Bank og Radio Victoria "Månedens Serviceoplevelse". Prisen gik denne gang til Boutique Trine i Kongensgade, Esbjerg - her kan du høre hvordan det gik, da Trine modtog prisen - og en flot kagemand fra Café Guldægget.
03-11-2020 15:37    2:16
Sally nominerede Boutique Trine til Månedens Serviceoplevelse
Hver måned kårer Skjern Bank og Radio Victoria "Månedens Serviceoplevelse". Prisen gik denne gang til Boutique Trine i Kongensgade, Esbjerg - takket være en nominering fra Sally... og her kan du høre Sally fortælle om de gode serviceoplevelser.
02-11-2020 13:43    3:14
Konsulentfirma skal styrke detailhandelen i Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune har hyret et konsulentfirma til, at gennemføre en stor analyse af alle detailbutikker i Esbjerg Kommune. Her fortæller Borgmester Jesper Frost Rasmussen om både formålet- og forventningerne.
02-11-2020 12:21    3:48
Jonas kiggede forbi og dulmede Henriks tv-abstinenser
Sidste torsdag rullede sidste afsnit af "Rigtige mænd på dannelesrejse" over skærmen på DR1. Et program Henrik fra Morgensuset ivrigt har fulgt med i... Så for at dulme de værste abstinenser denne torsdag, havde Henrik inviteret Jonas fra programmet en tur i studiet... Der blev snakket om programmet - og quizzet i tv-viden.
29-10-2020 12:00    26:06
Krav om mundbind giver travlhed hos Femilet
Lige nu bliver mundbind revet ned af hylderne - også hos Femilet i Esbjerg. Vi fik en snak med butikschef Amanda Belise Henriksen - og spurgte bl.a. om der danner sig en form for mode indenfor mundbind.
28-10-2020 09:50    2:56
Gravrøvere har været på spil i Guldager
En eller flere gravrøvere har forsøgt, at røve en af de fredede gravhøje i Guldager. Gerningsmændene har gravet et dybt hul på næsten to meter i diameter – og sagen er anmeldt til politiet, som gerne modtager gerne oplysninger. Men ifølge Morten Søvsø fra Sydvestjyske Museer, har det været spildte kræfter.
27-10-2020 10:59    5:44
Annika fik bagt rigtig mange småkager
I sidste uge talt vi med Ildsjælen Annika Maren Kirstine Nielsen, der var gået i gang med at bage småkager og male lys, for at samle penge ind til Knæk Cancer. Hør hvor mange kilo småkager blev bagt... og hvor mange penge, der blev samlet ind.
26-10-2020 11:21    3:58
Gjesing Bistro åbner afdeling i midten af Esbjerg
For ikke mange uger siden overtog Christian Victor Petersen den populære Gjesing Bistro i Esbjerg Storcenter. Der har været travlt – faktisk så travlt, at man ikke har kunnet følge med. Så Christian tog en hurtig beslutning – og søndag d. 15. november slår han dørene op til endnu en afdeling med navnet Gjesing Bistro City. Stedet får placering i Englandsgade – og her fortæller Christian Victor Petersen om planerne.
23-10-2020 14:31    6:13
Spændende nyheder fra Ølværket i Esbjerg
Radio Victoria havde fredag morgen besøg af Mikkel Ammitzbøll Jensen fra Ølværket i Esbjerg, der kunne fortælle om et par spændende nyheder. Ølværket har fået lov, at brygge den officielle øl for det amerikanske band Hayseed Dixie. Derudover åbner Ølværket snart en brew-pub i midten af Esbjerg.
23-10-2020 12:48    11:39
Politiet advarer om tyverier fra ulåste biler
Hos Syd- og Sønderjyllands Politi oplever man i øjeblikket mange anmeldelser om tyveri fra ulåste biler Fourfeldt, Gjesing og Sædding. Så derfor er budskabet klar – LÅS BILEN! Her fortæller vicepolitiinspektør Christian Østergård, hvad du ellers kan gøre for, at undgå indbrud i bilen.
23-10-2020 11:20    1:54
Lørdag er der Knæk Cancer arrangement på Tobakken
På lørdag løber det årlige Knæk Cancer arrangement af stablen på Tobakken i Esbjerg... Selvom det bliver lidt anderledes end normalt, vil det stadig være en rørende oplevelse. Besøg af Formand for Stafet For Livet Esbjerg, Søren Andersen og sanger Dorthe Mørup Tagmose, der selv har haft kræft tæt inde på livet.
