Gæster på Radio Victoria

Spændende gæster og deres historier, som du her kan høre i deres fulde længde - lige præcis, når du har tid og lyst... god fornøjelse :-)

Episoder

Maria er deltager i Øen2 på DR – Den sygeste oplevelse at være på en øde ø
26-årige Maria Helander tog en vild beslutning og meldte sig til reality-programmet Øen2 på DR, hvor hun lige nu kan opleves sammen med 13 fremmede danskere, der skal overleve på en øde ø i 30 dage uden vand og drikke. En nærmest uforklarlig oplevelse for Maria Helander, der til dagligt læser til socialrådgiver på UC Syd i Esbjerg. Og så har hun også oplevet at gå viralt i hele Danmark, da hun pludselig gik helt kold på øen.
25-11-2021 12:33    9:08
Maria vil ikke lukkes ned igen
Nej, vi skal ikke lukkes ned igen... Det er ikke farligt, at holde julefrokost eller mødes på en restaurant! Sådan lyder det i et opslag på de sociale medier fra Maria Pedersen, der bl.a. driver Hav & Bøf og El Puerto i Esbjerg. Maria deler altså ingen måde den bekymring som andre caféer og restauranter har lige nu, hvor de opfordrer regeringen til handling.
25-11-2021 06:34    5:44
Erfarne restauratører overtager Industrien i Skolegade
De yderst erfarne restauratører Anders Davidsen, Andreas Slinkert, Lars Prisfeldt og Carsten Prisfeldt har netop overtaget den konkursramte Industrien i Skolegade. De har netop fået nøglerne overdraget - og håber, at kunne åbne det legendariske sted allerede i weekenden.
24-11-2021 13:59    3:40
Unik chance for eventyr til The Tall Ships Races
Nu er der chance for at få dit livs oplevelse, hvis du er mellem 15 og 25 år. I forbindelse med The Tall Ships Races 2022, søger man nemlig trainees, som skal ombord på et af de flotte skibe og sejle med fra Esbjerg til Harlingen. Kirsten Kirchner fra Esbjerg Kommunes Eventsekretariat og den tidligere trainee Johanne Bruun Viuff fra Ribe, var på besøg hos Rybners, hvor de lavede et oplæg for alle eleverne. Efterfølgende fik Radio Victoria et interview om den helt unikke eventyroplevelse.
24-11-2021 08:11    6:18
En af verdens bedste spillere til Team Esbjerg
En af verdens bedste kvindelige håndboldspillere i mere end et årti, Nora Mørk, er tiltrukket af træningsmiljøet i Team Esbjerg og forlader i sommeren 2022 Champions League-vinderne Vipers Kristiansand for at skifte til klubben på en toårig aftale. Radio Victoria var forbi klubben til en snak med en glad direktør.
23-11-2021 12:30    3:36
Fagenes Fest var en succes
Torsdag aften havde Radio Victoria den store fornøjelse, at sende direkte fra Fagenes Fest i Musikhuset Esbjerg. Her blev årets faglærte hyldet ved et storslået arrangement med underholdning og prisuddelinger. Her kan du genhøre hele udsendelsen med masser af spændende snakke med bl.a. arrangører, elever, faglærer, glade prisvindere og ikke mindst den lune komiker Jonas Mogensen.
23-11-2021 12:08    1:33:08
Uffe vil omdanne Esbjergværkets skorsten til udsigtstårn med svævebane
Når Esbjergværket efter planerne lukkes ned inden for de næste par år, skal den 250 meter høje skorsten omdannes til udsigtstårn, og så skal der være en svævebane til Fanø. Sådan lyder en opsigtvækkende idé fra Det Konservative Folkepartis Uffe Thestrup. Her forklarer Uffe Thestrup om tankerne bag idéen.
22-11-2021 13:00    3:46
Jan blev hædret som årets faglærer
Der var underholdning med Jonas Mogensen og uddelinger af priser og legater, da årets udgave af Fagenes Fest, torsdag aften løb af stablen i Musikhuset Esbjerg. Fagenes Fest er en storslået aften, dedikeret til de håndværkere, der står med et frisk svendebrev i hånden. Men der blev også plads til, at hylde Årets Faglærer – og det blev Jan Steen Hansen, underviser på Rybners Tekniske Skole, tømrerafdelingen. Radio Victoria fik en snak med både Jan Steen Hansen og én af hans elever, Benjamin Skov Villadsen, inden prisuddelingen – og så talte vi også med en meget glad Jan, efter prisuddelingen.
20-11-2021 10:34    19:23
Bruno har lavet vægmalerier overalt i lejligheden
Mange af os har malerier hængende på væggen derhjemme. Men Bruno Lykke Vang fra Esbjerg, er i dén grad gået skridtet videre. Efter er brud med kæresten gik han i gang med, at udtrykke følelserne igennem et maleri på den ene væg i stuen. Men det greb om sig - og nu er stort set hele lejligheden dekoreret. Malerierne beskriver hele følelsesregistret fra bruddet og kaos til håbet om fremtiden med en ny kæreste og et familieliv.
18-11-2021 07:53    10:49
Unge Nicolaj Aaarøe blev stemmesluger
Den kun 27-årige Nicolaj Aarøe fra Det Konservative Folkeparti blev et af valgets helt store stemmeslugere i Esbjerg Kommune. Med 1.233 personlige stemmer, var han den politiker der modtog 6. flest stemmer ved kommunalvalget i Esbjerg Kommune. Radio Victoria talte med den glade kandidat på valgnatten.
17-11-2021 19:04    6:27
Frost tager fire år mere i borgmesterstolen
Efter de første 4 år som borgmester, var kommunalvalget noget af en eksamen for Jesper Frost Rasmussen. Men med flot opbakning til Venstre, må den eksamen siges, at være bestået. Men ikke før konstituerings-aftalen var underskrevet, kunne Jesper Frost Rasmussen vide sig sikker på noget som helst. Der blev nemlig allerede forhandlet lystigt mellem partierne under stemmeoptællingen. Hør reaktionen fra Jesper Frost Rasmussen.
17-11-2021 05:55    7:14
Jakob Lykke langt fra borgmesterposten
Med Jakob Lykke i spidsen, gik Socialdemokratiet benhårdt efter borgmesterposten i Esbjerg Kommune. Sådan gik det langtfra - og samtidig virkede det som en torn i øjet for partiet, at se Diana Mose Olsen fra SF i en konstituerings-aftale med blå blok. Hør Jakob Lykkes reaktion.
17-11-2021 05:50    1:54
De Konservative fik flot resultat - men ingen borgmesterpost
Det var en tydelig rørt May-Britt Andrea Andersen fra Konservativ Folkeparti, som Radio Victoria fik en reaktion fra. Det blev til stor fremgang - men ingen borgmesterpost... Men hvad foregik der egentlig bag de lukkede døre, under de lange forhandlinger.
17-11-2021 05:46    5:18
Nye kandidater skal gøre ekstra meget for opmærksomheden
Mange nye kandidater har valgt, at stille op til kommunalvalget i Esbjerg Kommune. Men det kræver, at der bliver slået ekstra meget på tromme, hvis man skal gøre opmærksom på sig selv. Det fortæller Christina Simonia, der stiller op for Det Konservative Folkeparti. Hun har lavet utraditionelle happenings, som bl.a. et arrangement henvendt hundeejerne og deres fire-benede venner.
16-11-2021 11:28    6:17
Erik Buhl overlader posten til ny borgmester i Varde Kommune
Erik Buhl stopper som borgmester i Varde Kommune efter mere end 30 år i lokalpolitikken. Erik Buhl har bl.a. været borgmester i Varde i de seneste 8 år, og den 65-årige Venstre-borgmester er afklaret i sin beslutning om at stoppe – også selvom der er mange ting, han kommer til at savne.
16-11-2021 09:54    6:42
Erik Nørreby klar til at indtage borgmesterstolen på Fanø igen
Fanø Kommune skal have en ny borgmester, da Alternativets Sofie Valbjørn takker af efter 4 år på posten. Den tidligere borgmester på Fanø, Erik Nørreby, er klar til at tage stafetten videre – og Venstre-politikeren håber helt generelt på et bredere og bedre samarbejde i byrådet.
16-11-2021 09:47    6:05
19-årige Emil vil i byrådet - vi unge skal høres i Esbjerg
19-årig Emil Pedersen stiller op for Venstre til byrådsvalget i Esbjerg Kommune. Og han vil tale de unges sag, hvis han bliver valgt ind: ”Vi har lige nu et byråd, som taler altaner og højbyggeri – det er simpelthen ikke nært nok for os unge…” Radio Victoria mødte Emil Pedersen torsdag morgen, da han var ude og snakke med de unge studerende foran Esbjerg Gymnasium.
12-11-2021 06:55    5:37
Mette Frederiksen gæstede Esbjerg
Da Statsminister Mette Frederiksen torsdag gæstede Esbjerg, var hun også et smut forbi Radio Victoria. Esbjerg er billedet på den forandring, som Danmark er i gang med, sagde statsministeren. Men hun erkendte også, at der kan være for lang afstand fra Borgen til det vestjyske. Det blev også til en snak om kommunalvalget, og om hvorvidt "SMS sagen" får betydning for resultatet af kommunalvalget.
11-11-2021 16:12    10:05
Line Myers - Esbjerg skal være bedre til at sælge selv
Håndboldspilleren fra Team Esbjerg, Line Myers, stiller op til kommunalvalget i Esbjerg Kommune. Og som repræsentant for Borgerlisten vil hun inddrage borgernes ønsker mere i kommunen – og så mener hun, at Esbjerg Kommune skal være bedre til at sælge sig selv over for resten af Danmark. Radio Victoria fik en snak med Line Myers om den måske kommende hjemmebane i politik – men også om hendes uvisse fremtid på håndboldbanen.
10-11-2021 12:03    8:30
Trine hjælper socialt udsatte til en god jul
Hvert år laver Trine Skov Hansen en juleindsamling til socialt udsatte familier i Esbjerg Kommune. I år er antallet af familier rekordhøjt - og Trine arbejder hårdt for, at hjælpe dem alle. Har du også lyst til, at give et bidrag, kan Mobilpay modtages på 8214RU. Hvis du som virksomhed vil donere, laver Trine gerne kvittering til revision. Du kan også se mere på Trine Skov Hansens Facebookprofil.
09-11-2021 09:47    10:04
Kunstauktion gav flot beløb til Musikby Esbjerg
Forrige weekend blev der afholdt en stor kunstauktion til fordel for Musikby Esbjerg. Vi havde besøg af Denise fra Vinbaren, som stablede auktionen på benene - og Thomas Sørensen, der er kasserer i Musikby Esbjerg. De kunne begge fortælle om et rigtigt flot resultat... og så blev det også til en snak om musikmiljøets betydning for tiltrækning af unge til Esbjerg.
08-11-2021 07:54    11:29
FROST vs. LYKKE - EN TIMES VALGDEBAT
Radio Victoria inviterede de to borgmesterkandidater Jakob Lykke fra Socialdemokratiet og Jesper Frost Rasmussen fra Venstre til en times valgdebat i studiet. - Hvor skal der bygges boliger, og hvor højt skal der bygges? - Hvordan får vi flere borgere til kommunen? - Skal der være bemandet turistkontor i Ribe? - Hvordan ser det ud på erhvervsområdet? - og hvad med kulturen? Det er nogle af de emner, der bliver debatteret i podcasten.
06-11-2021 08:27    1:00:34
Mathias Rønn er ny kommerciel chef hos EfB
EfB har ansat en ny kommerciel chef i Mathias Rønn, der er vendt hjem til fødebyen Esbjerg. Og det er en mand, der tror på projektet EfB: ”Vi skal fylde meget mere i byen – vi skal være til stede og være mere åbne. Og så glæder jeg mig til, at vi forhåbentlig ikke længere skal tisse i modvind…” Vi fik en snak med Mathias Rønn forud for aftenens hjemmekamp mod Jammerbugten.
05-11-2021 09:44    6:32
SF vil gøre Esbjerg Havn mere grøn
Der skal være grønnere på Esbjerg Havn - det mener SF, som vil afsætte en pulje på 25 millioner til mere biodiversitet mellem havnenes containere, kraner, færger og møllevinger – og på havnebunden. Fra partiet lyder det, at man skal kigge mod Aalborg og Århus, hvor havnene går nye veje for biodiversiteten. I Aarhus Havn har man investeret i såkaldte biohuts, så der langs bilvejen og cykelstien gennem havnearealet, er anlagt et 5 kilometer langt biodiversitetsfremmende bælte med bl.a. vildtgræs. SF mener, at Dokken kunne være et område med sådan et potentiale. Da det er et bynært område uden boliger, ville det være oplagt med flere grønne områder med mere biodiversitet. Så vil borgere kunne opholde sig her tæt på havnen. Man kunne også forestille sig caféliv og en promenade rundt på Dokken, lyder det. Her forklarer byrådsmedlem, Jørn Boesen Andersen om tankerne.
01-11-2021 14:09    2:33
Fanø Vesterland udsolgt på mindre end to timer
Her til formiddag startede salget af alle 5.000 billetter til næste års Fanø Vesterland. Mindre end 2 timer efter, var alle billetter revet væk. Vi fik en snak med en taknemmelig og lettet Jesper Møller Pedersen fra Fanø Vesterland.
01-11-2021 13:48    4:01
Coronasmitten er på vej i den gale retning
Coronasmitten er atter på vej i den gale retning. Men hvad er det for en vinter vi er på vej mod? - det bad vi læge, Marianne Mørk Mathiesen, give et bud på.
01-11-2021 10:43    5:49
Forbud kan give tatovører store udfordringer
EU kommissionen har besluttet, at der fra årsskiftet skal forbydes hele 4.000 kemiske stoffer i det blæk, der bruges til tatoveringer. Det kommende forbud skyldes, at stofferne mistænkes for, at kan være allergi- og kræftfremkaldende. Men det med cancer er noget vrøvl, siger Jørgen Serup, der er overlæge på hudafdelingen på Bispebjerg Hospital til TV 2. - Der er faktum, at der i verdenslitteraturen ikke er beskrevet et eneste tilfælde, hvor tatoveringsfarve har givet cancer i hverken huden eller indre organer. Det er uden fagligt fundament, siger Jørgen Serup til TV 2. TATOVØRER KAN RISIKERE MANGEL PÅ BLÆK Hos tatovørerne kan forbuddet give den store udfordring, at der simpelthen kan være mangel på EU godkendt blæk fra årsskiftet. Radio Victoria besøgte Nordic Art Tattoo I Esbjerg – og fik en snak med Kenneth Falbe Andersen om hele situationen.
01-11-2021 10:20    4:12
Marianne og familien går all-in på Halloween
Kører du en tur på Spangsbjerg Møllevej i Esbjerg, vil du nok opdage et hus, der er noget mere halloween-pyntet end gennemsnittet. I huset bor bl.a. Marianne Nørgaard, som vi fik os en hyggelig snak med i radioen.
29-10-2021 10:46    3:54
Huset i Esbjerg genåbner med et brag
Huset i Esbjerg har været lukket ned igennem længere tid. Men torsdag genåbnede man de unges samlingssted i Esbjerg – og denne gang er det Esbjergs Kulturelle Ungdomsfond "KUUF", der står bag driften af stedet. Henover weekenden kommer der til at være en masse forskellige arrangementer - det fortæller Tobias Olsen, der er formand for KUUF.
29-10-2021 06:02    4:57
Esbjerg Energy direktør er med i Bang og Basserne
Til daglig er Peder Krogsgaard direktør hos Esbjerg Energy. Men komiker Carsten Bang bad ham tage en uge ud af kalenderen, hvor de gamle soldaterkammerater atter skulle i trøjen. Det hele kan lige nu opleves i Bang og Basserne på TV 2. Vi havde besøg af Peder Krogsgaard til en hyggelig snak om hele oplevelsen.
28-10-2021 14:45    7:21
Annika bager til fordel for Knæk Cancer
For at samle penge til Knæk Cancer, har Annika bagt kilovis og atter kilovis af småkager. Der er samlet mere end 50.000 kr. - og nu er Annika Maren Kirstine Nielsen inviteret med til det store Knæk Cancer show.
28-10-2021 14:21    4:11
Knæk Cancer arrangement på Tobakken
Tirsdag løber det store Knæk Cancer arrangement af stablen på Tobakken i Esbjerg. Der bliver taler, musikalsk underholdning, lysceremoni og en hel særlig stemning. Det fortæller næstformand hos Stafet For Livet Esbjerg, Margit Laursen.
26-10-2021 09:55    6:44
Unge brænder for den gode revy-oplevelse
Fra onsdag d. 20. oktober er Ungdomsrevyen tilbage på Esbjerg Børne- og Ungdomsteater. Her er det de unge, der bestemmer- og står for alt... og de brænder for, at give publikum en sjov, spidende og professionel revyoplevelse. Og måske netop derfor har revyen de sidste 3 år spillet for fulde sale. I år kan man forvente at opleve numre, der blandt andet omhandler konspirationsteoretikere, kommunalvalg, miljøet og den grimme tone på de sociale medier. De fem unge skuespillere bliver ledsaget af et tre-mands-band og en stor gruppe frivillige unge. Vi har haft besøg af to af unge revy-entusiaster, Maja Søndergaard Schack og Victor Holmgaard Bjerrum.
18-10-2021 08:14    11:03
Kunstauktion til fordel for Musikby Esbjerg
En stor kunstauktion skal generere penge til projektet med Musikby Esbjerg. Vi har haft besøg af John Vestergren Laursen, der fortæller om tankerne og planerne med Musikby Esbjerg. Vi har også haft besøg af Denise fra Vinbaren, der står bag en stor kunstauktion til fordel for Musikby Esbjerg.
15-10-2021 11:31    18:42
Elever og politikere cykler penge ind til flygtningebørn
I forbindelse med skolernes motionsdag, afholder Signaturskolen/Kvaglundskolen et spinning-arrangement i samarbejde med Fritidsbutikken. Med 35 spinningcykler på rad og rækker, skal både elever og politikere cykle penge ind til flygtningebørn, der er kommet til Esbjerg Kommune. Pengene skal gå til at hjælpe børnene i gang med fritidsinteresser, ved hjælp til betaling af kontingent, sportstøj m.m. Her fortæller lærer Søren Pallesen mere om projektet.
15-10-2021 09:51    4:26
Facebook har købt stor grund i Esbjerg
Esbjerg Kommune og Facebook har underskrevet en aftale på køb af 212 hektar jord til en pris af 277 mio. kr. Den underskrevne købsaftale betyder, at Facebook med udgangspunkt i den allerede gældende lokalplan kan starte de indledende planlægnings- og undersøgelsesaktiviteter på det købte areal og dermed afsøge muligheden for at opføre et datacenter ved Andrup i Esbjerg. Men hvor sikre er man denne gang? Vi har spurgt Borgmester Jesper Frost Rasmussen.
13-10-2021 10:49    2:40
Høstmarked skal vise hvad Det Grønne Strøg kan
Hos Esbjerg Kommune arbejdes der lige nu med mange forskellige idéer og muligheder i bestræbelserne på, at omdanne "den udfordrede ende" af Kongensgade til et levende bymiljø. Èt af buddene er et grønt og bæredygtigt område, med et "grønt strøg" som omdrejningspunkt. For at prøve idéerne af, afholdes der i weekenden et grønt høstmarked. Her vil man kunne opleve boder og masser af aktiviteter, med fokus på bæredygtighed. Vi havde besøg af arkitekt Anders Lindberg Kjær, der sidder med ansvaret for områdefornyelsen - og Louise Liberty Dohrmann, der står for afviklingen af eventet.
11-10-2021 13:54    25:44
Der bliver delt øretæver ud på Tobakken
Mange husker måske wrestling fra tiden med Hulk Hogan, vores egen Asbjørn Riis og andre ubehaaagelige typer. Men wrestling lever og har det bedre end nogensinde her i 2021, det fortæller Kristian Buus Nielsen, som lørdag aften står bag BODYSLAM arrangementet på Tobakken i Esbjerg. Der bliver mulighed for, at høre drønet fra rygstykker der rammer kanvassen, når showet blander stunt, humor og overgearet drama. Der er garanti for sjov og spænding ad libitum fra wrestlere med det store kørekort i øretæver.
08-10-2021 10:15    5:17
Patrick slutter sin 1600 km lange March mod Ensomhed i Esbjerg
Den 16. august startede Patrick Cakirlis sin March mod Ensomhed i Rønne på Bornholm. Efter intet mindre end 1600 kilometer afsluttes marchen på søndag ved Esbjerg Rådhus. Alle, der har lyst til at bakke op om marchen, er meget velkomne på det sidste stykke af vejen. Søndagens gåtur starter fra Varde Rådhus kl. 8.00 og med en fart på ca. 4 km/t, regner Patrick Cakirlis med at krydse kommunegrænsen ved Forum Hovedvej omkring klokken 9.30. Ligesom han forventer at ramme Tarp ca. kl. 11.00. Esbjerg Kommune støtter kampen mod ensomheden, og de to udvalgsformænd, Henrik Vallø og Diana Mose Olsen tager imod Patrick Cakirlis, når han ankommer med sine følgere klokken 14.00 på søndag den 10. oktober på Esbjerg Rådhus.
07-10-2021 14:08    7:41
Henrik var til yoga for rigtige mænd
Henrik fra Radio Victoria fik forleden en udfordring af Majbritt fra Go Yoga Bramming. - Er du frisk på en times yoga på holdet "Yoga For Rigtige Mænd"?? Med en vis nervøsitet sprang Henrik for første gang ud i en yogatime, der på mange måder overraskede - positivt.
07-10-2021 12:25    10:37
Tidligere Bramming-pige med i Den Store Bagedyst
Når DR1 lørdag aften blænder op for den nye sæson af "Den Store Bagedyst", vil man kunne opleve Anna-Kathrine Mølgaard Dybtved som en af deltagerne i det store bagetelt. I dag er Anna-Kathrine gymnasielærer i Aarhus - men oprindeligt er hun fra Bramming... og så er hun vokset op i en familie, hvor god mad stod øverst på dagsordenen. Radio Victoria fik en snak med Anna-Kathrine forud for premieren på lørdag.
30-09-2021 10:42    6:23
Kæmpe Urban Dance Festival i Esbjerg
Vi har haft besøg af "Ali", der står bag en kæmpe Urban Dance Festival i den kommende weekend på Tobakken i Esbjerg. Det blev til en god snak om arrangementet, der trækker dansere til fra både ind- og udland... Men også om kulturen bag, breakdance som kommende OL-disciplin og hvordan dansen holder unge mennesker væk fra kriminalitet.
27-09-2021 12:10    18:34
Alexander fra Esbjerg er anmelder for GAFFA
Til daglig er Alexander Hemstedt underviser på Ribe Katedralskole. Men der er også en bibeskæftigelse, som fylder en stor del af Alexanders liv. Han er nemlig så vild med den tunge rockmusik, at han siden 2009 har været skribent- og musikanmelder for det anerkendte musikmagasin GAFFA. På den måde er Alexander også stærkt medvirkende til, at sætte Esbjerg på det musikalske landkort. Vi har fået en god snak med Alexander om jobbet som anmelder, fascinationen af den tunge rock og hvordan Esbjerg generelt har det på musikfronten.
24-09-2021 11:19    32:13
Det gode arbejdsmiljø blev hyldet
Det gode arbejdsmiljø blev i går præmieret, da Esbjerg Kommune uddelte Arbejdsmiljøprisen 2020. Prisen gik til Sygeplejen Team Øst fra området Fritid, Sundhed & Omsorg for deres store indsats for en tillidsbaseret kultur, som blandt andet har ført til mere kvalitet, overskud og vidensdeling i hverdagen. Foruden vinderne af førstepræmien på 25.000 kroner blev der også udråbt en andenplads til arrangementet. Den gik til Hjemmeplejen, som har nedbragt antallet af arbejdsulykker med hele 33 procent fra 2019 til 2020. Her fortæller Personale- og udviklingschef hos Esbjerg Kommune, Birgitte Stenderup, mere om arrangementet og baggrunden.
24-09-2021 09:04    2:56
Vestas lukker fabrik i Esbjerg
Vestas har i dag meldt ud, at de lukker ned for deres fabrik med 75 ansatte i Esbjerg. Her fortæller Kommunikationsdirektør, Morten Dyrholm, om baggrunden.