22-10-2020 13:45    16:32
Tobakken i uge 43
Tobakken kommer til at summe af aktiviteter i denne uge... Det fortæller Ole Øuien mere om.
21-10-2020 13:11    10:44
Annika bager småkager for at knække cancer
Ildsjælen Annika Maren Kirstine Nielsen havde planlagt et Knæk Cancer løb ved Karlsgårde Sø. Det er desværre blevet udsat på grund af covid-19 situationen. Men så gik Annika i gang med at bage småkager og lave lys i den gode sags tjeneste… Og efterspørgslen er stor. Det kan du høre Annika fortælle mere om lige her.
21-10-2020 10:13    3:30
Claus Holm om livstilsændringen der forandre alt
Torsdag d. 5. november kan den populære kok, Claus Holm, opleves med foredraget "Kant, Kaos og Kærlighed" i Tjæreborg... Vi fik en god og ærlig snak med ham om en livsstilsændring, der vitterligt har forandret hans liv til det bedre.
20-10-2020 14:17    10:24
Ung iværksætter fra Esbjerg vil skabe julemagi
Hvordan kommer julemanden ind med pakker, når vi ikke har nogen skorsten?? Det gode spørgsmål fra sønnen, fik iværksætter Mikael Falck på sporet af en idé... Nu har Mikael opfundet den magiske nøgle, som skal bringe juleeventyret ind til børnefamilier uden skorsten. Hør historien her.
19-10-2020 10:14    7:49
Efterårsferie - Svømmestadion Danmark
Med to nye og hylesjove rutsjebaner, er Svømmestadion Danmark klar til en sjov efterårsferie for vandhunde i alle aldre. Her fortæller Direktør for Sport & Event Park Esbjerg, Niels Bækgård, mere om hvordan man er klar til, at give gæsterne en både sjov- og sikker oplevelse.
13-10-2020 09:50    3:04
Efterårsferie - Kystlotteri
Frisk luft i kinderne, mulighed for at gøre noget godt for naturen, chance for at vinde flotte præmier… og så er det gratis. Konceptet er ganske enkelt - ved Hjerting Strand, Mennesket ved Havet og Mandøvej er der opsat en kasse med affaldssække og kystlotterilodder. Når man vil deltage i Kystlotteriet, skal man blot tage en sæk fra kassen som står ved nedgangen til stranden. Sækken fyldes med affald under gåturen langs stranden og når turen er slut, sættes et Kystlotterilod på sækken og den stilles ved kassen. Karen Sandrini er formand for Plan og Miljøudvalget – og her kan du høre hende fortælle mere.
12-10-2020 12:55    4:33
Efterårsferie - Esbjerg Street Food
Spændende madoplevelser, fede rammer og hyggelige aktiviteter for hele familien - det er opskriften på en god efterårsferie hos Esbjerg Street Food... Hør Anika fortælle mere om den oplevelse, der venter gæsterne.
12-10-2020 10:42    1:45
Efterårsferie - Fiskeri- og Søfartsmuseet
Vilde Vidunderlige Vadehav er overskriften for efterårsferien hos Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Her fortæller Christine Ditlefsen om vandbingo og andre spændende aktiviteter.
12-10-2020 09:19    2:55
Efterårsferie - BROEN Shopping
BROEN Shopping gentager succesen med børnebilletten, der giver masser af oplevelser. Derudover byder efterårsferien på cirkus i pink - og det yders populære bilbanko for hele familien... Hør centerchef Janni Baslund Dam fortæller om det hele.
12-10-2020 09:00    4:32
Efterårsferie - Tobakken
I lørdags blev efterårsferien skudt i gang med et brag af et MGP show... Her fortæller Ole Øuien fra Tobakken om de øvrige aktiviteter - bl.a. genindfører Tobakken et populært koncept med smørrebrød og musik til en rigtig fornuftig pris.
12-10-2020 08:56    3:58
Efterårsferie - Nordisk Film Biografer Esbjerg
Efterårsferie er højtid for børne- og familiefilm. Hos Nordisk Film Biografer Esbjerg er der masser af spændende film på plakaten... og så fortæller direktør Finn Hansen også om et koncept, der kan tilfredsstille hele familiens filmønsker.