20-09-2021 13:46    1:04
Millioninvestering sender iværksætter ud i et bæredygtigt eventyr
Jakob Øgendahl Larsen fra Esbjerg, har kvittet det trygge job i den finansielle sektor - og er nu gået all-in i virksomheden ShareOne. Hvorfor købe nyt, når man kan leje tingene af hinanden. Det er tanken bag ShareOne, der forener udlejere og lejere af alverdens ting. En lokal investor har kunnet se potentialet i virksomheden - og med en millioninvestering i ryggen, venter der en spændende rejse forude. Vi har fået en snak med Jakob om både virksomheden, livet som iværksætter og en grønnere fremtid med fokus på deleøkonomi.
20-09-2021 13:13    25:36
Bilal fra Esbjerg vinder store priser i udlandet
Mange kender den 29-årige Bilal Hussain fra TV-Glad, hvor han igennem mange år har dækket sporten i Esbjerg-området. Men i fritiden er Bilal filmproducent - og det er ikke gået ubemærket hen. Faktisk har Bilals kortfilm vundet rigtig mange priser ved filmfestivaler rundt i verden.
17-09-2021 12:37    25:02
Enigt byråd har landet budgetaftale
Her sidst på eftermiddagen landede et enigt byråd årets budgetaftale. Der bliver ingen besparelser - men til gengæld heller ikke meget, at rutte med. Borgmester Jesper Frost Rasmussen giver os overblikket - og tager os med ind i maskinrummet bag forhandlingerne.
16-09-2021 17:50    5:21
Pagoden Foodtrucks atter med i finalen om Danmarks Bedste Burger
For 4. år i træk er Pagoden Foodtrucks røget med i finalen om den eftertragtede titel "Danmarks Bedste Burger". Thomas Møbjerg Nielsen er aldrig gået på kompromis med kvaliteten - og er derfor ekstra glad for, at kunderne gang på gang sender ham til tops i konkurrencen.
15-09-2021 14:13    2:17
Burgerdrengene fra Fanø er i finalen om Danmarks bedste burger
Trods konkurrence fra langt større spillere på markedet, er The Burger Boys fra Fanø nu i finalen i en landsdækkende konkurrence om "Danmarks Bedste Burger" Vi har fået en snak med Emil Halkjær fra den lille hyggelige burgerjoint på Fanø.
15-09-2021 12:58    4:58
Jesper Binzer om koncert på Tobakken
Tirsdag d. 21. september giver Jesper Binzer koncert på Tobakken i Esbjerg. Vi fik en snak med den karismatiske rocklegende om coronatiden, det nye album og ikke mindst koncerten på Tobakken.
15-09-2021 08:18    10:34
Justitsminister indviede nærpolitistation på Stengårdsvej
I dag var justitsminister Nick Hækkerup en tur i Esbjerg for officielt, at indvie den nye nærpolitistation på Stengårdsvej. Med til indvielsen var også den lokale borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Esbjerg, Jakob Lykke – og han bifalder den nye nærstation, der vil huse 7 betjente – og have 15 timers fast ugentlig åbningstid for borgerekspedition.
13-09-2021 18:08    2:21
Kokketræf skaffer penge til kokkeuddannelsen hos Rybners
Det bliver en oplevelse for alle smagssanser, når områdets skarpeste kokke sætter hinanden stævne hos VARDE GARTEN / Von Lügenhals i Varde. Det er chefkok Bo Rasmussen, der står for arrangementet, hvor alt overskuddet går til kokkeuddannelsen hos Rybners i Esbjerg. Vi besøgte Bo Rasmussen i de fantastiske omgivelser hos VARDE GARTEN / Von Lügenhals i Varde.
10-09-2021 07:54    7:27
Game Streetmekka holder åbent hus
På lørdag er det gadeidrættens dag. Det bliver fejret med et stort åbent hus arrangement hos Game Streetmekka i Esbjerg. Her vil man gerne vise faciliteterne frem og give en smagsprøve på alle de muligheder der er på stedet. Samtidig er målet, at få gjort gadeidrætten til en mere anerkendt sportsgren hos beslutningstagerne. Det fortæller Lale Samanci mere om.
09-09-2021 10:26    3:36
Seje Johannes på 10 år samler pantflasker til Knæk Cancer
Johannes på 10 år er i fuld gang med, at samle pantflasker til fordel for Knæk Cancer - og det går mere end godt. Vi havde besøg af Johannes og mor Marlene til en lille snak om indsamlingen.
08-09-2021 09:49    6:17
Luftballon skal gøre opmærksom på Energiens Folkemøde
I aften kan man opleve en kæmpe luftballon svæve henover Fanø og Esbjerg-området. Luftballonen er fra Ørsted - og skal gøre opmærksom på Energiens Folkemøde d. 16. og 17. september på Torvet i Esbjerg. Det fortæller Formand, Niels Aage Iversen.
07-09-2021 10:02    2:47
Ny roman udspiller sig i Varde og Esbjerg-området
Jacob Krogsøe er medforfatter til den nye spændingsroman "Blodbaner". Store dele af historien udspiller sig i vores lokalområde - og det er der en god grund til, fortæller Jacob Krogsøe.
07-09-2021 09:50    5:26
Tidligere Esbjergdreng med i Vild Med Dans
Den tidligere Esbjergdreng Micki Cheng er en af nydanserne, når der fredag er premiere på Vild Med Dans på TV 2. Her fortæller han lidt om nervøsiteten, træningen og forventningerne.
06-09-2021 11:02    4:36
Kystlotteriet er en gevinst for miljøet
I Esbjerg Kommune har man netop skudt Kystlotteriet i gang. Her har borgerne mulighed for at vinde flotte præmier - og samtidig bliver der hvert år indsamlet flere ton affald fra strandende. Her fortæller Formand for Plan og Miljøudvalget mere om konceptet.
06-09-2021 06:28    3:47
Politi og restauratører arbejder sammen om genåbning af nattelivet
Efter lang tids nedlukning, er der igen gang i nattelivet. Derfor er Syd- og Sønderjyllands Politi gået sammen om, at sikre så god en genåbning som muligt. Det fortæller Christian Østergaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.
04-09-2021 07:40    2:22
René Lenskjold er i gang med 100 kilometer gåtur omkring Lergravssøen
René Lenskjold er veterankoordinator i Esbjerg Kommune - og for at gøre opmærksom på veteranområdet, startede han torsdag eftermiddag en 100 kilometer lang gåtur rundt om Lergravssøen i Esbjerg. Vi fangede ham tidligt fredag morgen, hvor vi fik en status. Samtidig fik vi også en snak om flagdagen, der finder sted søndag på Torvet i Esbjerg.
03-09-2021 10:15    3:15
Fanø Vesterland er klar til en dejlig weekend
Et par timer før dørene blev åbnet til Fanø Vesterland, fik vi en snak med en meget travl - men også glad Jesper Møller Pedersen.
03-09-2021 10:10    3:16
Beboerne på Egernvej fik besøg af politiet og en foodtruck
Forleden fik beboerne på Egernvej i Esbjerg besøg af både den mobile politistation og en foodtruck. Beboerne havde nemlig vundet en nabohjælps-konkurrence, hvor de havde lavet en sjov film om hvordan man sammen holder ubudne gæster væk. Her fortæller Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi om arrangementet - og hvorfor nabohjælp er en rigtig god idé.
02-09-2021 12:00    4:01
Veterankoordinator går 100 km rundt om Lergravssøen
Til daglig er René Lenskjold veterankoordinator hos Esbjerg Kommune. For at sætte fokus på området, går han 100 kilometer rundt om Lergravssøen i Esbjerg. En tur der starter i eftermiddag - og forventes, at tage en 16 timers tid. René håber samtidig, at tidligere udsendte eller deres pårørende møder op og får en snak, mens de går med på noget af turen.
02-09-2021 08:29    5:01
Ida fra Esbjerg er med i Robinson Ekspeditionen
Når der mandag er premiere på den nye sæson af Robinson Ekspeditionen på Viaplay og TV3, så vil Ida B. Pedersen fra Esbjerg tone frem på skærmen. Vi havde besøg af Ida til en hyggelig snak om oplevelsen.
01-09-2021 12:22    11:36
Endelig musik i Byparken
Musik i Byparken har været savnet her i corona-tiden. Men i aften er der mulighed for at opleve musik og fællessang - endda ganske gratis. Det er Casper Mikkelsen, der står bag initiativet - og her fortæller han mere
01-09-2021 09:38    4:20
Henrik Østergaard arrangerer ølsmagning i den gode sags tjeneste
Henrik Østergaard fra Cykelnerven Vestjylland skal snart til Frankrig og kæmpe sig op ad de stejle bjerge. Men allerførst gælder det et arrangement med ølsmagning, smørrebrød og musik til fordel for scleroseforeningen.
31-08-2021 14:42    6:14
Knæk Cancer Løb ved Karlsgårde Sø blev en succes
Vi fik en snak med Annika Maren Kirstine Nielsen, der i lørdags stod bag initiativet "Knæk Cancer Løb ved Karlsgårde Sø" - og hun var glad.
30-08-2021 16:08    3:19
Endnu et Power-to-X-anlæg på vej til Esbjerg
Endnu et Power-to-X-anlæg er på vej til Esbjerg. Det betyder rigtig mange arbejdspladser, fortæller borgmester Jesper Frost Rasmussen.
30-08-2021 08:54    2:40
Susanne har oplevet overvældende opbakning til indsamling
Da Susanne Gregers Thuesen fra Esbjerg forleden hørte, at omkring 80 personer fra Afghanistan ville ankomme til asylcentret i Hviding , satte hun gang i en indsamling af bl.a. tøj og legetøj. Det tog i dén grad fart med bidrag fra nær og fjern - og nu har Susanne garagen fyldt op med ting, der skal afleveres fredag. Men der er stadig plads til flere ting, fortæller Susanne.
26-08-2021 09:56    5:57
Kampagne skal gøre Esbjerg mere LGBT+ venlig
Sex og Samfund i Esbjerg har sat gang i en kampagne, der skal gøre Esbjerg mere LGBT+ venlig. I kampagnen har de inddraget byens barer, pubber og restauranter. Vi har haft besøg af Maria Hilding fra Sex og Samfund Esbjerg og Lars Prisfeldt, der er medejer af flere beværtninger i Esbjerg Hvad det går ud på bliver vi klogere på, når jeg får besøg af Maria Hilding fra Sex & Samfund… og Lars Prisfeldt, der er medejer af en del beværtninger i Esbjerg.
25-08-2021 13:50    8:41
NADA fik Henrik helt op på nålene
Vi havde besøg af Ida og Even fra Recovery Bulls, der har netop har åbnet en NADA-Café i Strandbygade. Hør hvad 5 nåle i ørerne kan gøre godt for - og hvordan det gik, da Radio Victorias nåleforskrækkede Henrik skulle prøve.
24-08-2021 08:13    12:42
Socialdemokratiet tror på en valgsejr i Esbjerg
Socialdemokratiet har nu fremlagt deres valgprogram - og kalder det en enestående chance for at komme til magten efter 28 år med Venstre ved roret i Esbjerg. Vi fik en snak med borgmesterkandidat Jakob Lykke.
24-08-2021 07:36    4:01
Annika arrangerer Knæk Cancer Løb ved Karlsgårde Sø
Lørdag d. 28. august afholdes der Knæk Cancer løb/gåtur ved Karlsgårde Sø. Bag initiativet står ildsjælen Annika Maren Kirstine Nielsen, der egentlig for et par år tilbage, blot havde arrangeret løbet for familie og venner. Men løbet blev en kæmpe succes med rigtig mange tilmeldte – og nu knokler Annika sammen med en veninde på, at gøre løbet til en endnu større succes. Hør Annika fortælle om løbet og baggrunden for, at hun frivilligt kæmper for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse… og så kan du selvfølgelig også høre hvordan du tilmelder dig.
20-08-2021 11:20    5:49
Hop i havet på søndag
På søndag sætter Danmarks Naturfredningsforening fokus på havet med den landsdækkende event "Hop I Havet". I Esbjerg skal der hoppes i bølgen blå mellem kl. 12 og 14 ved De 4 Fire Hvide Mænd på Sædding Strand. Her fortæller formand for Danmarks Naturfredningsforening Esbjerg, Leif Wagner Jørgensen, at man forventer rigtig mange deltagere.
20-08-2021 06:34    3:59
Fanø Vesterland har et lille antal refunderede billetter til salg
I weekenden d. 3. og 4. september løber Fanø Vesterland af stablen. Festivallen har ligesom alle andre måtte navigere rundt et par særdeles udfordrende sæsoner... men nu er det nu - og i dag bliver der sat et lille antal refunderede billetter til salg. Vi fik en snak med Jesper Møller Pedersen fra Fanø Vesterland.
16-08-2021 08:51    3:40
Esbjerg Revyen kan nu sætte flere billetter til salg
En lempelse af corona-restriktioner betyder, at Esbjerg Revyen nu kan sætte flere billetter til salg på ellers udsolgte datoer. Det fortæller Hanne Bjørnskov fra Esbjerg Revyen.
13-08-2021 13:25    4:05
Team Rynkeby holder infoaften
Som Team Rynkeby rytter oplever man en hel unik kombination af fællesskab, udfordringer og velgørenhedsarbejde. Det kan du høre meget mere om, når der tirsdag d. 17. august kl. 19, er infomøde hos Jyske Bank, Torvet i Esbjerg. Her i interviewet fortæller Michael Loft Mikkelsen fra Team Rynkeby Vestjylland meget mere om livet som Rynkeby Rytter.
13-08-2021 11:39    14:28
Film i det fri hos Dokken City Beach
Esbjerg Festuge byder bl.a. på film i det fri hos Dokken City Beach. Der er film for enhver smag - og til alle aldre. Her fortæller Mathias Neesen fra Esbjerg Kommunes Eventsekretariat mere om det arrangement.
13-08-2021 09:58    2:07
Årets mest farverige løb på lørdag i Esbjerg
På lørdag løber ColorFun af stablen i Esbjerg midtby - og der er lagt op til en løbefest i et sandt farveorgie. Her fortæller arrangør Kenneth Rifbjerg Hertsdahl mere om løbet.
12-08-2021 09:35    3:41
Axelsen og de andre badmintonstjerner kommer til Esbjerg
Guldmedaljevinder Victor Axelsen og alle de andre danske badmintonstjerner, kan opleves på tæt hold, når der i næste uge er DM i badminton i Esbjerg. Her fortæller Jørn Gade fra Badminton Esbjerg om arrangementet.
03-08-2021 11:54    5:02
I dag åbner Esbjerg Bryghus
Besøg af Mikkel Ammitzbøll Jensen fra Esbjerg Bryghus, der langt om længe kan slå dørene op i Jyllandsgade.
07-07-2021 10:42    12:07
SuperBrugsen Fanø er ved at stable storskærm på benene
Hvis medarbejderne hos SuperBrugsen Fanø løber endnu hurtigere end de plejer, er det fordi de er ved at stable et storskærmsarrangement på benene til EM kampen onsdag aften. Det er dog rigtig meget arbejde bag, fortæller Brugsuddeler Bent Kruse Madsen, der håber at kunne melde alt klart i løbet af tirsdagen.
06-07-2021 08:47    3:59
Der bliver EM på storskærm i Esbjerg
Onsdag aften vises semifinalekampen på storskærm foran Blue Water Arena. Her fortæller Mathias Neesen fra Esbjerg Kommunes eventsekretariat om begivenheden.
05-07-2021 14:07    4:25
Notterne var på besøg
Notterne er et lokalt partyband, hvor hygge og god stemning er i højsædet. Vi havde besøg af halvdelen af bandet til en snak om hvordan coronanedlukning gav dem inspiration til, at komme i studiet og udgive deres egen musik.
05-07-2021 08:39    13:01
Bronuts er klar til Esbjerg
Allerede fra morgenstunden begyndte de første kunder, at stå i kø til den nye Bronuts i Torvegade. Radio Victoria var forbi med en mikrofon lige inden dørene blev åbnet kl. 13 - og her fik vi en snak med den super glade Türker Alici, der er medstifter af Bronuts-kæden.
02-07-2021 12:39    3:40
Mark fra Café Guldægget bliver udsat for Egon Olsen
Café Guldægget blev i nattens mulm og mørke udsat for et frækt tyveri, der mest af alt mindede om noget fra Olsen Banden. Så indehaver Mark Mikkelsen greb det humoristisk an - og efterlyste Benny og Keld... Udfaldet blev noget overraskende. Vi fik en snak med Mark Mikkelsen - men der gik også Olsen Banden i interviewet :-)
28-06-2021 09:32    4:54
Besøg af Brian Frederiksmose
Radio Victoria havde et hyggeligt fredagsbesøg af Brian Frederiksmose. Der blev snakket om hvordan det går med den nye single "Tro På Dig Selv" - og så talte vi selvfølgelige også om biler. Du kan møde både Brian Frederiksmose med hans superlækre Lamborghini - og en masse andre bilelskere lørdag mellem kl. 10 og 14 på P-dækket af BROEN Shopping i forbindelse med "Fast & Furious 9" hos Nordisk Film Biografer Esbjerg.
25-06-2021 10:03    13:07
Indvielse af aktiviteter hos FRITIDSBUTIKKEN
I efteråret fik FRITIDSBUTIKKEN i Esbjerg Ø en donation på hele 250.000 kr. fra Salling Fondene via Bilka Esbjerg. Pengene er brugt til at give børn og unge flere aktivitetsmuligheder i form af bl.a. klatrevæg, hoppepude og bordfodbold. Tirsdag blev aktiviteterne så indviet med snoreklip, en virtuel tale fra selveste Pelle - og så dystede Bilka, FRITIDSBUTIKKEN, DGI Sydvest og lokale byrødder i høvdingebold. Radio Victoria var forbi med en mikrofon.
23-06-2021 13:55    8:47
Antropologer og Esbjergenserne skal sammen gøre Esbjerg tiltrækkende
Der skal gøres noget ved indbyggertallet i Esbjerg, hvis byen skal udvikles og den positive vækst skal fortsætte. Allerede i denne uge er et hold antropologer fra brand- og analysefirmaet Stagis landet i Esbjerg for at finde ud af, hvad der gør Esbjerg unik og tiltrækkende - men det skal foregå i tæt samarbejde med Esbjergenserne. Her kan du bl.a. høre Nikolaj Stagis, direktør og brandingekspert, fortælle om hans umiddelbare indtryk af Esbjerg – og hvor der kunne sættes ind.
22-06-2021 10:22    12:05
Første år er gået med Musicaltalentskolen Varde
Besøg af Liv og Lea, som er henholdsvis kunstnerisk leder og elev på Musicaltalentskolen Varde. Skolen er et såkaldt pilotprojekt, som i første omgang skal køre over 3 år. Her bliver der gjort status efter det første år - et år som har budt på både store oplevelser og corona-udfordringer.
21-06-2021 14:08    22:15
Grumsen fra Esbjerg er dommer ved VM
I lørdags startede VM I Para Ice Hockey i Ostrava. Jacob Grumsen fra Esbjerg er udtaget som dommer - og selvom corona restriktionerne stadig spøger, så bliver det en kæmpe oplevelse.
21-06-2021 09:33    5:52
Varde Sommerspil bliver stort i år
Besøg af Hans Gundesen, der er forestillingsleder ved Varde Sommerspil. Alle sejl er sat til, når der i perioden 1. - 16. juli opføres "Fyrtøjet - en gnist i Andersens liv".
18-06-2021 14:58    19:17
Indvielse af ny skateareal ved GAME Streetmekka
Her kan du høre indslagene fra indvielsen af det lækre skateareal ved GAME Streetmekka i Esbjerg.
14-06-2021 15:00    6:57
Esbjerg City sælger gavekort med stor rabat
Hvis du både vil spare penge – og samtidig støtte de lokale butikker, så har Esbjerg City fra i dag et godt tilbud til dig. Her fortæller Brigitta Christensen fra Esbjerg City om tiltaget, der har fået økonomisk støtte af Kvickly BROEN, Danske Bank, Andelskassen, Sign Concept, Esbjerg Håndværker- og Industriforening og Sparekassen Kronjylland.
02-06-2021 15:02    2:24
De Fire Hvide Mænd har fået plaster på
Her fortæller borgmester Jesper Frost Rasmussen hvorfor Esbjergs vartegn "De Fire Hvide Mænd" har fået plastre på overarmene.
02-06-2021 08:52    2:25
Dance Company Twenty med show i Musikhuset Esbjerg
Søndag middag byder Dance Company Twenty velkommen til et storslået afslutningsshow med 3 timers forrygende danseunderholdning i Musikhuset Esbjerg.
29-05-2021 06:47    5:27
Esbjerg Håndværker og Industriforening med lokal opbakning
Esbjerg Håndværker og Industriforening vil gerne markere sig som en lokal forening, der står sammen og støtter lokalt. Derfor er der søsat en kampagne, hvor man opfordrer til at støtte lokale forretninger og restauranter - og samtidig går foreningen foran som et godt eksempel. Formand John Andresen fortæller her om både foreningen og kampagnen.
26-05-2021 06:52    6:54
Stafet For Livet på lørdag
Det er svært, at stoppe ægte ildsjæle – så coronasituationen kommer ikke til at sætte en stopper for Stafet For Livet i Esbjerg. Dog bliver det også i år en virtuel udgave, hvor der er lagt op til en hyggelig dag i den gode sags tjeneste. Du kan se programmet her nedenfor – og skulle du have lyst til at deltage, så tilmelder du dig på www.stafetforlivet.dk Radio Victoria sender direkte fra kl. 10 på lørdag – og her kan du høre en podcast om arrangementet.
25-05-2021 17:01    16:14
Laurits fra Bramming er på scenen til Eurovision Song Contest
Når Danmark i aften er repræsenteret ved Eurovision Song Contest, er det med en lokal mand på scenen. Laurits Emanuel er den ene halvdel af ”Fyr og Flamme” – og til daglig er han bosat i Bramming. Her kan du høre hvorfor Bramming blev hans hjemby – og hvordan han fandt sammen om musikken med skuespiller Jesper Groth.
20-05-2021 10:25    2:03
Simon står i spidsen for Det Grønne Strøg i Esbjerg
Den ”døde” ende af Gågaden i Esbjerg, skal forvandles til en grøn oase med bl.a. rullegræs, grønne haver, foodtrucks og masser af kulturelle tilbud. Med titlen ”Unge Facilitator”, skal Simon Tykgaard stå i spidsen for projektet. Han håber, at rigtig mange af byens unge vil involvere sig og være med til at gøre Esbjerg til firstmover på grønne oplevelser. I denne podcast fortæller Simon Tykgaard om de mange drømme, der skal føres ud i livet.
19-05-2021 11:10    28:28
Henrik prøver padel tennis
Padel tennis er blevet den helt store dille.... Anders Bjerring er bidt af padel tennis og forleden inviterede han Radio Victorias Henrik til at prøve sporten. Hør indslaget fra de indendørs padel baner hos SEPE - Sport & Event Park Esbjerg.
17-05-2021 15:53    6:09
Søren Heide Lambertsen om berygtet pullert
Gaffatape har reddet mange ting – og nu også bilisterne i Esbjerg for flere skrammer. Her forklarer formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen, om den noget alternative opgradering af Danmarks mest omtalte pullert.
17-05-2021 13:26    4:15
Karina Lorentzen Dehnhardt vil have tilsyn med altaner
De foreløbige undersøgelser viser, at det var et bristet rækværk, der fik en ung mand fra Esbjerg til at styrte ned fra en altan i weekenden. Den tragiske sag, får nu folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF til at gå til boligministeren med et krav om handling her og nu.
17-05-2021 09:35    1:44
Fredag er der gratis bilvask
Fredag eftermiddag indvier Shell Express på Hjertingvej deres nye vaskehal. Der er gratis bilvask til de første 300 bilister, men man behøver ikke bruge eftermiddagen på at holde i kø - det fortæller caretaker Erik Svendsen.
06-05-2021 19:10    1:27
Eldoradoteltet vender tilbage
Til næste år er Eldoradoteltet tilbage i Vognsbølparken – og der bliver knald på 80ér musikken. Hør Søren Højberg fortælle hvad der skal ske.
27-04-2021 14:08    4:29
Der blev grillet i Morgensuset
Fredag morgen havde Morgensuset besøg af Jonas Muff Laugesen fra den nyåbnede slagterforretning Kødriget i Hjerting. Jonas havde et lækkert stykke kød med, som Henrik fra Morgensuset skulle grille perfekt rosa... mon det lykkedes?
16-04-2021 09:14    21:55
Sigrid Fonden arrangerer virtuelt løb
Sigrid Fonden donerer bl.a. legetøj, spil og malebøger til landets sygehuse, så de indlagte børn får en god oplevelse - og måske tankerne væk fra det alvorlige. Her fortæller Kasper Vorup fra Esbjerg om Sigrid Fondens arbejde - og det virtuelle løb, som finder sted her i weekenden.