12-10-2020 08:51    4:02
Efterårsferie - Esbjerg Storcenter
Hos Esbjerg Storcenter er der mulighed for, at møde selveste HC Andersen - og endda få læst et eventyr højt. Du kan også selv prøve kræfter med HC Andersens yndlingsbeskæftigelse - papirsklip... Hør Centerchef Verner Thomsen fortælle mere.
12-10-2020 08:45    2:36
Erik Buhl genopstiller ikke til næste valg
Varde Kommunes borgmester, Erik Buhl, offentliggjorde her til morgen, at han ikke genopstiller ved næste kommunalvalg. Erik Buhl er tidligere landmand og har været i lokalpolitik i over 30 år - heraf de 16 år, som borgmester. Vi fik en snak om beslutningen, livet som borgmester på godt og ondt - og fremtidsplanerne.
09-10-2020 09:41    9:19
Anne Marie Geisler Andersen om situationen hos Det Radikale Venstre
Byrådsmedlem for Det Radikale Venstre, Anne Marie Geisler Andersen, er påvirket af hele situationen i partiet. Anne Marie har også været folketingsmedlem for partiet i en periode. I den forbindelse har hun selv oplevet, at blive befamlet – måske endda lidt overraskende af en kvinde. En sag hun bragte op for, at nuancere debatten om sexisme… Hør hele snakken her.
08-10-2020 11:07    5:02
TIP TIL EFTERÅRSFERIEN - BIBLIOTEKERNE
Der er masser af gratis underholdning på bibliotekerne i Esbjerg Kommune... bøger, spil, legetøj, film og meget andet. Hør bibliotekar Jacob Krogsøe give inspiration til efterårshyggen.
08-10-2020 10:01    5:43
Jan Gintberg om show på Tobakken
Torsdag aften gæster Jan Gintberg Tobakken i Esbjerg med showet "20 i 20 - en særlig aften med Jan Gintberg".... Vi fik en snak med en af standup-branchens grand old men om showet, fremtiden på tv - og den bimlende coronatid vi befinder os i.
07-10-2020 10:08    8:29
Camilla og Marcus overtager Kernebageren
Camilla og Marcus mødte hinanden hos Kernebageren - og kærligheden blomstrede... Nu overtager det unge par den kendte bagerforretning - men først venter en kæmpe ombygning, inden dørene bliver åbnet d. 1. november. Udover kærlighed til hinanden, så har parret også kæmpe kærlighed til bagerhåndværket - og det kommer til at smitte af i forretningen... Hør Marcus fortælle hele historien her.
06-10-2020 14:49    5:51
Esbjergs Folkeskoler skal sættes fri - hør Jesper Frost Rasmussen forklare
Statsminister Mette Frederiksen sagde ved Folketingets åbning, at skolerne i Esbjerg Kommune, som et forsøg skal "sættes fri" af bureaukrati - hør borgmester Jesper Frost Rasmussen forklare.
06-10-2020 13:08    1:54
Jonas fra Rigtige mænd på dannelsesrejse
Jonas fra Esbjerg kan i øjeblikket opleves i det populære DR1 program "Rigtige mænd på dannelsesrejse", Jonas tager os med bag kameraet - og fortæller om de sjove oplevelser.... og så tester vi lige, hvor dannet Jonas egentlig er.
06-10-2020 12:40    18:49
MÅNEDENS SERVICEOPLEVELSE - BUTCHERS PITA BAR
Hos Radio Victoria mener vi, at der skal bakkes op om det lokale handelsliv... Så derfor kårer vi i samarbejde med Skjern Bank "Månedens Serviceoplevelse" og hylder dem, der hver dag kæmper for at give kunderne en god oplevelse. Denne måned gik prisen til Butchers Pita Bar hos Esbjerg Street Food. Her kan du høre Maria Lauridsens fortælle, hvorfor hun har nomineret "Butchers Pita Bar" - og hvordan det gik, da prisen blev overrakt.
06-10-2020 10:04    3:50
RUBY SKY giver releasekoncert på Tobakken
det Esbjerg/Aarhus baserede band RUBY SKY giver i aften (fredag) releasekoncert på Tobakken i Esbjerg... Her kan du høre deres nye single "Flashback" - og en lille snak om, at være band i en foranderlig tid.