15-04-2021 09:15    5:49
Vi danskere glæder os mest til at komme ud at spise
Arla Foods har lavet en undersøgelse over hvad vi danskere glæder os mest til efter nedlukningen. At komme ud at spise er øverst på listen - og overgår både kulturarrangementer, rejser og besøg hos familie og venner. Og restauranterne glæder sig mindst lige så meget – det fortæller Maria Høj Pedersen fra El Puerto og Hav & Bøf i Esbjerg.
13-04-2021 08:59    4:00
Kræftramte Henrik nægter at give op - og har et kæmpe håb for andre
”Der er ikke mere vi kan gøre” – sådan lød lægernes hårde dom til den kræftramte familiefar Henrik Lykke Dam fra Esbjerg. Men han nægtede, at give op – og søgte mod Tyskland, hvor specialister stod klar til at hjælpe. Via Facebooksiden @indsamlingtilsophiasfar har pårørende startet en indsamling, der nu gør det muligt, at fortsætte behandlingerne. Her i podcasten fortæller Henrik, hvor rørt og taknemmelig, han er for den kæmpe opbakning. Men samtidig har Henrik også et opråb til politikerne og det danske sundhedsvæsen, så der kan gøres mere for andre, der måtte komme i hans situation.
11-04-2021 08:38    13:47
Bronuts er SÅ klar til Esbjerg
Inden længe åbner Bronuts en afdeling i Esbjerg. Vi fik en snak med de to brødre Türker og Ninos om konceptet, succesen og hvad der kommer til at ske i Esbjerg.
07-04-2021 19:17    6:55
Værtshuse får kæmpe udfordring med genåbning
I starten af maj må barer og værtshuse igen slå dørene op – MEN der er en kæmpe udfordring, som vil gøre det meget svært. Hør Anders Davidsen, medejer af bl.a. Little London og King George, fortælle hvad det handler om.
07-04-2021 13:32    3:05
Café Stryhns kæmper for at blive Danmarks Bedste Ishus
Hvert år kårer sitet "Opdag Danmark" Danmarks bedste ishus. Sidste år gik titlen til Sønderborg, men nu VIL Café Stryhns have titlen - og dermed placerer Esbjerg på landkortet. Her fortæller medejer Nicolai Christensen hvordan du kan hjælpe.
07-04-2021 10:09    3:53
PÅSKEØL - Ølværket
Carsten Adamsen fra Danske Ølentusiaster i Esbjerg anmelder påske- og forårsøl fra lokale bryggerier. Her er det Crusher fra Ølværket.
27-03-2021 07:32    2:29
PÅSKEØL - in WAVES Craftbeer
Carsten Adamsen fra Danske Ølentusiaster i Esbjerg anmelder påske- og forårsøl fra lokale bryggerier. Her er det Westcoast Haze fra in WAVES Craftbeer.
27-03-2021 07:28    1:12
PÅSKEØL - Fogh's
Carsten Adamsen fra Danske Ølentusiaster i Esbjerg anmelder påske- og forårsøl fra lokale bryggerier. Her er det Fogh's Påske Blonde.
27-03-2021 07:24    2:42
Ea fra Rankin Park Café ser lyst på genåbning
Cafégæsterne er ligeglade med om de skal sidde i flyverdragt, bare de kan komme ud. Ea Gram fra Rankin Park Café, ser lyst på genåbningsplanen – og har allerede modtaget rigtig mange bordbestillinger.
24-03-2021 10:18    4:20
Lasse om vildt portræt projekt
Et kæmpe portræt af Søren Brostrøm, lavet af omkring 1.000 Rubik's terninger, er gået viralt på de sociale medier. Det var drengene fra mastercubestore.dk i Esbjerg, der stod bag det nørdede projekt - og her kan du høre Lasse Ankersø fortælle mere.
22-03-2021 09:54    6:11
Læge Marianne Mørk Mathiesen - få indlagte
Esbjerg er et af de steder, hvor smitten lige nu er højst. Men til trods for det, er der kun ganske få indlagte. Det fortæller læge og medlem af regionsrådet, Marianne Mørk Mathiesen.
17-03-2021 12:54    2:40
Gode nyheder fra Esbjerg Motorsport
Der er gode nyheder hele vejen rundt hos Esbjerg Motorsport, det fortæller direktør Lars Dyhr.
17-03-2021 11:28    4:14
Chic fra The Islanders fortæller om Sankt Patricks Dag
Chic fra The Islanders gør os lidt klogere på dagen, der fejres over hele verden... og så fortæller han samtidig om onlinekoncerten fra Little London på fredag - og hvad der sker, hvis du ikke husker noget grønt.
17-03-2021 09:39    5:51
Jesper Frost Rasmussen positivt overrasket
Selvom Esbjerg stadig er et af de steder, hvor covid-19 lige nu har bedst fat, er Jesper Frost Rasmussen glædelig overrasket efter weekenden.
15-03-2021 10:18    4:18
Populær webshop åbner nu fysisk butik i Esbjerg
Normalt kæmper de fysiske butikker mod webshops, men Louise Kierkegaard går den modsatte vej. Hun driver den populære webshop LuieLuie.dk, der handler med metervarer og sytilbehør - og nu slår hun dørene op til en fysisk butik i Esbjerg. Men det hele startede egentlig bare som en hobby for den tidligere sygeplejerske... Hør Louise fortælle historien her.
12-03-2021 10:34    5:36
Erfarne folk overtager King George
Efter mange år som ejer af det legendariske værtshus "King George", har Lisa Madsen nu valgt, at give stafetten videre. Det bliver erfarne kræfter, der overtager værtshuset - nemlig folkene bag de populære steder "Skræddergården", "No.31" og "Little London". Her kan du høre Anders Davidsen fortælle, at stedet vil blive drevet videre i den kendte "King George" ånd.
12-03-2021 09:44    4:02
Mikael skal giftes ved verdens første Tik Tok bryllup
Det var al for meget had og negativitet på det sociale medie "Tik Tok", der fik Mikael Falck fra Esbjerg til, at gøre noget. Sammen med en række andre populære Tik Tok brugere, vil de gå forrest og sprede god karma og kærlighed... og nu er det faktisk endt ud i en happening, hvor Mikael skal giftes med Christina. Hør Mikael fortælle hele historien her.
12-03-2021 09:13    16:45
Naturfotograf åbner galleri i Ribe
Det var i første omgang stress, der bragte Lars Roed til Vadehavet med et kamera. Her gav den flotte natur ro i sindet - men også inspiration til de unikke billeder, der sidenhen har givet masser af ros og anerkendelse. Nu er Lars Roed klar til næste skridt - lørdag d. 13. marts åbner han dørene til Galleri Vadehavet i Ribe.
02-03-2021 09:09    8:36
EfB direktør Brian Knudsen om ny hovedaktionær
I fredags kunne EfB meddele, at en amerikansk investorkreds, skyder 30 millioner kr. ind i EfB Elite A/S. Men hvilken betydning får det for EfB, at aktiemajoriteten kommer på udenlandske hænder - og hvordan ser fremtiden ud. Vi har fået en snak med Brian Knudsen, der er direktør hos EfB.
08-02-2021 14:18    5:20
Kvickly donerer overskud til byens butikker
Kvickly hos BROEN Shopping i Esbjerg, vil give byens trængte specialbutikker en håndsrækning, når de får lov til at åbne igen. Under Corona har Kvickly et større salg af nonfood (ikke-dagligvarer) end normalt. Overskuddet af det ekstra salg i januar og februar 2021 vil Kvickly bruge til lokal markedsføring af specialbutikkerne i Esbjerg. Det fortæller varehuschef Simon Nimb Eriksen om.
08-02-2021 10:48    2:40
Marianne Mørk Mathiesen om status på Covid-19
Vi har taget en snak med læge Marianne Mørk Mathiesen omkring status på Covid-19 situationen. Tallene der bliver nævnt i interviewet er fra onsdag d. 3. februar.
03-02-2021 20:42    11:26
Camilla Balle gjorde stort indtryk på Løverne
Torsdag aften kunne man i Løvernes Hule på DR1, opleve Camilla Balle tage dommerne med storm. Camilla kommer oprindeligt fra Esbjerg - og har stiftet virksomheden Basic Apparel. Iværksætter Jesper Buch investerede sit største beløb nogensinde i Løvens Hule - og er nu partner med Camilla. Her kan du høre Camilla fortælle hele historien.
03-02-2021 14:44    11:15
Der var lys ved værtshusene
Landets mange vandhuller er i øjeblikket lukket helt ned på grund af corona-situationen. Men i fredags kunne man alligevel opleve, at der var tændt lys på- og ved værtshusene over hele landet, selvom dørene var lukkede. Her fortæller Lisa Madsen fra King George i Esbjerg om den landsdækkene happening, som også mange værtshuse i Esbjerg var med i.
01-02-2021 11:52    4:38
Reden åbner en afdeling i Esbjerg
Reden åbner nu en afdeling i Esbjerg - men hvad er Reden, og hvor stort er behovet? Vi har talt med Marie Lousie Løvengreen, udviklingschef og leder af KFUKs Sociale Arbejde i Esbjerg.
29-01-2021 08:27    6:05
Vindmøllepause har ikke gjort borgerne rolige i Tjæreborg
Selvom Vattenfall har sat planerne om megavindmøller ved Tjæreborg på standby, så er planerne ikke lagt i graven. Borgerne i Tjæreborg er derfor stadig bekymrede for fremtidsudsigterne - men de kan sove med ro i maven, siger Borgmester Jesper Frost Rasmussen. Hør indslaget med Martin Olsen fra Tjæreborg og Borgmester Jesper Frost Rasmussen.
27-01-2021 10:29    6:32
Team Rynkeby Vestjylland har fået en rigtig god idé
For at samle penge ind til børn med kritisk sygdom, står Team Rynkeby normalt bag mange forskellige arrangementer. Mange af disse initiativer er desværre sat på standby i øjeblikket – men til gengæld har folkene hos Team Rynkeby Vestjylland fået en anden god idé. I samarbejde med Fur Bryghus, Kolding Designskole og Skiltestedet i Esbjerg, har man skabt 3 unikke specialøl leveret i en flot gaveæske – og det er på kort tid blevet en kæmpe succes. Her fortæller Bjørn fra Team Rynkeby om projektet.
22-01-2021 07:31    11:18
Tv program har givet nye oplysninger om forsvunden esbjergenser
I sidste uge handlede TV 2 programmet ”Som Sunket I Jorden” om Ulla Bødker, der forsvandt fra Esbjerg for 24 år siden. Trods en ihærdig indsats lykkedes det ikke, at komme på sporet af Ulla Bødker. Til gengæld har man efterfølgende fået rigtig mange seriøse henvendelser i sagen. Her fortæller Ulrik Skotte fra Doceye, hvor mange henvendelser man har fået – og hvad de skal bruges til. Skulle du også have oplysninger i sagen, kan produktionsselskabet kontaktes på mail us@doceye.dk
19-01-2021 08:44    4:55
Rockband fra Esbjerg blæste X Factor dommerne bagover
Der var smæk på rockmusikken, da Esbjergbandet ”Mask” sidste fredag gav den gas i X Factor på TV 2. Dommerne var ret imponerede over indsatsen – og stemte Esbjergdrengene videre. Her kan du høre Magnus Nielsen fra ”Mask” fortælle om oplevelsen
15-01-2021 10:09    6:36
Ea spreder hjertevarme med varm mad
Ea fra Rankin Park Café i Esbjerg, syntes vi manglede det sammenhold og den næstekærlighed vi havde i foråret. Så hun fik den idé, at lave ”madtelegrammer” – kvit og frit... og Ea er overvældet over den kærlighed, der er strømmet ind i mailbakken de sidste par dage.
14-01-2021 08:57    7:29
Bekymring over vindmøller ved Tjæreborg
Skal de 7 nuværende vindmøller ved Tjæreborg udskiftes med 4 nye – og 180 meter høje vindmøller? Det spørgsmål bekymrer borgerne i Tjæreborg – og i dag er sidste frist i Esbjerg Kommunes høringsrunde. Radio Victoria har talt med Martin Olsen, der er en af kræfterne bag bl.a. en underskriftindsamling.
13-01-2021 14:32    5:32
Caroline tilbyder at lufte hunde
Caroline Mathilde Høghøj fra Esbjerg arbejder til daglig i butik. Men grundet corona-situationen, har hun nu fået masser af tid i overskud. Derfor har hun nu tilbudt, at lufte folks hunde - helt kvit og frit. På den måde får hun frisk luft, nye firebenede venner - og så gør hun samtidig en god gerning.
11-01-2021 19:38    2:41
Børnepsykolog Rasmus Alenkær om forargelig børne-tv
DR Ramasjang programmet ”John Dillermand” har vakt stor debat blandt den danske befolkning. Radio Victoria har spurgt den anerkendte børnepsykolog Rasmus Alenkær fra Esbjerg, om programmet er godt eller skidt for vores børn.
05-01-2021 10:04    5:04
Recovery Bulls modtager stort beløb fra TrygFonden
TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har netop doneret over 5 millioner kroner til målrettede projekter, der skal fremme sikkerheden, sundheden og trivslen i regionen. Èn af de største modtagere er Recovery Bulls i Esbjerg – og det glæder direktør, Even Ramsland – der her fortæller, hvad pengene skal bruges til.
04-01-2021 10:43    3:52
Jesper Frost om situationen mandag morgen
Den første mandag i år 2021, har corona desværre stadig en stor indvirkning på dagligdagen. Her giver borgmester Jesper Frost Rasmussen os overblikket.
04-01-2021 08:56    4:51
Jesper Frost Rasmussen om corona på plejehjem
Selvom man er i fuld gang med vaccinationerne på plejehjemmene i Esbjerg Kommune, så har julen medført en del smitte på flere af kommunens plejehjem. Borgmester Jesper Frost Rasmussen kalder situationen alvorlig
04-01-2021 08:54    1:00
Esbjergfirma leverede julelys til serie på DR
Da den populære DR serie ”Jul med Trines Mor” i går tonede frem på skærmen, kunne man opleve en masse specielt julelys, som var leveret af Esbjergfirmaet DetLED.dk Firmaet er ejet af Jonas Nielsen, der selv er stor julelys-entusiast – og han fortæller, at det derfor var en ekstra glædelig opgave, at skulle løse. At Jonas er vild med julelys, fik Radio Victoria i dén grad bekræftet, da vi forleden besøgte familiens hjem på Marsvej 14 i Alslev.
21-12-2020 10:02    6:09
Direktør hos Esbjerg Street Food kører rundt med juletræer
Hos Esbjerg Street Food har de også måttet lukke ned på grund af corona-situationen. Så nu er der blevet nogle juletræer til overs, som ellers skulle have været solgt fra stedet op imod juleaften... Derfor trækker direktør Dan Lia Christensen i skovmandsskjorten - og kører rundt med juletræerne til værdigt trængende.
18-12-2020 11:40    5:10
Jesper Frost Rasmussen - om delvise nedlukninger
Hele landet bliver fra onsdag kl. 16 ramt af de delvise nedlukninger og restriktioner, der hidtil har været gældende for de mest udsatte områder. Det stod klart efter det møde som Sundhedsminister Magnus Heunicke tirsdag eftermiddag holdte med landets borgmestre. Vi fik efterfølgende en snak med borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, og her fortæller han mere om det møde.
16-12-2020 10:14    3:31
Mark Mikkelsen bekymret over nedlukninger
Tirsdag eftermiddag stod det klart, at hele Danmark bliver ramt af de delvise nedlukninger og restriktioner, der indtil videre har været gældende for de mest udsatte områder i landet. De nye restriktioner betyder bl.a. at caféer, restauranter og værtshuse, skal lukke ned for besøgende. Mark Mikkelsen er både indehaver af Café Guldægget og medlem af Esbjerg Cityforening - og han er temmelig bekymret.
16-12-2020 10:03    5:03
Posthuset gør indsats for den lokale julehandel
Hos Posthuset på Torvet i Esbjerg bakker de op om den lokale julehandel. Her kan du høre Anne fortælle om de initiativer, der er sat i søen.
15-12-2020 10:56    4:04
Køb et juletræ og støt en god sag
Besøg af Emilie og Emil fra 7V på Da Vinci Linjen. Der er blevet tænkt kreativt for at samle penge sammen til de udenlandsrejser, som klassen gerne skulle på i løbet af de næste par år. Så nu sælger klassen juletræer og skaber hygge hos Julemosen.
11-12-2020 11:43    2:10
Gode bud på lokale julebryg
I denne podcast har vi besøg af Carsten Adamsen fra Danske Ølentusiaster Esbjerg. En hyggelig snak om julebryg generelt - og så giver Carsten nogle gode bud på lokale julebryg fra henholdsvis Ølværket i Esbjerg og Foghs Øl i Vejrup.
11-12-2020 11:23    29:02
Dagens julegæst - 11. december
I dag kunne vi byde Verner Thomsen fra Esbjerg Storcenter velkommen som dagens gæst i Morgensusets Julestue.
11-12-2020 10:33    17:26
Dagens julegæst - 10. december
Brian fra Blichers Kro i Tjæreborg lagde i dag vejen forbi Morgensusets Julestue.
11-12-2020 10:32    18:38
Dagens julegæst - 9. december
I dag var der besøg af Connie fra Fleur Bodywear hos Morgensusets julestue.
11-12-2020 10:30    13:53
Dagens julegæst - 8. december
Henriette fra Guldsmed Pecani var dagens gæst hos Morgensusets Julestue.
11-12-2020 10:29    13:49
Dagens julegæst - 7. december
Kamilla og Christina fra Great Escape gæstede Morgensusets Julestue.
11-12-2020 10:27    19:03
Dagens julegæst - 4. december
Dagens julegæst(er) var Luna og Luis fra Restaurant La Bamba. Hør hvordan Luis som professionel musiker fra Argentina landede som restaurantejer i Esbjerg - og hvordan La Bamba navnet opstod efter venlige tilråb i gågaden. Du kan også høre om ægte kærlighed til mad og gæsterne - og så fik Luna næsten ondt i ørene, da Henrik nævnte ordet "skaller".
04-12-2020 11:16    21:59
Dagens julegæst - 3. december
Dagens Julegæst var Ditte fra herretøjsbutikken Just Ask i Torvegade. Der er altid godt humør, der hvor Ditte er - og så kan du høre hvorfor bambusstrømper er en genial opfindelse, at Henrik har ben som kylling og mave som bamse - og så havde Ditte en pragtfuld gave med.
04-12-2020 11:12    20:34
Dagens julegæst - 2. december
Dagens julegæst var Birgitte fra City Guld i Kongensgade. Birgitte kunne afsløre, at gaverne bliver lidt større i år - og så var der gode råd til hvordan mændene kan glæde deres udkårne.
04-12-2020 11:07    15:42
Dagens julegæst - 1. december
Dagens julegæst var Lene fra Svømmestadion Danmark og Esbjerg Spa & Wellness. Vidste du, at der er mulighed for en dukkert alle årets 365 dage? - og så er der nisser på spil i Svømmestadion Danmark.
04-12-2020 11:04    20:01
Frost om slutdatoen for olieeventyret
Efter lange forhandlinger blev der sent i går aftes indgået en aftale om slutdatoen for olie i Nordsøen. Olieeventyret slutter i 2050 - og alligevel er borgmester Jesper Frost Rasmussen, godt tilfreds med aftalen - her kan du høre hvorfor.
04-12-2020 10:20    3:47
Party Planet kan endelig give koncert
Besøg af Rikke Egholm Ravn fra Party Planet... Efter 8 måneders "koncerttørke" glæder bandet sig til, at skulle optræde på lørdag - og du kan feste med hjemme i stuen. https://www.twitch.tv/theultimatestreammix
04-12-2020 05:56    8:48
Vinduespudsere donerer omsætning til godt formål
Det nystartede vinduespoleringsfirma ”De Blå Helte” fra Esbjerg, har besluttet at donere hele omsætningen fra d. 1 – 24. december til ”Operation Julegaveregn”. "Operation Julegaveregn" er et privat initiativ, hvis formål er at indsamle midler til julegaver til børn anbragt på danske børnehjem og døgninstitutioner. Hør indslaget med indehaver Pauli Marinus Andersen her
25-11-2020 10:04    3:05
Tjæreborg er vilde med erotisk julekalender
Hos Sinful har de kæmpe succes med deres erotiske julekalender til voksne. Nu har de så lavet en top 10 liste over de danske byer, hvor julekalenderen hitter allermest - og Tjæreborg har fået en flot 2. plads på listen over "Danmarks frækkeste byer". Hør pressechef hos Sinful, Rune Kjelsmark, fortælle mere.
21-11-2020 07:32    4:57
Kæmpe julefrokost sendes virtuelt fra Esbjerg
Vi havde besøg af Jan Juul Hansen, der er ved at stable Danmarks største virtuelle julefrokost på benene. Der bliver ølsmagning, musik, stand-up, konkurrencer og meget mere - og det hele bliver sendt fra Musikhuset Esbjerg og ud til resten af Danmark. Du kan læse mere på denstorejulefrokost.com
17-11-2020 12:41    8:40
Jesper Frost opfordrer til at støtte julen lokalt
Borgmester Jesper Frost Rasmussen opfordrer til, at vi køber vores julegaver lokalt hos butikkerne i Esbjerg Kommune... Det er vigtigt i en udfordrende tid.
17-11-2020 12:23    4:01
Lykkeligaen i Esbjerg
IF 92 Håndbold og Team Esbjerg HK har i samarbejde startet et håndboldhold i Lykkeligaen, der er for udviklingshæmmede børn i alderen 6-15 år. Holdets navn er Esbjergs Energibasser – og i denne uge havde holdet besøg af både Lykkeliga’s stifter Rikke Nielsen og borgmester Jesper Frost Rasmussen til træningen i Rørkjærhallen. Vi fik en snak med dem begge… og ikke mindst én af de store talenter – Gustav på 14 år.
13-11-2020 14:58    6:29
Maxi Maniacs fredagshygger
Fredag morgen havde Morgensuset besøg af Nikolaj og Mark fra Maxi Maniacs... Der var Underberg, Ole Thestrup og hygge på programmet.
13-11-2020 11:07    22:01
Sofie Jansen fra Fanø Bryghus
Det handlede om juleøl, da Sofie Jansen fra Fanø Bryghus var forbi Morgensuset på Radio Victoria. Hos Fanø Bryghus findes julen nemlig i mange varianter.
06-11-2020 11:24    15:53
Johny Gammelgaard om at bevare fatningen under pres
Johny Gammelgaard fra Tjæreborg har udgivet bogen "Husk hjernen, så du ikke taber hovedet"... Her kan du høre en snak med bogens forfatter - og måske der falder et par brugbare råd af, så du agerer bedre i pressede situationer.
06-11-2020 11:00    40:19
To lokale journalister indstillet til en cavlingpris
Besøg af Kim Westphal og Rune Weitling fra Ugeavisen Esbjerg. De to journalister er indstillet til en fornem cavlingpris for deres dækning af en række sager om magtmisbrug på Fanø.
05-11-2020 10:09    13:04
Alt for mange kører med stoffer i blodet
Besøg af Mads Bruhn Lund, der er operativ leder af færdsel hos Syd- og Sønderjyllands Politi. Alt for mange bilister kører med stoffer i blodet - og det prøver man nu, at bekæmpe med en kampagne, der skal hjælpe bilisterne på rette vej. Samtidig fik Henrik fra Morgensuset taget en narkotest... hvordan mon det gik?
04-11-2020 10:19    18:26
Boutique Trine modtog prisen for Månedens Serviceoplevelse
Hver måned kårer Skjern Bank og Radio Victoria "Månedens Serviceoplevelse". Prisen gik denne gang til Boutique Trine i Kongensgade, Esbjerg - her kan du høre hvordan det gik, da Trine modtog prisen - og en flot kagemand fra Café Guldægget.
03-11-2020 15:37    2:16
Sally nominerede Boutique Trine til Månedens Serviceoplevelse
Hver måned kårer Skjern Bank og Radio Victoria "Månedens Serviceoplevelse". Prisen gik denne gang til Boutique Trine i Kongensgade, Esbjerg - takket være en nominering fra Sally... og her kan du høre Sally fortælle om de gode serviceoplevelser.
02-11-2020 13:43    3:14
Konsulentfirma skal styrke detailhandelen i Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune har hyret et konsulentfirma til, at gennemføre en stor analyse af alle detailbutikker i Esbjerg Kommune. Her fortæller Borgmester Jesper Frost Rasmussen om både formålet- og forventningerne.