02-10-2020 12:02    16:29
Caroline fortæller om hele rejsen med TWENTY
Som ejer af danseskolen Dance Company Twenty i Varde, har Caroline Sander Jepsen stået i spidsen for holdet TWENTY i TV 2 showet "Den Vildeste Danser" Og det blev den vildeste oplevelse for hele holdet, der igennem et år har trænet benhårdt for, at komme langt... og det gjorde de, da det blev til en flot 2. plads blandt benhårde konkurrenter. Caroline tager os med scenen og fortæller om alt fra de store øjeblikke til de hårde dage med nedture... Vi skal også høre om glæden over den lokale opbakning - og ikke mindst hvad der stod i "det hemmelige brev" til Sonny.
02-10-2020 06:45    20:50
Den kendte Esbjerg-kutter "E.1 Claus Sørensen" sejler igen
Den kendte Esbjerg-kutter har igennem mange år givet bl.a. skoleelever mulighed for, at opleve livet til søs. Men for et par år siden ville den slidte motor ikke længere – og der skulle en ny til. Så med støtte fra Claus Sørensens Fond, Alice & Tage Sørensens Fond og Hempel Fonden, er det nu lykkedes at give den gamle kutter nyt liv – og der er udsigt til mange nye eventyr. Eksempelvis vil Fiskeri- og Søfartsmuseet fra næste sæson tilbyde havnerundfart og sælsafari. Der har virkelig været stor opbakning til projektet – udover den økonomiske hjælp, er alt redningsudstyr sponseret af VIKING Life-Saving Equipment. Derudover har museet fået stor hjælp og råd fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd og World Marine Offshore, og har desuden mødt stor velvilje fra utallige virksomheder og private ildsjæle. Radio Victoria fik lov, at være med på en af de første ture efter renoveringen – hør hvordan det gik.
01-10-2020 13:26    11:16
Musikhuset Esbjerg er nu klar med den nye forplads
I dag (1. oktober) skulle der have været stor festivitas og indvielse af Henning G. Kruses plads - den nye forplads ved Musikhuset Esbjerg. Men på grund af forsamlingsforbuddet, bliver indvielsen noget mindre folkeligt. Her fortæller Musikhusets direktør, Torben Seldrup, hvordan det så kommer til at foregå.
01-10-2020 11:12    2:59
Kim Larsen gjorde indtryk hos de lokale spillesteder
I dag er det to år siden, at vi danskere modtog den triste nyhed om Kim Larsens død. Her fortæller Hans Jørgen Pedersen fra Owen Luft og Jan Mols fra Tobakken et par anekdoter om hele Danmarks spillemand.
30-09-2020 08:51    2:12
Brian Sandbæk fra Sandbæk Finans
Fra i dag kan du "bestille" dine 3 ugers indefrosne feriepenge, hvilket rigtig mange danskere gør. Men hvad er det mest fornuftige, at gøre med pengene? Vi har spurgt uvildig finansiel rådgiver, Brian Sandbæk fra Sandbæk Finans.
29-09-2020 11:43    4:24
Christian Victor Petersen overtager Gjesing Bistro
På fredag slår Christian Victor Petersen dørene op til Gjesing Bistro, som den nye ejer af stedet. Der blev taget en hurtig beslutning om overtagelse af det legendariske spisested - og Christian er klar til at føre stedet videre i samme ånd... og stadig med den berømte bearnaisesovs på kortet.
29-09-2020 08:52    4:53
Finn Hansen fra Nordisk Film Biografer Esbjerg
På landsplan er der siden premieren i torsdags, solgt hele 102.366 biografbilletter til Thomas Vinterbergs nyeste film "Druk". Det er den største premiereweekend for et drama i danske biografer i syv år. Og så var Esbjergs biografpublikum faktisk med til at forme filmen - hør Finn Hansen fra Nordisk Film Biografer Esbjerg fortælle om hvordan det gik til.
28-09-2020 14:07    1:36
Christian Østergård om sexkrænkelser på nettet
Syd- og Sønderjyllands Politi oplever desværre flere og flere tilfælde af grooming og digitale sexkrænkelser – og krænkelserne kan i værste tilfælde udvikle sig til voldtægt. Senest er en 22-årig mand fra Varde tiltalt for hele 196 forhold af sexkrænkelser på nettet. Ingen forældre ønsker, at deres børn ryger i fælden – men hvordan forebygger vi det? Her giver vicepolitiinspektør Christian Østergård nogle gode råd.
25-09-2020 13:02    7:25
Karina Lorentzen besøger Mandecentret i Esbjerg
Denne fredag er retsordfører hos SF, Karina Lorentzen på besøg hos Mandecentret i Esbjerg. Én af hendes mærkesager er gratis psykologhjælp til voldsramte mænd - det fortæller hun mere om her.