02-11-2020 12:21    3:48
Jonas kiggede forbi og dulmede Henriks tv-abstinenser
Sidste torsdag rullede sidste afsnit af "Rigtige mænd på dannelesrejse" over skærmen på DR1. Et program Henrik fra Morgensuset ivrigt har fulgt med i... Så for at dulme de værste abstinenser denne torsdag, havde Henrik inviteret Jonas fra programmet en tur i studiet... Der blev snakket om programmet - og quizzet i tv-viden.
29-10-2020 12:00    26:06
Krav om mundbind giver travlhed hos Femilet
Lige nu bliver mundbind revet ned af hylderne - også hos Femilet i Esbjerg. Vi fik en snak med butikschef Amanda Belise Henriksen - og spurgte bl.a. om der danner sig en form for mode indenfor mundbind.
28-10-2020 09:50    2:56
Gravrøvere har været på spil i Guldager
En eller flere gravrøvere har forsøgt, at røve en af de fredede gravhøje i Guldager. Gerningsmændene har gravet et dybt hul på næsten to meter i diameter – og sagen er anmeldt til politiet, som gerne modtager gerne oplysninger. Men ifølge Morten Søvsø fra Sydvestjyske Museer, har det været spildte kræfter.
27-10-2020 10:59    5:44
Annika fik bagt rigtig mange småkager
I sidste uge talt vi med Ildsjælen Annika Maren Kirstine Nielsen, der var gået i gang med at bage småkager og male lys, for at samle penge ind til Knæk Cancer. Hør hvor mange kilo småkager blev bagt... og hvor mange penge, der blev samlet ind.
26-10-2020 11:21    3:58
Gjesing Bistro åbner afdeling i midten af Esbjerg
For ikke mange uger siden overtog Christian Victor Petersen den populære Gjesing Bistro i Esbjerg Storcenter. Der har været travlt – faktisk så travlt, at man ikke har kunnet følge med. Så Christian tog en hurtig beslutning – og søndag d. 15. november slår han dørene op til endnu en afdeling med navnet Gjesing Bistro City. Stedet får placering i Englandsgade – og her fortæller Christian Victor Petersen om planerne.
23-10-2020 14:31    6:13
Spændende nyheder fra Ølværket i Esbjerg
Radio Victoria havde fredag morgen besøg af Mikkel Ammitzbøll Jensen fra Ølværket i Esbjerg, der kunne fortælle om et par spændende nyheder. Ølværket har fået lov, at brygge den officielle øl for det amerikanske band Hayseed Dixie. Derudover åbner Ølværket snart en brew-pub i midten af Esbjerg.
23-10-2020 12:48    11:39
Politiet advarer om tyverier fra ulåste biler
Hos Syd- og Sønderjyllands Politi oplever man i øjeblikket mange anmeldelser om tyveri fra ulåste biler Fourfeldt, Gjesing og Sædding. Så derfor er budskabet klar – LÅS BILEN! Her fortæller vicepolitiinspektør Christian Østergård, hvad du ellers kan gøre for, at undgå indbrud i bilen.
23-10-2020 11:20    1:54
Lørdag er der Knæk Cancer arrangement på Tobakken
På lørdag løber det årlige Knæk Cancer arrangement af stablen på Tobakken i Esbjerg... Selvom det bliver lidt anderledes end normalt, vil det stadig være en rørende oplevelse. Besøg af Formand for Stafet For Livet Esbjerg, Søren Andersen og sanger Dorthe Mørup Tagmose, der selv har haft kræft tæt inde på livet.
22-10-2020 13:45    16:32
Tobakken i uge 43
Tobakken kommer til at summe af aktiviteter i denne uge... Det fortæller Ole Øuien mere om.
21-10-2020 13:11    10:44
Annika bager småkager for at knække cancer
Ildsjælen Annika Maren Kirstine Nielsen havde planlagt et Knæk Cancer løb ved Karlsgårde Sø. Det er desværre blevet udsat på grund af covid-19 situationen. Men så gik Annika i gang med at bage småkager og lave lys i den gode sags tjeneste… Og efterspørgslen er stor. Det kan du høre Annika fortælle mere om lige her.
21-10-2020 10:13    3:30
Claus Holm om livstilsændringen der forandre alt
Torsdag d. 5. november kan den populære kok, Claus Holm, opleves med foredraget "Kant, Kaos og Kærlighed" i Tjæreborg... Vi fik en god og ærlig snak med ham om en livsstilsændring, der vitterligt har forandret hans liv til det bedre.
20-10-2020 14:17    10:24
Ung iværksætter fra Esbjerg vil skabe julemagi
Hvordan kommer julemanden ind med pakker, når vi ikke har nogen skorsten?? Det gode spørgsmål fra sønnen, fik iværksætter Mikael Falck på sporet af en idé... Nu har Mikael opfundet den magiske nøgle, som skal bringe juleeventyret ind til børnefamilier uden skorsten. Hør historien her.
19-10-2020 10:14    7:49
Efterårsferie - Svømmestadion Danmark
Med to nye og hylesjove rutsjebaner, er Svømmestadion Danmark klar til en sjov efterårsferie for vandhunde i alle aldre. Her fortæller Direktør for Sport & Event Park Esbjerg, Niels Bækgård, mere om hvordan man er klar til, at give gæsterne en både sjov- og sikker oplevelse.
13-10-2020 09:50    3:04
Efterårsferie - Kystlotteri
Frisk luft i kinderne, mulighed for at gøre noget godt for naturen, chance for at vinde flotte præmier… og så er det gratis. Konceptet er ganske enkelt - ved Hjerting Strand, Mennesket ved Havet og Mandøvej er der opsat en kasse med affaldssække og kystlotterilodder. Når man vil deltage i Kystlotteriet, skal man blot tage en sæk fra kassen som står ved nedgangen til stranden. Sækken fyldes med affald under gåturen langs stranden og når turen er slut, sættes et Kystlotterilod på sækken og den stilles ved kassen. Karen Sandrini er formand for Plan og Miljøudvalget – og her kan du høre hende fortælle mere.
12-10-2020 12:55    4:33
Efterårsferie - Esbjerg Street Food
Spændende madoplevelser, fede rammer og hyggelige aktiviteter for hele familien - det er opskriften på en god efterårsferie hos Esbjerg Street Food... Hør Anika fortælle mere om den oplevelse, der venter gæsterne.
12-10-2020 10:42    1:45
Efterårsferie - Fiskeri- og Søfartsmuseet
Vilde Vidunderlige Vadehav er overskriften for efterårsferien hos Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Her fortæller Christine Ditlefsen om vandbingo og andre spændende aktiviteter.
12-10-2020 09:19    2:55
Efterårsferie - BROEN Shopping
BROEN Shopping gentager succesen med børnebilletten, der giver masser af oplevelser. Derudover byder efterårsferien på cirkus i pink - og det yders populære bilbanko for hele familien... Hør centerchef Janni Baslund Dam fortæller om det hele.
12-10-2020 09:00    4:32
Efterårsferie - Tobakken
I lørdags blev efterårsferien skudt i gang med et brag af et MGP show... Her fortæller Ole Øuien fra Tobakken om de øvrige aktiviteter - bl.a. genindfører Tobakken et populært koncept med smørrebrød og musik til en rigtig fornuftig pris.
12-10-2020 08:56    3:58
Efterårsferie - Nordisk Film Biografer Esbjerg
Efterårsferie er højtid for børne- og familiefilm. Hos Nordisk Film Biografer Esbjerg er der masser af spændende film på plakaten... og så fortæller direktør Finn Hansen også om et koncept, der kan tilfredsstille hele familiens filmønsker.
12-10-2020 08:51    4:02
Efterårsferie - Esbjerg Storcenter
Hos Esbjerg Storcenter er der mulighed for, at møde selveste HC Andersen - og endda få læst et eventyr højt. Du kan også selv prøve kræfter med HC Andersens yndlingsbeskæftigelse - papirsklip... Hør Centerchef Verner Thomsen fortælle mere.
12-10-2020 08:45    2:36
Erik Buhl genopstiller ikke til næste valg
Varde Kommunes borgmester, Erik Buhl, offentliggjorde her til morgen, at han ikke genopstiller ved næste kommunalvalg. Erik Buhl er tidligere landmand og har været i lokalpolitik i over 30 år - heraf de 16 år, som borgmester. Vi fik en snak om beslutningen, livet som borgmester på godt og ondt - og fremtidsplanerne.
09-10-2020 09:41    9:19
Anne Marie Geisler Andersen om situationen hos Det Radikale Venstre
Byrådsmedlem for Det Radikale Venstre, Anne Marie Geisler Andersen, er påvirket af hele situationen i partiet. Anne Marie har også været folketingsmedlem for partiet i en periode. I den forbindelse har hun selv oplevet, at blive befamlet – måske endda lidt overraskende af en kvinde. En sag hun bragte op for, at nuancere debatten om sexisme… Hør hele snakken her.
08-10-2020 11:07    5:02
TIP TIL EFTERÅRSFERIEN - BIBLIOTEKERNE
Der er masser af gratis underholdning på bibliotekerne i Esbjerg Kommune... bøger, spil, legetøj, film og meget andet. Hør bibliotekar Jacob Krogsøe give inspiration til efterårshyggen.
08-10-2020 10:01    5:43
Jan Gintberg om show på Tobakken
Torsdag aften gæster Jan Gintberg Tobakken i Esbjerg med showet "20 i 20 - en særlig aften med Jan Gintberg".... Vi fik en snak med en af standup-branchens grand old men om showet, fremtiden på tv - og den bimlende coronatid vi befinder os i.
07-10-2020 10:08    8:29
Camilla og Marcus overtager Kernebageren
Camilla og Marcus mødte hinanden hos Kernebageren - og kærligheden blomstrede... Nu overtager det unge par den kendte bagerforretning - men først venter en kæmpe ombygning, inden dørene bliver åbnet d. 1. november. Udover kærlighed til hinanden, så har parret også kæmpe kærlighed til bagerhåndværket - og det kommer til at smitte af i forretningen... Hør Marcus fortælle hele historien her.
06-10-2020 14:49    5:51
Esbjergs Folkeskoler skal sættes fri - hør Jesper Frost Rasmussen forklare
Statsminister Mette Frederiksen sagde ved Folketingets åbning, at skolerne i Esbjerg Kommune, som et forsøg skal "sættes fri" af bureaukrati - hør borgmester Jesper Frost Rasmussen forklare.
06-10-2020 13:08    1:54
Jonas fra Rigtige mænd på dannelsesrejse
Jonas fra Esbjerg kan i øjeblikket opleves i det populære DR1 program "Rigtige mænd på dannelsesrejse", Jonas tager os med bag kameraet - og fortæller om de sjove oplevelser.... og så tester vi lige, hvor dannet Jonas egentlig er.
06-10-2020 12:40    18:49
MÅNEDENS SERVICEOPLEVELSE - BUTCHERS PITA BAR
Hos Radio Victoria mener vi, at der skal bakkes op om det lokale handelsliv... Så derfor kårer vi i samarbejde med Skjern Bank "Månedens Serviceoplevelse" og hylder dem, der hver dag kæmper for at give kunderne en god oplevelse. Denne måned gik prisen til Butchers Pita Bar hos Esbjerg Street Food. Her kan du høre Maria Lauridsens fortælle, hvorfor hun har nomineret "Butchers Pita Bar" - og hvordan det gik, da prisen blev overrakt.
06-10-2020 10:04    3:50
RUBY SKY giver releasekoncert på Tobakken
det Esbjerg/Aarhus baserede band RUBY SKY giver i aften (fredag) releasekoncert på Tobakken i Esbjerg... Her kan du høre deres nye single "Flashback" - og en lille snak om, at være band i en foranderlig tid.
02-10-2020 12:02    16:29
Caroline fortæller om hele rejsen med TWENTY
Som ejer af danseskolen Dance Company Twenty i Varde, har Caroline Sander Jepsen stået i spidsen for holdet TWENTY i TV 2 showet "Den Vildeste Danser" Og det blev den vildeste oplevelse for hele holdet, der igennem et år har trænet benhårdt for, at komme langt... og det gjorde de, da det blev til en flot 2. plads blandt benhårde konkurrenter. Caroline tager os med scenen og fortæller om alt fra de store øjeblikke til de hårde dage med nedture... Vi skal også høre om glæden over den lokale opbakning - og ikke mindst hvad der stod i "det hemmelige brev" til Sonny.
02-10-2020 06:45    20:50
Den kendte Esbjerg-kutter "E.1 Claus Sørensen" sejler igen
Den kendte Esbjerg-kutter har igennem mange år givet bl.a. skoleelever mulighed for, at opleve livet til søs. Men for et par år siden ville den slidte motor ikke længere – og der skulle en ny til. Så med støtte fra Claus Sørensens Fond, Alice & Tage Sørensens Fond og Hempel Fonden, er det nu lykkedes at give den gamle kutter nyt liv – og der er udsigt til mange nye eventyr. Eksempelvis vil Fiskeri- og Søfartsmuseet fra næste sæson tilbyde havnerundfart og sælsafari. Der har virkelig været stor opbakning til projektet – udover den økonomiske hjælp, er alt redningsudstyr sponseret af VIKING Life-Saving Equipment. Derudover har museet fået stor hjælp og råd fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd og World Marine Offshore, og har desuden mødt stor velvilje fra utallige virksomheder og private ildsjæle. Radio Victoria fik lov, at være med på en af de første ture efter renoveringen – hør hvordan det gik.
01-10-2020 13:26    11:16
Musikhuset Esbjerg er nu klar med den nye forplads
I dag (1. oktober) skulle der have været stor festivitas og indvielse af Henning G. Kruses plads - den nye forplads ved Musikhuset Esbjerg. Men på grund af forsamlingsforbuddet, bliver indvielsen noget mindre folkeligt. Her fortæller Musikhusets direktør, Torben Seldrup, hvordan det så kommer til at foregå.
01-10-2020 11:12    2:59
Kim Larsen gjorde indtryk hos de lokale spillesteder
I dag er det to år siden, at vi danskere modtog den triste nyhed om Kim Larsens død. Her fortæller Hans Jørgen Pedersen fra Owen Luft og Jan Mols fra Tobakken et par anekdoter om hele Danmarks spillemand.
30-09-2020 08:51    2:12
Brian Sandbæk fra Sandbæk Finans
Fra i dag kan du "bestille" dine 3 ugers indefrosne feriepenge, hvilket rigtig mange danskere gør. Men hvad er det mest fornuftige, at gøre med pengene? Vi har spurgt uvildig finansiel rådgiver, Brian Sandbæk fra Sandbæk Finans.
29-09-2020 11:43    4:24
Christian Victor Petersen overtager Gjesing Bistro
På fredag slår Christian Victor Petersen dørene op til Gjesing Bistro, som den nye ejer af stedet. Der blev taget en hurtig beslutning om overtagelse af det legendariske spisested - og Christian er klar til at føre stedet videre i samme ånd... og stadig med den berømte bearnaisesovs på kortet.
29-09-2020 08:52    4:53
Finn Hansen fra Nordisk Film Biografer Esbjerg
På landsplan er der siden premieren i torsdags, solgt hele 102.366 biografbilletter til Thomas Vinterbergs nyeste film "Druk". Det er den største premiereweekend for et drama i danske biografer i syv år. Og så var Esbjergs biografpublikum faktisk med til at forme filmen - hør Finn Hansen fra Nordisk Film Biografer Esbjerg fortælle om hvordan det gik til.
28-09-2020 14:07    1:36
Christian Østergård om sexkrænkelser på nettet
Syd- og Sønderjyllands Politi oplever desværre flere og flere tilfælde af grooming og digitale sexkrænkelser – og krænkelserne kan i værste tilfælde udvikle sig til voldtægt. Senest er en 22-årig mand fra Varde tiltalt for hele 196 forhold af sexkrænkelser på nettet. Ingen forældre ønsker, at deres børn ryger i fælden – men hvordan forebygger vi det? Her giver vicepolitiinspektør Christian Østergård nogle gode råd.
25-09-2020 13:02    7:25
Karina Lorentzen besøger Mandecentret i Esbjerg
Denne fredag er retsordfører hos SF, Karina Lorentzen på besøg hos Mandecentret i Esbjerg. Én af hendes mærkesager er gratis psykologhjælp til voldsramte mænd - det fortæller hun mere om her.
25-09-2020 11:32    1:46
Silje og Kennet er ugens podcastgæst(er)
Ugens Podcastgæst(er) i denne uge, er Silje Holtan og Kennet Lauridsen… to musikalske ildsjæle, der danner par privat, men også omkring musikalske projekter – og dem er der ikke så få af. Hør blandt andet om deres seneste projekt ”Sange fra Hvide Sande”. Her gav musikerparret sig selv en vanvittig udfordring, hvor dogmet lød – bosæt jer i byen i 14 dage, kom ind under huden på Hvide Sande, skriv 5 sange om oplevelsen og slut det hele af med koncert for byens borgere. Det endte med TO udsolgte koncerter – og tårer i øjenkrogene hos selv de mest barske af de vestjyske mandfolk… Og hvem ved - måske du også bliver en lille smule rørt, når du hører historien.
24-09-2020 12:59    49:23
Esbjerg for Alle - Henrik Vallø
"Esbjerg for Alle" er et nyt projekt, der skal giver borgere med særlige behov - enten fysisk eller mentalt - mulighed for at dyrke idræt og være en del af et fællesskab. Henrik Vallø er formand for styregruppen - og fortæller her om projektet.
24-09-2020 06:55    4:25
Henrik Vallø om Jobcenter
Hos Jobcenter Esbjerg ruster man sig nu endnu bedre til konsekvenserne af corona-situationen. Hør formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget Henrik Vallø fortælle hvad det betyder for de personer, der står med en fyreseddel i hånden.
23-09-2020 10:03    3:05
Ole fra Tobakken om uge 39
Det bliver en begivenhedsrig uge på Tobakken med alt fra glade sømænd og jazz... hør Ole Øuien fortælle om det hele.
23-09-2020 08:01    10:56
Andrea og Lea fra The Bodyguard - the musical
Til november er der Danmarkspremiere på ”The Bodyguard – the Musical” i Musikhuset Esbjerg. Andrea Lykke Oehlenschlæger, der oprindelig kommer fra Ringkøbing, skal spille hovedrollen som Rachel Marron. En kæmpe stor rolle, som Andrea er beæret over - men historien stopper ikke her. Der sker nemlig det, at topproduceren Soulshock hører Andrea synge. Han bliver så imponeret over talentet, at han spørger Andrea om hun har lyst til at indspille en sang, som han i sin tid skrev til Whitney Houston – men som hun desværre aldrig nåede at indspille. Hør hele historien her i interviewet med Andrea Lykke Oehlenschlæger og Lea Thiim, der spiller den jaloux søster.
22-09-2020 09:17    7:54
TWENTY i finalen - den vildeste danser
Det er vildt - nu er TWENTY fra Varde røget i finalen i TV 2 programmet "Den Vildeste Danser"... og det bliver en fuldstændig vanvittig uge - høre Caroline Sander Jepsen fortælle hvad der er i vente.
21-09-2020 10:39    6:26
Indvielse af 22 nye biogas skraldebiler
Mandag formiddag rullede 22 spritnye skraldebiler ud på vejene i Esbjerg Kommune... Vi fik en snak med transportminister Benny Engelbrecht og borgmester Jesper Frost Rasmussen.
21-09-2020 10:21    4:10
Morten Nissen er ugens Podcast-gæst
Ugens Podcast-gæst er Morten Nissen… I de unge dage havde Morten langt hår og bevægede sig i metalkredse med den tunge musik som midtpunkt. Som skribent for flere musikmagasiner, kunne Morten endda kombinere interessen for musik og evnerne til at formidle. Det blev også starten på Mortens eget pladeselskab, med en del udgivelser bag sig. I dag er den tunge musik stort set lagt til side, men interessen for formidling er intakt. Morten sit eget kommunikationsbureau, Trechoma Promotion, hvor han hjælper virksomheder med at fortælle den gode historie. Samtidig brænder han for at hjælpe de lokale butikker – bl.a. med websiden butikker-esbjerg.dk og Facebookgruppen ”Jeg støtter butikkerne i Esbjerg” Hør Mortens historie lige her.
18-09-2020 12:44    21:54
Dinosaur-udstilling hos Esbjerg Storcenter
Sammenklip af vores liveudsendelse fra den flotte dinosaur-udstilling hos Esbjerg Storcenter... Vi taler også med forskellige butikker, hører om kommende events - og hvordan man kommer bedst igennem en tid med corona.
17-09-2020 14:36    29:46
Vi ringer og overrasker Juncker
I aften (torsdag d. 17. september) optræder Juncker på Tobakken i Esbjerg. Henrik fra Morgensuset ville overraske Juncker med et opkald - og havde derfor allieret sig med Esbjerg-drengen Morten Nissen... Der lige startede med en sjov historie om Juncker.
17-09-2020 09:17    6:49
Jacob Grumsen om underslæb i Expand Business
For et par år siden opdagede erhvervsnetværksforeningen Expand Business i Esbjerg, at der havde været begået underslæb - og der manglede næsten et par hundrede tusinde i den fælles kasse... Nuværende formand Jacob Grumsen fortæller om chokket, skuffelsen - og hvordan foreningen med et godt sammenhold, er kommet på fode igen.
17-09-2020 06:32    10:46
Borgmester Erik Buhl om corona-situationen
Vardes borgmester Erik Buhl er bekymret for corona-udviklingen i området - det er nu vi skal bruge vores vestjyske fornuft, fortæller han.
16-09-2020 11:30    4:52
Anders Davidsen fra Little London og Skræddergaarden
Strammere restriktioner over for barer og restauranter vil bare skabe flere piratfester, fortæller Anders Davidsen, medejer af bl.a. Little London og Skræddergaarden i Esbjerg.
16-09-2020 08:15    4:18
Kathrine Bruun åbner OST i Torvegade
Kathrine Bruun har så stor passion for ost, at hun nu åbner specialforretningen OST i Torvegade - vi fik en snak med hende, lige inden hun åbnede dørene til den spændende butik.
15-09-2020 09:14    3:55
Twenty gik endnu engang videre
Det lykkedes endnu engang danseheltene "TWENTY" fra Varde, at gå videre i Den Vildeste Danser på TV 2. Der er kæmpe stor glæde - men også masser af pres... og nu begynder trætheden for alvor at melde sig efter nogle intense uger. Hør koreograf Caroline Sander Jepsen fortælle seneste nyt.
14-09-2020 09:55    9:28
Jesper Frost Rasmussen om corona-situationen
Denne mandag er både Fanø, Varde og Esbjerg Kommuner på den såkaldte "bekymringsliste" - vi har spurgt Borgmester Jesper Frost Rasmussen om hvor bekymrede vi skal være.
14-09-2020 09:32    3:57
Chalotte Olsen om bamsedemonstration
Lørdag var hele 433 bamser samlet til demonstration foran Esbjerg Rådhus!!! Det kræver vist en foklaring - så den giver Chalotte Olsen fra forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen
14-09-2020 08:53    3:07
Jesper Frost Rasmussen om budgetaftale
I fredags blev budgetaftalen landet i Esbjerg Kommune... Hvor bliver der sparet, hvor bliver der sat ind - og hvad med skatten? Her gør Borgmester Jesper Frost Rasmussen os klogeret på det hele.
14-09-2020 08:04    4:28
Ole Øuien fra Tobakken
Tobakken i Esbjerg har i dén grad været ramt af corona-situationen. Men nu begynder det, at lysne - og der kommer løbende spændende ting på plakaten... Det fortæller Ole Øuien mere om.
10-09-2020 11:41    8:28
Lars Dyhr fra Esbjerg Vikings
Esbjerg Vikings er kommet godt fra start med salget af støttebeviser - og så er der flere spændende nyheder i vente, det fortæller direktør Lars Dyhr.
10-09-2020 09:02    4:12
Camilla til DM i para-dressage
Camilla Winter fra Esbjerg sidder i kørestol - men det afholder hende ikke fra, at være yderst aktiv indenfor ridesporten. I weekenden deltog hun ved DM i para-dressage - og ambitionerne stopper ikke der.
09-09-2020 13:30    7:44
Caroline fra Twenty
Fredag aften lykkedes det "Twenty" at komme videre i "Den Vildeste Danser" på TV 2... Mandag morgen havde vi besøg af deres koreograf Caroline Sander Jepsen.
09-09-2020 13:11    9:40
Laurits Emanuel fra Fyr og Flamme
Besøg af Laurits Emanuel fra Fyr og Flamme... Lige nu hitter de med sangen "Menneskeforbruger".
08-09-2020 15:47    18:24