25-09-2020 11:32    1:46
Silje og Kennet er ugens podcastgæst(er)
Ugens Podcastgæst(er) i denne uge, er Silje Holtan og Kennet Lauridsen… to musikalske ildsjæle, der danner par privat, men også omkring musikalske projekter – og dem er der ikke så få af. Hør blandt andet om deres seneste projekt ”Sange fra Hvide Sande”. Her gav musikerparret sig selv en vanvittig udfordring, hvor dogmet lød – bosæt jer i byen i 14 dage, kom ind under huden på Hvide Sande, skriv 5 sange om oplevelsen og slut det hele af med koncert for byens borgere. Det endte med TO udsolgte koncerter – og tårer i øjenkrogene hos selv de mest barske af de vestjyske mandfolk… Og hvem ved - måske du også bliver en lille smule rørt, når du hører historien.
24-09-2020 12:59    49:23
Esbjerg for Alle - Henrik Vallø
"Esbjerg for Alle" er et nyt projekt, der skal giver borgere med særlige behov - enten fysisk eller mentalt - mulighed for at dyrke idræt og være en del af et fællesskab. Henrik Vallø er formand for styregruppen - og fortæller her om projektet.
24-09-2020 06:55    4:25
Henrik Vallø om Jobcenter
Hos Jobcenter Esbjerg ruster man sig nu endnu bedre til konsekvenserne af corona-situationen. Hør formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget Henrik Vallø fortælle hvad det betyder for de personer, der står med en fyreseddel i hånden.
23-09-2020 10:03    3:05
Ole fra Tobakken om uge 39
Det bliver en begivenhedsrig uge på Tobakken med alt fra glade sømænd og jazz... hør Ole Øuien fortælle om det hele.
23-09-2020 08:01    10:56
Andrea og Lea fra The Bodyguard - the musical
Til november er der Danmarkspremiere på ”The Bodyguard – the Musical” i Musikhuset Esbjerg. Andrea Lykke Oehlenschlæger, der oprindelig kommer fra Ringkøbing, skal spille hovedrollen som Rachel Marron. En kæmpe stor rolle, som Andrea er beæret over - men historien stopper ikke her. Der sker nemlig det, at topproduceren Soulshock hører Andrea synge. Han bliver så imponeret over talentet, at han spørger Andrea om hun har lyst til at indspille en sang, som han i sin tid skrev til Whitney Houston – men som hun desværre aldrig nåede at indspille. Hør hele historien her i interviewet med Andrea Lykke Oehlenschlæger og Lea Thiim, der spiller den jaloux søster.
22-09-2020 09:17    7:54
TWENTY i finalen - den vildeste danser
Det er vildt - nu er TWENTY fra Varde røget i finalen i TV 2 programmet "Den Vildeste Danser"... og det bliver en fuldstændig vanvittig uge - høre Caroline Sander Jepsen fortælle hvad der er i vente.
21-09-2020 10:39    6:26
Indvielse af 22 nye biogas skraldebiler
Mandag formiddag rullede 22 spritnye skraldebiler ud på vejene i Esbjerg Kommune... Vi fik en snak med transportminister Benny Engelbrecht og borgmester Jesper Frost Rasmussen.
21-09-2020 10:21    4:10
Morten Nissen er ugens Podcast-gæst
Ugens Podcast-gæst er Morten Nissen… I de unge dage havde Morten langt hår og bevægede sig i metalkredse med den tunge musik som midtpunkt. Som skribent for flere musikmagasiner, kunne Morten endda kombinere interessen for musik og evnerne til at formidle. Det blev også starten på Mortens eget pladeselskab, med en del udgivelser bag sig. I dag er den tunge musik stort set lagt til side, men interessen for formidling er intakt. Morten sit eget kommunikationsbureau, Trechoma Promotion, hvor han hjælper virksomheder med at fortælle den gode historie. Samtidig brænder han for at hjælpe de lokale butikker – bl.a. med websiden butikker-esbjerg.dk og Facebookgruppen ”Jeg støtter butikkerne i Esbjerg” Hør Mortens historie lige her.
18-09-2020 12:44    21:54
Dinosaur-udstilling hos Esbjerg Storcenter
Sammenklip af vores liveudsendelse fra den flotte dinosaur-udstilling hos Esbjerg Storcenter... Vi taler også med forskellige butikker, hører om kommende events - og hvordan man kommer bedst igennem en tid med corona.
17-09-2020 14:36    29:46
Vi ringer og overrasker Juncker
I aften (torsdag d. 17. september) optræder Juncker på Tobakken i Esbjerg. Henrik fra Morgensuset ville overraske Juncker med et opkald - og havde derfor allieret sig med Esbjerg-drengen Morten Nissen... Der lige startede med en sjov historie om Juncker.
17-09-2020 09:17    6:49
Jacob Grumsen om underslæb i Expand Business
For et par år siden opdagede erhvervsnetværksforeningen Expand Business i Esbjerg, at der havde været begået underslæb - og der manglede næsten et par hundrede tusinde i den fælles kasse... Nuværende formand Jacob Grumsen fortæller om chokket, skuffelsen - og hvordan foreningen med et godt sammenhold, er kommet på fode igen.
17-09-2020 06:32    10:46
Borgmester Erik Buhl om corona-situationen
Vardes borgmester Erik Buhl er bekymret for corona-udviklingen i området - det er nu vi skal bruge vores vestjyske fornuft, fortæller han.
16-09-2020 11:30    4:52
Anders Davidsen fra Little London og Skræddergaarden
Strammere restriktioner over for barer og restauranter vil bare skabe flere piratfester, fortæller Anders Davidsen, medejer af bl.a. Little London og Skræddergaarden i Esbjerg.
16-09-2020 08:15    4:18
Kathrine Bruun åbner OST i Torvegade
Kathrine Bruun har så stor passion for ost, at hun nu åbner specialforretningen OST i Torvegade - vi fik en snak med hende, lige inden hun åbnede dørene til den spændende butik.
15-09-2020 09:14    3:55
Twenty gik endnu engang videre
Det lykkedes endnu engang danseheltene "TWENTY" fra Varde, at gå videre i Den Vildeste Danser på TV 2. Der er kæmpe stor glæde - men også masser af pres... og nu begynder trætheden for alvor at melde sig efter nogle intense uger. Hør koreograf Caroline Sander Jepsen fortælle seneste nyt.
14-09-2020 09:55    9:28
Jesper Frost Rasmussen om corona-situationen
Denne mandag er både Fanø, Varde og Esbjerg Kommuner på den såkaldte "bekymringsliste" - vi har spurgt Borgmester Jesper Frost Rasmussen om hvor bekymrede vi skal være.
14-09-2020 09:32    3:57
Chalotte Olsen om bamsedemonstration
Lørdag var hele 433 bamser samlet til demonstration foran Esbjerg Rådhus!!! Det kræver vist en foklaring - så den giver Chalotte Olsen fra forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen
14-09-2020 08:53    3:07
Jesper Frost Rasmussen om budgetaftale
I fredags blev budgetaftalen landet i Esbjerg Kommune... Hvor bliver der sparet, hvor bliver der sat ind - og hvad med skatten? Her gør Borgmester Jesper Frost Rasmussen os klogeret på det hele.
14-09-2020 08:04    4:28
Ole Øuien fra Tobakken
Tobakken i Esbjerg har i dén grad været ramt af corona-situationen. Men nu begynder det, at lysne - og der kommer løbende spændende ting på plakaten... Det fortæller Ole Øuien mere om.
10-09-2020 11:41    8:28
Lars Dyhr fra Esbjerg Vikings
Esbjerg Vikings er kommet godt fra start med salget af støttebeviser - og så er der flere spændende nyheder i vente, det fortæller direktør Lars Dyhr.
10-09-2020 09:02    4:12
Camilla til DM i para-dressage
Camilla Winter fra Esbjerg sidder i kørestol - men det afholder hende ikke fra, at være yderst aktiv indenfor ridesporten. I weekenden deltog hun ved DM i para-dressage - og ambitionerne stopper ikke der.
09-09-2020 13:30    7:44
Caroline fra Twenty
Fredag aften lykkedes det "Twenty" at komme videre i "Den Vildeste Danser" på TV 2... Mandag morgen havde vi besøg af deres koreograf Caroline Sander Jepsen.
09-09-2020 13:11    9:40
Laurits Emanuel fra Fyr og Flamme
Besøg af Laurits Emanuel fra Fyr og Flamme... Lige nu hitter de med sangen "Menneskeforbruger".
08-09-2020 15:47    18:24